ΦΖΠ1 είπε:
Να συμπληρώσω τα αμίμητα "κλισέ" της περιγραφής του :
- Αν υπήρχε μπασκετική αστυνομία θα έπρεπε να συλλάβει αυτό τον κύριο !
- Οι διαιτητές φοράνε ...(χρώμα) γυαλιά !
..
"Mα τι σφυρίζει ο Μαϊνινί [όπου Μαϊνινί Ιταλός διαιτητής μπάσκετ που σφύριζε στα αλησμόνητα ματς του Άρη στο Ευρωμπάσκετ]??? Πού είναι η αθλητική αστυνομία να τον συλλάβει" ???
"Οι διαιτητές βλέπουν με κόκκινα γυαλιά" [αυτό στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987]
"Χα χα ... ο Αλεξανδρής και σε ρόλο καθαριστή" [αυτό σε ματς του ΠΑΟΚ στο Παλέ Ντε Σπορ, όπου σε κάποια διακοπή ο Αλεξανδρής - τόοοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ - πήρε μια σφουγγαρίστρα για να σκουπίσει το τερέν]
"'Εχει το θράσος ο Πίτις να σουτάρει !!!" "Τίποτα δεν χάθηκε για τη Μακκαμπή" [αυτά στον τελικό του 1987, όπου ο αλησμόνητος Φίλιππος υποστήριζε σαφώς την Μακκάμπη Τελ Αβίβ, καθόσον η Τρέησερ Μιλάνου είχε αποκλείσει τον Άρη στα ημιτελικά !!! ]
.... Αυτά έχω να θυμάμαι κι εγώ από έναν εκ των "εφηβικών ηρώων μου" εκεί στα 80ς !!! Η άνθιση του μπάσκετ στην Ελλάδα εκείνη την εποχή δεν είναι ταυτισμένη μόνο με Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Χριστοδούλου, κλπ κλπ ... είναι σίγουρα ταυτισμένη και με την παρουσία του Φίλιππου Συρίγου [από το "στρατόπεδο"της δημοσιογραφίας]!!! Αυτό που θυμάμαι, ως παιδάκι, είναι ότι είχε αξιοζήλευτη κατάρτιση στο αντικείμενό του !!!Ήταν βαθύς γνώστης των κανόνων του μπάσκετ [τους οποίους ... εμείς τόοοτε, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν τους γνωρίζαμε, μιας και το άθλημα έχει πιο "πολύπλοκους" κανόνες απ' το ποδόσφαιρο ... Όμως, χάρις στον Φίλιππα Συρίγο μπήκαμε στο νόημά τους και στο εν γένει κλίμα του αθλήματος ... ] ...
"Καλό του ταξίδι" .... Δυστυχώς, οι "ήρωες της εφηβείας μας", ο ένας μετά τον άλλον, φεύγουν, αφήνοντάς μας αναμνήσεις απ'΄τα πιο όμορφα και τρυφερά μας χρόνια ....