Αγαπημένα παιχνίδια που δεν απέκτησαν κάποιo sequel

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Yπαρχουν παιχνιδια με ενα σκασμο sequels και αλλα που εκαναν η δεν εκαναν επυτηχια αλλα για διαφορους λογους ποτε δεν κυκλοφορησε καποιο sequel.Ποια ειναι λοιπον τα 6 αγαπημενα σας παιχνιδια που τα λατρευετε απο οποιοδηποτε ειδος αλλα που ποτε δεν απεκτησαν καποιο sequel;

Tα δεικα μου ειναι τα εξης.(Με τυχαια σειρα)

1.Secret of evermore

2.Terranigma

3.Skies of Arkadia

4.Super mario RPG

5.Vagrant story

6.Legend Of Dragoon
 
Bioforge

Οταν βουλιαξαν οι ελπιδες για sequel συζητηθηκε expansion, αλλα βουλιαξε κι αυτο

Conquests of Camelot

Για καποιο αγνωστο μεχρι σημερα λογο, ειχε το νουμερο 1 στον τιτλο, υποννοώντας την υπαρξη σηκουελ. Μοναδικο σηκουελ θεωρειται το Longbow

Codename: ICEMAN

Προσφατα διαβασα οτι το iceman ηταν το πρωτο παιχνιδι απο μια σειρα ονοματι Codename αλλα επειδη ηταν χαλια το παιχνιδι, η ιδεα ναυαγησε. Παρολαυτα ηταν αγαπημενο για μενα :)

Gateway II

Το ΙΙ τελειωνει με την επαφη γήινων και Heechee με σκοπο να αντιμετωπισουν τους εξωγηινους Assassins. Δεν ξερω αν σχεδιαζαν σηκουελ αλλα το τελος ηταν πολλα υποσχομενο. Δυστυχως εκει τελειωνει και η σειρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχάς να διευκρινίσουμε κάτι: Αναφερόμαστε μόνο σε παιχνίδια που έβγαλαν ΕΝΑ μόνο παιχνίδι και σταμάτησαν ή μπορεί π.χ. να έβγαλαν και δεύτερο και να κόπηκε ξαφνικά η σειρά;

Ας πω πάντως για δυο προσωπικά απωθημένα που μου ήρθαν τώρα:

Psychonauts:

Θα μπορούσα στην ίδια λίστα να βάλω σχεδόν όλα τα παιχνίδια του Tim Schafer, αφού τα περισσότερα (Full Throttle, Grim Fandango, Brutal Legend) είχαν παρόμοια τύχη: Οι κριτικοί τα αποθέωσαν, όσοι τα έπαιξαν τα λάτρεψαν, αλλά έλα όμως που δεν πούλησαν όσο ήθελε ο publisher με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν τα έξοδα. Για αυτό ο Tim το έριξε στα downloadable παιχνιδάκια και στο Kickstarter, όπου και απόλυτη ελευθερία έχει και το ρίσκο είναι μικρότερο...

Beyond Good & Evil:

Άλλο ένα παιχνίδι παρόλο που λάτρεψαν κοινό και κριτικοί (προσωπικά ανήκω σε αμφότερες τις κατηγορίες), δεν πούλησε όσα περίμενε η Ubisoft και πάγωσε η ανάπυξη του sequel. O Ancel επιμένει ότι θα το ξαναπιάσει βέβαια και ότι δεν έχει ακυρωθεί οριστικά...
 
Μιλαμε για παιχνιδια που εχουν βγαλει ενα μονο παιχνιδι και μετα δεν βγηκε καποιο sequel.
 
Skies of Arcadia

Outcast

Comix Zone

Panzer Dragoon Saga (νομιζω μετραει)

Ikaruga

Burning Ranger

Roller Coaster

Phantom Dust

Lure of the Temptress
 
Comix Zone

Blast Corps

 


Body Harvest


 


Space Station: Silicon Valley



 
Άμα είναι μόνο παιχνίδια που δεν έχουν ήδη sequel τότε η λίστα μειώνεται αρκετά. Πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι αυτή την στιγμή.

Μόλις είδα μια λίστα με αγαπημένα μου στο mobygames. Σίγουρα λείπουν κάποια. Αλλά ότι υπάρχει έχει συνέχειες. Εκτός από το Kung Fu Master. Ονειρεύομαι πως θα ήταν ένα kung fu master 2 στον amstrad.

Ή ένα Fruity Frank 2.

Από αυτά που έχουν συνέχειες, θα ονειρευόμουνα ένα Lotus 4 στο στυλ του Outrun 2006. Επίσης Eye of the Beholder 4. Και target renegade 2.

Αλλά εντάξει ξεφεύγω..

Το mario rpg δεν έχει ήδη διάφορα remakes στο DS και αλλού που effectively είναι κάτι σαν συνέχειες; Αλλιώς θα έβαζα και εγώ κάθε σειρά castloid για sequel. Aria of Sorrow 2, Order of Ecclesia 2, κλπ..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Skies of ArcadiaOutcast

Comix Zone

Panzer Dragoon Saga (νομιζω μετραει)

Ikaruga

Burning Ranger

Roller Coaster

Phantom Dust

Lure of the Temptress
Θα υπαρξει συνεχεια του Outcast απο τους original δημιουργους του!

