Άννα των Αγρών - Anne of Green Gables (1985)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.431
http://www.imdb.com/title/tt0088727/

την θυμόσαστε την σειρά, έκανε θραύση κατα το ήμισι της δεκαετίας του 80' να πω οτι έκανα αναζήτηση και δεν την βρήκα πουθενά, θα είμαι πολύ άτυχη αν τελικά υπάρχει! στην αρχή γυρίστηκε ως ταινία επειδή όμως είχε μεγάλη διάρκεια, οι συντελεστές αποφάσισαν να την μετατρέψουν σε τεσσερα ωριαια επεισόδια που θα προβάλλονταν από την τηλεόραση! η σειρά κέρδισε συνολικά 9 βραβεία!

Η ερτ την συμπεριελαβε στο προγραμμα της το 87'!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημενη σειρα πραγματι, την εδειξε και σε επαναληψη.

Εδω η αρχη


Αριαδνη, εχουμε συζητησει για την Αννα, στο υποφορουμ της Καντυ, μιας και θεωρειται πως η ιστορια της καντυ, εχει πολλα κοινα με την Αννα.

Ριξε μια ματια ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λορένα σ' ευχαριστώ που ανέβασες βιντεάκι μετά από τόσα χρόνια :flower: μου ξύπνησε αναμνήσεις στο υποφορουμ της κάντυ δεν το βρίσκω, είναι με τους χαρακτηρες;( ουτε να ψάξω δεν μπορώ! :cry: αχ, αχ)

από αυτη την σειρά αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι τον καλό ανταγωνισμό που είχε η Αννα καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τον νεαρό συμμαθητή της για το ποιος είναι καλύτερος στις σχολικές του υποχρεώσεις, δηλ. στην τάξη και ποιος θα πάρει την υποτροφια για να σπουδασει! τελικά την πήρε αν θυμάμαι καλά η Αννα αλλά ο νεαρός θα την ξεπεράσει και θα γίνει γιατρός με λαμπρό μέλλον, εκείνη δασκάλα και θα το φερει βαρέως! τελικά ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο, παθιασμένο έρωτα! hightlight της σειράς η στιγμή που η Αννα ρίχνει τον νεαρο στο ποτάμι μετά από καποια αντιδικία τους!!! #) έτσι γεννιουνται οι μεγάλοι έρωτες, χα, χα!!!! αλλά και η φιλία που είχε με την μελαχροινή κοπέλα είναι αξιοθαύμαστη!

το βρήκα λορένα στο πως γεννήθηκε η κάντυ θα καθίσω τωρα να το διαβάσω με μεγάλη όρεξη, δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει ειπωθεί!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδιά τωρα είχα αυτην την συζήτηση με μια φιλη , θυμάται κανείς τι επαγγέλονταν ο Γκιλμπερτ, ήταν δάσκαλος και αυτός σαν την Αννα ; :xm: περασαν χρονια τωρα θα μου πεις αλλά τι να γίνει..
 
Νομίζω ότι και αυτός έγινε δάσκαλος
 
kleida08 είπε:
Νομίζω ότι και αυτός έγινε δάσκαλος
Μου έλυσες απορία χρόνων και ένα παιδί που την έβλεπε την σειρά, ωραία :)

δάσκαλος ακόμα καλύτερα, θα ταιριαζε και στην Αννα-το έψαξα και σε βιβλίο, δεν το βρήκα
 
Επειδή σιγά-σιγά τα θυμάμαι και εγώ, ο Γκίλμπερτ δουλεύει ως δάσκαλος στο πρώτο βιβλίο και μάλιστα της παραχωρεί τη θέση του στο διπλανό χωριό όταν πεθαίνει ο Μάθιου. Νομίζω ότι για αυτό γίνονται φίλοι. Στα επόμενα βιβλία σπουδάζει ιατρική και τελικά γίνεται γιατρός.
 
kleida08 είπε:
Επειδή σιγά-σιγά τα θυμάμαι και εγώ, ο Γκίλμπερτ δουλεύει ως δάσκαλος στο πρώτο βιβλίο και μάλιστα της παραχωρεί τη θέση του στο διπλανό χωριό όταν πεθαίνει ο Μάθιου. Νομίζω ότι για αυτό γίνονται φίλοι. Στα επόμενα βιβλία σπουδάζει ιατρική και τελικά γίνεται γιατρός.
να σε ρωτήσω το έχεις σε βιβλίο; γιατι παιδί το έψαξα και δεν το βρήκα. Τελικά καλά θυμόμουν ;)
 
Όχι δυστυχώς. Ξέρω μόνο ότι η σειρά βασίστηκε στα 3 πρώτα βιβλία, γιατί υπάρχουν αρκετά με την ίδια ηρωίδα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anne_of_Green_Gables

Στα ελληνικά πρέπει να κυκλοφορεί μόνο το πρώτο βιβλίο διασκευασμένο για παιδιά.
 
