"Έφυγε" η Αντιγόνη Βαλάκου

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.760
Στα 83 της χρονια "εφυγε" για την γειτονια των Αγγελων

η ηθοποιος του θεατρου αλλα και του κινηματογραφου Αντιγονη Βαλακου. :(

Πηγη

Καλο της ταξιδι... :(
 
Καλό ταξίδι σε μια μεγάλη ηθοποιό...Η ερμηνεία της στα "Χαμένα όνειρα" αλλά και στις υπόλοιπες ταινίες θα μας μείνει αξέχαστη.
 
Άλλη μια μεγάλη απώλεια. Πολύ μεγάλη ηθοποιος του θεάτρου και του κινηματογράφου. Καλό της ταξίδι
 
Ήταν συγκλονιστική σε μια παράσταση του Εθνικού το 2001, (στην πάνω σκηνή της Αγ.Κωνσταντίνου), νομίζω "Οι φάλαινες του Αυγούστου", όπου είχαν συναντηθεί σε μοναδικές ερμηνείες οι "τρεις γριές" του Εθνικού, Βαλάκου, Ζαβιτσιάνου και Αγγελίδου, μαζί με τον επίσης εκλιπόντα Γιώργο Τσιτσόπουλο...

Από τότε την είχα δει σε μια ακόμα παράσταση στο θέατρο Βασιλάκου, το "Ταξίδι στο Μπάουντφιλ"...

Σεμνότατη κι ευγενέστατη, ελαφρύ της το χώμα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακόμα μια δυσάρεστη είδηση. Πλήρης ημερών δε λέω αλλά είναι κάτι απώλειες... Συγκλονίστηκα στην παράσταση ''Το ταξίδι στο Μπάουνφιλντ'' τόσο που στο τέλος έκλαιγα με λυγμούς. Ίσως βρω το αυτόγραφό της να σας το ανεβάσω. Καλό της ταξίδι λοιπόν... θα τη θυμάμαι πάντα με αγάπη.
 
Πράγματι ήταν εκπληκτική ηθοποιός, εξαιρετικά όμορφη και αέρινη. Ήμουν τυχερή που την είχα παρακολουθήσει στο κύκνειο άσμα της, τη "Μαντάμ Φλο" πριν 2 χρόνια.

Και να σημειωθεί ότι από τα χέρια της ως καθηγήτρια του Εθνικού, πέρασαν ουκ ολίγοι αναγνωρισμένοι πλέον ηθοποιοί.
 
Μια κυρία του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου...Πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία...και φτωχαίνει ο καλλιτεχνικός κόσμος...
 
Υπέροχη ηθοποιός, γεμάτη ευαισθησία, φινέτσα και δυναμισμό κάτω από το αέρινο παρουσιαστικό της. Η Αντιγόνη Βαλάκου ήταν η καλύτερη ηθοποιός της γενιάς της και κυριάρχησε στη θεατρική ζωή του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Την είδα αρκετές φορές στο θέατρο, σε παραστάσεις όπως ''Ρόουζ'', ''Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ'', ''Εσύ και τα σύννεφά σου'', ''Φοίνισσες'', ''Μήδεια'' και ήταν πάντα έξοχη. Αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο υπήρξε η αιώνια ενζενύ, σε έργα όπως ''Γκόλφω'', ''Το αμαξάκι'' και, πάνω απ' όλα στα μαγικά ''Χαμένα όνειρα'' του Σακελλάριου, ενώ είχε μια τραγική απόχρωση και στη σπάνια ταινία ''Ο μετανάστης''. Και θα ήθελα σαν τρελός να ξαναδώ την τηλεταινία ''Οδός Πανεπιστημίου δεν υπάρχει'', όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Βαγγέλη Γερμανό και τη Γιώτα Φέστα. Καλό της ταξίδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ συμπαθητική και σαν γυναίκα, γλυκός άνθρωπος χαμηλών τόνων και φαινότανε. Και το φωνή! οτι επρεπε για ηχογραφήσεις θεατρικές και έκανε πολλές.
 
Μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον κινηματογράφο μας...Θα μου μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη η ερμηνεία της στα ''Χαμένα Όνειρα'' σε μια από τις καλύτερες και συγκινικότερες ελληνικές ταινίες!

Καλό της ταξίδι...
 
Χρειαζονται και οι πρωταγωνιστριες που διαθετουν πρωτα ταλεντο κι επειτα ομορφια γιατι απο τις αλλες εχει γεμισει ο τοπος.

Η Αντιγονη Βαλακου δεν παρεστησε ποτε την ωραια και την πολυ θηλυκη, αλλα μας εδωσε απλοχερα τη γλυκια της παρουσια και τις ξεχωριστες δραματικες της ερμηνειες.

Ας ειναι καλα εκει οπου βρισκεται.
 
Η Αντιγόνη Βαλάκου παρέμεινε όμορφη και εκφραστική σε μεγάλη ηλικία, κάνοντας τον χρόνο σύμμαχό της. Μάρτυς και μια σχετικά πρόσφατη φωτογραφία της.

getImage.do
 
Στο "Ταξίδι στο Μπαουντιφουλ" ήταν συγκλονιστική...

... χαίρομαι που πρόλαβα να τη δω σε μιά από τις ωραιότερες θεατρικές (για μένα) παραστάσεις (μαζί με την Κριό).

Η μετάλλαξή της από τη γιαγιούλα που υποδυόταν επί σκηνής, στην υπέροχη, αγέρωχη κυρία που μας υπέγραψε το αυτόγραφο στα καμαρίνια ήταν εκπληκτική...

Να είναι ελαφρύ το χώμα...
 
Πίσω
Μπλουζα