Yann Robert, Franck Sauer and Yves Grolet announced today that they have signed and closed an asset purchase agreement with Atari Europe SAS recently regarding Outcast intellectual property.
Yann, Franck and Yves, the three founders of Appeal S.A., the studio that developed Outcast, have started the revival of the franchise and will soon announce further developments.
 
νομιζω το SUNSET RIDERS?? και ειναι κριμα..
 
1. Toki (arcade)

2. Cadillacs and dinosaurs (arcade/ της Capcom)

3. 3 wonders (Arcade/ της Capcom)

4. Nemo (arcade/ της Capcom)

5. Ristar
 
Plok

Final Fantasy II (IV)

Aladdin

Link's Awakening

Mario Kart 64
 
Μπορει να κανω λαθος αλλα ισως δεν εχουν συνεχεια τα

The Punisher (arcade)

Cadilacs and Dinosaurs (arcade)

Disposable Heroes (amiga)

UN squadron (arcade, amiga, SNES)

Mr Nutz (οχι τοσο οι εκδοσεις MD/SNES που ηταν μετριες, αλλα της αμιγκα που ηταν τελειως διαφορετικο παιχνιδι)

Το turriccan2 που ενω κυκλοφορησε σε SNES ως super turrican 2 δεν ειχε σχεση με το turiccan2 και στο MD κυκλοφορησε μια εκδοση αντιγραφη που ονομαζοταν Universal Soldier.
 
Μια "νοερη" συνεχεια του UN Squadron, ηταν το Carrier Airwing

 


Τα Turrican στα κονσολικα ηταν για κλαματα (οπως και το 3 στην Amiga)
 
Wally είπε:
Μια "νοερη" συνεχεια του UN Squadron, ηταν το Carrier Airwing 


Τα Turrican στα κονσολικα ηταν για κλαματα (οπως και οι συνεχεις ΜΕΤΑ το 2 στην Amiga)
Μία ήταν η συνέχεια, το Turrican 3 (για την Amiga δηλαδή), και δεν ήταν για κλάματα. Είχε εξαιρετικά γραφικά, φανταστική μουσική και αρκετή δράση. Μερικοί λένε το Mega Turrican (δηλ. το 3) στο Mega Drive ήταν καλύτερο απο της Amiga, ίσως και να συμφωνούσα αλλά...αυτή η μουσική !!!

 
Περιμενα πως και πως τη συνεχεια των Turrican 1 και 2 και δυστυχως το 3 με απογοητευσε...περι ορεξεως :)
 
Ντάξει, σαν το 2 δεν ήτανε για να μη λέμε ότι να'ναι...Απλώς επειδή υπάρχει η αίσθηση συνολικά ότι πρόκειται για κακό παιχνίδι, δεν είναι κακό, απλώς δεν ήταν up to the standards. Αλλά το Turrican 2 δεν ξεπερνιέται, θα ήταν άθλος αν καταφέρνανε να βγάλουνε καλύτερο Turrican απο αυτό !
 
Δειτε στο παρακατω βιντεο το παιχνιδι universal soldier για megadrive οπου ειναι σχεδον ιδιο με το turrican 2 της αμιγκα!

http://www.youtube.com/watch?v=pqh96H8hztY

Στο megadrive υπαρχει το mega turrican το οποιο ειναι το turrican 3 της αμιγκα. Φυσικα ολα (και το universal soldier) ειναι κατωτερα του θεικου turrican2 της αμιγκα.
 
Wally είπε:
Τα Turrican στα κονσολικα ηταν για κλαματα (οπως και το 3 στην Amiga)
Γιατί, τι κακό είχαν τα Super Turrican στο SNES και Mega Turrican στο Megadrive? Και το Turrican 3 στην Amiga τι κακό είχε, ίσα ίσα που είχε και πολύ πιο εντυπωσιακά γραφικά. Δεν είμαι fan της σειράς και δεν ξέρω τα πάντα γι αυτήν ούτε μεγάλωσα με αυτά, το μόνο που είχα παίξει ήταν το Super Turrican και όλα τα υπόλοιπα σε emulators αργότερα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι το σπουδαίο έχει το 2 που κάνει όλα τα άλλα να είναι για κλάματα. Εμένα το 3 μου αρέσει περισσότερο και πιστεύω ότι έχει και το καλύτερο soundtrack άσχετα αν όλοι λένε ότι το 2 έχει το καλύτερο αλλά οκ, γούστα είναι αυτά.
 
Μαλλον ηταν λιγο ατυχες το σχολιο "ειναι για κλαματα". Μια χαρα παιχνιδια ειναι, απλα δεν εφταναν το turrican2. Μαλλον ειναι αδυνατο για οποιοδηποτε παιχνιδι να φτασει το turrican2 θα πρεπει να γραψω σελιδες για να στο εξηγησω, αναλυοντας το turrican2.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Universal soldier είναι ίδιο με το Turrican, γιατί έτσι και αλλιώς, για Turrican το πηγαίνανε (με τις άδειες και ολα τα σχετικά απο την Factor 5), απλώς κάποιο τζιμάνι σκέφτηκε να κοτσάρει το theme του Universal soldier απο πάνω, για να βγάλουν κατιτίς παραπάνω απο την, τότε τουλάχιστον, επιτυχημένη ταινία.
 
Πίσω
Μπλουζα