"Έφυγε" η Τασσώ Καββαδία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Retro Member
Joined
8 Ιαν 2010
Μηνύματα
169
Αντιδράσεις
26
Διέρρευσε από το facebook από έγκυρη πηγή γιατί λόγω απεργίας δεν υπάρχει ειδησεογραφία, ότι δυστυχώς "έφυγε" από κοντά μας η μεγάλη μας ηθοποιός Τασσώ Καββαδία. Λεπτομέρειες για τον θάνατο αλλά και γενικά για την ζωή και την καριέρα της θα μάθουμε αύριο. Καλό της ταξίδι...
 
Τι έγινε στο τελείωμα του '10; :(
 
Κρίμα κρίμα...Η τόσο καλή "κακιά" του ελληνικού κινηματογράφου...Καλό της ταξίδι...
 
Κρίμα. Καλό ταξίδι σε αυτήν την μεγάλη ηθοποιό. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή της
 
Αξεχαστη θα μου μεινει η ερμηνεια της στην Αμαρτια της Ομορφιας.

Την ευχαριστουμε για τις ωραιες στιγμες που μας χαρισε. Ας ειναι καλα στο μεγαλο της ταξιδι.

 
Μολις πριν λιγο το εμαθα κι εγω οτι εφυγε απο κοντα μας η πιο καλη κακια του ελληνικου κινηματογραφου.Πολυ κριμα ηταν καταπληκτικη ηθοποιος και πολυ πειστικη και ενας καταπληκτικος και βαθεια μορφωμενος ανθρωπος.Ειδικα στην αμαρτια της ομορφιας ηταν φοβερη αλλα και οπου επαιξε σε κερδιζε με την ερμηνεια της. Ειχα δει μια μικρη συνεντευξη της στην εκπομπη Σαν παλιο σινεμα στην ΕΡΤ1 και ο τροπος που μιλαγε ηταν μοναδικος.Καλο ταξιδι να εχει λυπηθηκα πολυ.
 
Εφυγε και η αγαπημενη μας "κακια".... Καλο της ταξιδι.
 
Κυρία Αγλαΐα Ξ. Παπαμήτρου ,Κυρία Αγλαΐα Ξ. Παπαμήτρου.....

Κυρία Φαρλάκου η Φαρλακαινα.


 
Ήταν η πιο καλή ηθοποιός που αγαπήσαμε ως κακή στις ελληνικές ταινίες. Η ηθοποιός που πάντα έλεγε την λέξη "βρωμοθήλυκο" (sorry) στην Λάσκαρη, στην Κοντού , στην Λιβανού και στην Αλίκη. Εισέπραξε την αγάπη του κόσμου για τον ρόλο αυτό.

Τραγική ειρωνεία ήταν ότι προχθές έπαιξε ο ΑΝΤ1 την ταινία "Καπετάν Φάντης Μπαστούνης" που έπαιζε και δεν χώνευε την Κοντού επειδή πίστευε ότι θα φάει την περιουσία του Κωσταντάρα και θα τον τυλίξει. Και επίσης χθες έπαιξε ο Alpha μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις στην σειρά "10η εντολή" που έπαιξε την σπιτονοικοκυρά της Ναταλίας Δραγούμη στο επεισόδιο "1 Λεπτό Αργότερα". Δυστυχώς την ώρα που ο ΑΝΤ1 έπαιζε στις 4:30 π.μ. το σίριαλ "Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο" που υποδύθηκε με επιτυχία την Φωτεινή την γιαγιά του Κοσμά (Πάνος Μιχαλόπουλος) η Τάσσω άφηνε την τελευταία της πνοή.

Θα την θυμόμαστε πάντα.
 
Ο Θεος να την αναπαυσει στην αγκαλια του.

Καλο ταξιδι.
 
Καλό της ταξίδι , μου το είπαν χτες καθώς ήμουν εκτός σπιτιού...
 
Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η απόφασή της να γίνει ηθοποιός, βρήκε αντίθετη την αυστηρών αρχών οικογένειά της, οι οποίοι την ώθησαν στο να παντρευτεί με το βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, με τον οποίο χώρισε μετά από 7 χρόνια.

 


Μετά το διαζύγιό της, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο και πήγε στο Παρίσι, όπου πήρε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου μόδας, διακοσμητικής και έντυπης εικονογράφησης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα και έπειτα από προτροπή του Γιάννη Τσαρούχη, γράφτηκε στο Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν, μένοντας μαζί του 3 χρόνια ως μαθήτρια και άλλα 4 ως ηθοποιός, στο νεοσύστατο τότε "Θέατρο Τέχνης", παίζοντας ρόλους ρεπερτορίου. Μετά την αποχώρησή της από το Θέατρο Τέχνης", συνεργάστηκε με θιάσους όπως: Μ. Φωτόπουλου, Μ Αρώνη, Δ. Μυράτ, Λ. Τριβιζά, Τ. Καρέζη - Κ. Καζάκου, Ν. Κούρκουλου κ.ά.


 


Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1954, στην ταινία Κυριακάτικο Ξύπνημα (Δημήτρης Χόρν / Έλλη Λαμπέτη / Γιώργος Παππάς). Καθιερώθηκε στο σινεμά για τους ρόλους της αυστηρής και στριμμένης. Ακόμα, για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε ως κειμενογράφος και παρουσιάστηκε σε εκπομπές της ΕΡΑ και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ελευθερία".


 


Το 1965, παντρεύτηκε το δημοσιογράφο Βασίλη Καζατζή και λίγο αργότερα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την εκδοτική εταιρεία "Πάπυρος Πρες", μεταφράζοντας, με μεγάλη επιτυχία, αισθηματικά και αστυνομικά βιβλία τσέπης και στη συνέχεια λογοτεχνικά βιβλία.


 


Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά "Ο σπαγγοραμένος" και σε πολλά θεατρικά μονόπρακτα, μεταφρασμένα από την ίδια.


 


Χαρακτηριστικοί Ρόλοι: Το Κλωτσοσκούφι, Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα, Στεφανία, Καπετάν Φάντης Μπαστούνι, Όλγα Αγάπη μου, Ξύπνα Βασίλη, Μια Τρελλη Τρελλή Σαραντάρα, Η Αμαρτία της Ομορφιάς.


πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία (εώς το 1973):

1954 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ


1955 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΚΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ



1955
ΣΤΕΛΛΑ


1958
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


1960
ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ, ΤΟ


1960 ΕΡΟΪΚΑ



1960 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ, ΤΟ (ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ, Η)



1963 ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ο



1964 ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ



1965
ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ, Η


1965 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ


1965 ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΖΩΗ)



1965 ΑΓΓΕΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ



1965 ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, Ο



1966 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



1966 ΣΤΕΦΑΝΙΑ


1966 ΑΧΑΡΙΣΤΗ, Η


1966 ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ



1966 ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ



1967 ΔΑΚΡΥΑ ΟΡΓΗΣ



1968 ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ



1968 ΟΛΓΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ



1968 ΑΣ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



1968 ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ



1969
ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ


1969 ΚΡΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΑΘΩΑΣ, H


1969 ΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ, Η



1969 ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ



1970
ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΗ, ΤΡΕΛΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ


1972 ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, Η


1972 ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ



1972 ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΥΣ
 
Γειά σου ''κοκκάλω'' η μόνη φορά που γέλασα για κάτι που αφορούσε την κυρία Καββαδία. Στενοχωρήθηκα αφάνταστα. Καλό της ταξίδι...
 
Όντως, αποκαλούσε στις ταινίες «βρωμοθήλυκα» και διάφορα άλλα κοσμητικά όλες τις ντίβες του ελληνικού κινηματογράφου. Η μόνη που δεν τη «συγχώρησε» ήταν η Μελίνα. Την αποκάλεσε «χυδαία» στη Στέλλα, κι εκείνη τη χαστούκισε!
 
Μια αρκετά σημαντική συλλογή αποσπασμάτων από ταινίες στις οποίες συμμετείχε και η Τασσώ Καββαδία μπορούμε να δούμε παρακάτω.

 
Σπουδαία ηθοποιός, ωραίος και καλλιεργημένος άνθρωπος. Αντίο, Κυρία Καββαδία.
 
Πίσω
Μπλουζα