Έφερε το Playstation το 3D στο gaming [Τιμή launch];

Mαλλον η Νιντεντο θα φερει την απειρη διασταση στο gaming.

Ποσοι επαιξαν Οκαρινα και ποσοι επαιξαν Gran turismo, ridge racer, Final Fantasy VII, Gran Turismo 2, Tekken 3 Final Fantasy VIII Tomb Raider II, Crash Bandicoot, Metal Gear Solid, Final Fantasy IX Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, Resident Evil 2, Spyro the Dragon, Rayman, Resident Evil 3: Nemesis, Spyro 2: Ripto's Rage!, Tekken 2, Tony Hawk's Pro Skater , Spyro: Year of the Dragon, Driver,Croc: Legend of the Gobbos,Driver 2,Dino Crisis,Crash Team Racing,WWF War Zone,Derby Stallion,Silent Hill WWFSmackDown!,Crash Bash,WWF SmackDown! 2,Spider-Man, Parasite Eve,Syphon Filter,Twisted Metal 2,Tomorrow Never Dies,Need for Speed III: Hot Pursuit,Yu-Gi-Oh!,Forbidden Memories,Medal of Honor ,A Bug's Life, Legacy of Kain: Soul Reaver,Madden NFL 99, Tomb Raider Chronicles ,Madden NFL 2000,NFL GameDay,Rugrats: Search for Reptar,Grand Theft Auto 2,Cool Boarders 3,Syphon Filter 2,Need for Speed: High Stakes,Jet Moto 2 ,WCW Nitro ,Twisted Metal III ,Jet Moto,Spec Ops: Stealth Patrol,Chrono Cross,Madden NFL 98,Pac-Man World,The Legend of Dragoon, Cool Boarders 2,Dragon Warrior IV,Resident Evil DC,Dino Crisis 2,Chocobo no Fushigina Dungeon,NASCAR 98, NBA Live 98,NASCAR 99 ,Xenogears, Resident Evil Director's Cut,NFL GameDay '99 ,Arc the Lad,Beatmania ,Derby Stallion '99 ,Devil Dice, SaGa Frontier,Star Ocean: The Second Story ,2Xtreme ,Parasite Eve II ,Test Drive 5 ,Twisted Metal,Twisted Metal 4, SpongeBob SquarePants: SuperSponge,NBA Live 2000 ,Street Fighter Alpha 3 ,Tekken

Ολα τα παραπανω παιχνιδια εχουν επισημα πανω απο 1 εκ πωλησεις το καθενα. Μπορει το οκαρινα να ειναι εξαιρετικο παιχνιδι, αλλα ηταν απο τα ελαχιστα καλα παιχνιδια του Ν64 και το επαιξαν πολυ λιγοτεροι απο οτι τα παιχνιδια του ps1.

Και παλι γιατι να εφερε το οκαρινα το 3D και να μην το εφερε το spectrum48 με το 3D constraction kit ή το τρισδιαστατο παιχνιδι που φοραγες τα 3D γυαλια?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξέχασες το Fear Effect, Μιχάλη... :D

Μη τους ταϊζεις ρε συ... Εγώ σταμάτησα...
 
Αυτο που ταιζει την συζητηση ειναι η ασαφεια του τιτλου.

Εγω καταλαβαινω οτι εννοει "ποιος εφερε το 3D στον κοσμο του gaming" δηλαδη οχι ποιος ξεκινησε το 3D, γιατι μπορει καποιος να ειχε προσβαση σε εναν supercomputer το 1980 και να ειδε για πρωτη φορα 3D, αυτο δεν σημαινει οτι και ο κοσμος του gaming εμαθε τοτε το 3D.

Η δυναμη του hardware για 3D σε ολες τις κατηγοριες gaming ηταν αρκετη μετα τα 32μπιτ, και ετυχε το ps1 να ειναι το πιο διαδεδομενο μηχανημα αυτης της κατηγοριας.
 
Αδυνατω να το πιστεψω οτι καποια απο τα PS1 παιχνιδια που ανεφερες κανανε πανω απο 1 εκατ. πωλησεις! lol

Αραγες τα NBA LIVE 98,Croc,Nascar 98, RE και Rayman για Saturn ποσο θα πουλησαν...

