Έγκλημα στο Καβούρι (1974)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.375
Αντιδράσεις
49.445
Έγκλημα στο Καβούρι (1974)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Έγκλημα_στο_Καβούρι

 


Αστυνομική ταινία παραγωγής Καραγιάννης - Καρατζόπουλος 1974 σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη , σενάριο Αλέκου Λειβαδίτη και μουσική Γιάννη Σπανού. Πρωταγωνιστούν ο Λάκης Κομνηνός , ο Βαγγέλης Σειληνός , η Leslie Bowman κ.α. Η ταινία έκοψε 32.293 εισιτήρια και ήρθε 22η στις 47 ταινίες της χρονιάς.



Υπόθεση : Η μοναδική κληρονόμος μιας μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, η Ελένη, είναι παντρεμένη με έναν καπετάνιο με κάπως σκοτεινό παρελθόν, τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης που θέλει να βγάλει από τη μέση τη γυναίκα του, για να ζήσει με την ερωμένη του Λάουρα, σχεδιάζει τη δολοφονία της.

 


[deadpic]

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγγνώμη αλλά στο πόστερ της ταινίας η νεκρή γυναίκα είναι γυμνή η οχι?
 
Αυτό το έγκλημα δεν το ήξερα όπως τα υπόλοιπα!!!
 
tonytony είπε:
Μάλλον νεκρή...Δε ξέρω κιόλας! :)
Εμ.... Tonytony, ρωτάει αν είναι γυμνή! Όχι, νεκρή! :biglaugh:

Βασικά, έχω την εντύπωση ότι φοράει κάτι, αλλά όχι επαρκές! :p
 
Είναι αλήθεια οτι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα;
 
D@redevil είπε:
Εμ.... Tonytony, ρωτάει αν είναι γυμνή! Όχι, νεκρή! :biglaugh:
Βασικά, έχω την εντύπωση ότι φοράει κάτι, αλλά όχι επαρκές! :p
Χα χα όντως γυμνή ρωτάει!!! Εγώ γιατί διάβασα νεκρή????? #) #) #) :p :p:po_Oo_Oo_O: :) ::) : :)
 
-το 1983 ο κωστας καραγιαννης γυρισε[μαλλον ορμωμενος απο την τοτε δικαστικη επικαιροτητα]το εργο δρακος το προσωπο της ημερας[με το βλασση μπονατσο].αλλα οι τοτε αρμοδιοι,δεν ξερω με ποιο σκεπτικο,την κατεβασαν απο τους κινηματογραφους[κυριολεκτω].παντως αργοτερα επετρεψαν την προβολη της.και θυμαμαι οτι ο σκηνοθετης ειχε βγει με ενα πλακατ κανοντας διαμαρτυρια.και αμεσως αρχισε να επαναπροβαλει αυτην εδω την ταινια.με διαφημισεις του τυπου ενας νεος δρακος χτυπα στο καβουρι..κλπ.καμμια σχεση βεβαια με την υποθεση του 1971,απλα εκμεταλευτηκαν τον ντορο που ειχε γινει και επειδη πολλοι ειχαν γυρισει εγκληματα σε διαφορες αλλες περιοχες,αυτος για εμπορικους λογους εβαλε το καβουρι.
 
Τρελή cultila το Έγκλημα στο Καβούρι συνδυάζει ιδανικά όλα τα στοιχεία. Το χα προτωδεί σε κασσέτα.Στο σενάριο ο Θάνος Λειβαδίτης παίρνει σαν βάση το αληθινό γεγονός της δολοφονίας μιας δημοσιογράφου εκείνα τα χρόνια (Τσάπμαν νομίζω την έλεγαν) και το τραβάει από τα μαλλιά, ο Καραγιάννης αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά τιμόνια και...ντουμπλάζ στα πιο κιτσάτα του, ονομασίες των πρωταγωνιστών ξένες (προφανώς γιατί στόχευαν στην διεθνή αγορά) ενδυμασίες μια από τα ίδια και γενικότερα η κατάσταση έχει τρελό γέλιο (σε όλα τα επίπεδα). Σκηνές που ακόμα νοσταλγώ και γελάω Ο Σειληνός σε ρόλο κοκκάκια δράκου παύλα νεκροθάφτη, η σκηνή του εφιάλτη της γυναίκας του Κομνηνού (την οποία θέλει να βγάλει από τη μέση) με τον μυστακιοφόρο διαρρήκτη παύλα βιαστή. Α ναι και ο Μπισλάνης για άλλη μια φορά σε ρόλο ΔΑΙΜΟΝΙΟΥ επιθεωρητή της αστυνομίας... που σκάει ΠΑΝΤΑ την τελευταία στιγμή.

