"Έφυγε" η Λίλη Παπαγιάννη

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.522
Αντιδράσεις
28.138
Σημερα το πρωι εφυγε απο τη ζωη η γνωστη ηθοποιος Λιλη Παπαγιαννη, η αριστοκρατισσα του Ελληνικου Κινηματογραφου, σε ηλικια 80 ετων.

Καλο της ταξιδι....

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=703256
 
Πόσο κρίμα , πόσο λυπάμαι...Σπουδαία φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου...Καλό ταξίδι ας έχει... :(
 
Είχε απομονωθεί εδώ και μερικά χρόνια και φοβόταν να βγει δημόσια, γιατί δεν ήθελε να τη δουν γερασμένη. Αν δεν κάνω λάθος, πριν κάποια χρόνια είχε γίνει κάποια τιμητική εκδήλωση για πολλούς και πολλές ηθοποιούς. Μπάμπι εσύ μου το είχες πει όταν ρώταγα για την Υβόννη Βλαδιμήρου. Αν είχε γίνει κάποια άλλη παρόμοια εκδήλωση, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να βρούμε κάποια φωτό της Παπαγιάννη. Αν μπορεί και κάποιος άλλος φίλος να βοηθήσει. Καλό της ταξίδι...
 
Καλή ηθοποιός, με δικό της "τύπο" και ιδιαίτερη ομορφιά...Καλό σου ταξίδι "Αθηνννννννννννννννάάάάα"....
 
Ήταν μοναδικό "καλούπι". Η αριστοκρατική της φινέτσα και η σαγηνευτική γοητεία της φάνηκαν στις εμπορικές ταινίες της.

Όμως όσοι έχετε δει την Εκδρομή, με Καραγιώργη και Αντωνόπουλο, εκεί θα καταλάβετε τι γυναίκα και ηθοποιός ήταν.

Ερωτεύσιμη και μοιραία μαζί.

Μου χάλασε τη διάθεση μόλις το έμαθα...
 
Kαλό της ταξίδι. Πολύ γοητευτική φυσιογνωμία.
 
Την θυμαμαι απο το "Η δε γυνη να φοβηται τον ανδρα" ωπου εκανε την γυναικα

του τσεκουρατου στρατιωτικου Σταυρου Ξενιδη.

ρουφα τ'αυγο σου.wmv

[video=youtube;0r_6z6Je-ws]


Οπως ηδη αναφερθηκε πιο πανω,ομορφη και γοητευτικη παρουσια.

Κριμα...Καλο της ταξιδι.... :(
 
αξιοπρεπέστατη! παντα αρχοντικη και σικάτη
 
Ένα video που έφτιαξα αφιερωμένο σε αυτή τη γυναίκα.... καλό ταξίδι Λίλλη....

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σπουδαία ηθοποιός όχι μόνο του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Καλό της ταξίδι
 
tzias57 είπε:
Σπουδαία ηθοποιός όχι μόνο του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου. Καλό της ταξίδι
Ακριβώς! Να αναφέρω μάλιστα πως στη δεκαετία του 80 συνεργάζονταν σε μόνιμη σχεδόν βάση με το Εθνικό. Εκείνα τα χρόνια, είχε την τύχη να τη δει η μητέρα μου και θυμάμαι έλεγε πως ήταν πραγματικά καλή. Πάντως ο θάνατος του συζύγου της Ανδρέα Φιλιππίδη το 1989 πρέπει να της στοίχισε όσο τίποτα. Από τότε άρχισε να απομονώνεται και να αραιώνει κάθε εμφάνιση της
 
Είχα δει τη Λίλη Παπαγιάννη σε ωραίες παραστάσεις στο θέατρο: "Μαθήματα γάμου", μπουλβάρ με τον Άγγελο Αντωνόπουλο και την Ελένη Ερήμου (γύρω στο 1975), "Ατρείδες" στο θέατρο του Λυκαβηττού, με τον Δημήτρη Ποταμίτη (1978), "Οθέλλος" του Σαίξπηρ στο Εθνικό (1982, στον ρόλο της Αιμιλίας). Ήταν πάντα έξοχη και γεμάτη φινέτσα. Υπέροχη επίσης στον κινηματογράφο, όχι μόνο ως δευτεραγωνίστρια στο "Δεσποινίς διευθυντής" και στη "Χαρτοπαίκτρα", αλλά και ως πρωταγωνίστρια της ωραίας ταινίας του Τάκη Κανελλόπουλου "Η εκδρομή" (1966), ως μήλον της έριδος ανάμεσα στον Άγγελο Αντωνόπουλο και τον Κώστα Καραγιώργη. Η καλύτερη τηλεοπτική της εμφάνιση ήταν στο θρίλερ "Οι ένοχοι" (1977), με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μετά τον θάνατο του Ανδρέα Φιλιππίδη αποσύρθηκε εντελώς.
 
Συμπαθέστατη φυσιογνωμία, πολύ καλή ηθοποιός!!!
 
Αυτή η γυναίκα, όποτε την έβλεπα σε ταινίες μου εξέπεμπε μία αρχοντιά.
 
Αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ειναι πως ενω η Λιλη δεν επαιξε ουτε σε πολλες ταινιες, ουτε σε πολλες σειρες και αποσυρθηκε νωρις απο τον καλλιτεχνικο χωρο, εντουτοις αγαπηθηκε πολυ απο το κοινο και δεν την ξεχασε ποτε.
 
bambinella 100 είπε:
Αυτο που μου κανει μεγαλη εντυπωση ειναι πως ενω η Λιλη δεν επαιξε ουτε σε πολλες ταινιες, ουτε σε πολλες σειρες και αποσυρθηκε νωρις απο τον καλλιτεχνικο χωρο, εντουτοις αγαπηθηκε πολυ απο το κοινο και δεν την ξεχασε ποτε.
γιατι ακριβως αντιπροσωπευε την αρχοντια και την κινηματογραφικη φινετσα
 
Όχι δεν ξεχάστηκε, γιατί ήταν από τις γυναίκες που ξεχώριζαν. Ό,τι κι αν πω είναι λίγο. Ταλαντούχα, πανέμορφη και γεμάτη φινέτσα, χάρη κι αρχοντιά. Άσε δε η φωνή της - έχω μια τρομερή αδυναμία στις γοητευτικές φωνές, θεωρώ πως είναι από τα σπουδαιότερα προσόντα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και ειδικά ένας ηθοποιός. Εμένα η Λίλη Παπαγιάννη μου άρεσε πολύ και στον "Κόκκινο Μανδύα". Καλό της παράδεισο.
 
Πίσω
Μπλουζα