Όλα τα επεισόδια του "Computer Show" της Compupress στο YouTube!

supacoopa

RetroActive
Joined
27 Οκτ 2006
Μηνύματα
303
Αντιδράσεις
89
Εντελως τυχαια, ανακαλυψα οτι εχουν ανεβει στο YouTube ολα (κατα πασα πιθανοτητα) τα επεισοδια του θρυλικου "Computer Show" της Compupress, που ειχε προβληθει απο την ΕΤ1!

Το πιο σημαντικο ειναι πως το ανεβασμα εχει γινει απο την ιδια την Compupress και τα επεισοδια ειναι ολοκληρα, σπασμενα ομως σε 2 εως 4 κομματια το καθενα.

Η ποιοτητα της εικονας δυστυχως δεν ειναι και η καλυτερη (υπαρχει αρκετο πιξελιασμα) αλλα απο το τιποτα...

Ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα για αυτην την κινηση, που βοηθαει στην διατηρηση ενος σημαντικου κομματιου της Ελληνικης ιστοριας στο home computing.

Δεν περιγραφω αλλο, απολαυστε!

http://www.youtube.com/playlist?list=PLF6CEA1486F0B8B38
 
Πολυ καλη κινηση απο την Compupress
 
Συνδυασμος Retrogaming και RetroTV ,το ρεζουμε του Retromaniax αναρτημενο στο youtube με χορηγο το Pixel.


Μπραβο.
 
Μακάρι να μην ήταν τόσο συμπιεσμένο... κατά τα άλλα, πολύ ενδιαφέρον.
 
Εκπληκτική ανακάλυψη ! 1000 Thanks ! :D
 
πολυ καλη κινηση, μολις βρω την πρωτη ευκαιρια θα τα δω
 
Thanks, μου εφτιαξες το απογευμα φιλε μου!!!!
 
Το καλύτερο retrofind της χρονιάς! Φτιάχτηκα τώρα, θα βλέπω όλο το βράδυ!!!

Χαχαχα,. Kick Off match σε κάθε επισόδειο με σχολιασμό! Τρελό γέλιο.

υ.γ. Θα κάτσω να ψάξω και ένα επισόδειο όπου υποτίθεται παρουσιάζανε δύο παλικάρια που είχαν ξεκινήσει να φτιάχνουν demo σε Amiga. Μου το είχε αναφέρει ένας φίλος μου όταν τον ρώτησα αν υπήρχε ποτέ ενεργή amiga demoscene στην Ελλάδα αλλά ποιό επισόδειο είναι θα πρέπει να το πετύχω κατά την παρακολούθηση.
 
Το πιο απολαυστικο στιγμιοτυπο του Computer Show για μενα, ειναι στο επεισοδιο που ο Λεκο διοργανωνει ματς Kick Off μεταξυ του δεξιου και του αριστερου του χεριου! Πραγματικα επικο!

Ποση τρελα (με την καλη εννοια) και πηγαιο χιουμορ κουβαλαγε αυτο το παληκαρι! Respect.
 
Πολυ καλη παραγωγη για τοτε,σημερα βεβαια τα production values της εκπομπης τα βλεπεις στο youtube αλλα δεν εχει τιποτα το απωθητικο που να σε κανει να δυσανεσχετεις με τον ερασιτεχνισμο τους.


Μπροστα απο την εποχης της με επιρροες μαλλον απο το MTV του τοτε και διαφορων αλλων δορυφορικων καναλιων.
 
Επικός και ο τύπος με το σακάκι (!) που διαγωνίζεται στο Kick Off με μοχλό Quickshot!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως πολύ καλό εύρημα !! Μπράβο supacoopa. :thumbup:

Aν και τα επεισόδια τα είχα αρχικά γράψει όλα σε VHS, όταν τα κυκλοφόρησε πρόσφατα η compupress σε ψηφιακή μορφή μέσω του CΓΟ, είχα χάσει το τελευταίο... :(

H φάση που περιέγραψε ο supacoopa (με την παρουσίαση του final whistle και τον αγώνα των δύο χεριών), είναι σίγουρα απο τις καλύτερες του Λεκό, και αν θυμάμαι καλά την είχα επίσης μνημονεύσει στο σχετικό thread του insomnia. :D

Οπως άλλωστε έχω αναφέρει παλιότερα, τον Λεκό τον θεωρούσα ως τον καλύτερο συντάκτη που πέρασε απο το Pixel (ακολουθεί ο φοβερός Τσουρινάκης, και η υπόλοιπη "παλιοπαρέα").

Πάω για θέαση !! :headbangdude:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταπληκτικό! Μπράβο τους που τα ανέβασαν. Αν και θα μπορούσαν να είχαν κάνει λίγο καλύτερη δουλειά με την ποιότητα, δεν πειράζει. Έχω δει 2 επεισόδια προς το παρόν σήμερα, δεν με βλέπω να κάνω κάτι άλλο όλο το βράδυ...
 
Απίστευτο, μόλις πριν μερικές μέρες έψαχνα για επεισόδια και βρήκα μόνο μερικά κλιπάκια σε ασπρόμαυρο.

Πράγματι εκπληκτική ανακάλυψη.
 
billy είπε:
Οπως άλλωστε έχω αναφέρει παλιότερα, τον Λεκό τον θεωρούσα ως τον καλύτερο συντάκτη που πέρασε απο το Pixel (ακολουθεί ο φοβερός Τσουρινάκης, και η υπόλοιπη "παλιοπαρέα").

Πάω για θέαση !! :headbangdude:


Βεβαια πρεπει να επισημανουμε

-την ενταξη του Αλκη Πολυρακη !!!( για την οποια μας προιδεασε πολυ νωριτερα ο Maddog ) κι ο οποιοςστο τευχος Δεκεμβριου και ξεκιναει με γκολ απο τα αποδυτηρια

(ADVENTURE ACADEMY/Φτιάξτε το δικό σας adventure με την AGS)

αλλα και των "θρυλλικων γερολυκων "

-Παύλου (Shadowcaster!!! )Δημόπουλου

-και Αντώνη Λεκόπουλου !!!

στο δυναμικο του PCMaster
>>>>>> http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?2115-PC-Master&p=396575#post396575

Aν και αποκλειεται να διεφυγε του Billy just in case ....
 
Πολύ καλή η κίνηση από την Compupress, μπράβο τους.

Ευχαριστούμε supacoopa!
 
Συγχαρητήρια για το upload! Σκέτος θησαυρός! Όταν είχε πρωτοπαιχτεί ήμουν πιτσιρικάς κι είχα πετύχει μονάχα μερικά αποσπάσματα αλλά μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε να βλέπω στην τηλεόραση εκπομπή για video games. Ήταν κάτι το τελείως πρωτόγνωρο για μένα. Και τώρα που την ξαναβλέπω σήμερα μπορώ να πω ότι σαν παραγωγή ήταν εξαιρετική. Οι παρουσιαστές όχι μόνο ήταν εξιδεικευμένοι στα video games (τι πιο λογικό, μιας κι ήταν συντάστες στο Pixel) αλλά είχαν και καλή αίσθηση του χιούμορ, ειδικά στο πως παρουσιάζαν διάφορα video games με χαβαλετζίδικα σκετσάκια.

Κάντε τώρα σύγκριση του Computer Show με ό,τι άλλες ελληνικές εκπομπές για video games βγήκαν στη

συνέχεια, κυρίως από την εποχή του Playstation και μετά. Οι περισσότερες απ' αυτές (και λέω οι περισσότερες επειδή δεν έχω κάτσει να τις δω όλες) ήταν τελειώς ψυχρές, με παρουσιαστές αρκετά άσχετους με τον χώρο των video games και στην ουσία κάνανε διαφήμιση για τις εταιρείες που τους χορηγούσαν. Ακόμα κι άμα ήταν κάπως αξιοπρεπές τους έλειπε το μεράκι και το πάθος που είχε το Computer Show.

Aλήθεια, έχει γίνει ποτέ καμία άλλη εκπομπή (έστω και διαδικτυακή) από το επιτελείο του Pixel ή του PC Master;

supacoopa είπε:
Πολυ καλη παραγωγη για τοτε,σημερα βεβαια τα production values της εκπομπης τα βλεπεις στο youtube αλλα δεν εχει τιποτα το απωθητικο που να σε κανει να δυσανεσχετεις με τον ερασιτεχνισμο τους.
Μπροστα απο την εποχης της με επιρροες μαλλον απο το MTV του τοτε και διαφορων αλλων δορυφορικων καναλιων.
Aκόμα και να το συγκρίνεις με σημερινές εκπομπές στο YouTube μια χαρά είναι. Έχει τουλάχιστον το χίουμορ και το μεράκι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του άλλου.
 
Πραγματι οι συντακτες του Πιξελ μου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν επαγγελματιες κωμικοι. Καποια αρθρα και παρουσιασεις παιχνιδιων απο το περιοδικο, ή λεζαντες των screenshots εδειχναν πολυ χιουμορ, άλλωστε υπηρχε και στηλη "Ευθυμογραφημα" καποια εποχη :D αυτο περνουσε και στην εκπομπη τους που ποτε ποτε ειχε χαρακτήρα "σκετς". Θυμαμαι σε ενα επεισοδιο το Λεκοπουλο που ειχε ντυθει γυναικα "δόκτορ τερατολόγος" για να παρουσιασει ενα game οπου σκοτωνεις τερατάκια :rofl:

(βεβαια οταν μεγαλωσα δεν με εντυπωσιαζει πλεον τοσο αυτο το χιουμορ, και μπορει οταν ξαναδω τα επεισοδια να μου φανουν εντελως σαχλά γιατι δεν τα εχω δει ακομα :p )

(μια παρενθεση και συγνωμη για την αναρτηση καπακι

Ψηθηκα να ξεκινησω να βλεπω τα επεισοδια [μιας και οταν παιζοταν η εκπομπη ειχα δει ελαχιστα] και ξαναειδα την εισαγωγη με στιγιοτυπα παιχνιδιων. Θελω να ρωτησω απο ποιο παιχνιδι ειναι η σκηνη με τον cyberpunk τυπο που οδηγει ενα φουτουριστικο οχημα, τη στιγμη που εμφανιζεται ο τιτλος Computer Show. Μου κανε αμεσως "κλικ" :) ελπιζω να ξερει καποιος να μου απαντησει

vlcsnap-2013-10-25-12h21m45s48.jpg

Κλεινει η παρενθεση)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vetus είπε:
Aλήθεια, έχει γίνει ποτέ καμία άλλη εκπομπή (έστω και διαδικτυακή) από το επιτελείο του Pixel ή του PC Master;
Σε κάποια φάση θυμάμαι πως το PCMASTER είχε κάνει 2 εκπομπές που τις είχε βγάλει στο DVD του περιοδικού τότε, αλλά δεν το συνεχίσανε... Φαντάζομαι όλο και κάπου κάποιος θα τα έχει κρατήσει..
 
Πίσω
Μπλουζα