Έφυγε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.551
Αντιδράσεις
28.253
Μεταξύ άλλων έγραψε την μουσική αρχικών τίτλων της σειράς "Η Λάμψη" και το αντίστοιχο τραγούδι "Μες στην προσευχή μου" που ερμήνευσε η Μπέσσυ Αργυράκη.
Μπέσσυ Αργυράκη - Μέσ' Την Προσευχή Μου (Τίτλοι)

Μάλιστα η Μπέσσυ Αργυράκη μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το τραγούδι ήταν παλιό και το είχε πρωτο ερμηνεύσει ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Παραθέτω την πρώτη εκτέλεση:
ΜΕΣ' ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ - ROBERT WILLIAMS

Δίσκος Robert Williams , Vinyl, LP, Album, Polydor – 2421 121 , 1978

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ελαφρύ το χώμα. Ελπίζω να ήταν καλός άνθρωπος.

Δεν ήξερα ότι το Μίλα μου ήταν δικό του. Συμφωνώ με τη Μπαμπινέλα όσον αφορά τη φωνή του. Ο Δάκης ήταν που απογείωσε το κομμάτι. Δεν έχει σημασία όμως, κάποιος έπρεπε να γράψει το κομμάτι αυτό.

 
Διαβασα πως η κηδεια του θα τελεστει στην Αγγλικανικη Εκκλησια.
Το ονοματεπωνυμο του εκλιποντος παραπεμπει ξεκαθαρα σε ξενη καταγωγη, αλλα ποτε δεν ημουν σιγουρη. Ελεγα πως μπορει να ηταν και καλλιτεχνικο ψευδωνυμο μια που ο Ρομπερτ μιλουσε τα ελληνικα χωρις καθολου ξενικη προσφορα.
Τελικα ηταν Αγγλος; Γνωριζει κανεις τιποτα περισσοτερο για την καταγωγη του;
 
Από Βρετανό πατέρα κ Ελληνίδα μητέρα bambinella. Να αναφέρω ότι υπήρξε για κάποια χρόνια κ ζευγάρι με τη Μπεσυ Αργυράκη (πέρα από συνεργάτες). Ούτε εγώ τρελαινομουν για τη φωνή του, αλλά ως συνθέτης δεν ήταν κακός. Κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι, σκιρτα κάτι μέσα μου
 
Ελαφρύ το χώμα.
Προσωπικά θεωρώ πως το κορυφαίο τραγούδι που έγραψε ήταν το "Εσυ", τραγούδι που πιστεύω ότι "δικαιωσε" κατά κάποιο τρόπο η επανεκτέλεση από τον Λάμπη Λιβιερατο και την Θεανώ, δίνοντας του μια φρέσκια πνοή, κάνοντας το ξανά επιτυχία, και δεν έχει "γερασει" μέχρι σήμερα, 20 και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία του.Φυσικα ως εξαιρετικη συνθεση και η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού είναι πολυ καλή από τα τέλη του '70, αλλά η δεύτερη κατά την άποψη μου το ξεπέρασε.
Γενικότερα ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν ένας σημαντικός συνθετης/τραγουδιστης της ελληνικής ποπ ειδικότερα στο ξεκίνημα της.Προσωπικα τον θεωρούσα ευγενική φυσιογνωμία και μου ήταν συμπαθής οπότε τον έβλεπα σε διάφορες συνεντεύξεις που είχε πάντα κάτι ενδιαφέρον να πει.
 
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς έγραψε τη δική του σημαντική πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας.Ξεκινώντας με τους POLL μισό σχεδόν αιώνα μετά τα τραγούδια τους παραμένουν επίκαιρα,διαχρονικά και γνωστά ακόμη και στη νεολαία Τα δε ΗΛΙΕ ΜΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ, ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ και άλλα είναι cult πια με όλη τη σημασία της λέξης.Στην μετέπειτα σόλο διαδρομή του έδωσε δείγματα της καλλιτεχνικής του αξίας με την επιτυχημένη παρουσία στη eurovision με το ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΛΦΕΖ του Χατζηνάσιου, με ευαίσθητες και αισθαντικές ερμηνείες με την Αργυράκη στο ΜΙΛΑ ΜΟΥ ,ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, πολύ μεγάλες επιτυχίες της εποχής και αρκετές άλλες μπαλάντες.Η ερμηνεία του στο εξαίσιο ΑΝ ΘΕΣ του Οικονομίδη, από το ομώνυμο άλμπουμ είναι υπέροχη και προτείνω να την ανακαλύψουν όσοι δεν το ξέρουν.Επίσης αξιοπρόσεκτη είναι η ερμηνεία του σε μεγάλα ξένα τραγούδια ,LITTLE GIRL,SEASONS IN THE SUN κ.α. σε ελληνική διασκευή, μόδα της εποχής.
Προσωπικά είχα την τύχη να τον δω ζωντανά και με τους POLL και αργότερα λίγο δυστυχώς πριν πεθάνει και από κοντά στα καμαρίνια.Στη διάρκεια των χρόνων απόκτησα και όλα τα βινύλια του, ακόμη και τα πιο σπάνια.
Αιωνία σου η μνήμη Ρόμπερτ θα σε θυμόμαστε πάντα με ένα χαμόγελο.
 
Πίσω
Μπλουζα