Έφερε το Playstation το 3D στο gaming [Τιμή launch];

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Γλουπ!
Πάντα νόμιζα οτι το Playstation 1 (μ'αρέσει να το γράφω ολόκληρο), εισήγαγε το 3D gaming.

Βέβαια δεν παρακολουθούσα τα PC ποτέ και ίσως να έχω λανθασμένη εντύπωση.
3D παιχνίδια και συστήματα υπήρχαν και πριν το PS1.

Πχ το 3DO η ακόμα και το Saturn (Και ας μην πάω στα πιο αδύναμα..) δεν μπορείς να πεις ότι δεν είχαν 3D παιχνίδια... Απλά το PS1 ήταν λίγο πιο δυνατό στα 3D από αυτά τα 2.

Τώρα αν θέλουμε να δούμε ποιο ήταν το πρώτο σύστημα 100% σχεδιασμένο για 3D, μάλλον θα έλεγα το Ν64..

Και για τα PC δεν θυμάμαι τι γινόταν τότε γιατί δεν ασχολούμουν και πολύ.. Η μάλλον δεν είχα σχεδόν καμία επαφή.. :p

DINO είπε:
Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον mike, είναι στο οτι και το Playstation 1 όταν παρουσιάστηκε, κόστιζε πραγματικά μια περιουσία...
Εδώ θα διαφωνήσω και εγώ!!

Δεν ξέρω αν τα 299$ η οι 110.000 δρχ. ήταν "μία περιουσία" για το 1995, όμως σίγουρα ήταν πολύ πιο φθηνό από τα 3DO και Saturn που είπα πιο πάνω..

Και τα 400 και 500.000 δρχ. που το έβρισκες στο Ελλάντα τέλη του 94 με αρχές του 95, μην ξεχνάμε ότι αυτή η τιμή ήταν τιμή από εισαγόμενα ιαπωνικά μοντέλα, πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην Ελλάδα, και μάλλον δεν θα πρέπει να τις παίρνουνε στα σοβαρά... Η πραγματική - επίσημη τιμή του ήταν 110.000, και αυτή μετράει.

Για την ιστορία, νομίζω ότι η πρώτη επίσημη τιμή του Saturn στην Ελλάδα πρέπει να ήταν γύρω στις 170 με 185.000 δρχ. (Που γρήγορα έπεσε μετά την κυκλοφορία του PS1.), και του 3DO κάπου στις 180 με 200.000 δρχ.
 
cloud είπε:
.Για την ιστορία, νομίζω ότι η πρώτη επίσημη τιμή του Saturn στην Ελλάδα πρέπει να ήταν γύρω στις 170 με 185.000 δρχ. (Που γρήγορα έπεσε μετά την κυκλοφορία του PS1.), και του 3DO κάπου στις 180 με 200.000 δρχ.
Μια μικρη σημειωση, αν δεν χανω κατι, το 3DO δεν ειχε εισαχθει ποτε επισημως στην Ελλαδα. Οτι ειχαμε ηταν μεσω παραλληλων εισαγωγεων και οχι μεσω καποιας αντιπροσωπειας στην Ελλαδα.

Επισης εχω την εντυπωση πως οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει το PS1 εδω, κοστιζε κοντα στις 150.000δρχ, αλλα υπηρξε αρκετα συντομη πτωση.
 
Getta Robo είπε:
Μια μικρη σημειωση, αν δεν χανω κατι, το 3DO δεν ειχε εισαχθει ποτε επισημως στην Ελλαδα. Οτι ειχαμε ηταν μεσω παραλληλων εισαγωγεων και οχι μεσω καποιας αντιπροσωπειας στην Ελλαδα.Επισης εχω την εντυπωση πως οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει το PS1 εδω, κοστιζε κοντα στις 150.000δρχ, αλλα υπηρξε αρκετα συντομη πτωση.
Για το 3DO στην Ελλάδα δεν θυμάμαι αν είχε η δεν είχε εισαχθεί επίσημα, όμως η αρχική του επίσημη "διεθνής" τιμή ήταν 600$, δηλαδή η διπλάσια από την επίσημη του PS1.

Και για τα 110.000 του PS1, είμαι κατά 90% σίγουρος ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη τιμή στην Ελλάδα.
 
cloud είπε:
Για το 3DO στην Ελλάδα δεν θυμάμαι αν είχε η δεν είχε εισαχθεί επίσημα, όμως η αρχική του επίσημη "διεθνής" τιμή ήταν 600$, δηλαδή η διπλάσια από την επίσημη του PS1.Και για τα 110.000 του PS1, είμαι κατά 90% σίγουρος ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη τιμή στην Ελλάδα.
Το 3DO το εβρισκες μονο σε εξιδικευμενα καταστηματα του χωρου, δεν υπηρχε σε καταστηματα, πχ παιχνιδαδικα, οπου συνεργαζοντουσαν αποκλειστηκα μονο με επισημους αντιπροσωπους. Και οντως ηταν ακριβοτερο.

Για το ps1, τελη του 95 που το ειχα δει Ευρωπαικο με τα Toshinden και Tekken, η τιμη του πρεπει να ηταν καπου εκει κοντα, στις 150.000 δρχ. Μιλαμε τωρα για το μοντελο 1002, και η διαφημιση οπως και η παρουσια του στην αγορα μας ηταν πολυ ισχνη. Αυτο αλλαξε σε λιγοτερο απο χρονο, με που το κυκλοφορησαν διαφορα παιχνιδια ποδοσφαιρου, και η διαφημιση του ηταν απογειωμενη σε σχεση με τους πρωτους μηνες κυκλοφοριας του.
 
Getta Robo είπε:
Για το ps1, τελη του 95 που το ειχα δει Ευρωπαικο με τα Toshinden και Tekken, η τιμη του πρεπει να ηταν καπου εκει κοντα, στις 150.000 δρχ. Μιλαμε τωρα για το μοντελο 1002, και η διαφημιση οπως και η παρουσια του στην αγορα μας ηταν πολυ ισχνη. Αυτο αλλαξε σε λιγοτερο απο χρονο, με που το κυκλοφορησαν διαφορα παιχνιδια ποδοσφαιρου, και η διαφημιση του ηταν απογειωμενη σε σχεση με τους πρωτους μηνες κυκλοφοριας του.
Μήπως ήταν σε κανένα πακέτο με παιχνίδια και έξτρα χειριστήριο;

Πάντως αν μπορέσω θα ψάξω για να βρω διαφήμιση της εποχής για να λυθεί το μυστήριο..

Και από χρόνο και μετά, ίσως η τιμή να είχε πέσει και κάτω από τα 100.000.

Υ.Γ.: Λοιπόν.. Από την επίσημη παρουσίαση του στο Pixel τον Δεκέμβριο του 1995..

u8HiPDm.jpg


Πάντως πραγματικά σε κάποιες διαφημίσεις το είδα σε τιμές επιπέδου 140.000, όμως ήταν μαζί με παιχνίδι, η δεν ήταν από την επίσημη αντιπροσωπία.

u8HiPDm.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως οι τιμες τελη του 95 παιζανε καπου σε αυτα τα επιπεδα. Ωστοσο ομως, συμφωνα με το τευχος pixel 126 σελιδα 19, η Sony θα κατεβαζε την τιμη του ps1 στα 299$. Και αυτο ειναι το τευχος του Νοεμβρη, δηλαδη 3 μηνες γεματους επειτα. Επισης, το μεγαλυτερο ποσοστο τιμων στα περιοδικα, δεν ειχαν ΦΠΑ 18%. Αρα απο 109.000δρχ, αμεσως παμε στις 129.000 δρχ. Βαλε και οτι η τιμη ηταν προτεινομενη/συνιστωμενη απο την Sony, και εχεις πολλους καταστηματαρχες να το πουλανε τους πρωτους δυο-τρεις μηνες κοντα στις 150.000 δρχ.

Για το τι αφησε το ps1 σαν κληρονομια, καλες ολες οι θετικες αναμνησεις και παρατηρησεις, αλλα εμενα μου εμεινε ασχημα το ποσο απελπιστικα προβληματικο και ασταθες ηταν. Μιλαμε για κακο σχεδιασμο, με χειροτερα υλικα, και ντροπιαστικη υποστηριξη για επισκευη απο την αντιπροσωπεια. Ειναι πολλοι που στο πρωτο χρονο λειτουργιας, ειχανε καμμενο μηχανημα, και 100.000δρχ να εχουν κανει φτερα. Και φυσικα δεν μιλαω για τσιπαρισμενα μηχανηματα η με κακη χρηση.

Η Sony ανεκαθεν εδω και εικοσι χρονια κοντα προτιμουσε να επενδυει σε επιθετικη διαφημιση, παρα στην σταθερη και ομαλη λειτουργια των προιοντων της.

Υγ. Στο ιδιο τευχος του Pixel, το μηχανημα απο την επισημη εγχωρια αντιπροσωπεια, κοστολογειται μεταξυ 140.000 / 150.000δρχ απο τα διαφορα καταστηματα. Τιμη με τον τοτε παντα ΦΠΑ, στα 18%.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To 3DO ήταν η πρώτη κονσόλα που χρησιμοποίησε "κανονικό" 3d, και εισήγαγε όρους όπως το texture mapping. Ενδεικτικά, το Need For Speed και το Road Rash έγιναν -υποδεέστερα- ports στα PS1/Saturn, ενώ το Wing Commander III είχε προσεχθεί περισσότερο και απο την έκδοση για PC. Αργότερα αυτό έγινε port στο PSX, επίσης όμως υποδεέστερο απο του 3DO ! Φυσικά τα FMV ήταν της μόδας τότε, και το 3DO εκμεταλλεύτηκε αυτή τη μόδα στο έπακρο, οπότε έμεινε περισσότερο στην ιστορία για την εισαγωγή των FMV παρά των -ελάχιστων είναι η αλήθεια- καλών 3d παιχνιδιών.

Ήταν σίγουρα πανάκριβο, άλλωστε γι'αυτό πάτωσε, την παρτίδα για τους απλούς gamers την έσωσε αναμφισβήτητα το Playstation, το οποίο όπως σωστά παρατηρήθηκε δεν εισήγαγε, αλλα έκανε mainstream το 3d. Βέβαια με την εδραίωσή του στην αγορά, έχτισε ίσως την πιό δυνατή βιβλιοθήκη τίτλων σε κονσόλα, αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία.

Το PSX το αγόρασα λίγο μετά το launch (2 μήνες περίπου που μάζευα τα λεφτά !) , 169.000 δρχ μαζί με το Wipeout. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα !
 
Συγνώμη που επιμένω, όμως μιας και αρχίσαμε καλό είναι να δώσουμε μία 100% πραγματική εικόνα..

Οι 109.900 ήταν η επίσημη τιμή ΜΕ ΦΠΑ 18%, και για του λόγου του αληθές...

AvXq3Xq.jpg


Τώρα πόσο ήταν στις διάφορες διαφημίσεις, η πόσο το πουλούσαν τα διάφορα καταστήματα, και γιατί το πουλούσαν τόσο, ήταν λίγο δύσκολο να το ξεκαθαρίσουμε εκείνη την στιγμή.

Και στο τεύχος του Pixel του Ιανουαρίου του 1996 (Δηλαδή τυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 95, άρα τότε ήταν και οι τιμές.), που είχε έρθει η κονσόλα και επίσημα στην Ελλάδα (Όπως λέει και το πιο πάνω κείμενο, επίσημα στην Ελλάδα ήρθε τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου του 95.), οι τιμές είναι στα 92.000 δρχ. χωρίς ΦΠΑ, και στις 109.900 δρχ. όπου είχε ΦΠΑ (Δεν νομίζω να θέλεις να σκανάρω και τις διαφημίσεις.. :p ).

Υ.Γ.: Οι τιμές που ήταν στα διάφορα; καταστήματα στο ίδιο τεύχος λογικά ήταν ΠΡΙΝ την ανακοίνωση της επίσημης τιμής, και γιαυτό ήταν μεταξύ 140.000 / 150.000δρχ.. Άρα η ήταν αυθαίρετη, η από ανεξάρτητες εισαγωγές, ή ήταν τιμή "ασφαλείας" περιμένοντας την επίσημη... Πάντως επίσημη δεν ήταν.

AvXq3Xq.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο έκανε το "σκέτο" PSX. Σίγουρα είχα πάρει Memory Card, το Wipeout και 2ο joypad. Τώρα πόσο κόστισαν ξεχωριστα το καθένα δεν υπάρχει περίπτωση να θυμηθώ, πάντως αν τα βάλω κάτω, ίσως προσεγγίζουμε τις εκατον-κάτι χιλιάδες. Δεν ήταν ακριβό σίγουρα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, γι'αυτό και πέτυχε εξάλλου.
 
Αφού μπήκαμε στον χορό, άντε και μία διαφήμιση που φαίνεται και η τιμή και του Saturn...

beNZsbX.jpg


Υ.Γ.: Νομίζω ότι είναι από το τεύχος του Ιανουαρίου..

beNZsbX.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω την αίσθηση οτι το Playstation ήταν πολύ πιο ακριβό ακόμα και από 150.000...

Αναμείνατε... Ψάχνω τη συλλογή με τα PIXELs...

EDIT:

attachment.php


attachment.php


(PIXEL Μάιος '95)

Γατάκια... :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Έχω την αίσθηση οτι το Playstation ήταν πολύ πιο ακριβό ακόμα και από 150.000...Αναμείνατε... Ψάχνω τη συλλογή με τα PIXELs...
Νομίζω ότι έχω διευκρινίσει ότι πριν την επίσημη παρουσίαση του στην Ελλάδα είχε ακόμα και 400 με 500.000 δρχ... Όμως η ουσία και αυτό που μετράει είναι το πόσο ήταν η πραγματική - επίσημη τιμή του.

Πχ αυτή την στιγμή ΑΝ είχα ένα PS4 στα χέρια μου μπορεί να το πουλούσα και 3.000$ - ? στο eBay... Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το PS4 κοστίζει 3.000$!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
(PIXEL Μάιος '95)

Γατάκια...

Νιάου! :tease:

Και δες καλύτερα τι είπα..

Και μην ξεχνάς ότι η κονσόλα ήρθε επίσημα αρχές Δεκεμβρίου το 95, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά την διαφήμιση που έχεις βάλει. ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:fafoutis:

Είπες για 400.000 - 500.000 δρχ.

Εγώ μίλησα για 229.000 - 245.000...

Στην Ευρώπη ήρθε Σεπτέμβριο... Στην Ελλάδα, δεν ενθυμούμαι επακριβώς...

Άργησε περαιτέρω;
 
Cloud, οπως ειπα παραπανω, αλλα και λεει και το αρθρο απο το τευχος του pixel που εβαλες, οι ενδεικτικες τιμες που εχει, ειναι απο το Δεκεμβρη του 1995. Τρεις ολοκληρους μηνες επειτα την αρχικη επισημη κυκλοφορια του μηχανηματος στην Ευρωπη.

Αρχες Σεπτεμβρη, υπηρχε διαθεσιμο το μοντελο 1002 προς αγορα σε πολλα καταστηματα, απο την επισημη αντιπροσωπεια της Sony.

psx1002c.jpg


Αν δεις τευχη του Pixel μεταξυ Σεπτεμβρη/Νοεμβρη του 1995, οι τιμες παιζουνε στα επιπεδα που ανεφερα. Δεν γνωριζω αν μπορω να βαλω εικονες, αλλα στο τευχος Pixel 126, Νοεμβρης 1995 οι τιμες στα καταστηματα οπου υπαρχουν στο περιοδικο διαμορφωνονται ως εξεις:

Σελιδα 3, Games Club: 135.000δρχ με ΦΠΑ 18%

Σελιδα 27, αναφορα απο το ιδιο το Pixel, 140.000δρχ

Σελιδα 39, Infoworld: 117.900δρχ χωρις ΦΠΑ 18% (τελικη τιμη 139.122δρχ)

