[ΑΝΑΦΟΡΑ] Lucasarts adventures

Monkey Island 5 is currently not in production, at least that's what LucasArts says. However, former PR manager, Tom Sarris, has confirmed on several occasions that there definitely will be a Monkey Island 5 sometime in the future.

  • On behalf of WMI, Marek of Adventure Gamers fame, was kind enough to ask Tom Sarris a few questions at E3, May 2002.


Is it possible that we will see a Monkey Island 5 in the future or have you definitely closed the book on that franchise?

They are definitely going to make Monkey Island 5 since it is their most popular franchise. However, we shouldn't expect it in the near future.

  • The Mixnmojo crew had the chance to interview Simon Jeffrey, president of LucasArts, while attending E3, May 2002.


Andrew:

And what about a new Monkey Island game? Are you guys interested in doing that still?

Simon:

At some point in the future, there will undoubtedly be more Monkey Island games. No doubt about that.

  • PC Zone interviewed Tom Sarris and again he assured us that Monkey Island 5 will definitely be made. Here is a snippet:


Are there any other popular franchises that LucasArts will re-visit?

There'll definitely be another Monkey Island game. You've seen four incredibly well-done versions of Monkey Island, and there's an immense amount of stories that remain to be told within that series.

  • In another interview with Computers and Video Games Tom Sarris answered the following question:


You've also got the Grim Fandango and Monkey Island adventure franchises. Will you be looking to resurrect those?

Sarris:

I'd say so. I'd say that they're extremely viable properties for us to tap into in the future, in the same way that we're doing with Sam & Max. There's no reason why we can't adapt those to another generation of games players. I think there are stories that still remain to be told within Monkey Island and Grim Fandango.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (αν και φοβάμαι μήπως βγάλουν κανα φρικτό arcade όπως έγινε με το τελευταίο "Larry") ....

@Guybrush & @Aarbron

Τα πρώτα 2 ήταν ανεπανάληπτα. Μετά έφυγε ο Ron Gilbert ( :worship: ) και ήταν αναμενόμενο να πέσει πολύ η ποιότητα του παιχνιδιού, κυρίως όσον αφορά το φοβερό χιούμορ με το οποίο ήταν εμπλουτισμένα τα δύο πρώτα διαμάντια. Το 3 δεν μπορώ να πώ οτι δεν το απόλαυσα, αλλα το 4 με ψιλοαπογοήτευσε. Καλό παιχνίδι μεν , ωραίοι γρίφοι, χαρούμενα γραφικά αλλα για Monkey Island μου φάνηκε λίγο. Πάντως θα το τερματίσω άλλη μια φορά στο κοντινό μέλλον μπας και αλλάξω γνώμη :thumbup:
 
Το χιουμορ του 3 και οι ατακες του ηταν απλα ασυγκριτες..Το μονο παραπονο μου:ηταν λιγο μικρο..
 
Τα 3 πρώτα μου άρεσαν όλα και τα θεωρώ κορυφαία στο είδος τους!

Το 4ο όντως δεν έλεγε και πολλά...
 
Εκεινη την εποχη για μενα, η λεξη adventure ηταν συνωνυμο με sierra και lucasarts

Το εχω μετανιωσει ομως, γιατι προσφατα, με την ρετρο-abandonware-μανια μου, ανακαλυψα πολλους θησαυρους που αγνοουσα, πχ Legend, Infocom κλπ

Βεβαια αυτα ηταν πολυ ψαγμενα και εκεινη την εποχη δε νομιζω να ειχα τη νοητικη ικανοτητα να τα καταλαβω καλα. Καλυτερα τωρα που ειμαι μεγαλυτερος :)
 
Aυτές τις μέρες και με την ευκαιρία του ελληνικού patch, επανεγκατέστησα στο pc μου το φοβερό και τρομερό Grim Fandago. 10 χρόνια μετά σχεδόν ενθουσιάστηκα και πάλι...ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; Τι να πρωτογράψω...για τα εκπληκτικά γραφικά που στέκονται ακόμα 10 χρόνια μετά; Για τον φοβερό ήχο; Για το τέλειο σενάριο που θα γίνονταν ακόμα και ταινία χαλαρά;;; Έχω σταματήσει να παίζω σύγχρονα παιχνίδια ίσως, γιατί μεγάλωσα ίσως, γιατί ξενέρωσα όμως, τέτοια παραδείγματα με κάνουν να το σκέφτομαι. Απλά φοβερό άσχετα αν το λύνω με walkthrough...

Αυτό και τα monkey island (όλα ακόμα και το 4...) είναι απλά ότι καλύτερο υπήρξε σε adventure...
 
δεν είχα καταφέρει ποτέ να το τελειώσω...σήμερα όμως... #)
 
LadyHawke είπε:
Το αγαπημένο μου της Lucas Arts, όμως, είναι το Indianna Jones and the Fate of Atlantis, το οποίο θα ήθελα πολύ να έβλεπα και σε ταινία. Αν θυμάμαι καλά είχε ανακοινωθεί ότι θα γυριζόταν και μια ταινία με το αυτό το θέμα, το script είχε γραφτεί αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο δεν γυρίστηκε ποτέ.

Ιδιαίτερα μου άρεσε το τμήμα του παιχνιδιού που αναφέρεται στην Κνωσό, καθώς υπονοεί ότι και η Κρήτη ίσως υπήρξε τμήμα της Ατλαντίδος η οποία βρισκόταν στην Μεσόγειο.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Με κάλυψες.
 
Monkey Island 2! Το καλύτερο adventure ever για μένα. Εκεί τελείωσαν τα Monkey Island για μένα διότι έφυγε ο Ron Gilbert. Το 3 και το 4 είναι φοβερά παιχνίδια αλλά με ξενερώνει που δεν είναι συνέχεια του πραγματικού δημιουργού. Φίλε Aarbron, πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Ο Guybrush στο 2 ήταν [edited] Μακρύτερο μαλλί, αξύριστος, μπότες, παλτό. [edited] Έτσι τον ήθελα! Όταν τον είδα στο 3 ξενέρωσα τόσο πολύ!!! Τον έκαναν φλωράκο. Δεν το αξίζει! Σκότωσε τον LeChuck που όλοι οι πειρατές τον τρέμανε και καθόντουσαν κλεισμένοι στο Scumm Bar . Ο Guybrush έπρεπε να είχε όνομα και να τον σέβονται όλοι!

Lucasarts! Η αγαπημένη μου εταιρεία ήταν την δεκαετία του 90. Κάθε μήνα στο PC Master (στο ένθετο PC Games) διάβαζα με αγωνία μήπως έχουμε κάνα νέο adventure από αυτήν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Νομίζω αξίζει ξεχωριστό thread...

Όπως έγραφα και στο forum του byteme, θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν ήταν αναμενόμενο. Τα τελευταία χρόνια είχε περιοριστεί στο να αναπτύσσει ή/και να εκδίδει -μετριότατα, κατά κανόνα- παιχνίδια στο σύμπαν του Star Wars και απείχε έτη φωτός από την εταιρεία που λατρέψαμε όλοι και -κυρίως- την εταιρεία που έκανε mainstream -μαζί με τη Sierra- τα adventures. Ακόμα και στα τελευταία συμπαθητικά παιχνιδάκια που έφεραν το λογότυπό της στην εισαγωγική οθόνη, δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη (LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones, Tales of Monkey Island, SWTOR κ.λπ.).

Όπως και να'χει όμως, έστω και το όνομα LucasArts ήταν ένα σημαντικότατο μέρος, τόσο της ευρύτερης ιστορίας του gaming όσο και της προσωπικής gaming πορείας των περισσοτέρων από εμάς...

1365014391-gfs_51526_3_7.jpg


1365014391-gfs_51526_3_7.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κριμα μια τοσο ιστορικη εταιρια! Αν και δεν ειμαι πολυ fan των adventure και γενικα της εταιριας. Τα Monkey Island τα κατευχαριστηθηκα! Κριμα και παλι.
 
Περα απο τον nostalgia factor,ειχαμε να δουμε καλο παιχνιδι καιρο με τις φιρμες της παρατημενες, ποτε ηταν η τελευταια φορα που ειδαμε τον Indy.


H Disney θα παρει τα franchises της,τα Star Wars τα Ιndy της και θα του πουλησει στον Highest bidder ειτε ΕΑ ειναι αυτη ειτε Activision, Ubisoft whatever.
 
Κρίμα πραγματικά... Αξέχαστα παιχνίδια.
 
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί την αγόρασε πέρσι 4δις (εκτός και αν ξέρω λάθος νούμερα και λέω χαζομάρες) για να την κλείσει φέτος. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ από τις δηλώσεις τους είναι ότι περιμένουν να πουλήσουν δικαιώματα για ανάπτυξη παιχνιδιών σε τρίτους. Και δεν τους δίνω άδικο, μάλλον θα πουλήσουν πολλά αν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Η Lucas πάντα ήταν πιο τολμηρή και δοκίμασε πράγματα που δημιούργησαν σχολές και εποχές. Όχι πως δεν ακολούθησε και αυτή την συνταγή βγάζω το χ επιτυχημένο παιχνίδι και το "τραβάω" μέχρι να ξεχειλώσει στη έκδοση 50, αλλά δοκίμασε και "στροφές", πρωτοποριακά παιχνίδια/σενάρια. Για σκεφτείτε.. ΟΚ, έβγαλε και αυτή κλασσικά πράγματα όπως η Sierra (πχ Monkey Island - King's Quest κλπ κλασσικά και από τις δύο). Αλλά έβγαλε και κάτι Loom, Grim Fandango, Full Throttle, San 'n Max, Day Of The Tentacle... Αποτέλεσμα, τα "ονόματα" που είχε η Lucas να παραμένουν σήμερα ιδιαίτερα ισχυρά σε σχέση με πχ. της Sierra και στο μυαλό μου με πολλαπλάσια αξία.

Όπως και να 'χει πάντως είναι μια από τις εταιρίες που οι μισοί τις τίτλοι με μεγάλωσαν, όπως φαντάζομαι και πολλούς που παρακολουθούν αυτό το forum, και είναι κρίμα να κλείνει όσο και αν τελευταία δεν είχε καμία σχέση με ότι γνωρίσαμε τα καλά χρόνια. Ποιός ξέρει, ίσως αυτό να είναι η αφορμή να πάρει κάποιος άλλος δικαιώματα και ανάμεσα σε κάποιες νέες δημιουργίες-ιεροσυλίες να βγει και κανένας θησαυρός...
 
Η Disney δεν αγόρασε με 4δις μόνο την LucasArts αλλά ολόκληρη την LucasFilms...
 
αν και μου άρεσαν οι ήρωες του Ντίσνεϊ....πολύ το χάρηκα το βιντεάκι!!!!
 



Δεν το βαζω στο σχετικο φορουμ του C64 μεχρι να αποδειχτει οτι δεν ειναι Fake ,αλλα ακομα και ως τετοιο ,εχει το ενδιαφερον του
 
Εγώ δεν είχα την τύχη να παίξω πολλά παιχνίδια της lucasarts , παρά μόνο ένα το οποίο με γοήτευσε κ το θεωρώ ίσως το καλύτερο adventure που έχω παίξει
Indiana Jones the fate of Atlantis.
Άρα έχοντας παίξει μόνο ένα της εταιρείας κ το θεωρώ ίσως το καλύτερο.... καταλαβαίνω ΤΙ διαμάντια δεν έπαιξα.
Προσπάθησα να παίξω τα monkey Island special edition αλλά δεν με κράτησαν. Θα ξαναπροσπαθήσω νομίζω.....
 
Πίσω
Μπλουζα