Έχετε κάποιες αρχές στο Gaming που τις ακολουθείτε πάντα;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.881
Ολοι μας σαν gamers πιστευω οτι εχουμε καποιες αρχες αλλοι λιγες αλλοι πολλες.Ποιες ειναι αυτες που ακολουθειτε παντα απο την αρχη της gaming ''καριερας'' σας εως και σημερα.

Ξεκιναω εγω λοιπον:

1.Ποτε δεν παιζω πανω απο ενα παιχνιδι ταυτοχρονα.Πρωτα θα το τελειωσω θα το λυωσω και μετα θα ασχοληθω με καποιο αλλο.

2.Ποτε δεν αφηνω παιχνιδι ατερματιστο.Δεν υπαρχει ουτε μια στο δισεκκατομυριο περιπτωση να ξεκινησω καποιο και να το παρατησω χωρις να το εχω τερματισει και να ασχοληθω με καποιο αλλο.

3.Ποτε δεν αγορασα DLC τα θεωρω κοροιδια και ποτε δεν προκειται να αγορασω ακομα και αν βγαλει η αγαπημενη μου NINTENDO καποιο για το Wii U.

4.Δεν εχω παιξει και ουτε προκυται να το κανω παιχνιδι στο Easy.Aπο normal και πανω ποτε easy.

5.Ποτε δεν ενοικιασα καποιο παιχνιδι και ουτε προκυται να το κανω.

6.Ποτε δεν παιζω αγχωμενος για καμια ωρα η κανενα μισαωρο.Αν δεν εχω ευκαιρια απλα δεν παιζω.

7.Ποτε δεν δεινω σημασια σε review απο οποιονδηποτε πριν αγορασω καποιο παιχνιδι.Αν το γουσταρω το περνω ακομα και 1/10 να πηρε και σικεμε κανταρ τι λεει ο καθε ενας και καλα και να χαμε να λεγαμε κριτικος.

8.Ποτε δεν εχω πουληση καποιο παιχνιδι και ποτε δεν θα το κανω.

9.Οποια κονσολα με ενδιαφερει την αγοραζω παντα Day1 με περισευουν δεν με περισευουν λεφτα.

10.Ποτε δεν κανω skip τα cutscenes την πρωτη φορα που θα παιξω καποιο παιχνιδι.

11.μπορω και εχω δανησει παιχνιδια,κονσολες,περιφεριακα γενικα τα παντα αυτο ομως που δεν δανειζω ποτε ειναι τα gamepads και joystics.Eχω μεγαλο κολημα μαυτο.

12.Εχω τετοια τρελα που δεν περιγραφεται με τα RPG'S αλλα ποτε δεν εχω παιξει online rpg's και ποτε δεν προκυται να το κανω.

13.Δεν μπορω τα διπλα στα arcades παντα ειχα προβλημα μαυτο και τον διπλανο μου της περισσοτερες φορες παντα τον σαπιζα στα μπουνιδια.Δεν μπορω να παιζω διπλο με ατομα που δεν ειναι στο ιδιο η λιγο κατωτερο επιπεδο απο μενα,που δεν περνουν στα σοβαρα το παιχνιδι και κοροιδευουν η που περνουν ολα τα δωρα κτλ μεσα στο παιχνιδι και μπορει εγω πχ να κινδυνευω να χασω και λιγο παρακατω να εχει καποιο φρουτο που να με αναπληρωνει την ενεργεια και ο αλλος να παει να τον παρει.Θα τον σαπισω στο ξυλο.

Αν θυμηθω κατι αλλο θα επανελθω :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τα εχει πει ολα ο Segata Sanshiro.Τα εχει και ο Stormwatch στην υπογραφη του.(ειμαι με κινητο και δυσκολευομαι με το virtual keyboard)
 
Aπο αυτά που έγραψε ο metal, "ασπάζομαι" το 10: Οντως τις cutscenes των παιχνιδιών τις αφήνω τουλάχιστον μία φορά (είναι λογικό άλλωστε).