Η Άννα των Αγρών ήταν η πιο αγαπημένη μου σειρά πίσω στη δεκαετία του '80. Λίγα χρόνια μετά την προβολή της από την τότε ΕΡΤ έψαξα να βρω το βιβλίο και ανακάλυψα μια σειρά περίπου 8 (ή 9) βιβλίων που περιείχαν όλη την ιστορία της καθώς και των παιδιών της, και επεισόδια από τη ζωή των γειτόνων και φίλων της (πχ The Road to Avonlea). Δυστυχώς στα ελληνικά τα βιβλία αυτά δεν υπάρχουν ως πλήρεις μεταφράσεις των αγγλικών, αλλά ως διασκευές για παιδιά.

Η ιστορία έχει ως εξής (την αναφέρω μιας και έχω κυριολεκτικά κομματιάσει τα βιβλία στο διάβασμα):

Η Ανν Σίρλεϊ (Anne spelled with an "e" όπως η ίδια απαιτεί να αποκαλείται) είναι ένα ονειροπόλο, ορφανό κοριτσάκι 11 ετών την οποία κατά λάθος υιοθετούν δυο ανύπαντρα αδέλφια, ο Μάθιου και η Μαρίλα Κάθμπερτ, οι οποίοι σκόπευαν να πάρουν ένα αγόρι για να τους βοηθά στις δουλειές στο αγρόκτημα. Παρ'ολα αυτά κρατούν το κοκκινομάλλικο, φλύαρο κοριτσάκι το οποίο αποδεικνύεται πραγματικός μαγνήτης για γκάφες, αλλά ταυτόχρονα ευγενικό, τρυφερό και αστείο. Η Ανν πάει για πρώτη φορά στο σχολείο στο νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου (εκεί εκτυλίσσεται η υπόθεση), όπου γνωρίζει τον γόη του σχολείου και 2 χρόνια μεγαλύτερό της Γκίλμπερτ Μπλάιθ. Ο Γκίλμπερτ, αποτυγχάνοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον της με όλες τις μεθόδους φλέρτ που διέθετε, αποφασίζει να βάλει μπρός τα μεγάλα μέσα: τραβά τις μακριές, κατακόκκινες πλεξούδες της Άνν και ψιθυρίζει κοροϊδευτικά: "Καρότα, καρότα!".

Η προσβολή είναι βαριά, και η Ανν, πληγωμένη και θυμωμένη, σπάει πάνω στο κεφάλι του Γκιλμπερτ την πλάκα της (Τότε δεν είχαν τετράδια). Ως εκ τούτου, ο δάσκαλος την τιμωρεί βάζοντας την να καθίσει δίπλα στον Γκίλμπερτ (το να καθίσεις δίπλα σε αγόρι εκείνη την εποχή ήταν ο μέγας εξεφτελισμός), ο οποίος της ζητάει χίλια συγνώμη (και λίγα λέω), της δίνει ένα γλεοφιτζούρι σε σχήμα καρδιάς,μόνο στα πατώματα δεν πέφτει ο άνθρωπος, αλλά η Ανν τίποτα! Ορκίζεται να τον μισεί για πάντα....

Και πράγματι, η σχέση τους αναπτύσσεται εξαιρετικά ανταγωνιοστικά, διότι ο Γκίλμπερτ ζήτησε και ξαναζήτησε συγνώμη, ώσπου θύμωσε και είπε να το τραβήξει λίγο κι αυτός το σχοινί. Στην πραγματικότητα ομως ήταν ερωτευμένος μαζί της, και όταν τελικά περνούν και οι δυο -ας πούμε στο κολλέγιο- για να γίνουν δάσκαλοι, δίνουν τελικά τα χέρια. Επίσης ο καθένας τους κέρδισε από μια υποτροφία-αλλά διαφορετική.

όταν επιστρέφουν στο νησί, είναι πια φίλοι, και αναλαμβάνουν διαφορετικά σχολεία όπου διδάσκουν. Η Ανν μαθαίνει να βασίζεται στον Γκίλμπερτ, αλλά δυστυχώς, όσο αυτός ...ψηνεται, αυτή τον βλέπει μόνο ως φίλο. Τελικά, αποφασίζουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο, η Ανν για να κάνει κάτι σχετικό με την τέχνη (είναι κάπως αόριστο) και Ο Γκίλμπερτ να γίνει γιατρός. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο (Anne of the Island) όπου, η Ανν νιώθει άσχημα γιατί αντιλαμβάνεται ότι ο Γκιλμπερτ την βλέπει διαφορετικά, και προσπαθεί να τηρήσει τις ισορροπίες για να μην χαλάσει την φιλία τους. Ο Γκίλμπερτ έχει φτάσει στο αμην, κάνει την πρόταση του, αλλά η Ανν του λέει ότι τον βλέπει μόνο ως φίλο. Από το σημείο αυτό και μετά οι σχέσεις τους ψυχραινονται, η Ανν φλερτάρει με έναν γοητευτικό και πλούσιο νέο, τον Ρόιαλ Γκάρντινερ, ενώ φήμες κυκλοφορούν ότι ο Γκίλμπερτ θα αρραβωνιαστεί με μια όμορφη κοπέλα (η οποία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που λαχταρά η Ανν: μαύρα μαλλιά, γαλάζια μάτια). Η Ανν τελικά χωρίζει με τον Ροιαλ, μετά από λίγο καιρό επιστρέφει στο χωριό της, όπου μαθαίνει ότι ο κίλμπερτ είναι σοβαρά άρρωστος και σχεδόν ετοιμοθάνατος. Συνειδητοποιεί ότι τον αγαπούσε πάντοτε και απελπίζεται που δεν έχει την ευκαιρία να του το πει. Ωστόσο την επόμενη μέρα μαθαίνει ότι η υγεία του άρχισε να βελτιώνεται. Στη συνέχεια, ο Γκίλμπερτ ανανεώνει την φιλία τους, και στην πρώτη ευκαιρία, της ζητάει ξανά να τον παντρευτεί. Και τότε η Άνν δέχεται.
 
$(KGrHqZHJEUFIfd(hhYeBSIQddU,y!~~60_35.jpg η Αννα των αγρων ως κούκλα για σένα αγαπητη λούνα που εισαι φανατική! μετα από τέσσερα χρόνια πως θα βρισκότανε κάποιος να μας πει όλη την ιστορία δεν το περίμενα με τιποτα :flower: :thanx2: νομιζα πως το θέμα ειχε περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πια μαζί με τις θυμίσεις( ε, καλά θυμόμουνα πως ο Γκίλπερτ΄είχε γινει γιατρός, καλά τοτε γινόσουν δάσκαλος και μετά γιατρός , ασυνήθιστο ακούγεται)

thVCXXPHKM.jpgευχαριστω για όλες τις πληροφορίες! είχε κυκλοφορησει ένα βιβλιο ''αννα της χαράς'' από τους μοντέρνους καιρούς!
 
Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε free online μέσω του project Gutenberg (νομίζω) αν και προσωπικά είμαι φαν των τυπωμένων εκδόσεων. Είναι εξαιρετικά καλογραμμένα, μάλιστα διαβάζοντάς τα κατάφερα να πάρω το Lower (5-6 χρόνια αφού είχα εγκαταλείψει τα αγγλικά).

Και για να σας δώσω και μια νότα ρετρό ρομάντζου, να πώς τελείωνε το τελευταίο επεισόδιο που είχε προβάλλει η ΕΡΤ (διότι στον Καναδά, είχαν γυριστεί και προβληθεί κι άλλα επεισόδια, βασισμένα σε -κακή σύμφωνα με τη γνώμη μου- διασκευή των υπολοίπων βιβλίων, πχ ότι ο Γκίλμπερτ πάει στον πόλεμο, που φυσικά δεν συνέβη):

Όπου ο Γκίλμπερτ τ:ης λέει (αφού της έχει κάνει πρόταση γάμου και η Αν δέχεται):

-Είναι τρία χρόνια ακόμη ώσπου να τελειώσω την Ιατρική. Αλλά ακόμη και τότε, δε θα υπάρχουν παλάτια (εννοώντας ότι δε θα είναι πλουσιοι).

