Ήμουν ένα άσχημο κορίτσι (Annemarie Selinko)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.869
Αντιδράσεις
14.999
Οποιος το έχει διαβάσει απλά έχει μείνει μέσα του χαραγμένο ανεξίτυλα #) ! Ειδικά σε κορίτσια στην εφηβεία, είναι ένα και ένα να κάνεις αυτό το βιβλίο δώρο. Ύπηρξε άλλωστε το αγαπημένο μου εκεί γύρω στην εφηβεία από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος. Υπάρχει και σε θεατρικό!
 
A ιαδνη κάνε αν θες και μια περίληψη του βιβλίου για όσους δεν το έχουν διαβάσει ;)
 
Πρόκειται για ένα νεαρό, άσχημο , αδύνατο και άχαρο κορίτσι που ερωτεύεται τον πιο γόη ηθοποιό της εποχής, δηλ εναν Μπραντ Πίτ που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα υποκάμισα!Για να γίνεις συντροφός του οφείλεις να είσαι πανέμορφη, διάσημη σε περιοδικά και να απασχολείς τον τύπο..έλα όμως που η μικρή κάνει την διαφορά, να πω άλλα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μηπως πολλα χρονια μετα την κυκλοφορια του, το βιβλιο εγινε ελληνικο σηριαλ με τιτλο "Μαρια η ασχημη"; :)
 
bambinella 100 είπε:
Μηπως πολλα χρονια μετα την κυκλοφορια του, το βιβλιο εγινε ελληνικο σηριαλ με τιτλο "Μαρια η ασχημη"; :)
χα, χα πολύ εύστοχη η παρατήρηση, μα ακριβώς έτσι..και η φίλη μας εδώ πηγαινει σε αισθητικούς για να ομορφύνει και να ρίξει τον καρδιοκατακτητή, γυναικά ηθοποιό! δεν λέω άλλα..
 
Από σύμπτωση το άκουσα πρόσφατα, στη θεατρική του μορφή (για το ραδιόφωνο), σε παλιά ηχογράφηση από το 1973. Αρκετά ευχάριστο έργο, αν και δεν με έπεισε ιδιαίτερα η "μεταμόρφωση" του ασχημόπαπου.

Στην οικογενειακή βιβλιοθήκη υπήρχε, από πριν γεννηθώ ίσως, ένα αντίτυπο του "Ο άντρας μου παντρεύεται σήμερα" της ίδιας συγγραφέως. Το είχα μάλιστα διαβάσει μικρός, δεν θυμάμαι καθόλου την υπόθεση ούτε τι εντύπωση μου είχε κάνει, αλλά εξ αιτίας του το όνομα της Άννας-Μαρίας Σελίνκο μου ήταν πολύ οικείο από τα μικράτα μου λες και ήταν η μεγαλύτερη συγγραφέας όλων των εποχών :)
 
[edit] Λόγο copyrights (ολόκληρη η εκπομπή) αφαιρείται το λινκ. Με μια αναζήτηση στο Youtube θα το βρείτε [edit]

ακούστε το, αξίζει..καμπιούλα μου για σένα. Elephadas, α, μόνο τρία βιβλία έχω διαβάσει από Σελίνκο και μου λες πως έχει γράψει και τέταρτο, ωιμε θα φάω τις κοτσίδες μου..θέλω να το βρω !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η πιο βασανισμένη ηρωίδα της Σελίνκο, ειναι η Τωνι Χούμπερ στο ''αύριο όλα θα πάνε καλύτερα''. Μιλάμε αν και νεαρότατη η ηρωιδα προλαβαίνει και τα ζει όλα , ορφάνεια, απόρριψη, φτώχεια, ασθένεια, εγκατάλειψη. Πιάνει πάτο για να δει ουρανό...
 
Δεν μου αρεσε καθολου αυτο το βιβλιο ειδικα το γεγονος πως η ηρωιδα μας δεν κανει πραγματα μονο για να βελτιωσει την δικη της εμφανιση (ενυδατωσεις, γυμναστηριο, νεα ρουχα στο στυλ της κτλ) αλλα γινεται εντελως μια αλλη γυναικα ξοδευοντας μαλιστα και ολο το μισθο της σε αυτο το σχεδιο! Και τελικα αρκει αν θυμαμαι μια μερα που ειναι αρρωστη και δεν βαζει μεικ απ ωστε να αποκαλυφθουν ολα! Γλυκο ισως σαν βιβλιο αλλα το μυνημα ηταν λαθος, καθε κοπελα πρεπει να προσπαθει να αναδειξει τα δικα της χαρακτηριστικα οχι να γινει μια κουκλα βιτρινας! Και καλα τοτε ηταν ετσι και αλλιως συγκεκριμενα αυτα που μπορουσες να κανεις. Αν γραφοταν σημερα δηλαδη η ηρωιδα θα χρεωνοταν για να κανει απειρες πλαστικες? (και οχι μια και δυο που μου φαινεται ενταξει, αλλα δεκαδες!!!!)
 
Έχω την εντύπωση ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε όλα αυτά, γιατί είχε εισπράξει την απόρριψη μέσα στην ίδια της την οικογένεια. Όλοι τη συνέκριναν με την πανέμορφη αδερφή της. Αυτές οι αλλαγές στην εμφάνισή της τόνωσαν την -πολύ χαμηλή- αυτοεκτίμησή της. Εξάλλου στο τέλος μένει με αυτόν που την αγάπησε για αυτό που είναι και που ήξερε την πραγματική της εικόνα (για να μην αποκαλύψω περισσότερα).
 
Κατι θυμαμαι τωρα που το λες αλλα και παλι διαφωνω με το μυνημα...παντως στα 80ς στην Ελλαδα ειχα ξεθαψει βιβλια και ταινιες αλλων εποχων ηταν λιγο αστειο διοτι διαβαζαμε μπεστ σελλερ απο δεκαετιες πριν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κλειντα που βλέπει τον εσωτερικό άνθρωπο ο φιλαράκος της παρά το καθαρά εξωτερικό που ήταν συνηθισμένος να λατρευει μεχρι τοτε δηλ. τις ωραιες με αερα γυναίκες( καλά είπε η μπάμπι πως θυμίζει Μαρία η άσχημη :D ).. θυμίζει και το ασχημόπαπο μα΄λλον από εκει έλκει το στόρυ :D .Κάθυ εγω το είχα διαβάσει γυω στα 19 και μου είχε αρέσει πάρα πολύ , εσυ μαλλον θα το είχες διαβάσει μεγαλύτερη- ΄το συγκεκριμένο βιβλίο το λάτρευες αν ήσουν εφηβεία η λίγο πιο μετά γιατι ειναι όντως συναισθηματικότατο και είναι για την καρδιά μιας έφηβης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απ' ό,τι θυμάμαι προς το τέλος έχει μια περιπέτεια με την υγεία της (εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας) στη διάρκεια των διακοπών της. Ο συνοδός της την παρατάει, ενώ ο Κλαύδιος της συμπαραστέκεται. Σαφώς και προτιμούσε όμορφες γυναίκες με αέρα, αλλά τον παράτησαν και αυτόν όλες. Θυμάμαι τη σκηνή στο νοσοκομείο, ενώ εκείνη δεν έχει συνέρθει εντελώς από τη νάρκωση: ακούει το "φίλο" της να εκφράζει την έκπληξή του για την εμφάνισή της και για το πώς το μακιγιάζ μεταμορφώνει τις γυναίκες και τον Κλαύδιο να λέει ότι την αγαπά για αυτό που είναι.
 
Κλειντα, πραγματικά δεν θυμάμαι πως τον είχαν αφήσει, θυμάμαι πως τον κυνήγαγαν, ειδικά η τελευταία του σχέση. Αυτός είχε βαρεθεί από την επιφάνεια της και τον τρόπο ζωής της και στράφηκε στο παπάκι :)
 
Πω τι μου θυμίσατε, το βιβλίο το διάβασα μικρή, γύρω στα 7-8 μου χρόνια, κάποια από τις μέρες που ήμουν στο σπίτι της θείας μου στην Αθήνα και περιεργαζόμουν τη βιβλιοθήκη των ξαδερφιών μου που ήταν φοιτητές. Βιβιοφάγος, διάβαζα πάντα τα πάντα λαίμαργα και δεν κατάφερνα ποτέ να κρατήσω ένα βιβλίο χωρίς να το τελειώσω μέσα στην ίδια μέρα, άντε την επόμενη αν ήταν τεράστιο. Πάντως δεν το θυμάμαι καθόλου, ούτε να μου άρεσε ούτε να το μίσησα, ήταν πολύ θλιμμένο και ευχαρίστως θα το έψαχνα για να το ξαναδιαβάσω τώρα.
 
Γλυκόπικρο Clemence:)!Ησουν πολύ μικρή, όντως χρειαζεσαι( κατα την γνώμη μου) και μια δεύτερη ανάγνωση, θα σε πάει πίσω σε εφηβικές αναμνήσεις.
 
Το έχω διαβάσει πάρα πολύ παλιά ( πριν από 30 χρόνια)!!!Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα, μόνο ότι είχε κάνει κάτι με τα φρύδια της!!Αστείο δεν είναι;
 
Πόσα χρόνια πάνε που το διάβασα!!!! Ο άλλος μένει έκπληκτος με την αλλαγή της ηρωίδας όταν τη βλέπει μετά την εγχείρηση και ο ήρωας του λέει "Ξέρεις δε μπορώ να καταλάβω τι μου λες. Δε γίνεται εγώ να μην αγαπάω το παπάκι μου", κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Κλασική ερωτική ιστοριούλα, καλογραμμένη παρόλα αυτά, που συντρόφεψε αρκετά εφηβικά όνειρα. Τώρα αν το πρότυπο είναι σωστό ή λάθος, δεν εμβάθυνα ποτέ σε κάτι τέτοιο, γιατί το ανάγνωσμα ήταν μια απλή αισθηματική ιστορία.
 
Πίσω
Μπλουζα