Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας-Ζωολογικός κήπος

foutix

RetroAdept
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.356
Αντιδράσεις
543
Το άλσος Ν. Φιλαδέλφειας έχει ιστορία πολλών ετών. Την περιόδο 1985-1997 λειτούργησε εκεί μεγάλος ζωολογικός κήπος με πλήθος ζώων από όλο τον κόσμο. Από το 1992-93 ο ζωολογικός κήπος έπνεε τα λοίσθια καθώς τα ζώα ταλαιπωρημένα ψοφούσαν μέχρι που το 1997 έκλεισε και επίσημα. Θυμάμαι αρκετές επισκέψεις που κάναμε οικογενειακώς από το 87 έως το 93 και τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Στο άλσος υπάρχει και τενχνητή λιμνούλα. Έχω χρόνια να το επισκεφτώ, απλά θυμάμαι να υπάρχει ένα μαγαζί τύπου καφετέρια στην είσοδο του πάρκου, ενώ υπήρχαν πολλοί μικροπωλητές με μαλλί της γρίας και φρέσκο ποπ-κορν στο κλασικό άσπρο σακουλάκι με κόκκινες ρίγες και μπλε γράμματα. Εξαιτίας των πολλών παιδιών, κοντά στη λίμνη υπήρχε και κατάστημα (κλασικό των 80ς, 90ς)  με τα κλασικά παινχίδια που συναντά κανείς σε πλανόδιους. (κάρτες υπερ ατού, φιγούρες πλαστικές καραγκιόζη, κουκλάκια, οπαδικά μπρελόκ κτλ). Στο άλσος είχαν γυριστεί και ταινίες. Δυό που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό είναι, το τέλος της ταινίας με τον Ψάλτη τρελός είμαι οτι θέλω κάνω και μια σκηνή με τον Τσάκωνα από τους πόντιους. Αφορμή για το πόστ ήταν αυτό το βιντεάκι:

 

laura ingalls

RetroWannaBe
Joined
19 Απρ 2016
Μηνύματα
524
Αντιδράσεις
709
Εγώ γιατί νομίζω ότι υπήρχε ζωολογικός κήπος και τη δεκαετία του 70; θυμάμαι ήμουν  νήπιο και είχα παρομοιάσει την οδοντοστοιχια της καμήλας που υπήρχε εκεί με τα δόντια του παππού μου και όλοι γελάγανε εκτός από τον παππού! Θυμάμαι επίσης τα παγώνια που κυκλοφορούσαν ελεύθερα σε όλο τον κήπο και κάποιες κυρίες να τα κυνηγάνε για να τους μαδήσουν τα φτερά της ουράς τους προκειμένου να τα βάλουν σε βάζο αντί για λουλούδια (πρέπει να ήταν τρελή μόδα τη δεκαετία του 70).
 

elephadas

RetroJunkie™
Joined
22 Οκτ 2010
Μηνύματα
3.948
Αντιδράσεις
3.108
Οι ουρές παγωνιών ήταν μόδα και νωρίτερα. Εμείς είχαμε κάμποσες σε ένα τεράστιο βάζο (που έμαθα έπεσε και έσπασε στο σεισμό του 1981, μοναδική ζημιά) που τις είχαμε από παγώνια του κήπου του μοναστηριού της Κάτω Παναγιάς στην Άρτα. Δεν είχαν κυνηγήσει τα παγώνια οι γονείς μου για να τους μαδήσουν τις ουρές, τις είχαν νόμιμα: Δώρο από την ηγουμένη Αγνή (αναφέρω το όνομα διότι ήταν φοβερός τύπος, πρέπει να είχε αφήσει ιστορία στην πόλη) αρχές της δεκαετίας του 1960. Συνδυάζονταν καλλιτεχνικά με στάχυα. Και τα δύο διακοσμητικά στοιχεία μάζευαν φοβερή σκόνη.

Αλλά δεν θυμάμαι να υπήρχε ζωολογικός κήπος τη δεκαετία του 70. Ίσως να υπήρχαν βέβαια από τότε λίγα ταλαίπωρα ζώα σε κλουβιά, όπως στον εθνικό κήπο, ανάξια λόγου, που αργότερα να αυξήθηκαν και να τα βαφτίσανε ζωολογικό κήπο.
 

foutix

RetroAdept
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.356
Αντιδράσεις
543
Προς τα τέλη των 70ς ήταν μόδα οι καμήλες στην Ελλάδα. Μπορεί και να είχε φαληρίσει κάνα τσίρκο και τις έπαιρναν από εδώ και από εκεί. Τον ζωολογικό κήπο όπως τον θυμάμαι εγώ στα 90ς ήταν κανονικότατος, μεγάλος και με πολλά ζώα. Λεοντάρια, τίγρεις, πολλά είδη πιθήκων, στρουθοκάμηλοι, ζέβδρες, αρκούδες, άγρια πτηνά, γίδες και πρόβατα, παγώνια να περιφέρονται. Δε θυμάμαι αν υπήρχαν ελέφαντες και καμήλες
 

maryflor73

RetroN00b
Joined
4 Ιαν 2015
Μηνύματα
58
Αντιδράσεις
53
Τη δεκαετία του 80 βγαίναμε ραντεβού στον ζωολογικό της Φιλαδέλφειας. Βόλτα και μετά φαγητό στη Δεκελείας στο fast food IGUANA.... 
 
Μπλουζα