"Έφυγε" η Γκιζέλα Ντάλι

Κάπου είχα ακούσει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και ήταν στο νοσοκομείο. Κρίμα... Ας αναπαυθεί...
 
κρίμα.. ας είναι ελαφρύ το χώμα..
 
Μια γυναικα με πολυ ιδιαιτερη ομορφια για τα τοτε ελληνικα δεδομενα.

Υπηρξε συζυγος του σκηνοθετη Ντιμη Δαδηρα.

Μολονοτι τη χαρακτηριζαν Ελληνιδα Μπριζιτ Μπαρντο, εμενα μου θυμιζε πολυ περισσοτερο την Ουρσουλα Αντρες.

Εφυγε στα 70 της χρονια....

 
Η επιτομή του απόλυτου Ελληνικού sex symbol για μένα, μια και ανέδυε απίστευτη θηλυκότητα, σε σημείο που μπορούσε να σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου, χωρίς να γίνεται αισχρή.

Κρίμα, νικήθηκε από το καρκίνο, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Έφυγε με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά.
 
Δηλώνω οπαδός, για τους λόγους ακριβώς που ανέφερε ο Γιώργης. Καλό της δρόμο.
 
Μια όμορφη παρουσία του ελληνικού σινεμά έφυγε για πάντα. Ήταν εκτός από ηθοποιός και τραγουδίστρια, κατ' επάγγελμα ή απλώς ήταν ένας από τους ρόλους της;
 
Δεν υπηρξε επαγγελματιας τραγουδιστρια.

Το πραγματικο της ονομα ηταν Αδαμαντια Μαυροειδη.
 
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ (1940-2010)






Μόλις διάβασα την είδηση στο φόρουμ.

Στενοχωρήθηκα αρκετά για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε.

Αυτά τα σπινθηροβόλα μάτια έκλεισαν για πάντα.

p8172.jpg


Βλέπει κατάματα το θάνατο, του χαμογελάει, του κλείνει πονηρά το μάτι και τραγουδάει Δημήτρη Μητροπάνο και «Οσοι με το χάρο γίναν φίλοι»!


Παλικάρι μέχρι την τελευταία στιγμή.


«Μοναξιά μου όλα»,
αλλά με υπερηφάνεια και ψηλά το κεφάλι. Οι αφηγήσεις της σοκάρουν. «Αρχισα να πετάω πράγματα. Γιατί να περιμένω άλλοι να μαζεύουν το σπίτι μου; Δεν το θέλω. Θα τα φτιάξω όλα μόνη μου!» εξομολογείται στην «Espresso».


Και ενώ επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας της, ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά- χαμογελάει και δίνει μαθήματα ζωής.

"Νόμιζα ότι θα ζούσα αιώνια" λέει. "Στενοχωριόμουν που μου πήρε το σπίτι ο ποταμός ή γιατί μου έσπασε ένα φλιτζάνι. Είναι πολύ ωραία η ζωή αν σταματήσουμε να την παίρνουμε στα σοβαρά, όταν καταλάβουμε ότι δεν είναι τίποτα. Πρέπει να περνάμε καλά, να γελάμε. Είναι αυτό που έχει πει ο Επίκουρος: “Η ανάγκη είναι κακό, αλλά δεν είναι ανάγκη να έχεις ανάγκη”. Αν δεν έχεις ανάγκη τίποτα, είσαι ελεύθερος και όταν είσαι ελεύθερος είσαι ευτυχής».

dali6_494x320.jpg


Αυτή ήταν η Γκιζέλα Ντάλι.

Ας αναπαυθεί η ψυχή της γιατί πέραασε μεγάλη ταλαιπωρία στην επίγεια ζωή. Και εκεί ψηλά οι άγγελοι που θα την συντροφεύουν να της δίνουν μόνο φιλιά στα χρυσά της μαλλιά...

 
Στεναχωρέθηκα διαβάζοντας την είδηση του θανάτου της.

Καλό της ταξίδι.
 
Η Γκιζέλα Ντάλι αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο στα μέσα της δεκαετίας του 70.Οι τελευταίοι της ρόλοι ήταν σε ταινίες του ελληνικού ερωτικού κινηματογράφου(Ο κύκλος της ανωμαλίας,Κυνηγημένοι εραστές).Είχε ισχυριστεί κατά τη διάρκεια του σκανδάλου με το νερό του Καματερού ότι της είχε θεραπεύσει τον καρκίνο(?).
 
Dennisd1982 είπε:
Η Γκιζέλα Ντάλι είχε ισχυριστεί κατά τη διάρκεια του σκανδάλου με το νερό του Καματερού ότι της είχε θεραπεύσει τον καρκίνο(?).
Dennisd δεν ήταν η μόνη διάσημη που είχε πέσει θύμα εκείνης της πλάνης και εκμετάλλευσης.

Θυμάσαι πολύ σωστά ότι είχε κάνει δηλώσεις.


Το νερό του Καματερού



Το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου του 1976 οι αγουροξυπνημένοι Αθηναίοι διαβάζουν έκπληκτοι στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων μια συνταρακτική είδηση: ένα θαυματουργό υγρό προερχόμενο από μια μυστική ( ; )και ραδιενεργή πηγή της Κω, είναι πολύ πιθανό να θεραπεύει τον καρκίνο.Όπως είναι φυσικό, η είδηση σκάει σαν «βόμβα».



Οι εφημερίδες δίνουν τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την συγκλονιστική αυτή «ανακάλυψη»: «εφευρέτης» είναι ο 36χρονος δικηγόρος (!) από την Κω, Γιώργος Καματερός και κύριος συνεργάτης του ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γράτσος.



Η φημολογία για την ύπαρξη αυτού του θαυματουργού «νερού» είχε αρχίσει από καιρό και όπως αποδείχθηκε αργότερα, την είχαν καλλιεργήσει οι ίδιοι οι «εφευρέτες». Η αγωνία χιλιάδων απλών ανθρώπων ήταν φυσικό να αποτελέσει το προσφορότερο έδαφος για τη γιγάντωση του φαινομένου.



Από την πλευρά του, σημαντική μερίδα του Τύπου, με προεξάρχουσα τη μεγάλη και ιστορική απογευματινή εφημερίδα «Τα Νέα», διέκρινε στην υπόθεση τα στοιχεία εκείνα του «λαϊκού αναγνώσματος» που θα τόνωναν τις κυκλοφορίες. Έτσι, ένα μπαράζ συγκλονιστικών «αποκαλύψεων» άρχισε…



Από τις πρώτες ημέρες, απίθανα ρεπορτάζ βλέπουν στο φως της δημοσιότητας: ασθενείς (μεταξύ τους oι ηθοποιοί Νίκος Σταυρίδης, η Γκιζέλα Ντάλι κ.α.) δηλώνουν πως με το νερό θεραπεύτηκαν όχι μόνο από τον καρκίνο αλλά και από πάσης φύσεως νόσο, δημοσιεύονται μέχρι και ακτινογραφίες ασθενών προκειμένου να καταστεί σαφέστερη η θεαματική βελτίωση της υγείας τους, έγκριτοι ( ; ) γιατροί και πυρηνικοί φυσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη, ενώ την ίδια στιγμή οι τίτλοι των περισσότερων εφημερίδων σχετικά με το θέμα καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο χώρο, για να καταλήξουν μετά την πρώτη εβδομάδα σε οκτάστηλους...




πηγή: http://www.pare-dose.net/?p=165 

 

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό το είχα δει σε απόσπασμα της εκπομπής "Η μηχανή του χρόνου". Ο Σταυρίδης μάλιστα είχε πει ότι το νερό του είχε ρίξει το σάκχαρο.
 
Πραγματικα κριμα.Την ειχα δει σε μια εκπομπη πριν κατι χρονια κ φαινοταν πολυ στεναχωρημενη γιατι της ειχαν συμβει αρκετα.Παντως ειχε ηρεμησει τα τελευταια χρονια καπως γιατι αν θυμαμαι καλα ειχε μπει σε ενα μοναστηρι.

Ηταν παντως πολυ ομορφη κ θα συμφωνισω ειχε ευρωπαικο αερα κ φινετσα.
 
Πάντως είναι τελείως κουφό ότι είχε σχέση με τον Νταλάρα το 1970,ε?
 
johnalepou είπε:
Πάντως είναι τελείως κουφό ότι είχε σχέση με τον Νταλάρα το 1970,ε?
Έχουμε πηγή για αυτή την πληροφορία;

Πάντως το καλοκαίρι του 1970 εμφανίζονται και οι δυο στην επιθεώρηση "Έρχονται δεν έρχονται", με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Σταύρο Παράβα.
 
Ναι,εχω διαβασει για τον δεσμο σε περιοδικα της εποχης,ειναι 100% σιγουρο...Η φωτο απο την παρασταση που λες εχει παρα πολλη πλακα...Προφανως εκει γνωριστηκαν και εκαναν δεσμο
 
Πανέμορφη και γοητευτική γυναίκα...
 
Ah και η Γκιζέλα είχε κάνει δηλώσεις τολμηρές όπω ο Γκιωνάκης που δημοσίευσα...αλλά ποιος σας ακούει μετά χαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα