Όνομα - ζώο - πράγμα - φυτό

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας spirtoulis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εξαιρετικό παιχνίδι για ακόνισμα του μυαλού και για καλύτερη γνώση είτε της ελληνικής, είτε της αγγλικής (ναι, το έπαιζα και εκτός Ελλάδος!)....

Με τραγελαφικές λέξεις όταν δε μας έβγαινε κάτι νορμάλ από τα γράμματα που παίζονταν & με παιδιάστικα μαλώματα να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον "ότι η λέξη αυτή υπάρχει & αν θες, να τη δούμε σε λεξικό"! :)

Να σημειώσω δε, ότι ακόμα παίζεται στα meeting πωλήσεων της εταιρίας, όπου συνήθως παρευρίσκομαι για τεχνική υποστήριξη μαζί με άλλη μια συνάδελφο! :P

Με αφορμή τα παιδιάστικα μαλώματα που αναφέρει η Daredevil , θυμήθηκα τον τσακωμό που είχα ρίξει με την αδερφή μου γιατί δεν πίστευα ότι υπάρχει η λέξη τορναδόρος ως επάγγελμα.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ :award: παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων!!! Το λάτρευα, μ' αυτό μεγάλωσα (όποτε μπορούσα να το παίξω με τους φίλους μου)...

Ομηρικοί καυγάδες και αδρεναλίνη στα ύψη !!! Πραγματικά πόση διασκέδαση αλλά και νοητική άσκηση μπορούσε να προσφέρει ένα τόσο απλό παιχνίδι... Πόσο διαφέρει αλήθεια η τότε εποχή με τη σημερινή που για να ασχοληθεί το παιδί μας με κάτι "ποιοτικό" πρέπει να διαθέσουμε αρκετά χρήματα (για να μην αναφερθώ σε κάτι εταιρείες τύπου "... learning..." και δε συμαζεύεται)...

Λοιπόν πάμε; Ποιός έχει σειρά;;;;;;;

Άλφα.................................................ΣΤΟΠ!!!!!!!!!!!!

Τέλειο παιχνίδι που με χαρά έχω διαπιστώσει ότι πολλοί το προτιμούν ακόμα, μικροι και μεγάλοι. Στο Θ έλεγα κι εγώ Θως για τσακάλι και άφηνα άφωνους τους άλλους που δεν το ξέρανε, ενώ με κάποιους είχα τσακωθεί γιατί μου έλεγαν ότι τα αρχαία δεν μετράνε! Το έπαιζα μέχρι και στη δουλειά και το κρύβαμε όταν περνούσε ο υπεύθυνος! Δεν θα μεγαλώσω ποτέ μου φαίνεται :P

Πολλά τραγελαφικά περιστατικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τι να λέμε στοπ πριν καν ξεκινήσει το μέτρημα, τι μαργαριτάρια πετούσαμε τύπου ζώο από ψ το ψάρι ή ζώο από θ το θηρίο. Πολύ γέλιο.

Θυμάμαι να παίζουμε με μια ξαδέλφη μου και έρχεται το γράμμα Ζ. Οπότε στις χώρες μου πετάει ένα " Ζηρλανδία" ! Της λέω πως δεν υπάρχει τέτοια χώρα, αλλά έχει Νέα Ζηλανδία και Ιρλανδία. Για να πάρω την " αποστομωτική " απάντηση, " αφού μου έτσι μου είχε πει μια φίλη μου "...

Και για να συνεχίσουμε από το ποστ αυτό

Ζηνοβία

Ζαρκάδι

Ζουμπουλιά

Ζάρι

Χρώμα υπάρχει;

Ζάμπια

Επάγγελμα;

johnny19818 είπε:
Και για να συνεχίσουμε από το ποστ αυτό
Ζηνοβία

Ζαρκάδι

Ζουμπουλιά

Ζάρι

Χρώμα υπάρχει;

Ζάμπια

Επάγγελμα;
Ζογκλέρ μου ήρθε,ζωγράφος,ζυθοποιός.Χρώμα Ζαχαρί.

Έπαιζα πριν χρόνια με έναν οικογενειακό φίλο,μιλάμε για παιδί-τζιμάνι και μας έτυχε χρώμα από Κ(παίζαμε 2 vs 2)και γράφει "Κατακίτρινο !!"και έπαθα σοκ !

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
SurvivalHorror είπε:
Ζογκλέρ μου ήρθε,ζωγράφος,ζυθοποιός.Χρώμα Ζαχαρί.!
Πολύ σωστά!

SurvivalHorror είπε:
Έπαιζα πριν χρόνια με έναν οικογενειακό φίλο,μιλάμε για παιδί-τζιμάνι και μας έτυχε χρώμα από Κ(παίζαμε 2 vs 2)και γράφει "Κατακίτρινο !!"και έπαθα σοκ !
Στο Μ "μπορδοροδοκόκκινο" και "μπανανομουσταρδοκαναρινί"! :D

Ηλιάνα

ημίονος

ηλιοτρόπιο

ηλάγρα (η τανάλια στην καθαρεύουσα)

χρώμα: δεν μου έρχεται

Ηράκλειο

ηλεκτρονικός

SurvivalHorror είπε:
Ζογκλέρ μου ήρθε,ζωγράφος,ζυθοποιός.Χρώμα Ζαχαρί.

Κ: χρώμα κανελλί!!!

πάντως χρώμα από ω...ώχρα...

Συνεχίζετε το παιχνίδι βλέπω; Ωραία :)

Θάλεια

Θως (τσακάλι στα αρχαία :P )

Θυμάρι

Θρανίο

Θαλασσί

Θήβα

Θυρωρός

Χε χε πλάκα έχει. Δεν το ήξερα αυτό το παιχνίδι στα νιάτα μου. Μέχρι κρεμάλα παίζαμε στην τάξη. Για να δω, θυμάμαι τα ελληνικά μου?

Η μόνη λίστα που είδα λέει "όνομα, ζώο, φυτό, πράγμα, επάγγελμα,χώρα ή πόλη, φαγητό, χρώμα, ηθοποιός ή τραγουδιστής" αλλά παρατηρώ ότι μερικές κατηγορίες ξεχάστηκαν.

Όνομα: Ικτίνος

Ζώο: Ικτίς

Φυτό: Ίασμος

Πράγμα: Ικρίωμα

Χρώμα: Ιώδες

Χώρα ή πόλη: Ίασμος (μη μου πείτε ότι έβαλα ίδια λέξη δυο φορές, δεν φταίω εγώ αν οι Ροδοπιώτες έδωσαν λουλουδάτο όνομα στην πόλη τους)

Επάγγελμα: Ιχθυολόγος

Έξτρα:

Φαγητό: Ιεραπόστολος βραστός (παρ' ανθρωποφάγοις)

Ηθοποιός ή τραγουδιστής: Η υπέροχη Αγγελική Ιωαννάτου (Angelique Ionatos)

elephadas είπε:
Φαγητό: Ιεραπόστολος βραστός (παρ' ανθρωποφάγοις)
Χαχαχα, είσαι φαινόμενο! Γιατί, καννίβαλοι παίζουμε εδώ; :P Θα μπορούσε ίσως να μπει το ιμάμ, αν το λέγαμε χωρίς τη δεύτερη λέξη μπαϊλντί.

Ξέρω 'γω? Τόσα έθνικ εστιατόρια δουλεύουν στην Ελλάδα.

Το ιμάμ το σκέφτηκα, αλλά ήταν πολύ προφανές. Αν είστε vegetarian και δεν θέλετε ιεραπόστολους, έχω να προτείνω καρπούς ιβίσκου του εδωδίμου, τους και βαρβαριστί μπάμιες καλουμένους.

Στο Κ ας πούμε.

Όνομα: Κοραλία

Ζώο: Κοράκι

Φυτό: Κερασιά

Πράγμα: Κερί

Χρώμα: Κεραμιδί

Χώρα ή πόλη: Κιργιστάν

Επάγγελμα: Καπετάνιος

Φαγητό: Κουνουπίδι

Ηθοποιός ή τραγουδιστής: Κώστας Κακαβάς

Γράμμα Λ

Όνομα: Λάμπρος

Ζώο: λιοντάρι

Φυτό: λεμονιά

Πράγμα: λύρα (το μουσικό όργανο)

Χρώμα: λιλά

Χώρα ή πόλη: Λετονία

Επάγγελμα: Λοστρόμος

Φαγητό: Λαζάνια

Ηθοποιός ή τραγουδιστής: Βέρα Λάμπρου (!!!), Μαίρη Λίντα (!!)

στην κατηγορία Ηθοποιός/Τραγουδιστής το όνομα ή το επώνυμο πρέπει να ξεκινά από το γράμμα που επιλέγουμε κάθε φορα;

Θυμάμαι παίζαμε το παιχνίδι αυτό σε φιλικά σπίτια...

+

επάγγελμα από Θ ''Θερμαστής''

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όνομα: Μόσχω (Τζαβέλα, 1760-1803)

Ζώο: Μοσχοπόντικο

Φυτό: Μοσχομπίζελο

Πράγμα: Μοσχοσάπουνο

Χρώμα: Μουσμουλί

Χώρα ή πόλη: Μόσχα

Επάγγελμα: Μουσικολόγος

Φαγητό: Μοσχαράκι φούρνου

Ηθοποιος / τραγουδιστής: Μοσχίδης Γιώργος / Μοσχολιού Βίκυ

O επόμενος πρέπει να πει από Ν;

Όνομα - Νατάσσα

Ζώο - Νυφίτσα

Φυτό - Νερατζιά

Πράγμα - Νυστέρι

Χρώμα - Νίκελ

Χώρα ή Πόλη - Νορβηγία

Επάγγελμα - Νοσοκόμα

Φαγητό - Ντομάτες γεμιστές

Ηθοποιός ή Τραγουδιστής - Νικολαίδου Κάτια και Νταλάρας Γιώργος

Όνομα - Ξενια

Ζώο - Ξιφιας

Φυτό - Ξυλοκερατια (λεγεται και χαρουπια)

Πράγμα - ξοανο (ξυλινο αγαλμα) η ξυλοσομπα

Χρώμα - Ξανθο

Χώρα ή Πόλη - Ξανθη

Επάγγελμα - Ξεναγος

Φαγητό -

Ηθοποιός ή Τραγουδιστής -
Σταυρος Ξαρχακος

Πίσω
Μπλουζα