Ένα αγρίμι στο σπίτι μου!

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168
Μόλις έφτασε, αχρησιμοποίητο και στο κουτί του!!!

10027.jpg

10028.jpg

Το Jaguar, ποτέ δε με συγκίνησε...

Ίσως να φταίει το γεγονός οτι δεν το είδα ποτέ από κοντά...

Όμως τώρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που μεγαλώνει η συλλογή μου με άλλο ένα μέλος της οικογενείας Atari...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο ειναι με γειες,ειχα την τυχη να αποκτησω ενα πριν καμμια -10αρια χρονια σε τιμη χωμα απο μαγαζι που ξεστοκαρε.

Στις μεγαλες μου τρελες για κονσολες εκανα αμαν να βρω ενα cd rom για αυτο αλλα ποτε δεν τα καταφερα.

Tωρα μου εφυγε. :D

Εχεις κανα αλλο παιχνιδακι για αυτο;;;;;;
 
Ευχαριστώ Aardy!

Δεν έχω άλλο παιχνίδι, αλλά απ'ότι ξέρω, το μόνο που αξίζει είναι το Alien vs Predator, το οποίο θα ψάξω να βρω...
 
Εχει και αλλα ωραια παιχνιδακια,Doom,pitfall αλλα exclusive κοιτα για to kasumi ninja.

Τα αλλα ειναι σε CD.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Atari_Jaguar_games

197037.jpeg
 
Εγω ξερεις πως, και κυριως με ποσα το αποκτησα. :D Αναμενω το χειριστηριο, και τον χαλασμενο cartridge connector απο Αμερικη.

Το δικο σου βεβαια θα εχει αριστη μεταπωληση διοτι ειναι κομπλε, αλλα ξερεις οσον αφορα εμενα, η δικη μου περιπτωση εμπιπτει στην λαικη παροιμια <<σε καποιον χαριζαν ενα γαιδαρο, και εκεινος τον κοιταγε στα δοντια>> :cool:

Επι τοθ θεματος τωρα. Τι χρωμα led εχει? Κοκκινο ή πρασινο. Ntsc ή Pal?

Επισης κατι ελεγες για αγαπημενα παιχνιδια. Εμενα ειναι αυτο. Κατω απο περιπου 180-200$ δεν το εχω δει ποτε. Καποια μερα ομως...... :cool:






10029.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το led είναι πράσινο... Τι σημαίνει αυτό;

Συμπαθητικό το παιχνιδάκι...

Θα ξεθάψω κάτι ST FORMAT που έχω, τα οποία μέρος της ύλης τους αφιερώνουν στο Jaguar...
 
Ευρωπαικη εκδοση Pal. Καλωδια TV εχεις? Εγω εφτιαξα ενα για RGB SCART. Αλλα δεν εχω ετοιμασει ακομα τον οδηγο για να ποσταρω.
 
ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ :precry:
 
Περιλαμβάνει καλώδιο σύνδεσης στην υποδοχή της κεραίας της TV...

Το γράφει και το κουτί...

Δεν είναι κακό, για casual gaming που το θέλω...
 
Καλα καλα, αστειακια κανουμε για να γελασουμε :D
 
Kαι εμενα αυτο ειχε. :thumbup:
 
RF rules DINO!!! Καλο μηχανηματακι που το ειχα αρκετα παλιοτερα με ενα καρο παιχνιδια απλα.. δεν με συγκινησε και πηρε την γνωστη οδο εξαφανισης :)

Mην χασεις επισης τα Double Dragon V, Iwar, και το Power Drive Rally.. ;)
 
Πάντως δεν νομίζω ότι είναι τοσο δύσκολο να φτιάξεις ένα SCART. Η διαφορά στην ποιότητα είναι εντυπωσιακή, θα νομίζεις ότι παίζεις NextGen σε σχέση με το RF(Δηλαδή στο Tempest 2000 γιατί κατά τα άλλο η jaguar ειναι.... )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα μόνα παιχνίδια του Jaguar που αξίζουν είναι το Aliens vs Predator και το Tempest 2000. Ιδίως το δεύτερο είναι "must" για το Jaguar. Πέραν αυτών δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει προσοχής.
 
Καλορίζικο...

