Έφυγε απο την ζωή ο σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης

Always Somewhere

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
8.987
maxresdefault_7.jpg


Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Αντώνης Καλογιάννης βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του αλλα και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πολύ αγαπημένη φωνή για μένα.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

>> πηγή
 
Είχε μια ζεστασιά η φωνή του και τόσο συναίσθημα η ερμηνεία του που σου έμεναν τα τραγούδια στο μυαλό για καιρό. Το παρακάτω χωρίς να καταλάβω ποτέ γιατί, αποτελεί μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Καλό του ταξίδι.

Αντώνης Καλογιάννης - Μαρινέλλα - Σ' αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη (Μάριου Τόκα - Μικρά Ερωτικά, 1984)

 
Τον συνάντησα στο πάλαι ποτέ "Τσάι Στη Σαχάρα" σε μία βραδιά αφιέρωμα στον Χατζηνάσιο. Ο συνθέτης παρουσίαζε τα τραγούδια του με ερμηνευτές την Κωνσταντίνα, το Γιάννη Κούτρα και τη Μαριάνα Ευστρατίου. Ο Καλογιάννης είχε έρθει σαν γκεστ. Τραγούδησε ένα ντουέτο με την Κωνσταντίνα και πραγματικά μου άρεσε. Εδώ, σαν αποχαιρετισμό, ανεβάζω ωστόσο το Μέρος Β' από το "Πνευματικό Εμβατήριο" σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού και μουσική Μίκη Θεοδωράκη:
 
Εχω πολλές αναμνήσεις από τη φωνή του, κυρίως επειδή όταν ήμουν μικρούλης τελη 70 αρχές 80 η μάνα μου έβαζε τραγούδια του να παίζουν.


Ελαφρύ το χώμα. Ο θεός να τον συγχωρέσει.

Το παρακάτω χωρίς να καταλάβω ποτέ γιατί, αποτελεί μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.

Είναι ωραίο τραγούδι, κι εσύ ησουν παιδί και αθώα όταν το ακουγες, και ενδεχομένως να βρισκόσουν σε ζεστό περιβάλλον (ζεστό από ανθρώπους, τη μάνα σου και τον πατέρα σου π.χ.) και η ανάμνηση σου άφησε μια αιώνια γλύκα. Οπως εμένα μου έμειναν τα τραγούδια του Νταλάρα και του Μπιθικώτση που έβαζε ο πατέρας μου στο κασετόφωνο του Ντάτσουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα είπατε όλα. Η θεία μου λάτρευε αυτή την αντρική, βαθιά, ιδιαίτερη φωνή του που είχε απίστευτο χρώμα. Καλό του ταξίδι, καλή ανάπαυση. Εγώ θα θυμηθώ ένα πολύ όμορφο τραγούδι του, με υπέροχους στίχους, που είναι και το όνομα της αδελφής μου. :)

Όμορφη μου Κατερίνα

 
Αντώνης Καλογιάννης - Η χώρα μας

Μουσική: Αργύρης Κουνάδης

Στίχοι: Μάριος Ποντίκας


Από τον δίσκο Made in Greece που κυκλοφόρησε το 1977

 
Πίσω
Μπλουζα