Και απαντά η Ανν:

-Εγώ δε θέλω παλάτια. Εγώ θέλω εσένα. (Και φιλιούνται πάνω σε μια γέφυρα, το ηλιοβασίλεμα)

Αυτά βλέπαμε στην εφηβεία μας και νομίζαμε ότι έτσι είναι όλοι οι άντρες...Σαν τον Γκίλμπερτ....(Ευτυχώς ο δικός μου είναι...)

'Αλλη σκηνή:

Θυμάστε κάποιο περιστατικό που η Ανν είχε πέσει μέσα στο ποτάμι, και ο Γκίλμπερτ την είχε σώσει;(Μπορώ να σας πω όλο το σχετικό στόρι)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπητη Λούνα αν και ήμουν παιδάκι τοτε που προβαλλότανε η σειρά , τα θυμαμαι όλα και την τελευταία σκηνή :cry: όπως και τοτε που επεσε η Ανν στο ποτάμι αλλά ναι( επειδή όπως είπα ήμουν αρκετά μικρή και εσυ γλυκειά μου στην εφηβεία, οπότε εχεις περισσότερες αναμνήσεις, θα ήθελα να μας την θυμισεις, την σκηνή με το πέσιμο στο ποτάμι αν δεν σου κάνει κόπο) ! για μένα η συμμετοχή σου στο τόπικ είναι δώρο Χριστουγέννων :flower: ! δεν ήξερα πως είχε και συνεχεια αλλά αν ήταν αδιάφορη, καλύτερα που δεν την είδαμε..

Θυμάμαι και την μελαχροινή φίλη της Αννας που ήταν πολύ καλή κοπέλα, ειλικρινά θυμάσαι πως την έλεγαν; Επίσης τοτε που πέθανε ο θετός της πατέρας μα πριν πεθάνει της είχε πει τόσα γλυκά και συγκηνιτικά λόγια και μετά βρηκε την Μάρθα στον στάβλο κλαμμένη και της είπε θα τα καταφέρουμε!
 
H φίλη της Ανν λεγόταν Νταϊάνα Μπάρι, και είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό ένα επεισόδιο που την πότισε κάτι αλκοολούχο (αντί για χυμό) και την μεθυσε.

Με την Νταϊάνα , λοιπόν, και κάποιες άλλες φίλες της , είχαν πάει στο ποτάμι όπου διάβαζαν ποιήματα και η Ανν υποδυόταν κάποια παρθένα των κρίνων (lilly maid-δεν ξέρω αν το μεταφράζω καλά, ούτε θυμάμαι από ποιο έργο είχαν πάρει την ιδέα) η οποία πέθανε, και για το λόγο αυτό, την έβαλαν μέσα σε μια βάρκα, την σκέπασαν με λουλούδια και την άφησαν στο ποτάμι (αφού της διάβασαν ένα κατεβατό ρομαντικά ποιήματα.). Τα προβλήματα άρχισαν όταν η βάρκα , προχωρώντας, άρχισε να βάζει νερά, και φυσικά βυθίστηκε στο μέσο του ποταμού, αφήνοντας την ...παρθένο των κρίνω να παλεύει σαν πνιγμένο γατί με τα νερά για να σωθεί. Μπόρεσε και πιάστηκε σε μια κολώνα μιας μικρής γέφυρας, όπου την είδε ο Γκίλμπερτ και έσπευσε με τη δική του βάρκα να τη σώσει. Η οποία, Άνν, δεν εννόησε να του ξεθυμώσει για το επεισόδιο με τα καρότα. Του είπε φυσικά ευχαριστώ, αλλά συνέχισε να τον περιφρονεί.
 
Louna ( ωραιο όνομα :) παρεπιπτόντως) θα ψαξω για την ''Αννα της χαράς'' στα ελληνικά να βρω βιβλίο, γιατι στα αγγλικά δεν θα τα βγάλω πέρα :xm: ( νομίζω πως απαιτείται γνωση καλύτερη από λοουερ) και άλλο δεν θα'χει κυκλοφορησει από ελληνικές εκδόσεις! Πεισματάρα η Αννα τελικά :p ναι θυμηθηκα που την είχε μεθύσει ένα βραδυ που κοιμήθηκε σπίτι της, μετα αυτή παντρευτηκε μικρή, μικρή..όσο για το επεισόδιο στο ποτάμι τι να πεις :flower:
 
Να ξέρεις πάντως ότι το ελληνικό θα χάνει πάρα πολύ, γιατί δεν περιλαμβάνει όλα τα juicy επεισόδια, ακι θα είναι πιο "παιδικό". Το αγγλικό δεν είναι τίποτα τραγικό, απλά έχει πάρα πολύ λεξιλόγιο (στην αρχή διάβαζα με το λεξικό για να καταλάβω τι λέει).

Όσο για το username, νομίζω ότι δείχνει καθαρά για ποιο λόγο συνέχισα να αγοράζω το περιοδικό Candy Candy μετά το 51ο τεύχος. Δε θέλω να είμαι άδικη, αλλά αυτή η ιστορία της Κάντυ ήταν πολύ ψυχοβγαλτική, και απ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει και τέλος. Γενικά, είχα ξενερώσει από ένα σημείο και μετά, αλλά η ιστορία της Λούνα ήταν απλά τέλεια.

Ναι, θα το ομολογήσω.

Ήμουν ερωτευμένη με τον Ρούντολφ.

Όταν αγόραζα το περιοδικό από το περίπτερο, το διάβαζα επιστρέφοντας (με τα πόδια) στο σπίτι. Πώς δε με πάτησε κανένα αυτοκίνητο!!!!!

Ένα πράγμα έχω να πω:

Τεύχος 110!
 
Αυτό με το πολύ λεξιλόγιο είναι μαρτύριο, άνοιξε-κλείσε το λεξικό :( στο τέλος δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις! Και μακάρι να το βρω και στο ελληνικό! να σου πω κατάλαβα από που ήταν το παρωνύμιο σου, ε, ναι η Λούνα ήταν εκπληκτική ιστορία.

Και για να μην ξεχνιόμαστεanne-of-green-gables.jpgοτιδηποτε άλλη ιστορία θυμηθείς από την αννα, μην διστάσεις να την αφηγηθείς, τετοια σήριαλ απλά δεν γυρίζονται πια-μου άρεσε πολύ και το πιτ-πόνυ, καναδική σειρά και αυτή δεν ξέρω αν την έχεις υπόψην, είχε άτι από την φιλοσοφία της Αννας και εδώ μέσα της έχω κάνει θέμα.
 
Καλημέρα και καλή χρονιά! Βρήκα τη σειρά του 1985 με αγγλικούς υποτίτλους, την παρακολουθούσα 3 μέρες τώρα. Αν ενδιαφέρεστε, μπορώ να μεταφράσω τους υποτίτλους για να τη δείτε. Προς το παρόν ψάχνω τη συνέχεια του 1987. ;)
 
Γειά σου καλή μου και να έχεις μια χαρούμενη, φανταστική, δημιουργική χρονιά :) Το πρωτο μηνυμα στην αννα των αγρων, φαντάζομαι πως την λατρεύεις την σειρά, το ίδιο και μεις!! α, και έχεις υπέροχο παρωνύμιο. Δευτερη φορά βλέπεις την σειρά; η την είχες δει και το 80';
 
αριαδνη είπε:
Γειά σου καλή μου και να έχεις μια χαρούμενη, φανταστική, δημιουργική χρονιά :) Το πρωτο μηνυμα στην αννα των αγρων, φαντάζομαι πως την λατρεύεις την σειρά, το ίδιο και μεις!! α, και έχεις υπέροχο παρωνύμιο. Δευτερη φορά βλέπεις την σειρά; η την είχες δει και το 80';
Την είχα δει όταν πήγαινα δημοτικό και την είχα λατρέψει! Μάλιστα, πριν 2 χρόνια κατάφερα και βρήκα το βιβλίο σε εύκολη έκδοση στα Αγγλικά και το είχα διδάξει στα παιδιά του Δημοτικού. Βέβαια, η σειρά δεν συγκρίνεται με το μικρό βιβλιαράκι. :)
 
Πίσω
Μπλουζα