Θυμαμαι περιπτωση ατομου σε φορουμ που επεμενε οτι Panzer Dragoon Saga πουλησε πανω απο 300.000 κομ. ενω στην αγορα διαθετηθηκαν μονο 20.000.

Τελος παντων περι 3D η ιστορια ξεκιναει απο παλια και αρχισε να υλοποιηται απο τα 32 Bit μηχανηματα 3DO,Saturn,PS1 και Jaguar(Για τον DINO και μονο :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@mike:

Αφού βλέπεις οτι έχει ξεφύγει το θέμα από τον τίτλο, έχει πάει στην τιμή του Playstation και μετά στην καλή ή κακή του κατασκευή...

Το θέμα έχει γίνει Playstation vs all (που δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό για το Playstation)...

Κύριοι...

Δεν ψάχνουμε να βρούμε τον πρώτο τίτλο 3D...

Ο τίτλος του θέματος θα ήταν "Ονομάστε ποιό ήταν το πρώτο παιχνίδι 3D και σε ποιό σύστημα"...

Ψάχνουμε να βρούμε το σύστημα στο οποίο το 3D gaming, έγινε ευρέως διαδεδομένο, αλλιώς όπως έχουμε πει πριν από πολλά ποστς, θα μιλάγαμε για τον Spectrum και τον Amstrad...

Παρεπιπτόντως να πω οτι δεν ήταν απαραίτητα καλό το 3D, όποιο σύστημα και να το έφερε - ανέδειξε, γενικά στο gaming.

Κάποια παιχνίδια προφανώς και θα ήταν καλύτερα να παρέμεναν 2D...

Τελος παντων περι 3D η ιστορια ξεκιναει απο παλια και αρχισε να υλοποιηται απο τα 32 Bit μηχανηματα 3DO,Saturn,PS1 και Jaguar(Για τον DINO και μονο )
LOL!!! :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DarkSynbios είπε:
Αδυνατω να το πιστεψω οτι καποια απο τα PS1 παιχνιδια που ανεφερες κανανε πανω απο 1 εκατ. πωλησεις! lolΤελος παντων περι 3D η ιστορια ξεκιναει απο παλια και αρχισε να υλοποιηται απο τα 32 Bit μηχανηματα 3DO,Saturn,PS1 και Jaguar(Για τον DINO και μονο :p )
Μπορεις να γκουγκλαρεις κατι σαν "best ps1 sale games" ή κατι τετοιο παρομοιο, αλλα νομιζω οτι και στο wikipedia τα λεει, δεν θυμαμαι να σου πω και την σελιδα που τα βρηκα! Και μερικα περιεργα οπως το tetris plus που πουλησε 1.77 εκ κομματια μονο την Αμερικη.

To okarina απο οτι θυμαμαι εχει κυκλοφορησει σε πανω απο 7 εκ κομματια, σαφως λιγοτερα απο τα πανω απο 9 εκ του FF7.
 
mike είπε:
Μπορεις να γκουγκλαρεις κατι σαν "best ps1 sale games" ή κατι τετοιο παρομοιο, αλλα νομιζω οτι και στο wikipedia τα λεει, δεν θυμαμαι να σου πω και την σελιδα που τα βρηκα! Και μερικα περιεργα οπως το tetris plus που πουλησε 1.77 εκ κομματια μονο την Αμερικη.To okarina απο οτι θυμαμαι εχει κυκλοφορησει σε πανω απο 7 εκ κομματια, σαφως λιγοτερα απο τα πανω απο 9 εκ του FF7.
Οι πωλησεις αναφερονται για Αμερικη περισσοτερο. Στην Ευρωπη ποια ητανε η κατασταση; Για Ελλαδα μπορω να σου αναφερω ανετα εφοσον το 1999 δουλεψα για καποιους μηνες σε ενα κονσολαδικο.
 
Αρα το θεμα να αλλαξει σε "εφερε το ps1 το 3D στην Ελλαδα".

