Έξοδος Κινδύνου

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.134
Αντιδράσεις
2.278
Επαναφέρω μια παλιά μου απορία (από άλλο thread) που ειχε μείνει αναπάντητη. Αφορά σημεία στα οποία είχε γυριστεί η Έξοδος Κινδύνου. Μήπως γνωρίζει κάτι κάποιος;

Στην πρώτη φωτογραφία ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του σε στέκι πώλησης ναρκωτικών. Διακρίνεται η φωτεινή επιγραφή η οποία εκτός σοβαρού απροόπτου αναφέρει Λ. Πανταζής αναφερόμενη προφανώς στο γνωστό τραγουδιστή.

pantazis.jpg

Στη δεύτερη φωτογραφία το μέρος που ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του επιχειρούν το βιασμό της Νταίζης Αλεξίου.

pantazis2.jpg

Η τρίτη φωτογραφία είναι κολάζ από πλάνα μέσα από τη Σχολή εκπαίδευσης του γυναικείου αστυνομικού σώματος.

exodos1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σκηνη ειναι απο την ταινια του 1980, Εξοδος Κινδυνου.

Χαραματα εξω απο το σπιτι της Γκελης Μαυροπουλου και ενα μερος που παντα μου κεντριζε το ενδιαφερον και παντα ηθελα να μαθω που βρισκεται.

Γνωριζει κανεις;

attachment.php


untitled.jpg
 
Το κτήριο που φαίνεται, μου μοιάζει με το ξενοδοχείο "Αuberge" στο Τατόϊ. Ίσως το γράφω λάθος, αλλά προφέρεται Ομπέρζ για τους γαλλομαθείς. :)
 
miki-mik7 είπε:
Το σπίτι αυτό (με τα πιάτα που λέμε και μεταξύ μας όταν ψάχνουμε τέτοιες λεπτομέρειες) πρέπει να είναι αληθινό για δύο λόγους.- Σ' αυτό έχουν γυρισθεί ταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του '60 έως και τις αρχές του '80 (τουλάχιστον μέχρι τότε ξέρω εγώ).

Ποιο Ελληνικό στούντιο θα διατηρούσε το ίδιο ακριβώς σκηνικό για 20 χρόνια;

- Αν θυμάμαι καλά, είχα ακούσει στις ειδήσεις ότι είχε καεί σε μία δασική πυρκαγιά πριν αρκετά χρόνια.
κι εγω πιστευω οτι προκειται για πραγματικο σπιτι,ισως να μη φαινεται τοσο καλα απ τα screenshots που επελεξα να παρουσιασω,αλλά η επιλογη εγινε για να δειξω τα κοινα σημεια και στις 4 ταινιες.Σιγουρα εχουν γυριστει κι αλλες στο σπιτι αυτο(απο περιεργεια ψαχνοντας για ρετροπαιχνιδια)το ειδα τυχαια και σε ταινια των 80's νομιζω με τον Πανο Μιχαλοπουλο,ο τιτλος κατι για μια αδερφη ελεγε..δεν την ειδα την ταινια απλα κοιτουσα στα γρηγορα μηπως βρω κατι ενδιαφερον.Αν υπαρχει ακομα στο youtube θα προσθεσω screenhots κι απ αυτη
 
miki-mik7 είπε:
Το κτήριο που φαίνεται, μου μοιάζει με το ξενοδοχείο "Αuberge" στο Τατόϊ. Ίσως το γράφω λάθος, αλλά προφέρεται Ομπέρζ για τους γαλλομαθείς. :)
Μπραβο, miki-mik και σε ευχαριστω πολυ! Δε φανταζεσαι ποσον καιρο εψαχνα αυτο το μερος!

Κοιτα να δεις που δεν ηταν βιλα οπως νομιζα, αλλα η γνωστη Auberge στην οποια γυριστηκε και η ταινια Μικροι και μεγαλοι εν δρασει. Το ελεγξα συγκρινοντας αναμεσα στις δυο ταινιες οχι μονο τον εξωτερικο, αλλα και τον εσωτερικο χωρο και δεν υπαρχει καμια αμφιβολια για την πληροφορια σου.

Να συμπληρωσω επισης, οτι στο ιδιο αυτο ξενοδοχειο του Τατοϊου εκανε τη γαμηλια δεξιωση του το ζευγαρι Τζενη Καρεζη - Ζαχος Χατζηφωτιου, το Μαϊο του 1962.
 
Μιας και ο miki-mik7 ελυσε την απορια της bambinella, προσθετω με τη σειρα μου τα screenshots για να συγκρινουμε εξωτερικο και εσωτερικο χωρο του ξενοδοχειου Auberge ετσι οπως φαινεται στις ταινιες "μικροι και μεγαλοι εν δρασει" (δεξια φωτογραφια) και "εξοδος κινδυνου" (αριστερη φωτογραφια) :

στις δυο τελευταιες φωτογραφιες φαινεται η λεπτομερεια της ζωγραφιας πανω απ το τζακι

m2.JPGe11.JPG

m9.JPGe4.JPG

m10.JPGe20.JPG

m14.JPGe10.JPG

m15.JPGe5.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετική αντιπαραβολή, Κατερίνα! Ευχαριστούμε!
 
