Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα "into perspective"...
Για τις χρήσεις που αναφέρεις, οτιδήποτε και να αγοράσεις από αυτά που πωλούνται σήμερα θα είναι συντριπτικά καλύτερο από Pentium D 2,66.
Εγώ χρησιμοποιώ δύο συστήματα:
Athlon 64 X2 6400+ , 8800 GTS, 2 GB RAM, Win 7 32 (home desktop)
A8 3500M, onboard Radeon 6620, 6 GB RAM, Win 7 64 (work laptop)
Κανένα από τα δύο δεν είναι τέρας επιδόσεων και ειδικά το home το έχω πολλά χρόνια αλλά ακόμα μου κάνουν τις δουλειές μου ικανοποιητικά. Κατ' αρχήν, ξέχνα οποιοδήποτε θέμα με RAM αν δεν παίζεις σύγχρονα παιχνίδια. Με 2 GB στα 7ρια δεν είχα ποτέ πρόβλημα μνήμης ούτε συμπτωματολογία καθυστερήσεων από paging στον δίσκο. Οπότε πιστεύω ότι τα 8GB που θέλεις να ρίξεις επάνω στο δικό σου είναι πολλά και με 4 θα είσαι απόλυτα OK.
Δεν παίζω σύγχρονα παιχνίδια, αλλά πχ το home "σήκωσε" απόλυτα playable το Dead Island και το The Walking Dead (για να αναφέρω δύο σχετικά σύγχρονα, αφού συνολικά είμαι πολύ ρετρό στο gaming) ενώ το Trine 2 χρειάζεται medium anti-aliasing για να μην δείχνει "βαρύ" (πάντα σε 1920x1080). Δεν νομίζω να έχω παίξει κάτι άλλο πρόσφατο. Στο ΜΑΜΕ τρέχει σχεδόν τα πάντα full speed (και εννοείται τα πάντα της κλασσικής εποχής των arcade, ζόρια τρώει με κάτι Tekken 3 κλπ). Από άλλους σχετικά "βαριούς" emulators, Dreamcast πάει μια χαρά, PS2 ανάλογα με το παιχνίδι αλλά ζορίζεται τις περισσότερες φορές.
Στην δουλειά δεν έχω ρίξει emus, αλλά το Dead Island ήταν καλό σε 1366x768 ενώ το The Walking Dead έτρωγε μικρά ζόρια χωρίς να γίνεται unplayable. Εκεί έχω παίξει και Titan Quest που πήγαινε καλά εκτός από κανά-δύο σημεία με πολλά particle effects (πχ στο δάσος που καιγόταν) όπου εμφανώς έπεφτε το framerate.
Στις καθημερινές εργασίες δεν έχω προβλήματα σε κανένα από τα δύο συστήματα (browser με 20+ tabs ανοιχτά, WinRAR να "πακετάρει" αρχεία μεγέθους GB, μTorrent με κάμποσα torrents ενεργά).
Αφού περιέγραψα λοιπόν τι κάνω με τα μηχανήματα μου, ας δούμε και τι σκοράρουνε στο PassMark οι CPUs:
To δικό σου χρέπι 536.
To home desktop 1800.
To work laptop 2051.
Ο Ι7 4770 στο άλλο σου PC 9974.
O A10 6800Κ 5058 και ο
Α10 6700 4754.
Κοιτώντας τα νουμεράκια "απόλυτα" μπορεί και να μπεις στον πειρασμό της Intel...αλλά κοιτώντας το τι κάνω με τα μηχανήματα μου που βγαίνουν "μισά" από τον Α10 σε σκορ και πάντα σε σχέση με αυτό που αναφέρεις ότι θέλεις να κάνεις, νομίζω ότι με ασφάλεια συμπεραίνουμε ότι ο Α10 είναι παραπάνω από αρκετός και θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Αρκεί να βάζεις τα πολύ σύγχρονα games στο άλλο μηχάνημα με τον Ι7, αφού η επεξεργαστική ισχύς της onboard Radeon 8670 είναι απλά αντίστοιχη με τις φτηνότερες standalone κάρτες που πωλούνται σήμερα (αλλά πάντως ελαφρά καλύτερη από την 9600 οπότε δεν ωφελεί να κρατήσεις εκείνην).
Α, να σημειώσω επίσης ότι ο 6700 και ο 6800Κ δεν έχουν ως μόνη διαφορά το "ξεκλείδωτο" και το TDP όπως λες. Ο 6800Κ είναι και ελαφρά ανώτερος σε ρολόγια: (6700: 3,7 GHz που γίνονται 4,3 σε Turbo mode ενώ ο 6800Κ είναι στα 4,1 GHz που γίνονται 4,4 σε Turbo mode).
Αν το πάρεις με την ασήμαντη διαφορά σε τιμή, καλύτερα φυσικά βγαίνει ο 6800K για ένα 10ευρο παραπάνω. Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ξεκλείδωτο για overclocking ή η λίγη παραπάνω baseline ισχύς, τότε μπορείς να μείνεις και στον 6700 και πιθανόν να μην αντιληφθείς σχεδόν καμμία διαφορά.
Αυτά και ελπίζω να βοήθησα και όχι να σε μπέρδεψα παραπάνω...