Δεν ντρέπομαι που το λέω, αλλά για τρία χρόνια (1996-1999) ήταν το μοναδικό μηχάνημα που είχα στην κατοχή μου (το NES και το Atari 2600 είχαν παραδώσει πνεύμα, ενώ το πρώτο μου PC το πήρα το '99)... Όπως υποψιάζεσαι, το απέκτησα μέσω... κουπονιών γνωστής καθημερινής εφημερίδας που τύχαινε να διαβάζει ο παππούς μου!!! Αυτό βέβαια σήμαινε πως ήδη το μηχάνημα είχε πεθάνει και η πιθανότητα να βρω παιχνίδια στην Ελλάδα ήταν απειροελάχιστη, με αποτέλεσμα να έχω στην κατοχή μου μόλις πέντε, τα οποία αναλύω παρακάτω:

Cybermorph: Το packaged παιχνίδι του μηχανήματος, θα το δοκιμάσεις κι εσύ φαντάζομαι... Δεν ήταν κακό, αλλά μεταξύ μας, ακόμα και το (παρόμοιο οπτικά) StarFox του SNES, έμοιαζε έτη φωτός μπροστά του... Βγήκε πάντως και sequel (Battlemorph), αλλά για το Jaguar CD... Κάνε μου μια χάρη μόνο... Αν τρακάρεις σε κανένα βουνό και αρχίσει αυτή η πρασινομούρα η φαλακρή τα "Where did YOU learn to fly?", πέτα μια παντόφλα στην τηλεόραση και εκ μέρους μου, γιατί βαριέμαι να το βγάλω από την αποθήκη...

Kasumi Ninja: Ένα αρκετά συμπαθητικό Mortal Kombat clone και μάλλον ήταν το καλύτερο beat'em up για το Jaguar, ενώ είναι και exclusive... Θα ευχαριστηθείς αίμα (μιλάμε θα πλημμυρίσει η οθόνη!!!), αρκετά καλά γραφικά, αλλά και ορισμένες απολαυστικές special moves και fatalities. Αγαπημένος μου ο Angus, παραδοσιακός κοκκινομάλλης Σκοτσέζος highlander, ο οποίος πέρα από την πιο απίστευτη special move στην ιστορία των beat'em ups (σήκωνε το κιλτ και εκτόξευε fireballs από...εχμ...) είχε και την καλύτερη πίστα, το Λοχ Νες (μου έχει μείνει χαραγμένη η σκηνή με τον ψαρά στο background που του αναποδογυρίζει τη βάρκα η Nessie... Όταν έπαιζα διπλό με την αδερφή μου, καθόμασταν πρώτα να το δούμε και μετά ξεκινούσαμε τη μάχη...). Μην περιμένεις gameplay επιπέδου ΜΚ, βέβαια, αλλά για το Jaguar, δεν ήταν κακό...

DOOM: Από τα καλά conversions του παιχνιδιού σε κονσόλα... Υποτίθεται μάλιστα πως έχει και network multiplayer, πράγμα ασυνήθιστο για την εποχή... Σε σχέση με τα άλλα gamepads, το... τηλέφωνο βόλευε, αφού μπορούσες να αλλάζεις όπλα on the fly, ενώ είχε και ειδικό overlay για να βλέπεις σε πιο όπλο αντιστοιχεί κάθε κουμπί...

Sensible Soccer: Κλασική κονσολική έκδοση του παιχνιδιού... Τίποτα παραπάνω από τις αντίστοιχες του SNES και Mega Drive, αλλά τουλάχιστον έβγαλα μετά από χρόνια το απωθημένο μου να παίξω Sensi στο σπίτι μου...

NBA Jam TE: Ομοίως με το από πάνω για τα περί απωθημένου... Εκεί που διαφέρει, είναι στο ότι είναι πραγματικά αισθητά ανώτερο σε γραφικά, ήχο κ.λπ. από τις περισσότερες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν. Τα μόνα που με ενόχλησαν είναι το ότι οι παίκτες είχαν όλοι τεράστια κεφάλια (κάτι που υπήρχε μόνο ως inside joke cheat στις άλλες εκδόσεις, εδώ ήταν υποχρεωτικό) και το χειριστήριο δεν βόλευε και τόσο, αφού το ένα κουμπί από τα τρία ήταν το turbo που έπρεπε να το έχεις (σχεδόν) συνέχεια πατημένο και να εναλλάσσεις τα άλλα δυο (εκεί υπερτερούσε σαφώς το SNES με τα shoulder buttons).