Το νταμάρι που είναι ο Βλογιοκομμένος και η παρέα του στην "Έξοδο Κινδύνου" (1980) τοποθετείται αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με το σενάριο στο Γαλάτσι. Γνωρίζουμε αν όντως υπήρχε τέτοιο νταμάρι εκεί και αν υφίσταται ακόμη; Παραθέτω δύο screenshots από το νταμάρι και ένα από την περιοχή που οδηγεί σε αυτό.

1.

ntamari3.jpg

2.

ntamari2.jpg

3.

ntamari1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε κάποια ταινία του Δαλιανίδη (Στροφή ή Τσακάλια) γίνεται μια ληστεία τράπεζας.
 
ΦΖΠ1 είπε:
Σε κάποια ταινία του Δαλιανίδη (Στροφή ή Τσακάλια) γίνεται μια ληστεία τράπεζας.


Νομίζω εννοείς την Έξοδο Κινδύνου του Φώσκολου με την θεά Καρλάτου και τον εξαιρετικό Εσκενάζυ. Η σκηνή της ληστείας με τον Φούντα εξελίσεται σε υποκατάστημα της ΕΤ.

ps: Μάλιστα, ο ένας από τους 2 ληστές με το μηχανάκι είναι ο Μιχαλόπουλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nαι, και γι αυτό μπερδεύτηκα. Ψάχνοντας πλάνα του Μιχαλόπουλου μπερδευόμουν συνεχώς με τη σκηνή της αρπαγής της τσάντας του πατέρα του.
 
Η σκηνή της Τράπεζας στο Έξοδος Κινδύνου είναι γυρισμένη σε υποκατάστημα επί της Αχαρνών (Εθνική Τράπεζα) λίγο μετά από τα Κάτω Πατήσια (εκεί υπάρχει και ένα παλιό σινεμά το Όσκαρ)

[edit] Μεταφορά από post #809 [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινία Έξοδος Κινδύνου (1980) η Εθνική Τράπεζα στην οποία γίνεται η ληστεία όπου βρίσκεται και ο Φούντας μέσα και από έξω η Καρλάτου βρίσκεται στην τομή των οδών Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη, στα Κάτω Πατήσια, στον ομώνυμο σταθμό του Ηλεκτρικού. Παραδίπλα, στην Αχαρνών 330 είναι το σινέ Όσκαρ που υπάρχει ακόμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

1. α. η Εθνική Τράπεζα και β. το σινέ Όσκαρ τότε

Προβολή συνημμένου 157495Προβολή συνημμένου 157496

2. Η αντίστοιχη εικόνα σήμερα. Στη θέση της Εθνικής τα γραφεία της εφημερίδας Βραδυνή.

Προβολή συνημμένου 157497
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλημέρα.Ξέρει κάποιος που μπορεί να ήταν το σπίτι της Όλγας Καρλάτου στην ''Εξοδο Κινδύνου''; Eπίσης το σπίτι που η Μαυροπούλου σκοτώνει τον Εσκενάζυ στην ίδια ταινία;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το νταμαρι ειναι οντως στο Γαλατσι..Εκει που ειναι οι Υαδες και πιο συγκεκριμενα στο θεατρακι λιγο μετα τις Υαδες
 
Kαλημέρα.Ξέρει κάποιος που μπορεί να ήταν το σπίτι της Όλγας Καρλάτου στην ''Εξοδο Κινδύνου''; Eπίσης το σπίτι που η Μαυροπούλου σκοτώνει τον Εσκενάζυ στην ίδια ταινία;
Το βρήκα, είναι στο Ψυχικό, Κοντολέοντος 15 (πού αλλού να έμενε μία νέα ιδεαλίστρια τροχονόμος που προάγεται σε αστυνομικίνα; )1.jpg
Από την πλαϊνή προς την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, που κοιτάζει στην οδό Χρυσανθέμων:
2.jpg
Ο αδιαμόρφωτος χώρος που φαίνεται στην ταινία απέναντι από την πολυκατοικία αποτελεί σήμερα ένα μικρό παρκάκι και πίσω του βλέπουμε τα κάγκελα που οριοθετούν το Άλσος Αγίου Δημητρίου, τα οποία στο υπόλοιπο μήκος τους είναι απλά και το μόνο σημείο τους που έχει πάνω αυτή τη διακοσμητική φιοριτούρα βρίσκεται απέναντι από το σπίτι:3.jpg

Με βάση τα παραπάνω, νομίζω ότι η νυχτερινή σκηνή με την απόπειρα βιασμού κλπ θα μπορούσε να είναι γυρισμένη στο λόφο ακριβώς από πάνω, αλλά δεν το έχω τσεκάρει.
Επίσης εικάζω ότι - αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει πολλή τοπογραφική αδεία στην ταινία - το σπίτι του τύπου όπου τον ακολουθά κρυφά η ηρωίδα θα μπορούσε να βρίσκεται πχ στο σημείο του σημερινού άλσους Μεσολογγίου, το οποίο είναι απέναντι από την παλαιά αγορά και δεν υπήρχε τότε. Αν ισχύει αυτό, τότε σήμερα δε θα σώζεται ούτε το κτήριο, ούτε κάτι άλλο που να το θυμίζει πέρα από τον ανοιχτό χώρο μάλλον.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα