Ο αντίλογος όμως είναι πως τελικά τι αξία έχει το σύστημα πεποιθήσεων μίας εταιρείας (ως προς την τεχνολογία πάντα) όταν to hardware της δε μπορεί να αξιοποιηθεί όπως του αξίζει. Οι καινοτομίες που αναφέρεις θα μπορούσαν να ήταν ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων σε άλλο disc format. Φαντάσου πχ ένα Zelda με animate σκηνές, καλύτερο ήχο, ακόμη πιο καθαρά textures! Mε αντίβαρο τα loadings ~εκτός κι αν είχε κάποιο καλό Player~.
Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να κοιτάμε το ρεαλιστικό - πρακτικό κομμάτι, κι όπως σωστά ανέφερε ο tsimisde, το όλο πακέτο του N64 ήταν ασύμφορο για τους εκδότες παιχνιδιών. Aυτό είναι το ουσιαστικό.
Διότι ήταν που ήταν δύσκολη κονσόλα στην ανάπτυξη, oι devs έπρεπε να απορροφήσουν ένα υψηλότερο κόστος παραγωγής κι έκδοσης, περιορισμούς στον τρόπο που δουλεύουν με τα δεδομένα τους +φορολογία + Nintendo royalties + μικρότερο κοινό.. άρα πιο δύσκολη απόσβεση. Απευθείας, τα μικρότερα studios ~που ήταν όπλο του ανταγωνισμού~ μπαίνουν στην άκρη.
Oπότε η Νιντεντο ναι μεν κατάφερε αυτό που επεδίωκε αρχικά (μείωση πειρατείας) αλλά με τι αντίτιμο;
Η καθαροτητα στα textures απο την ανάληση που μου εκανε το chat gpt είπε πως θα ήταν ανεπαίσθητη μόνο με το cd χωρίς να γίνουν και άλλες αλλαγές στο hardware.
Δεν είχα ασχοληθεί με αυτό και από απορια το ρώτησα και μου απάντησε αυτό:
Τι θα χρειαζόταν πραγματικά το N64;
Για όντως καθαρότερα textures:
✔ CD (ή μεγαλύτερα cartridges)
✔
Περισσότερη RAM
✔
Μεγαλύτερο texture cache
✔
Δυνατότερο RDP
✔
Λιγότερο επιθετικό filtering
Χωρίς αυτά, το CD απλά θα:
Γέμιζε τον δίσκο με textures που το N64 δεν μπορούσε να δείξει σωστά”
Σημασια παντως έχει πως και με το cartridge η κονσόλα τα πήγε αρκετά καλά και οι κάτοχοι N64 μόνο ευχαριστημένοι μπορούσαν ήταν με αυτά που τους πρόσφερε η κονσόλα.
Συμπερασμα? κατάφερε να γινει μια πετυχημένη κονσόλα το Ν64 με το cartridge ? Φυσικά και τα κατάφερε. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα αν έχει κάποιος απορια? από τις ατέλειωτες ώρες διασκέδασης που πρόσφερε στους gamers μιας και είχε αρκετές παιχνίδαρες και παιχνίδια που ήταν ο ορισμός του έπους.
Στα υπόλοιπα όπως το θέμα των περιορισμών για τους devs + το κόστος παραγωγής κλπ ευτυχώς ήταν θέματα των devs και της Nintendo και όχι των gamers. Με τα διαμάντια που είχε βγάλει το N64 δεν νομίζω να απασχολούσαν και ιδιαίτερα τους gamers αυτά τα θέματα.
Πάντως για μενα όσον αφορά το cartridge πολυ καλύτερα που έμεινε τελικά στην κασέτα το Ν64 μιας και όλα τα παιχνίδια που έχω από το 1997 - 2000 παίζουν υπέρ τέλεια άντε και κάνα φυσιμα που και που σε αντίθεση με τα cd - dvd που έχω στις κονσόλες και κάποια cd - dvd μου έχουν βγάλει προβλήματα με error παρόλο που τα πρόσεχα όλα αυτά τα χρόνια με καλές συνθήκες φύλαξης.
Όσον αφορά την χωριτικοτητα cd vs cartridge μιας και είχα και ps1 τοτε, στο Ν64 μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση για το πως κατάφεραν και χώρεσαν όλο τον open world κόσμο του zelda o.of.t σε μια κασέτα.Το είχα τερματίσει τότε μιας και το αγόρασα day one και είχα πάθει πλάκα με τον τεράστιο κόσμο του.Aπο τα πιο αγαπημένα μου 3d παιχνίδια από τα 90ς.