Πολλές φορές μάλιστα τις αφήνω να παίζουν έτσι κι αλλιώς (και ας τις έχω δεί επανειλημμένως) - ειδικά όσες μου αρέσουν πάρα πολύ.

Αλλη "αρχή" είναι εκείνη του φαγητού/ποτού: Αν πεινάσω (ή διψάσω) κάνω break, τρώω, και επιστρέφω. *Ποτέ* φαγητά δίπλα σε πληκτρολόγια & mouse, και φυσικά *ποτέ* αναψυκτικά, νερά, κλπ., να "περιφέρονται" παραδίπλα.

Η σημαντικότερη όμως αρχή είναι αυτή των manuals. ΠΑΝΤΑ ευλαβική ανάγνωση του manual πριν παιχθεί το game. Aν όχι όλο το manual, τότε τουλάχιστον ένα 80%.

Μάλιστα η ανάγνωση τους είναι απο τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου.

Eιδικά σε παιχνίδια που προτιμάω, όπως strategy, sims, κλπ, με manuals-εγκυκλοπαίδειες (κάπου 100 με 200 σελίδες μου έρχονται κουτί - βλέπε: Microprose), η "ιεροτελεστία" της ανάγνωσης του εκάστοτε εγχειριδίου ή νουβέλας (αν συμπεριλαμβάνεται) αγγίζει τα όρια της... ηδονής !! :D

Πολλές retro-αναμνήσεις μου άλλωστε, έχουν να κάνουν *και* με manuals: Π.χ. ακόμα θυμάμαι τον εαυτό μου αραχτό στην καρέκλα να διαβάζει το manual του Elite απόγευμα Παρασκευής που είχα σχολάσει για Σ/Κ, και απο το παράθυρο δεξιά να μπαίνει το πορτοκαλόχρωμο φως του ήλιου πριν τη δύση...

Επίσης, άραγμα στο κρεβάτι ή την πολυθρόνα και φανατική ανάγνωση των οδηγιών παιχνιδιών όπως: The Pawn, Silent Service, Guild of Thieves, F-15 Strike Eagle, Gunship, Pirates, F-16 Combat Pilot, Falcon, M1 Tank Platoon, Railroad Tycoon, F-19 Stealth Fighter, Red Storm Rising, Covert Action, Civilization, Buck Rogers, Μegatraveller, Sword of the Samurai, Wing Commander, Chuck Yeager's Air Combat, Frontier, Red Baron, Secret Weapons of the Luftwaffe, Colonization, Strike Commander, Privateer, και πάρα, μα πάρα πολλών ακόμα... :headbangdude:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Ποτέ δεν παίζω με οδηγό στρατηγικής. Ακόμα και αν έχω τερματίσει το παιχνίδι και προσπαθώ να βρω και όλα τα μυστικά αποφεύγω να κοιτάω εκεί. Βέβαια, τώρα τελευταία, μετά από κάποιο σημείο βαριέμαι και θέλω να παίξω κάτι άλλο, οπότε τότε μόνο ίσως να κλέψω για να τελειώνω μία ώρα αρχύτερα. Αλλά παλιότερα ούτε τότε το έκανα.

2. Ποτέ δεν παίζω με cheats. Μόνο όταν έχω τελειώσει το παιχνίδι, άν έχει τίποτα fun cheats τα χρησιμοποιώ.

3. Όπως και ο Βασίλης, ποτέ μα ποτέ δεν παίζω στο easy. Εκτός των άλλων νιώθω ότι αν παίξω στο easy θα χάσω καποια σημεία του παιχνιδιού, μπορεί να κόβουν τίποτα πχ λόγω δυσκολίας. Πάντα παίζω normal και αν μου αρέσει το παιχνίδι αρκετά τότε δοκιμάζω και hard, expert κλπ.

4. Ποτέ δεν παίζω βιαστικά. Πάντα παρατηρώ ότι έχει να μου προσφέρει το παιχνίδι και κοιτάω μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Κάθε φορά που θα ανοίξω μία νέα περιοχή θα την εξερευνήσω μέχρι τελευταίου pixel και θα παρατηρήσω μέχρι και την τελευταία πέτρα ή χαλίκι που κάποιος έκατσε και το σχεδίασε.

5. Δεν παίζω παιχνίδια με πολλά cutscenes ή αυτά που ρίχνουν πολύ βάρος στην ιστορία με μπλα μπλα, voice acting και videos. Η ιστορία θα πρέπει να υπάρχει στο background και το βάρος να είναι στο gameplay, στην ατμόσφαιρα κλπ. Τα μόνα παιχνίδια που ανέχομαι να έχουν βάρος στην ιστορία είναι κάποια συγκεκριμένα Western RPGs αλλά ακόμα και τότε αν δω πολλά videos και μπλα μπλα τα παρατάω. Ένας από τους λόγους που το Dark Souls είναι από τα αγαπημένα μου μοντέρνα action RPG games.

6. Δεν παίζω games με πολύ έντονη Japanime αισθητική και Jrpgs. Εκτός από τα random battles που θεωρώ βαρετά, η όλη αισθητική των anime είναι αποκρουστική για μένα και πιο πολύ την τελευταία δεκαετία.

7. Αποφεύγω τα casual games. Τα βαριέμαι. Και όταν λέω casual εννοώ αυτά που δεν βάζεις ποτέ το μυαλό σου να σκεφτεί λίγο, που δεν χάνεσαι, που δεν εξερευνάς, που δεν κολλάς, είναι πολύ εύκολα και στα δίνουν όλα έτοιμα στο πιάτο με linear design, τοξάκια, οδηγίες κλπ (βλέπε Halo, CoD, Gears of War, Uncharted κλπ). Η μόνη ίσως εξαίρεση είναι το Dead Space λόγω ατμόσφαιρας και graphic design.

8. Ποτέ δεν έχω αγοράσει, ούτε θα αγόρασω παιχνίδι με DRM που ξέρω ότι θα με δυσκολέψει ή θα με εμποδίσει να παίξω στο μέλλον. Η μόνη εξαίρεση είναι το Portal 2 το οποίο αγόρασα στο Steam για να παίξω το Co-op με έναν φίλο στο PC. Αν δω DRM άπλα παίρνω την έκδοση της κονσόλας (πχ Dead Space) ή το κατεβάζω στο PC πειρατικό αν θέλω ντε και καλά να το παίξω εκει και δεν υπάρχει σε κονσόλα. Ποτέ δεν πρόκειται να υποστηρίξω προσπάθειες τύπου On-Live, always online gaming κλπ, ποτέ δεν πρόκειται να αγοράσω το Diablo 3 (και ας χάνω) και αν στο μέλλον το gaming είναι αναγκαστικά έτσι απλά θα σταματήσω να ασχολούμαι. Το Retro gaming θα με καλύπτει 100%.

9. Ποτέ δεν ακούω το soundtrack ενός παιχνιδιού πριν το παίξω και αποφεύγω να βλέπω πολλά videos. Οσα πιο λίγα ξέρω για ένα παιχνίδι, τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέμαι όταν το παίζω. Έκανα το λάθος με το Metroid Prime και είχα δει έναν σκασμό βιντεάκια πριν το παίξω με αποτέλεσμα να εχει γίνει spoiled το μισό παιχνίδι.

10. Δεν παίζω online multiplayer πλην λίγων εξαιρέσεων. Ιδίως όταν πρόκειται για ανταγωνιστικό multiplayer παίζω μόνο local. Το μόνο παιχνίδι που παίζω online είναι το WoW σε private server (δωρεάν) και αυτό γιατί μόνο αυτού του είδους τα παιχνίδια σου προσφέρουν κάτι που το local δεν μπορεί (έναν ολόκληρο virtual κόσμο πχ που το να μην τους ξέρεις όλους είναι όλη η ουσία). Α και το Co-op του Portal 2.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω τα ειχα γραψει σε ενα παρομοιο θεμα που ανοιξε ο metal αλλα παμε ανανεωμενοι :Ρ

Μια σειρα παιχνιδιων την παιζω παντα βασει timeline: εαν υπαρχει prequel πρωτα αυτο, μετα τα υπολοιπα, και τα sequel ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ. Εαν κολλησω καπου ή εαν μου λειπει ενα μερος, μενω εκει. Ποτέ δεν "πηδάω" κεφαλαιο

Δεν μπορω να διαβασω manual πριν παιξω το παιχνιδι. Πρωτον δεν μπορω να το καταλαβω μη εχοντας σφαιρικη εικονα, δευτερον με πορωνει, και τριτον οταν μπω στο παιχνιδι θα ξεχασω ο,τι εχω διαβασει. Το manual το διαβαζω αργοτερα, με την άπλα μου

Δεν μπορω να διαβασω online text, οπως logs ή journals που εχουν γραψει χαρακτηρες (βλ. Myst κλπ) ή μεγαλους διαλογους. Κανω screen capture και τα διαβαζω αργοτερα

Δεν προκειται να ασχοληθω ποτε με casual game ή MMORPG

Κι εγω αντιπαθω σχεδον οτιδηποτε εχει αισθητικη manga. Απο Final Fantasy μεχρι το New Zealand Story

Ποτε δεν πηδαω cutscene.

Παντα προσπαθω να δω οσα περισσοτερα απο το παιχνιδι γινεται, οπως να κανω restore και να δοκιμασω μια εναλλακτικη λυση ή σειρά για να δω τι θα γινει κλπ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ υποστηρίζω ότι οι gaming αρχές μας μεταβάλλονται με το χρόνο ως αποτέλεσμα της διαφορετικής προσέγγισης μας στο θέμα ελέω εμπειριών, διάθεσης και έλλειψης χρόνου!

Αλλιώς αντιμετώπιζα ένα νέο παιχνίδι στα χρόνια του σπέκτρουμ και του 6128 με την λαχτάρα του νέου σε ένα παιδάκι αλλιώς σήμερα με την ευκολία του διαδικτύου και την ατέλειωτη προσφορά τίτλων!

Τότε -ειδικά στον 6128- άκουγα μέχρι και το σύνολο του εισαγωγικού κομματιού του νέου παιχνιδιού και το τερμάτιζα δεκάδες φορές. Τώρα αν το τελειώσω -συχνά με cheats- δεν ξανασχολούμαι!

Νομίζω ότι πλέον αρχές στο gaming δεν υπάρχουν...θέλω απλά να διασκεδάζω και μάλιστα γρήγορα δίχως ιδιαίτερο κόπο! ΙΜΗΟ πάντα!
 
1. Φυσικά και παρακολουθώ τα cutscenes. Επειδή τα περισσότερα παιχνίδια που παίζω είναι "κινηματογραφικά", μη σας πω οτι είναι κριτήριο για να αγοράσω ένα παιχνίδι.

2. Ποτέ δεν έχω νοικιάσει ή πουλήσει παιχνίδι και εγώ.
 
1. Δεν υπάρχουν κανόνες στην κόλαση!
 
Εγω απο την αλλα η δεν εχω κανονες το μονο που με νοιαζει ειναι να περασω τον χρονο μου ευχαριστα και walkthrough χρησιμοποιω αν κολησω για πολυ καπου και cheats βαζω για να σπαω πλακα και ολα! ισως το μονο ειναι οτι δεν προκειτε να αγορασω downloadable εκδοση παιχνιδιου οταν υπαρχει retail εκδοση. .. απορω ποιος παιρνει τα ψηφιακες εκδοσεις....
 
1. Δεν βάζω cheats. Αν τα βρω σκούρα θα ξαναπροσπαθήσω και μπορεί και να το παρατήσω αν δεν παλεύεται με τίποτα. Αλλά με cheat είναι σαν να κλέβεις το παγωτό πεντάχρονου... :)

2. Δεν παίζω online multiplayer κανενός είδους.

3. Είμαι αυστηρά retrogamer, ποτέ δεν έχω στην κατοχή μου κονσόλα ή handheld της τελευταίας γενιάς που υπάρχει στα καταστήματα. Τα πιό "σύγχρονα" που έχω αυτή την στιγμή είναι XBox 1, PS2, Gamecube, DS Lite και PSP.

4. Αποφεύγω τα FPS επιμελώς. Νομίζω ότι το τελευταίο που τερμάτισα ήταν το Medal of Honor Allied Assault.

5. Παίζω σχεδόν αποκλειστικά με keyboard. Στα touch και motion controls έχω πλήρη αλλεργία, ενώ ακόμα και με joypad αισθάνομαι κάπως άβολα.
 
1. Πάντα στο normal και ποτέ easy.

2. Δεν μου αρέσει να παρατάω παιχνίδι στη μέση. Αν δω οτι μετά από πολύ καιρό δεν καταφέρνω να περάσω κάποιο σημείο θα κάνω χρήση walkthrough (ω ναι το ομολογώ)

3. Παρακολουθώ τα cutscenes με ευλάβεια

4. Διαβάζω πάντα το manual

5. Φροντίζω να έχω πάντα χαρτί και στυλό δίπλα μου αν παίζω adventures. Όλο και κάποιο στοιχείο θα χρειαστεί για να λύσω έναν γρίφο.

6. Ένα αναψυκτικό το έχω δίπλα μου αλλά σε απόσταση από το πληκτρολόγιο

7. Δεν έχω νοικιάσει ποτέ παιχνίδι ούτε έχω πουλήσει ποτέ δικό μου.

8. Παίζω παιχνίδι όταν είμαι μόνη στο σπίτι ή όταν κοιμούνται όλοι. Δεν μπορώ όταν με διακόπτουν!

9. Αποφεύγω τα FPS όχι γιατί δεν μου αρέσουν αλλά γιατί με ζαλίζουν

10. Διαβάζω κριτικές για τα παιχνίδια αλλά ποτε δεν αγοράζω με βάση τις κριτικές που πήρε. Αν μου γυαλίσει θα το πάρω!

11. Αποφεύγω παιχνίδια με DRM
 
Το δικό μου προφίλ έχει ως εξής:

1. Προσπαθώ να παίζω τα παιχνίδια στο normal.Το hard το αφήνω όταν το παιχνίδι πια έχει τελειώσει.

2. Όταν υπάρχουν σκηνές για την 1η φορά που θα παίξω κάποιο παιχνίδι θέλω να τις δω ώστε οπτικά και ακουστικά να εκμαιεύσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ. Μετά απλά αν έχω τη δυνατότητα τις περνάω για να μην μου τρώνε χρόνο.

3. Σε παιχνίδια fighting δεν θα καθήσω να ψάχνω τις τελικές κινήσεις. Θα τις κατεβάσω από το ίντερνετ (πια) και θα προσπαθήσω να τις κάνω όλες.

4. Τα RPG δεν τα αντέχω. Γενικά τα πολλά πολλά κείμενα καθώς και inventory με αντικείμενα κτλ. δεν τα μπορώ! Μόνο 2,3 εξαιρέσεις παιχνιδιών μου αρέσουν.

5. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι τύπος που θα πιάσω ένα παιχνίδι και δε θα πιάσω άλλο αν δεν το τερματίσω. Αν κάτι το βαρεθώ θα το αφήσω και θα πιάσω άλλο.

6. Στα αθλητικά παιχνίδια για να αρχίσω τουρνουά πρέπει να έχω πολύ όρεξη. Συνήθως θα παίξω exhibition.

7. Τώρα που έχω την πολυτέλεια να παίζω παιχνίδια που να έχουν και τις οδηγίες χρήσης θα τις διαβάσω αν και μερικές φορές με μπερδεύουν λίγο και γράφουν περιττά πράγματα.

8. Θα ήθελα να παίζω παιχνίδια στη διαπασών...

9. Δεν μου αρέσουν τα shooters εκτός αν το Choplifter θεωρείται ένα από αυτά.

10. Από μηχανοκίνητα παιχνίδια προτιμώ αυτά με πραγματικά αμάξια έναντι formula
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Δεν παιζω με την καμια RPG (final fantasy, c&c red alert, wow κτλ) , κανενος ειδους.!!

Εξαιρεση τα προσφατα action/rpg (fallout 3, skyrim κτλ).

2. Παντα πριν αρχισω , ανοιγω το online trophy guide του παιχνιδιου, ωστε να παιξω οσο το δυνατον λιγοτερες φορες και ωρες ,μεχρι να παρω το platinum. Μετα το παραταω, αφου το εχω ξεζουμισει..

3. Την πρωτη φορα κι εγω βλεπω ολα τα cutscenes , ειναι καλο να ξες ολη την υποθεση και τι παιζεται στο σεναριο..

Βεβαια, σ ολα αυτα που ειπατε, σημαντικο ρολο παιζει και για τι ειδους παιχνιδια μιλατε, τι παιζετε..γιατι αλλα εχουν πολλα βιντεο(uncharted, resident evil κτλ), ενω αλλα δεν εχουν, οποτε λογικο να αλλαζουν και τα γουστα..
 
Να πω και εγώ ορισμένες βασικές gaming αρχές μου :

1) Ποτέ δεν παίζω και εγώ το παιχνίδι στο easy. Αν δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε μία μάχη (π.χ.) σε rpg παιχνίδι, προτιμώ να πάω πίσω ώστε να δυναμώσει ο χαρακτήρας/ομάδα μου παρά να κατεβάσω το επίπεδο δυσκολίας.

2) Δεν χρησιμοποιώ cheats. Παρόλα αυτά εάν δεν μπορώ να βρω με τίποτα κάποιο σπάνιο αντικείμενο, θα χρησιμοποιήσω κάποιο guide, αλλά θα πάω να το πάρω κανονικά. Τώρα, εμμέσως cheat είναι, αλλά....

3) Θα έχω πάντα ένα καφέ ή μία μπύρα για συνοδεία αλλά ποτέ δεν πρόκειται να φέρω φαγητό την ώρα του παιχνιδιού.

4) Δεν έχω πρόβλημα να παίξω τα super macho adult western style rpg παιχνίδια αλλά και τα άπειρα jrpg με τα χαρωπά αγόρια και τις κορασίδες με κοτσίδες και φούστα.

5) Δεν παίζω σχεδόν ποτέ αθλητικά παιχνίδια και ειδικά τα FIFA/PRO ή NBA 2K/Live. Παίζω παρόλα αυτά Mario Power Tennis και που και που κανένα Kick Off 2 στην Amiga.

6) Παίζω παράλληλα 2-3 παιχνίδια γιατί έτσι μου αρέσει για ποικιλία. Μπορεί να είναι και σε διάφορες πλατφόρμες αυτά.
 
Αυτά που ακολουθούσα σχεδόν πάντα, και όποτε τα "έσπαζα" το μετάνιωνα, ήταν..

Δεν έπαιρνα πάνω από 1 παιχνίδι, και σχεδόν ποτέ δεν έπαιρνα δεύτερο πριν τελειώσω το πρώτο.

Δεν χρησιμοποιούσα βοήθειες, cheats, οδηγούς στρατηγικής, κλπ..

Ήθελα να τερματίζω πρώτα "ντουγρού" την βασική ιστορία, και μετά να ασχοληθώ με την ησυχία μου με τα side quests..

Ποτέ δεν έχω παίξει αθλητικό τίτλο... Άντε μερικές φορές στα arcade παλιά, η 2-3 φορές για 5-6 λεπτά σε κανένα emulator.

Τις περισσότερες φορές προσπαθώ να κάνω σχεδόν τα πάντα.

Τώρα για να σχολιάσω κάποια που είδα ότι κάνουν πολλοί, δεν έχω θέμα να παίξω στο easy, όπως και το να περάσω cutscenes σε παιχνίδια που εξελίσσονται σε "σούπες" η δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.. Αν και αυτό προσπαθώ να το αποφύγω και στο 80% των περιπτώσεων τα βλέπω.
 
Τα περισσότερα έχουν αναφερθεί κι από άλλους, αλλά ας παραθέσω κι εγώ τις δικές μου συνήθειες/αρχές/παραξενιές.

Να διευκρινίσω απλά πως αναφέρω καθαρά αρχές και συνήθειες που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά μου στο gaming και όχι τις προτιμήσεις μου, οπότε δεν θα αναφέρω ότι π.χ. "δεν μου αρέσει το τάδε genre", "προτιμώ προοπτική τρίτου προσώπου, παρά πρώτου" (ναι κι εμένα με ζαλίζει και με εκνευρίζει το γεγονός ότι δεν έχω περιφερειακή όραση) ή "δεν παίζω ΠΟΤΕ μου online games".

  1. Παρακολουθώ προσεκτικά όλα τα cutscenes (όχι αν τα έχω ξαναδεί, προφανώς) και διαβάζω κάθε γραμμή διαλόγου, κάθε συνοδευτικό κείμενο κ.λπ. Δεν θέλω να ξέρω ότι μπήκε κάποιος στον κόπο να βάλει κάτι στο σύμπαν του παιχνιδιού κι εγώ το άφησα χωρίς να του δώσω σημασία.
  2. Ενεργοποιώ πάντα τους υπότιτλους. Δεν είναι πως δεν είναι καλά τα Αγγλικά μου (άλλωστε όπως ξέρουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, ζω κι εργάζομαι στη Μ.Βρετανία εδώ και 4,5 χρόνια). Πιθανότατα θα το έκανα ακόμα και στα Ελληνικά να ήταν οι διάλογοι. Απλώς με τον χαμό που γίνεται κάτι μπορεί να χάσω και και δεν θέλω. Το ίδιο κάνω και στις ταινίες/σειρές (πάντα Αγγλικούς υπότιτλους όμως)
  3. Όχι πάντα, αλλά αρκετά συχνά έχω κάτι δίπλα μου να πιω (νερό, καφέ, αναψυκτικό, μπύρα, ο,τιδήποτε). ΠΟΤΕ όμως φαγητό.
  4. Προτιμώ πάντα να παίζω αργά το βράδυ, όταν οι υπόλοιποι έχουν κοιμηθεί, γιατί θέλω να είμαι 1315% αφοσιωμένος στο παιχνίδι και να μην το διακόψω για κανέναν και για τίποτα. Τα προηγούμενα χρόνια συνήθως ξεκινούσα κατά τις 11-12 το βράδυ, μέχρι τις 3-4 το πρωί. Το έχω ελαφρώς μεταθέσει 1-2 ώρες νωρίτερα τον τελευταίο καιρό αφενός λόγω της δουλειάς και αφετέρου γιατί ούτως ή άλλως μένω μόνος μου εδώ.
  5. Σχετικό με το από πάνω: Τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει να παίζω σε τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα κ.λπ. παιχνίδια που έχουν μια ιστορία να ακολουθήσεις. Ο κόσμος, ο θόρυβος, τα τραντάγματα κ.λπ. μου χαλάνε το immersion (ακόμα και με ακουστικά). Για αυτό προτιμώ puzzle-οπαίχνίδα τύπου Puzzle Quest κ.λπ. (κατά προτίμηση turn-based) ή ακόμα και casual-ιές τύπου Angry Birds, Peggle κ.λπ. που και ήχο να μην έχεις, δεν πειράζει.
  6. Σχετικό με τα... δυο από πάνω: Αν δεν ξέρω πως έχω μπροστά μου τουλάχιστον 2-3 ελεύθερες ώρες, δεν θα ασχοληθώ με παιχνίδι με ιστορία. Θα προτιμήσω πάλι τις πιο "light" επιλογές που ανέφερα πιο πάνω.
  7. Ποτέ δεν παίζω παιχνίδι στο Easy και σχεδόν ποτέ στο Hard. Δεν θέλω να είναι και τόσο εύκολο που χάνει το νόημά του και δεν μπορείς καλά-καλά να κρίνεις τους μηχανισμούς του gameplay (π.χ. μπορεί να μην χρειαστεί καν να δεις όλα τα όπλα, γιατί είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο των μαχών που αρκεί το αρχικό για να τερματίσεις το παιχνίδι), αλλά δεν έχω και χρόνο να επαναλαμβάνω κάθε μάχη/άλμα/αποστολή 1315 φορές.
  8. Ούτε έχω νοικιάσει παιχνίδι από μαγαζί ούτε έχω πουλήσει δικό μου παιχνίδι. Κι ας σημαίνει αυτό ότι ξεχειλίζουν τα ράφια μου κι αδειάζουν οι τσέπες μου. Έχει τύχει πάντως τον πρώτο χρόνο που ήρθα Μ.Βρετανία να αγοράσω 2-3 φορές μεταχειρισμένα παιχνίδια, αν και το σταμάτησα αμέσως γιατί συνήθως η διαφορά στην τιμή ήταν ελάχιστη, ειδικά αν το συγκρίνεις με προσφορές ψηφιακών καταστημάτων όπως zavvi, amazon κ.λπ.
  9. Αν και είναι σχετικά φρέσκια "μόδα", αποφεύγω τις in-app purchases.
  10. Εδώ και 15 χρόνια περίπου, δεν παίζω ποτέ τερματισμένο παιχνίδι δεύτερη φορά. Όσο κι αν μου άρεσε. Όχι για άλλους λόγους, αλλά καθαρά και μόνο γιατί έχω να περιμένουν καμιά 300αριά παιχνίδια σε PC, X360, 3DS/DS, Wii κ.λπ. (ναι, όλα έχουν αποκτηθεί νόμιμα, αν και προφανώς πολλά ήταν είτε εξευτελιστικά φτηνά από προσφορές ή bundles είτε δωρεάν λόγω της παλιάς μου δουλειάς). Εξαίρέση στον κανόνα αποτελούν κάποια ρετροπαίχνιδα που τα είχα τερματίσει πριν από καμιά 20αριά χρόνια, τα οποία τα ξαναπαίζω προφανώς για λόγους νοσταλγίας.
  11. Όταν τερματίσω ένα παιχνίδι, κάθομαι αναπαυτικά και παρακολουθώ ευλαβικά τα credits, ακόμα και σε παιχνίδια που διαρκούν πάνω από 30' όπως στα Assassin's Creed ή στο GTA V (καλά, άντε, εκεί ίσως το έκανα και για να δω τους μέλλοντες συναδέλφους μου... ;-Ρ). Το θεωρώ ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που ξόδεψαν χιλιάδες ώρες από τη ζωή τους για να μου προσφέρουν αυτό που μόλις απόλαυσα. Μάλιστα συνήθως ψάχνω μήπως βρω κανένα ελληνικό όνομα (αυτό το κάνω και στις ταινίες). Ίσως κατά βάθος να ήξερα τη σταδιοδρομία που θα ακολουθούσα... ;)


Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελα να κάνω, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Όπως π.χ. να μην παρατώ ένα παιχνίδι ή να μην ξεκινήσω άλλο αν δεν το τελειώσω (αν και βέβαια από τη στιγμή που πλέον δεν δουλεύω ως συντάκτης δεν με υποχρεώνει κανείς να ξεκινήσω ένα παιχνίδι άμεσα).
 
0. Πάντα ξεκινάω την εξερεύνηση των λαβυρίνθων παντός είδους, απο αριστερά.
 
Πίσω
Μπλουζα