"Έφυγε" ο Γιάννης Δαλιανίδης σε ηλικία 87 ετών

tonytony είπε:
Βλέποντας τα πλάνα από τη κηδεία του αείμνηστου πια Γιάννη Δαλιανίδη έχω να πω πως από τη μια "χάρηκα" γιατί είδα πως τον τίμησαν όλοι οι παλιοί του ελληνικού κινηματογράφου αλλά μου κακοφάνηκε γιατί δεν είδα ηθοποιούς των 80'ς που ανέδειξε ο άνθρωπος αυτός. Δε ξέρω αν ήταν και δεν τους είδα...Ονόματα όπως Σοφία Αλιμπέρτη , Στάθης Ψάλτης , Καίτη Φίνου , Πάνος Μιχαλόπουλος , Παύλος Ευαγγελόπουλος , Βίνα Ασίκη Βάσια Παναγοπούλου και πολλοί άλλοι δεν τους είδα...Απλά μου κακοφάνηκε και αν δεν πήγανε πολύ κακώς δεν πήγανε...
Εχεις δικιο σαυτο που λες και εγω δεν ειδα ηθοποιους της δεκαετιας του 80 που συνεργαστηκαν μαζι του εκτος κι αν δεν ηθελαν να κανουν δηλωσεις αλλα δε νομιζω.Ο μονος που πηγε και τον ειδα σε ενα καναλι κιολας ηταν ο Σταματης Γαρδελης.
 
Kαι ο Στάθης Ψάλτης ήταν εκεί (αν και δεν τον έδειξαν τα κανάλια). Αισθητή η απουσία όλων των υπολοίπων ηθοποιών της γενιάς του 80 που αναδείχτηκαν μέσα από τις ταινίες, αλλά και σήριαλ όπως τα Καθημερινά και τα Λιονταράκια
 
Έγκυρη πηγή μού είπε ότι και η Σοφία Αλιμπέρτη ήταν εκεί.
 
'Ηταν και η Αλιμπέρτη. Μπείτε στο Tlife της Τατιάνας Στεφανίδου. Έχει πλούσιο φωτορεπορτάζ.
 
Εξαιρετικό αφιέρωμα στον μέγιστο σκηνοθέτη & σεναριογράφο Γιάννη Δαλιανίδη

Για όσους αγάπησαν τις δουλειές του Γιάννη Δαλιανίδη στην μεγάλη οθόνη και στην μικρή, για όσους γέλασαν, δάκρυσαν και ταξίδεψαν όμορφα στο μαγικό κόσμο που μόνο ο Γιάννης Δαλιανίδης ήξερε να δημιουργεί, το αφιέρωμα στον μεγάλο σκηνοθέτη & σεναριογράφο που δεν είναι πια κοντά μας είναι για αυτούς:

http://vlahopoulou.blogspot.com/

Το συγκεκριμένο πανέμορφα επιμελημένο, πληρέστατο και εξαιρετικά καλογραμμένο blog φέρει το όνομα της Ρένας Βλαχοπούλου, λόγω του ότι ο συγγραφέας του (ο Rena Fan) έχει αναρτίσει κατά κύριο λόγο κείμενα για την αξέχαστη κωμική ηθοποιό / εξαιρετική τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα αφιερώματα του blog είναι αποκλειστικά για την αγαπημένη μας Ρένα Βλαχοπούλου. Ο Rena Fan έχει συντάξει αρκετά κείμενα και για άλλους σημαντικότατους Έλληνες καλλιτέχνες και τα κείμενά του περιέχουν πάντα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες και είναι αποτέλεσμα εις βάθους μελέτης και γνώσης του αντικειμένου. Τα δε αφιερώματα στο blog είναι κατά κανόνα διανθισμένα με πολύ όμορφες φωτογραφίες και ενίοτε και βίντεο από το αρχείο του Rena Fan.

Μπείτε στο blog, περιηγηθείτε στις σελίδες του και διαβάστε τα καλογραμμένα και χορταστικά του κείμενα. Πρόκειται για ένα κόσμημα του Ελληνικού κυβερνοχώρου, από αυτά που δυστυχώς σπανίζουν. Το blog ξεχωρίζει, εκτός των λόγων που αναφέρθηκαν παραπάνω και για την άψογη χρήση της Ελληνικής γλώσσας και το ήθος του συγγραφέα.

Το δε αφιέρωμα στον Γιάννη Δαλιανίδη είναι γραμμένο με πολλή αγάπη και μεράκι.

Ο ChristosM κι εγώ είμαστε fan του Rena Fan!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία και η σελίδα και το αφιέρωμα!!

Και εγώ παιδιά στεναχωρέθηκα πολύ.... και ακόμα πιο πολύ νευρίασα που από τα κανάλια δεν έγινε ούτε αφιέρωμα ούτε τίποτα ούτε μια ταινία βρε αδερφέ.... εκτός από την tv 100 που πέτυχα νομίζω πρωί της επομένης της κηδείας ένα μίνι αφιέρωμα

Από το βιβλίο του πάντως που διάβασα τον Μάρτιο και ύστερα λάτρεψα περισσότερο τον αγαπημένο Γιάννη Νταλ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλοτάξιδος...τι να πρωτοθυμηθεί κανεις απο μια τέτοια καριέρα. Κάθε δεκαετία είχε και τους θησαυρους της. Ο σκηνοθέτης που λατρευουν να μισουν οι απανταχου hipsters και σκετο λάτρεψαν ολοι οι άλλοι.
 
Στο πανεπιστημιο της Οξφορδης στην ταινιοθηκη στο τμημα ῾Ἐλληνες σκηνοθέτες῾ ᾽έχει τα άπαντα Δαλιανίδη μαζί με Αγγελόπουλο, Γαβρά και Κακογιάννη! Τι μεγαλύτερη τιμή και απόδειξη του ταλέντου του. Ακόμα και στις βιντεοταινίες ειχε κάτι να πει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αφιέρωμα στον Γιάννη Δαλιανίδη.

Ότι και να πεις για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης είναι λίγο.

Στις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου 2010 στην ΕΤ3 η εκπομπή Cinemania του Νίκου Γουλιά

cinemania10_1.jpg


θα προβάλλει ένα αφιέρωμα με σκηνές από τις ταινίες του αξέχαστου Γιάννη Δαλιανίδη.
 
Μπράβο στη σινεμανία κάλιο αργά παρά καθόλου!!! Ευχαριστούμε που μας ενημερωσες!
 
Αφιέρωμα στον Γιάννη Δαλιανίδη #2.

Σήμερα Τετάρτη 17 και αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου η εκπομπή Μονόγραμμα της ΕΤ1 στις 11.30 το πρωί έχει αφιέρωμα στον Γιάννη Δαλιανίδη.

dalianidis.jpg


Και μην ξεχνάτε:

"Στο Γιάννη Δαλιανίδη, τον άνθρωπο που ανέδειξε κορυφαίους πρωταγωνιστές και συνέδεσε το όνομά του με τα «χρυσά χρόνια» του ελληνικού κινηματογράφου είναι αφιερωμένη η Cinemania” της ΕΤ3 την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010, στις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Ο Νίκος Γουλιάς παρουσιάζει το αφιέρωμα που έχει τίτλο «Οι κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη» γεμάτο από ανεπανάληπτες σκηνές και αξέχαστες ατάκες από μεγάλους πρωταγωνιστές, όπως οι Κώστας Βουτσάς, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος και πολλοί άλλοι."
 
Πίσω
Μπλουζα