Μπορω να πω οτι στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα, ολοι μιλουσαν αποκλειστικα και μονο για το ps1. Εδω εκανε πολυ καλυτερη καρριερα σε σχεση με τα saturn, N64, dreamcast. Θυμαμαι οτι οποιος ειχε στα τελη της δεκαετιας του 1990 το Ν64 ολοι του ελεγαν "ποιο αυτο το παλιο, που περνει ακομα κασετες?". Ακομα και οταν βγηκε το dreamcast, ολοι ελεγαν -χωρις να το εχουν δει- "σιγα το μηχανημα, δεν μπορει να εχει καλυτερα γραφικα απο το playstation, δεν υπαρχουν καλυτερα γραφικα απο το playstation, παω να παιξω τωρα ISSpro" και τετοια. Ακομα και εγω ειχα απλα ακουσει για το dreamcast, ουτε με ενδιεφερε αφου ειχα "το πολυ καλυτερο" ps1 και μετα βγηκε το ps2 που τοτε παλι λεγαμε "τι βλακεια ειναι αυτη που κοστιζει μια περιουσια". Προπαγανδα απο τους ιδιους κατοχους του ps1, χωρις να το κανουν επιτηδες, αυτο πιστευαν ολοι τοτε, φταιει και η μονοπλευρη ενημερωση απο τα περιοδικα.

Για το saturn παλι, μπορω να πω οτι στην Ελλαδα ξεκινησε και πηγε αρκετα καλα, κυριως λογω υποστηριξεις του ονοματος sega απο τα περιοδικα.

Διαβαζω τωρα ολα τα περιοδικα, και καταλαβαινω την εμπαθεια ακομα και απο το 1992 που υπηρχε προς ή κατα μηχανηματων. Π.χ. το pixel ηταν υπερ της αμιγκα, λογικο αφου ηταν καλυτερη στο πρωτο μισο της δεκαετιας και απο την αλλη βλεπω επιτηδες το user να κανει προπαγανδα υπερ των πισι, μαλλον για να "την μπει" στο pixel. Στο τευχος 32 του user υπαρχει mega review του quest for the glory 3 για πισι, ενα adventure της σειρας που δεν εχει αφησει τιποτα στην ιστορια και βαθμολογειται με "γραφικα 99, ηχος 98, χειρισμο 98, αντοχη στο χρονο 99, γενικα 99" μιλαμε για adventure που καθε φορα που το παιζεις ειναι ιδιο! ελεος ρε αχαρακτηριστοι, "αντοχη 99%" ποσες φορες θα το τερματισεις και θα το παιζεις για παντα. Στο ιδιο τευχος υπαρχει review του quest for the glory 4, παλι adventure που ειναι ολοιδιο καθε φορα που το παιζεις με βαθμολογια "γραφικα 98, ηχος 99, χειρισμος 100, αντοχη 98, γενικα 99". Και για να καταλαβουν ολοι την προπαγανδα-βλακεια-ασχετοσυνη που εδερνε τους συντακτες στο ιδιο τευχος υπαρχει το απιστευτο και ανεπαναληπτο παιχνιδι που παιζεται μεχρι τωρα ανετα, το pinball fantasies της αμιγκα με βαθμολογια "γραφικα 91, ηχος 88, χειρισμος 95, αντοχη στο χρονο 94, γενικα 95" ενω στο επομενο τευχος υπαρχει ενα απο καλυτερα shooter των 16μπιτ, το project-X με βαθμολογια "γραφικα 90, ηχος 90, χειρισμος 78, αντοχη 70, γενικα 82" και εαν υπαρχει λογικος ανθρωπος που θα παιζει για περισσοτερα χρονια ενα adventure απο ενα φλιπερ. Αντοχη 70 σε εναν shooter που ειναι τελειως random και στο adventure που δεν αλλαζει ποτε, αντοχη 99? Για τα γραφικα που το σκρολλινγκ του pinball δεν υπηρχε τοτε σε κανενα μηχανημα, ειχε γραφικα 91, ενω το στατικο adventure ειχε γραφικα 100 (!!!), τι 100 δεν υπαρχει δηλαδη κανενα περιθωριο βελτιωσης? εαν ειχε σκρολλινγκ ποσο θα επερνε, 120 στα 100?

Ετσι και με ολα τα περιοδικα, εγραφαν οτι ηθελαν, αναλογα τι τους συμφερει, τι προωθουσαν, απο που τα επερναν και αλλα τετοια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα