Άρθρο για την τροφοδοσία ρεύματος των C64 από τον Jens Schoenfeld

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
12.113
Ο Jens Schoenfeld, ιδιοκτήτης της εταιρίας Individual Computers έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα της τροφοδοσίας ρεύματος για υπολογιστές C64, στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τροφοδοτικού της εταιρίας του, για υπολογιστές C64.

C64c_breadbox_with_Smart_supply.JPG

Το είχα δει πριν λίγες μέρες... ουσιαστικά θεωρεί όλα τα τροφοδοτικά πλην του δικού του ως επιρρεπή στο να κάψουν τον c64. Ακόμα και αν έχει δίκιο εμφανισιακά το συγκεκριμένο θυμίζει φθηνό κινεζικό φορτιστή και όχι προϊόν 70€ που ζητά! Δεν ξέρω... εγώ έχω ακόμα το γνήσιο μετρημένο από φίλο πριν λίγα χρόνια...

Καλα εγω δεν εχω ιδιαιτερη σχεση με αυτα τα θεματα, αλλα εχω δυο aftermarket τροφοδοτικα (1,2) τα οποια χρησιμοποιω αποκλειστικα.

Δεν νομιζω οτι επιτίθεται σε τροφοδοτικα αλλων εταιριων. Απλα αναφερει ολες τις περιπτωσεις που μπορει να προκληθει βλαβη. Καποιες απο αυτες ειναι λιγοτερο πιθανες απο αλλες. Προσωπικα δεν θα αναβοσβηνα γρηγορα οποιονδηποτε παλιο υπολογιστη (ή αλλη συσκεη εδω που τα λεμε...). Eιναι ενας ευκολος και γρηγορος τροπος να γινει ζημια.

Οσο για τo συγκεκριμενο τροφοδοτικο (που ουσιαστικα ειναι μονο ενα απο τα δυο κομματια που υλοποιουν την τροφοδοσια του c64) ειναι πιστοποιημενο και καλης ποιοτητας και το χρησιμοποιουν ηδη εδω και πολλα χρονια στο C64 Reloaded.

Πίσω
Μπλουζα