The Worst The Better. Συναγωνίζεται επάξια σε cultila το Επαγγελματίες Ρεμάλια που έσκασε σα ΜΠΟΜΠΑ στους κινηματόγραφους 2 χρόνια αργότερα. ΕΠΟΣ ΤΩΝ 70ς.

Α, αυτό που αναφέρει ο Peterpapas το έχω ακούσει κι εγώ. Απειλούσε να κάψει την ταινία του ή κάτι τέτοιο. Καλά Ο ΔΡΑΚΟΣ με μπονάτσο δε βλέπεται χάλι μαύρο, σε σύγκριση δηλαδή με ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ που είναι σαφώς καλύτερο μέσα στην cultila του.
 
Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ταινία, προτιμώ το Τανγκό 2000 της ίδιας εποχής. Το ντάμπινγκ σίγουρα δεν βοηθάει. Όσο για τον Δράκο του Μπονάτσου είναι απλά αριστούργημα. 'ΔΕΝ ΜΠΟΡΩΩΩ!'
 
Το Ταγκό 2001 ήταν σαφώς ανώτερο (παραγωγής 1973). Πιθανόν να βοήθησε το σενάριο του Λάζαρου Μοντανάρη
 
Χρυση μετριοτητα.Αν και ειχε ενα καλοδουλεμενο σεναριο δεν μπορεσε να συναγωνιστει αλλες ταινιες της εποχης.Παντως ο Σειληνος ηταν πολυ creepy φιγουρα ιδιως με την καλτσα στο κεφαλι.Ο δε Μπισλανης δεν πειθει σαν επιθεωρητης.Τον αγαπησαμε ως φωνακλα αδερφο σε απειρες κωμωδιες αλλα οπως και ναχει αγαπαμε Μπισλανη!Ειναι και αυτη η ξεμπαρκη εως κακη μουσικη του Γιαννη Σπανου...
 
Οff-topic : Στο Τάνγκο 2001 όλα τα λεφτά είναι τα γυαλιά και η περούκα του Βουλγαρίδη...Αλήθεια, το σπίτι με τοκ καθρέφτη στην κρεββατικάμαρα, που φαίνεται σε μια ερημική τοποθεσία στυλ Θρακομακεδόνες, το έχει ανακαλύψει κανείς;
 
Εγω πάντως που είδα την ταινία για πρώτη φορά χτες, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα, οχι φυσικά από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, αλλά οπωσδήποτε από το απρόβλεπτο, ανατρεπτικό casting (Σειληνός στο ρόλο ενός ψυχάκια, και μάλιστα είναι πολύ καλός, Κομνηνός στο ρόλο του κακού, και ο ηθοποιός που παίζει το γιατρό, όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμος, στο ρόλο του ερωτύλου αντίζηλου του συζύγου της πλούσιας κυρίας).

Επίσης άξιες προσοχής είναι οι σκηνές βίας που περιέχει το έργο και που σπάνια βλέπουμε σε Ελληνικές ταινίες, όπως και οι σκηνές χρήσης ναρκωτικών.

Γι αυτά πιστεύω ότι το έργο αξίζει να το δει κανείς μια φορά.
 
δεν την εχω δει απο την ιστορια φαινεται ενδιαφερουσα ταινια
 
Σημερα το βραδυ στις 9.00 θα προβληθει η ταινια απο το καναλι Εψιλον.
 
παραπεμπει σε ταγκο #) ας το δουμε μιας και θα το βαλει
 
Δεν χάνω Ελληνική για ελληνική κάθε βράδυ στο 'Ε', αυτή θα χάσουμε;! :animlaugh:
 
Ιδιας αισθητικης με το ταγκο, δεν θα λεγα πως μου αρεσε ιδιαιτερα, μαλλον δεν μου αρεσε/ α, ο σειλινος τελειος ως ψυχακιας και σιγουρα η ταινια εχει καλτ αναφορες και ο κομνηνος καλος ως κακος και θανάσιμος συζυγος( η δε συζυγος επαιρνε τον υπνο του δικαιου) η παγιδευση στο σπιτι του σειλινου πολύ καλτ :) μιας και την πήγε να δει ρετρο επιπλα και αντικες( ε, την επαθε μπρρρ το υπόγειο)

βρηκε μια γυναικα ολοιδια με την ελεν πεστου να δειξει ως θυμα, ε, δεν γινονται αυτα
θα μπορουσε να είναι μια καλή με μυστηριο ταινια κατά την γνωμη μου αν δεν ειχε τοσο εξωφθαλμα λάθη πχ. ο χαρακτηρας του σειλινου φαινοτανε πως δεν ''πηγαινε καλα'' κανεις δεν το προσεξε στην δουλεια του;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα