RockaRolla
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 631
... κοίτα να δεις.... τελικά, γα να είμαστε ευτυχισμένοι θέλουμε:Ε, κ'εγώ πέταξα το ATARI PC1 μαζί με τις δισκέτες και τα βιβλία του στα σκουπίδια, αλλά πώς μπορούσα να ξέρω ότι θα έπαιρνε αξία 25+ χρόνια αργότερα?
Μια απόφαση που παίρνουμε είναι η καλύτερη δυνατή για εκείνη την χρονική στιγμή, καθώς είναι βασισμένη στα δεδομένα της χρονικής στιγμής που την παίρνουμε. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα, οι βαθμοί ελευθερίας του συστήματος είναι άπειροι. Άρα δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτή η απόφαση, απλά υποθέτουμε. Η μοίρα μας είναι ο χαρακτήρας μας και οι αποφάσεις που παίρνουμε καθορίζονται από αυτόν. Αν ήμασταν κάποιοι άλλοι, θα είχαμε πάρει άλλες αποφάσεις. Το θέλουμε όμως αυτό;
ένα ιδιόκτητο σπίτι κάπου 150τ.μ. με μπαλκονάρες
ένα εξοχικό, κοντά στη θάλασσα
τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα ανά οικογένεια
3 παιδιά, ένα που θα σπουδάσει "νομικά", ένα "λογιστικά" και ένα "ιατρικά"
και μια αποθήκη κάπου 50τ.μ. να χώσουμε μέσα το σύμπαν μας και να μην πετάμε τίποτα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις....
Δεν το γράφω ειρωνικά, το έχουμε σκεφτεί πολλές φορές με την παρέα, σας γράφω τα συμπεράσματα εν περιλήψει....

Τα έχει πει και ο Χάρρυ Κλυν πριν από μένα:
.
.
.
ή ........... εναλλακτικά......... απλά ακολουθούμε τον βασικό κανόνα που λέει "simplify your life". Κάποιοι το αναφέρουν ως "Less is more", αλλα προσωπικά δεν μου αρέσει, είναι άλλο να απλοποιώ τη ζωή μου και άλλο να αρκούμαι με λίγα. Προσωπικά, τα τελευταία 3 χρόνια οδεύω ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ προς την κατεύθυνση αυτή. Και βλέπω θετικά αποτελέσματα. Και σε μένα προσωπικά και στην οικογένειά μου. Έχω δρόμο ακόμα μπροστά μου, αλλά έχουν γίνει πολύ βασικά βήματα.