Όλιβερ Τουίστ (Oliver Twist) [Charles Dickens]

zouzou

RetroMaNiaC
Joined
8 Δεκ 2009
Μηνύματα
797
Αντιδράσεις
197
Δε βρήκα κάποιο σχετικό θρεντ μόνο για τον Όλιβερ, όποτε κάνω την αρχή με το δικό μου παιδικό βιβλίο, εκδόσεων Καμπανά, χωρίς χρονολογία.

Προβολή συνημμένου 43634
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υποκλίνομαι στον Κάρολο ασυζητητί παρόλο που το συγκεκριμένο βιβλίο με θλίβει αφάνταστα :(
 
Ζουζου, εδω έχουμε μιλήσει πλειρέστερα για τον Τσαρλς Ντικενς! ρίξε μια ματιά, αν έχεις διαβασει κάποιο άλλο βιβλίο και το εχεις αγαπήσει εξίσου!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?13813-Κάρολος-Ντίκενς

δυστυχως δεν έχω σε ρετρό εκδοση τον Ολιβερ Τουιστ

ναι, το βιβλίο αυτό εχει γνωρίσει πολλές διασκευες, παλιοτερα τα ηνια το είχε το μιουζικαλ! ακομα και στις μέρες μας απο τον Πολάνσκι που εκανε πολύ καλή δουλειά και έπιασε το νόημα!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Νανσυ ηταν απο τις πιο αγαπημενες και ατυχες ηρωιδες των παιδικων μου χρονων. Η δε ιστορια με το μενταγιον ενεπνευσε το avatar μου! Μαζι με το 'Παλαιοπωλειο᾽ το αγαπημενο μου απο Ντικενς. Παντως εγω προτιμω το μιουζικαλ απο την κατα Πολανσκι εκδοχη.
 
ευχαριστουμε πολυ ζουζου!!!!!!!!!!!πρωτη φορα βλεπω το συγκεκριμενο βιβλιο μ αυτο το εξωφυλλο. Τι εικονογραφηση εχει;εγχρωμη ή ασπρομαυρη;
 
Ασπρόμαυρη αν και δεν έδω σημασία στο μέσα. Κρίμα που δεν τράβηξα φωτό. Νομίζω πως τέτοιου είδους βιβλία της εποχής ήταν όλα ασπρόμαυρα.
 
Δεν έχω διαβάσει τον Όλιβερ Τουιστ. Έχω διαβάσει όμως τις Μεγάλες Προσδοκίες και την Ιστορία δύο πόλεων, τα οποία μου έχουν χαραχθεί στη μνήμη. Οι εκδόσεις βέβαια ήταν paperback, αλλά το περιεχόμενο μετράει...
 
Κι ένα δεύτερο, εκδόσεις Δημακαράκου, χωρίς χρονολογία.

DSC06788.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα