«Τούρκος» με απόφαση της UNESCO ο Καραγκιόζης

Καραγκιόζη έβλεπα - άκουγα και εγώ ως παιδί. Τότε ήταν επίκαιρος, υπήρχε φτώχεια και ο κόσμος ταυτιζότανε ευκολότερα μαζί του και τις περιπέτειες του. Κάπου στις αρχές του 1990 όμως τα οικονομικά άρχισαν να γίνονται όλο και καλύτερα για την μέση οικογένεια (φαινομενικά όπως αποδείχθηκε περίτρανα πλέον) και έτσι ο κόσμος αποστασιοποιήθηκε από αυτόν και τις ιστορίες του. Μας θύμιζε μία παλιά μύζερη κατάσταση όπως σωστά τόνισε ο pooky. Οπότε τον παραμερίσαμε για άλλα είδη διασκέδασης.

Τώρα με την απαρχή της επιστροφής στην φτώχια (recession για να ακούγεται καλύτερα από το depression) θα τον ξαναθυμηθούμε. Όχι, ότι θα επιστρέψει στην παλιά του δόξα, εξάλλου κανείς δεν το θέλει αυτό.

Το θέμα της καταγωγής του τώρα μου είναι τελείως αδιάφορο. Δεν είναι η πρώτη φορά που δανείζεται πολιτισμικά στοιχεία ένας κατακτημένος λαός από τον κατακτητή. Εξυπηρέτησε τον σκοπό του τότε και όπως πάλι ειπώθηκε θα μελετάται μόνο ακαδημαϊκά στο μέλλον διότι δεν εξυπηρετεί κάτι σήμερα.
 
picture.php


Dangerously DERAILEd.......
 
Νταλα μεσημερι mode on

DINO είπε:
Πλάκα πλάκα, ένα videogame με τον Καραγκιόζη δεν υπάρχει...
κατι που ειχα στο μυαλο μου εδω και πολυ καιρο ....

-ενα arcade adventure τυπου dizzy

-ή ενα εντονα κωμικο adventure

-ή ενα θεοπαλαβο plattform οπου οπλο του κραγκιοζη θα ειναι το αλα τιραμολα χερι του (το οποιο θα χρησημοποιει και για τα αλματα ???)ο μπαρμπα γιωργος θα ερχεται με την μορφη bonus etc ,ενω ολοι οι χαρακτηρες θα εχουν animation ,οπως οι φιγουρες του θεατρου σκιων και τα παντα θα ειναι φυσικα ασπρομαυρα .

divined είπε:
Εξυπηρέτησε τον σκοπό του τότε και όπως πάλι ειπώθηκε θα μελετάται μόνο ακαδημαϊκά στο μέλλον διότι δεν εξυπηρετεί κάτι σήμερα.
Επισης με απασχολουσε πως θα μπορουσε να κολλησει μια πιστα που θα ειναι εγχρωμη και και με normal animation ,οπου ο καραγκιοζης ας πουμε πηγαινει στο μελλον και αντιμετωπιζει-συνεργαζεται χαρακτηρες απο το παντρεμμενοι εχουν ψυχη ,μια και ο ο τοσο αγαπητος χαρακτηρας του Ακαλυπτου δεν ειναι τιποτα παραπανω απο εκσυγχρονισμενο ελληνα Καραγκιοζη ,ο δε φιλος του μακης ο <<κτηνιατρος>>δανειζεται πολλα στοιχεια απο το χατζηαβατη ....

Νταλα μεσημερι mode ουφφφφφ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες και πολύ σωστός ο παραλληλισμός! :thumbup:
 
Καπου εδω κλεινει και αυτος ο γυρος των μη αποδεκτων θεματολογικα threads στο retromaniax. Δυστυχως ουτε αυτη τη φορα το σωσαμε.
 
Πίσω
Μπλουζα