Άλλα καλά παιχνίδια που έχω ακούσει (χωρίς όμως να τα έχω παίξει, εκτός από μερικά σε emulator μετά από χρόνια...) είναι φυσικά τα Tempest 2000 και Alien Vs. Predator (από τα καλύτερα κονσολικά FPS ever!!!), αρκετά καλά και τα Iron Soldier I-II, ενώ για ιστορικούς λόγους αξίζει να δεις και το πρώτο Rayman (ω ναι, από το Jaguar ξεκίνησε η σειρά!).

Αυτό που θα χρειαστεί λίγο χρόνο να συνηθίσεις είναι το περίεργο και τεράστιο χειριστήριο... Εγώ μπορεί να έχω τεράστια χέρια, όμως άλλα άτομα είχαν πρόβλημα, ενώ ειδικά το τηλεφωνικό πληκτρολόγιο είναι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως π.χ. DOOM) παντελώς άχρηστο...

@phil_vr: Είσαι σίγουρος για το Double Dragon V??? Δεν το έχω παίξει, αλλά έχω διαβάσει να αναφέρεται από πολλούς ως το χεριότερο παιχνίδι του Jaguar και κάτι reviews που είδα έπαιρνε γύρω στο 20-25%...
 
Olorin είπε:
@phil_vr: Είσαι σίγουρος για το Double Dragon V??? Δεν το έχω παίξει, αλλά έχω διαβάσει να αναφέρεται από πολλούς ως το χεριότερο παιχνίδι του Jaguar και κάτι reviews που είδα έπαιρνε γύρω στο 20-25%...
Γεια σου φιλε Olorin! Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορει να σταθει διπλα στο παλιο καλο Double Dragon ακομα και στα 16bit μηχανηματα μας, μιας και ειναι εντελως διαφορετικο σαν παιχνιδι. Ισως παραφθαρθηκε ο τιτλος του, η περιμεναμε δεν ξερω και εγω τι στο ακουσμα του Double Dragon και ειδικα σε μια δυνατη κονσολα οπως το Jaguar. Σιγουρα οχι κατι σε Street Fighter II παντως. Σαν παιχνιδι, δεν ειναι ασχημο και πλαισιωνεται απο καλαισθητα γραφικα και scenery. Τωρα για το χειροτερο παιχνιδι.. τα γουστα του εκαστος reviewer η παιχτη ειναι αναμικτα, αλλα το θεμα ειναι παντα ως προς τι αισθηση σου δινει. Προσωπικα επειδη ειχα την συγκεκριμενη κονσολα για περιπου ενα 8μηνο, το Double Dragon V ειχε παντα την τιμητικη του καθως για καποιο περιεργο λογο παντα με "καλουσε" να το φορτωσω. Αυτο για εμενα λεει πολλα ως προς την αξια του. Ισως επειδη δεν με ενθουσιαζουν τα εξωπραγματικα γραφικα η να γινεται χαμος στην οθονη, το παιχνιδι αυτο μιλαει στην γλωσσα μου που σε μεταφραση ειναι απλα.. fun! Χωρις να ειναι κατι εκπληκτικο η συγκλονιστικο ως προς τις δυνατοτητες του Jaguar, απλα το παιχνιδι αυτο "αρεσει" και εχει μια 16bit ρετρο-αισθηση. Απο εκει και περα ειναι απλα θεμα γουστου του καθενος και στο τι προσδοκιες εχει απο εναν τετοιο τιτλο σε ενα τετοιο μηχανημα. Μονο εκει μπορω να δω αληθοφανεια σε τοσο χαμηλα νουμερα στα reviews.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήρα και εγώ το Jaguar πριν 1.5 χρόνο περίπου, δε μου άφησε και την καλύτερη εντύπωση..... Είναι σε άριστη κατάσταση απλά χωρίς κουτί.

Από το ebay βρήκα ένα πακέτο με 5 σφραγισμένα παιχνιδάκια και μάλιστα καλά (Tempest2000, Bubsy, Wolfenstein και δύο ακόμα που δε θυμάμαι).

Καλώδιο RGB είχα σκοπό να φτιάξω αλλά τελικά λόγω του περίεργου connector που έχει το παράτησα. Μάλλον όμως ένας connector παλιού τύπου floppy πρέπει να κάνει απότι βλέπω στην εξωπραγματικής τιμής για καλώδιο παρακάτω δημοπρασία
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα