"Έφυγε" ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.539
Αντιδράσεις
28.193
Πριν απο μερικες ωρες, ο γνωστος Ελληνας σκηνοθετης τραυματιστηκε βαρια σε τροχαιο και μολις τωρα εμαθα οτι εχασε τη μαχη.

Εντελως ξαφνικη η φυγη του.......Κριμα!

Καλο του ταξιδι.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=439984
 
Τώρα μόλις θα το έγραφα εγώ!!!!Πολύ κρίμα!R.I.P.!!!!!
 
Απροβλεπτη η μοιρα. Πολλες φορες παιζει τραγικα παιχνιδια σε βαρος των ανθρωπων....
 
Πω πω σκοτώθηκε τελικά? Είχα διαβάσει πως είχε ατύχημα αλλά ως εκεί! Πολύ κρίμα , πάνω στο "καθήκον" του έφυγε...Καλό του ταξίδι... :(
 
Κρίμα και άδικο. Καλό του ταξίδι
 
Ο Θεός να τον αναπαύσει γαλήνια.
 
Απίστευτο!

Καλό κατευώδιο...
 
αν και δεν πεθανε με τον καλυτερο τροπο πεθανε πανω στο πλατο κανοντας αυτο που αγαπουσε μεχρι την τελευταια στιγμη κριμα παντως αρχισαν και φετος οι απωλειες....
 
Πραγματικά κρίμα για τον τρόπο που έφυγε και ήτανε πολύ ξαφνικό. Ο θίασος είναι νομίζω μια ταινία σταθμός, πραγματικό αριστούργημα που περιγράφει σχεδόν ολόκληρη την νεώτερη ιστορία της Ελλάδας μέχρι την μεταπολίτευση. Από τις υπόλοιπες ξεχωρίζω το ' Βλέμμα του Οδυσσέα'.
 
Τώρα το άκουσα στο ραδιόφωνο, οδηγώντας για να έρθω στη δουλειά...

Αν και δε μου άρεζε σαν σκηνοθέτης (εμένα, προσωπικά, με το ελάχιστες γνώσεις που έχω επί του θέματος), στεναχωρήθηκα πάρα πολύ.

Η χώρα μας έχασε έναν σπουδαίο δημιουργό - από τους λίγους, που πρόβαλλαν την Ελλάδα μας. Δύσκολο να βρεθούν τέτοιοι καλλιτέχνες πια.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.... Κρίμα...
 
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 77 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, που παρασύρθηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από μοτοσικλέτα.


Υπέκυψε στα τραύματά του ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, που λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, έπεσε θύμα τροχαίου, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "Η Άλλη Θάλασσα".




Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε στον περιφερειακό Κερατσινίου από μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας και διακομίσθηκε σε θεραπευτήριο του Φαλήρου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα.


Ωστόσο αργά το βράδυ της Τρίτης έχασε τη μάχη, καθώς είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα.

 


Καλο ταξιδι να εχεις



ευχαριστουμε!!!!


 

 

 







καλο σου ταξιδι

ευχαριστουμε για οτι μας προσεφερες

(καταλαθος ανοιξα κι εγω θεμα επειδη δεν ειχα δει οτι ειχε ανοιχτει ηδη)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διορθωση δεν ειδα οτι ειχε ηδη ανοιξει θεμα

συγνωμη
 
πολυ κριμα τεραστια απωλεια για τον χωρο.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει.
 
Είναι πραγματικά μεγάλη απώλεια...παρόλα τα 77 χρόνια του εξακολοθούσε να είναι ακόμα δημιουργικός. Αγαπημένες μου ταινίες του η "Αναπαράσταση", ο "Θίασος", και από τις πιο πρόσφατες τα "Βλέμμα του Οδυσσέα" και "Η αιωνιότητα και μία ημέρα". Είχα μάλιστα κάποτε την τύχη να μιλήσω μαζί του, πραγματικά ευγενής και δεν θα ξεχάσω τη φράση του που μου είπε "Το πάθος μου είναι να φτιάχνω εικόνες"!

Και μια ειρωνία της τύχης, την ώρα που έμαθα το θάνατό του έβλεπα παράλληλα στην ΕΤ 1 μια ταινία του νέου ελληνικού κινηματογράφου...την "Κινέττα" του Γιώργου Λάνθιμου, ενός σύγχρονου και ταλαντούχου δημιουργού που ξέρω πως ο Αγγελόπουλος εκτιμούσε
 
Ο Θεός να αναπάυσει την ψυχή του...αλλά προσωπικά δεν θα μου λέιψουν καθόλου τα έργα του. Είθε να αναπαυτεί η ψυχή του.
 
Aς είναι ελαφρύ το χώμα....

Κρίμα, ειδικά με τον τρόπο που έφυγε.
 
Καλό του ταξίδι :( :( :( ....

Τις ονειρικές, γεμάτες ποιητική διάθεση, αλλά και πλημμυρισμένες από "χρώματα Ελλάδας", εικόνες του, εμείς "οι εκδρομείς των 80ς" τις βρήκαμε μπροστά μας όταν τις είχαμε πραγματικά ανάγκη !!! Η ταινία του που "συναντήθηκε" με τη "γενιά μας" δεν ήταν άλλη από το "Ταξίδι στα Κύθηρα" !!! Μού έχει μείνει μια πολύ - πολύ όμορφη εφηβική ανάμνηση στο σινέ - Πόρτο Ράφτη στο Πόρτο Ράφτη, αρχές Σεπτεμβρίου του 1985, με τους γονείς μου και τη γιαγιά μου να βλέπουμε το "Ταξίδι στα Κύθηρα" !!! Η ταινία, ναι το ομολογώ, με είχε παραξενέψει !!! Άλλωστε, ένας 14χρονος όταν πηγαίνει σινεμά δεν νομίζω ότι ... αυτό που θέλει πραγματικά να δει είναι "μονά πλάνα" που διαρκούν ... "εις το διηνεκές" !!! Κι όμως ... όσο κι αν η ταινία δεν ήταν "του γούστου μου" [τουλάχιστον για την τόοοτε ηλικία μου], παρόλα αυτά .... βγήκα από το "σινέ Πόρτο Ράφτη" στην κυριολεξία "άλλος άνθρωπος" !!! Η ταινία με είχε "πυρπολήσει" με τόσο μα τόσο όμορφες, γεμάτες ελληνικότητα, εικόνες που ... με έκανε να νιώσω μια κάποια "ψυχική ανάταση" ....

Κι αυτό είναι κάτι που - ιδίως εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" - το οφείλουμε στον Αγγελόπουλο, ασχέτως αν οι ταινίες ήταν ή όχι "του γούστου μας" [εγώ πάντως το "ομολογώ" : τον σέβομαι, τον παραδέχομαι, αλλά ... "αγαπημένος σκηνοθέτης" μου δεν κατάφερε να γίνει] : Το ότι ... σαν να μάς άνοιξε ένα "παράθυρο" κι από αυτό ... είδαμε μιαν "άλλη όψη της Ελλάδας" !!! Μιαν Ελλάδα όπου πρωταγωνιστούσε, κυρίως, η φύση της, τα υπέροχα τοπία της, από τα οποία ... θα έλεγες ότι "γεννιόταν" κάτι το "ποιητικό" και "ονειρικό" .... Κι επειδή, όπως έγραψα και παραπάνω, αυτήν την "άλλη όψη της Ελλάδας" τη "βρήκαμε μπροστά μας" όταν πραγματικά το είχαμε ανάγκη .... Γι' αυτό .... Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα μας προσέφερε !!! R.i.p. .......
 
Πίσω
Μπλουζα