Σελιδα 45, Teleclub: 109.000δρχ χωρις ΦΠΑ 18% (τελικη τιμη 128.620δρχ)

Σελιδα 55, Videopolis: 145.900δρχ με ΦΠΑ 18%

Σελιδα 63, Console Club: 129.000δρχ με ΦΠΑ 18%

Δεκεβρης του 1995, κυκλοφορει το μοντελο SCPH-5002. Δεν εχει τις RCA εισοδους, εχει χαμηλοτερη, ανταγωνιστικοτερη τιμη λογω του Saturn, και το κουτι ειναι αυτο:

Sony%20PSX%20SCPH-5502c%20boite%20_z2.jpg


Η τιμη του οπως και μπορεις να δεις απο το τευχος που εχεις, κειμενεται οντως περιπου στις 90.000δρχ χωρις ΦΠΑ, και στις 110.000δρχ με ΦΠΑ 18%. Κυκλοφορησε ομως τρεις μηνες επειτα το 1002 και δεν ηταν το πρωτο που ηρθε επισημως στην Ελλαδα.

Sony PSX SCPH-5502c boite _z2.jpg

psx1002c.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
:fafoutis:
Είπες για 400.000 - 500.000 δρχ.

Εγώ μίλησα για 229.000 - 245.000...
Για πήγαινε μερικούς μήνες πίσω, και θα δεις και μεγαλύτερες τιμές! :p

Τώρα χωρίς πλάκα, οι 400 με 500.000 θυμάμαι που τις έλεγαν για τα πρώτα κομμάτια που είχαν έρθει από την Ιαπωνία όταν είχε βγει για πρώτη φορά.. Από εκεί και πέρα λογικό είναι οι τιμές να πέφτουν.

DINO είπε:
Στην Ευρώπη ήρθε Σεπτέμβριο... Στην Ελλάδα, δεν ενθυμούμαι επακριβώς...Άργησε περαιτέρω;
Για να απαντήσω και στον Getta Robo, η δεύτερη εικόνα που ανέβασα μιλάει για την επίσημη παρουσίαση του συστήματος ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό, και δεν σηκώνει αμφισβήτηση μιας και δεν είναι το τι νομίζω η τι θυμάμαι.), άρα μάλλον θα άργησε μερικούς μήνες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και γιαυτό στο ενδιάμεσο υπάρχουν και σε ορισμένα καταστήματα ευρωπαϊκές κονσόλες με τιμή 140 με 150.000 δρχ..

Όμως την στιγμή που μιλάμε για επίσημη τιμή, όχι για παραεισαγωγές, όχι για κονσόλα που αγόρασε το τάδε κατάστημα από κάποια άλλη χώρα και την μεταπουλά, και όχι για αυθαίρετες τιμές που μπορεί να βάλει το κάθε κατάστημα, η τιμή είναι 109.900 πες 110.000, τέλος.

Υ.Γ.: @Getta Robo πολλά από τα καταστήματα που αναφέρεις έκαναν μόνα τους εισαγωγές, και αν δεις σε πολλές διαφημίσεις αναφέρουν ότι δεν έχουν σχέση με την επίσημη αντιπροσωπία.

Y.Γ.2: Εγώ είχα πάρει το PS1 μετά την πτώση της τιμής του μεταξύ 1996 με 1997 και είχε RCA, άρα μάλλον το μοντέλο χωρίς RCA δεν υπήρχε στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 1995..

Περισσότερα για τα μοντέλα, εδώ..

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_models

Υ.Γ.3: Έχω το μοντέλο SCPH 1002, και από πίσω έχει παιχνίδια όπως το Porsche Challenge, το Wipeout 2097, το Tekken 2, κλπ παιχνίδια του 96 με 97.

Τώρα δεν θυμάμαι πότε ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα σκέτα PS1, εγώ πάντως ήμουν από τους τυχερούς... :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cloud τα καταστηματα αναφερουν επισης πως ειναι Ευρωπαικα μηχανηματα με εγγυηση της επισημης αντιπροσωπιας. Στα περισσοτερα απο αυτα ειμουν θαμωνας/πελατης απο τοτε και το ειχα δει ο ιδιος. Απο Ευρωπη κανανε εισαγωγη σε κονσολες μονο οτι δεν κυκλοφορουσε επισημως, οπως πχ το 3DO. Σπανιως να κανανε καποια εισαγωγη αν μπορουσανε να εχουνε τιμη χαμηλοτερη της αντιπροσωπειας, η αν φερνανε καποια εκδοση οπου δεν θα γινοτανε εισαγωγη παλι επισημως.

Ας δουμε και τις τιμες του Ευρωπαικου playstation 1, απο την επισημη αντιπροσωπεια, στο Pixel τευχος 127, Δεκεμβρης του 1995.

Σελιδα 3, Gamers Club: 109.400δρχ χωρις ΦΠΑ 18% (τελικη τιμη 224.673δρχ)

Σελιδα 36, Teleclub: 110.000δρχ χωρις ΦΠΑ 18% (τελικη τιμη 129.800δρχ)

Σελιδα 43, Infoworld: 92.200δρχ χωρις ΦΠΑ 18% (τελικη τιμη 108.796δρχ

Σελιδα 47, Videopolis: 139.900δρχ με ΦΠΑ 18%

Σελιδα 53, Software Center: 125.000δρχ (μαλλον) με ΦΠΑ 18%

Σελιδα 68, Console Club: 129.000δρχ με ΦΠΑ 18%

Τωρα ειδα το edit σου. Στο τευχος που εβαλες την εικονα, εγινε η παρουσιαση του μηχανηματος οπου ειχαν αυτοι στο περιοδικο. Σπανιως αγοραζανε οι ιδιοι μηχανηματα και περιφερειακα, κατι που γινεται φυσικα και σημερα. Η ιδια η Sony δεν προωθουσε το μοντελο 1002 λογω των απειρων προβληματων του. Παρουσιαση του μηχανηματος ειχε πραγματοποιηθει και στο τευχος 126, αναφεροντας και τα παιχνιδια οπου ειχαν κυκλοφορησει και τοτε. Ridge Racer, Wipeout, Toshinden, και Tekken.

Απο ολα τα παραπανω καταστηματα, το Infoworld φαινεται να ειχε διαθεσιμο το μοντελο 5002 με την μειωμενη τιμη.

Τα υπολοιπα καταστηματα ειχαν και πωλουσαν απο το Σεπτεμβρη το μοντελο 1002 της επισημης αντιπροσωπειας.

Αυτο που αναφερεις για τα παιχνιδια που διαφημιζει κανονικα δεν θα επρεπε να υφισταται, το μοντελο ηταν εκτος παραγωγης δυο χρονια πριν απο την κυκλοφοριων των παιχνιδιων. Ειναι εφικτο να βγαλεις μερικες φωτογραφιες το κουτι του 1002 σου;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδιά θα με σκάσετε!!!

Πως στο καλό είναι δυνατόν να βάζω σκαναρισμένη την ΕΠΙΣΗΜΗ παρουσίαση ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ αντιπροσωπία ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, και να μου λέτε ότι έχει το κάθε μαγαζί ΠΡΙΝ την ΕΠΙΣΗΜΗ παρουσίαση και με άσχετες τιμές να είναι από την επίσημη αντιπροσωπία; Μήπως κάτι κάπου κάνετε λάθος;

Και μήπως το λάθος είναι αυτό που λέω; Δηλαδή μήπως η κονσόλα ήρθε στην Ελλάδα λίγους μήνες μετά την υπόλοιπη Ευρώπη;

Μήπως οι ευρωπαϊκές κονσόλες που υπάρχουν ως το τεύχος Δεκεμβρίου είναι η παραεισαγωγές ή με αυθαίρετες τιμές των καταστημάτων για να προλάβουν την επίσημη παρουσίαση;

Μήπως το "με εγγυηση της επισημης αντιπροσωπιας" αφορά άλλα μηχανήματα και όχι το PS1 που δεν είχε έρθει ακόμα στην Ελλάδα;

Και το τι λέει το τεύχος "Δεκεμβρης του 1995" είναι ΠΡΙΝ την παρουσίαση..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα