O Ανδροκλής και τα λιοντάρια του (1985 ΕΡΤ2)

Κρίμα για την κυρία Σερεμέτη. Τη θυμάμαι στο "Έλα να αγαπηθούμε Ντάρλινγκ" με τα μαργαριτάρια της. Αν και έπαιζε πάντα δεύτερους ρόλους ήταν παρουσία που έμενε.
 
attachment.php
περιοδικο σουπερ Κατερινα του 19842.JPG
 
Από αυτή τη Δευτέρα και κάθε μέρα στις 2 το μεσημέρι στη NEΡΙΤ PLUS
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντιγράφω από το site της Nerit: "Ο Ανδροκλής ένας πατέρας με πέντε παιδιά δυσκολεύεται λόγω του χάσματος των γενεών να επικοινωνήσει μαζί τους και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν ερωτεύεται μια γυναίκα που έχει κι αυτή μερικά παιδιά από το προηγούμενο γάμο της κι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν όλοι μαζί".

Αναρωτιέμαι, αυτός που γράφει έχει παρακολουθήσει ποτέ τη σειρά; Έχει μπει ποτέ εδώ μέσα, έχει ακούσει για τον Ανδροκλή στη ζωή του;
 
drspiros είπε:
Αντιγράφω από το site της Nerit: "Ο Ανδροκλής ένας πατέρας με πέντε παιδιά δυσκολεύεται λόγω του χάσματος των γενεών να επικοινωνήσει μαζί τους και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, όταν ερωτεύεται μια γυναίκα που έχει κι αυτή μερικά παιδιά από το προηγούμενο γάμο της κι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν όλοι μαζί".Αναρωτιέμαι, αυτός που γράφει έχει παρακολουθήσει ποτέ τη σειρά; Έχει μπει ποτέ εδώ μέσα, έχει ακούσει για τον Ανδροκλή στη ζωή του;
Και στην Ταινιοθηκη της Ελλαδος εχω διαβασει περιληψεις ταινιων που ουδεμια σχεση εχουν με τις ιδιες τις ταινιες. Αν δεν ηταν τοσο ανοητο, θα ηταν αστειο.
 
Πάντως οφείλω να ομολογήσω πόσο όμορφο και διαχρονικό μου ακούγεται το μουσικό θέμα του Κώστα Τουρνά ακόμα και μετά από 30 χρόνια.
 
Πόσο θα 'θελα - στη μόδα των επιτυχημένων αμερικάνικων σειρών - να έβλεπα ένα "Ανδροκλής reunion - 30 χρόνια μετά"!

Άλλωστε όλοι οι βασικοί πρωταγωνιστές βρίσκονται εν ζωή και χαίρουν άκρας υγείας (απ' όσο ξέρω).

(Βέβαια, θα μου έλειπε ο κος Διευθυντής με την καρυδόπιτα!)
 
Απ ότι ξέρω κάτι τέτοιο ήταν στις προθέσεις των δημιουργών της σειράς, αλλά δυστυχώς οι εποχές δεν προσφέρονται!
 
Απαράδεκτοι εκεί στην ΕΡΤ! Ούτε στο Mega τέτοια σφαγή! Τόσο στο σημερινό όσο και στο 13 επεισόδιο, υπάρχουν εισαγωγικά κομμάτια στα επεισόδια που προβάλλονται πριν από τους τίτλους. Ε, αυτά τα κομμάτια τα έκοψαν!! Απαράδεκτοι!
 
tsalk είπε:
Γρηγόρης Γιανναράκος είναι το όνομα του
ΓΙΏΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΣ. Ο γνωστός Αντρέ απο την Μαντάμ Σουσου. Σήμερα καταξιωμένος θεατρικός σκηνοθέτης.
 
nikos2009 είπε:
ΓΙΏΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΟΣ. Ο γνωστός Αντρέ απο την Μαντάμ Σουσου. Σήμερα καταξιωμένος θεατρικός σκηνοθέτης.
Tεό δεν ήταν το όνομά του στη σειρα Μανταμ Σουσου;
 
BETTY BOOP είπε:
Tεό δεν ήταν το όνομά του στη σειρα Μανταμ Σουσου;
νομιζω ναι αλλα οτι λεγεται γιωργος γιανναρακος τοχω πει εδω και 3,5 μηνες
 
Μια πολύ όμορφη και νοσταλγική σειρά από την υπέροχη δεκαετία του ΄80! Η υπέροχη μουσική των τίτλων έναρξης έχει καθηλώσει τόσο νοσταλγικά το υποσυνείδητο μας θυμίζοντας μας τα καλύτερα και πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μας!
 
Θυμάμαι ένα επεισόδιο στο οποίο ο Βουτασς με τον Καλλιβωκα έμπαιναν σε ένα πούλμαν που θα τους μετέφερε σε ένα μέρος που θα γινόταν η κρουαζιέρα. Βλέποντας τις γυναίκες συνεπιβάτισσες του έλεγε "Αυτές δεν είναι μανουλομάνουλα είναι μανουλοχούφταλα". Φοβερή ατάκα.
 
Είναι πιστεύω ευτύχημα για μας τους ρετρομανιακούς και τους φανς της πολύ όμορφης και ποιοτικής τηλεόρασης των δεκαετιών '70 & '80, που προβάλλεται αυτές τις μέρες στην ΕΡΤ2 η αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά που μας ψυχαγώγησε σε πολύ όμορφα χρόνια της πρώτης νιότης μας (γιατί και τώρα νέοι είμαστε). Αυτό σε συνδυασμό με την συνεπακόλουθη νοσταλγία παρακολουθώντας την γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω, πιστεύω πως η συγκίνηση όλων μας είναι νομοτελειακά εξασφαλισμένη. Όσο για τα αυτοτελή επεισόδια? Όλα ένα και ένα!
Και πως να μην συμβεί αυτό όταν πρωταγωνιστεί ο τεραστίου εκτοπίσματος κωμικός μας Κώστας Βουτσάς που απογείωσε την σειρά, συνεπικουρούμενος από την αναλόγου εκτοπίσματος Μάρθα μας. Πως να νιώθει άραγε ο επίσης πολύ καλός κωμικός μας Καλλιβωκάς αν τύχει και βλέπει το σήριαλ τώρα που είναι ο μοναδικός επιζών στο άτυπο ερωτικό τρίο με Βουτσά και Καραγιάννη όταν οι δυο άντρες γοητευμένοι διεκδικούσαν την Μάρθα. Σε ένα σήριαλ που ο Δημήτρης έδωσε πραγματικά ρέστα. Αλλά μήπως υστέρησαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί? Πρωτόπαπας, Σερεμέτη και οι πιο νέοι που πρωταγωνίστησαν αργότερα σε άλλες τηλεοπτικές δουλειές όπως οι Ευριπιώτης, Φραγκιόγλου, Τσακαρισιάνου, Χαικάλης κλπ.
Ας μου επιτραπούν δυο επισημάνσεις. Το σήριαλ ομόρφυνε με την απαστράπτουσα παρουσία της εκθαμβωτικής κατ' εμέ Ολύνας Ξενοπούλου. Και τέλος η πολυκατοικία που διαδραματίστηκε μεγάλο μέρος του σήριαλ και που έμενε ο Ανδρόκλαρος με τους λέοντες του, γυρίστηκε στην περιοχή του Αγίου Μελετίου γύρω στα 200 μέτρα κάτω από το θέατρο Mπροντγουαιη.
 
Πίσω
Μπλουζα