Αγαπημένα Μπασκετάκια

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Ε αφού σηκώσαμε το 6ο (όλε!!!) ας θυμηθούμε τα παιχνίδια μπάσκετ που αγαπήσαμε. Πρώτα τα παιχνίδια της δεκαετίας του '80 (και λίγο πιο πριν) με βιντεάκια από το Youtube.

Ξεκινάω με το Basketball για το Atari, το πρώτο μπασκετάκι που έπαιξα. Μεγάλα διπλά σε αυτό το παιχνίδι!

[video=youtube;neqYi2yyH-8]

 
To Lakers vs Celtics, μεγάλος έρωτας... :)
 
Το double dribble του ΝΕS ήταν το πρώτο μπασκετ που έπαιξα! Ακόμα και τώρα διασκεδάζω πολύ μαζί του! Δεν έχω παιξει ποτε την arcade έκδοση, πάω να την τσεκάρω τώρα!
 
Στον Spectrum έπαιζα World Series Basketball:

Συμφωνώ ότι το Lakers Vs Celtics ήταν πάρα πολύ καλό. Ίσως το μόνο μη-adventure παιχνίδι που ζήλευα από τα PC της εποχής.
 
To Lakers vs. Celtics! ειχα λιωσει απλα τελειο>>>>>>>
 
alkis21 είπε:
Μεγάλος καημός που ποτέ δεν κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι μπάσκετ που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Amiga. Στα χρόνια της κυριαρχίας της ποτέ δεν βγήκε κάτι καλύτερο από το -πολύ καλό, αλλά γερασμένο- TV Sports Basketball:
Πράγματι. Φαντάσου ότι το πρώτο πραγματικά καλό παιχνίδι μπάσκετ που εκμεταλλευόταν τις δυνατότητές της ήταν αυτό και βγήκε το '90, δηλαδή όταν η Amiga έκλεινε 5ετία! Και αν και καλό και εντυπωσιακό, μάλλον δεν θα το χαρακτήριζες "κλασσικό" (σαν το KO ή το Sensi).

Τον λόγο τον φαντάζομαι φυσικά. Η Amiga ποτέ δεν έπιασε ιδιαίτερα στην Αμερική, οπότε δεν ενδιαφέρθηκαν πολλοί Αμερικανοί developers να βγάλουν ένα φοβερό παιχνίδι μπάσκετ για Amiga, και οι Άγγλοι (οι κύριοι Ευρωπαίοι developers) απλά δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το μπάσκετ.
 
Leon είπε:
Ε αφού σηκώσαμε το 6ο (όλε!!!) ας θυμηθούμε τα παιχνίδια μπάσκετ που αγαπήσαμε. Πρώτα τα παιχνίδια της δεκαετίας του '80 (και λίγο πιο πριν) με βιντεάκια από το Youtube. Είναι για το ταπεινό PC, to φοβερό Lakers vs. Celtics!

Το καλυτεροτερο μπασκετακι playable σε ενα ταπεινο XT ,yeah
 
Οι δημιουργοί του Lakers vs Celtics ήταν τρελοί οπαδοί του Jabbar, έτσι; :D

Σε κάποιον Apple είχα παίξει και ένα μπασκετάκι που απλά περιελάμβανε "μονό" μεταξύ δύο παικτών. Θυμάμαι ότι είχε και κάποια προβλήματα στον χειρισμό.
 
Το NBA Jam το χα λιώσει. Στο Διόν στην Πλ. Χαλανδρίου το 93-94 ήμουν σταθερά το Top όνομα! Μετά το βρήκα στο Αμύνταιο, που ήμουν φαντάρος, ήταν υποχρέωσή μου να βρεθώ και εκεί στην 1η θέση!

Παραδόξως, μιας και δεν είμαι ιδιαίτερος fan του basket, έχω παίξει αρκετά μπασκετάκια. Αυτά που ξεχώρισαν, και έπαιξα αρκετά, με χρονολογική σειρά:

World Series Basketball (Spectrum)

Basket Master (σε Amstrad φίλου)

TV Sports Basketball (Amiga)

Two on Two (Amiga)

Double Dribble (Amiga)

NBA Jam (Arcade)

ΝΒΑ Jam TE (Arcade, κατώτερο του original)

NBA Live 98 & 99 (Playstation)

Κάπου εκεί σταμάτησα πάντως. Από το 2000 και μετά μόνο σε emus κανά TV Sports ή NBA Jam.




 
Ξεκινησα με το Atari Basketball, πηγα σε World Series Basketball σε Speccy, επαιζα το Basket Master σε Amstrad κολλητου και ελιωσα με το TV Sports Basketball...

Δεν ξανα-ασχοληθηκα ιδιαιτερα με αλλα μπασκετακια...
 
Το Two On Two δεν υπήρχε και σε Commodore 128; Το έπαιζα στον ξάδερφό μου ο οποίος είχε 128άρι...η μήπως κάνω λάθος;
 
Σε Amiga έπαιζα TV Sports Basketball (ακόμα και σήμερα παίζω, στο παρελθόν έπαιζα επικό πρωτάθλημα με 12λεπτα με αδερφό και πατέρα, με πλήρως Ελληνικό και Ευρωπαικό πρωτάθλημα DIY) Tip Off, Magic Johnsons Basketball, Double Dribble.

Στο αρχαίο PC φυσικά One On One, και το ανεπανάληπτο Lakers vs Celtics. Στα μεταγενέστερα τα πρώτα φοβερά ΝΒΑ Live.

Στο Snes, Νba Jam, και Νba Jam T.E

Στο Gameboy ΝΒΑ Αll star Challenge 1 & 2

Στα arcades Run'n'gun 1&2, NBA Jam + Hangtime, Street Hoopz (NeoGeo)

Στο Dreamcast NBA Showtime

Για φέτος (άν και offtopic) δέν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα απο το Nba2k11 το οποίο πρέπει να είναι το καλύτερο μπασκετάκι της 20ετίας σε όλας τας πλατφόρμας.
 
Omenforever είπε:
Οι δημιουργοί του Lakers vs Celtics ήταν τρελοί οπαδοί του Jabbar, έτσι; :D
Σε κάποιον Apple είχα παίξει και ένα μπασκετάκι που απλά περιελάμβανε "μονό" μεταξύ δύο παικτών. Θυμάμαι ότι είχε και κάποια προβλήματα στον χειρισμό.
Μάλλον το One-on-One θα λες. Πρώτα βγήκε σε Αpple II και μετά στους άλλους υπολογιστές. Δεν βρήκα video αλλά για δες το στο moby games.

Ναι ο Jabbar έσκιζε, πάντως και τον Jordan τον είχαν πολύ καλό.
 
cutlaroc είπε:
Το Two On Two δεν υπήρχε και σε Commodore 128; Το έπαιζα στον ξάδερφό μου ο οποίος είχε 128άρι...η μήπως κάνω λάθος;
Από όσο γνωρίζω δεν υπήρχε ξεχωριστή έκδοση που να εκμεταλλευόταν τον C128. Την στάνταρ C64 έκδοση θα έπαιζες μάλλον.
 
Μπορεί πάντως ο ξάδερφος είχε τον 128άρι δεν ξέρω αν παίζαμε του 64άρη είναι και πολλά χρόνια... :)
 
Other_Reality είπε:
Στο αρχαίο PC φυσικά One On One, και το ανεπανάληπτο Lakers vs Celtics. Στα μεταγενέστερα τα πρώτα φοβερά ΝΒΑ Live.
Nba Live 95, με τον Kemp να πατάει για κάρφωμα πίσω από την γραμμή των βολών :headbangdude:
 
Πάντως επειδή έγινε αναφορά στο tv sports basketball δεν θα το χαρακτήριζα παρωχημένο το 1990 που εμφανίστηκε. Το αντίθετο...ήταν εντυπωσιακό σε γραφικά και ήχο και μάλλον καλό σε gameplay!
 
Δεν με κατάλαβες, σαφώς και ήταν μια χαρά για το 1990. Εννοούσα ότι ακόμα και 5-6 χρόνια μετά παρέμενε το καλύτερο παιχνίδι μπάσκετ στην Amiga αφού δεν έβγαινε σχεδόν τίποτα άλλο κι αυτό ήταν λυπηρό. Μιλάμε για παιχνίδι που έτρεχε με 512Κ RAM - η έξτρα μνήμη σου επέτρεπε να ακούσεις δυο samples, τα rejected! και alley oop! αν θυμάμαι καλά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα