Αγαπημένη Ελληνική εταιρεία παιχνιδιών 70s-80s

εγώ ρε παιδιά στα επιτραπέζια θυμάμαι την AS
 
Τωρα που το ξανασκεφτομαι, οποια απο τις δυο πρωτες μεχρι στιγμης εταιρειες και αν βγει, αν κοιταξει κανεις το λογοτυπο μου ακριβως απο κατω , θα καταλαβει οτι θα ειμαι σε αυτους που θα πανυγηρησουν..!!! χεχεχεεχεχεχεχεχ :D
 
Προσθεσα KIBI και AS στη δημοσκοπηση που κακως ειχα παραλειψει. Δυστυχως δεν χωρανε αλλες
 
Φιλε Wally, ειναι ματαιο οσες εταιρειες και να βαλεις..!!!! Η El Greco θα βγει πρωτη..!! :D

Αν δεν βγει, θα κινηθω νομικα και θα σας καταγγειλω για νοθεια του αποτελεσματος..! :D

Θριλερ το αποτελεσμα 13-13 οι δυο πρωτες,...!!!!!
 
H El Greco νικάει!Πάντως τα ανδρικά παιχνίδια της El Greco που αναφέρεις makisimos δεν τα θυμάμαι.Μόνο τη Bi Bi Bo θυμάμαι από El Greco και τυχερούληδες,σπιρτούληδες,πόνυ κλπ,δηλαδή γυναικεία!Αλήθεια,η El Greco υπάρχει τώρα?Και γενικά αυτές οι εταιρείες βγάζουν ακόμα νέα παιχνίδια?
 
Η Lyra ειναι η κατεξοχην Ελληνικη εταιρεια παιχνιδιων της δικης μου παιδικης ηλικιας. Ακομα και πριν τα playmobiles - τα τραινακια , τα τηλεκατευθυνομενα , οι αυτοκινητοδρομοι, τα ρομποτ, τα καστρα με στρατιωτακια ηταν δικα της και πολλα απο αυτα πρωτη φορα τα ειδαμε στην χωρα μας. Αν μπορουσα θα εβαζα και τα αυτοκινητακια του MisterP αλλα η επιλογη ειναι μια δυστυχως.
 
Elgreco-Lyra...... συμμαχία.... :D

έχουνε κλήση και η 2 σωστά? τη ξέρουμε γιαυτό? αλλα και τη μπορούμε να μάθουμε!? που ήτανε η εγκατάστασής ο τρόπος λειτουργίας κ,λ,π, δεν θα μπορούσαμε να βρίσκαμε τους ιδιοκτήτες η καπιους απτους τότε υπαλλήλους τους να παίρναμε συνέντευξή :D !!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, συμμαχια, αλλα ειδα που εδωσες την ψηφο σου ΟΤΤΟ..!!! :D

Σας παρακολουθω ολους σας..!!!!!!!!

Θα σας βαλω σε μαυρη λιστα ολους οσους δεν ψηφησετε ελ γκρεκο..!!!!!

Δεν θα σας ξαναεμφανισω κανενα νεο παιχνιδι σας απειλω..!!!!

χαχααχαχαχαχ :D :D :D :D :D :D :D :D

ΥΓ. 20 χρονακια πριν ΟΤΤΟ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
noxrider είπε:
Mister P με τα καταπληκτικά αυτοκινητάκια (που δεν επιβίωναν για πολύ στα χέρια μου).
Ναι, αλλα τα Mister P ειταν τα μόνα με ανταλλακτικα και σερβις!!!!! :flower:
 
Η Lyra ειχε αν θυμαμαι καλα τον γερανο και το περιπολικο σκαραβαιο.

Μου αρκει για να ψηφισω... :)
 
Είναι άδικο! Επέλεξα "άλλη" εννοώντας την AS το απόγευμα και τώρα βλέπω ότι προστέθηκε σαν επιλογή! Δεν πειράζει. Την AS εννοούσα. Από κάποιες λίγο πιο παλιές δυστυχώς δεν διέθετα παιχνίδια απ' όσο θυμάμαι!
 
MAKISIME ουουουου... μπανανα 40-40 Χ

τη λέτε γιαυτό? έχουνε κλήση και η 2, τη ξέρουμε γιαυτό? αλλα και τη μπορούμε να μάθουμε!? που ήτανε η εγκατάστασής ο τρόπος λειτουργίας κ,λ,π, δεν θα μπορούσαμε να βρίσκαμε τους ιδιοκτήτες η καπιους απτους τότε υπαλλήλους τους να παίρναμε συνέντευξή :D !!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΤΤΟ αυριο πιστευω το 40% θα εχει διπλασιαστει για την ελ γκρεκο και το φρουτακι ΘΑ το κερδισει η ΛΥΡΑ..!!!!

Για συνεντευξη ηδη κατι εχω προσπαθησει και περιμενω απαντηση απο υπαλληλο της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ...!!!!! Μακαρι να γινει κατι γιατι ειναι πολυ σημαντικο και θα παρουμε πολλες πληροφοριες.!!

Για την ΛΥΡΑ που ετσι κι αλλιως θα βγει δευτερη σε αυτον τον διαγωνισμο, οπως και παντοτε αλλωστε ακολουθουσε την ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, δυσκολο το κοβω να βρουμε πληροφοριες πολλες, αν και η ΚΑΜΒΙΑ κατι μπορει να..καταφερει..!

Θα δουμε και σε αυτο τι θα κανουμε..!!

Για τον ιδιοκτητη της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, αν οχι τον ιδιο, μπορεις σιγουρα να δεις τον γιο του που ηταν και ο Διευθυντης στο εργοστασιο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ της Ζακυνθου...

Βεβαια θα πρεπει να περιμενεις πολλες ωρες -μερες-μηνες εξω απο τα κεντρικα γραφεια των JUMBO, μιας και ειναι ο ιδιοκτητης τους.!!!! :D
 
Lyra δαγκωτό (και περάσαμε μπροστά :p )

Κάτι βρήκα για την ιστορία της Lyra ;) Υπομονή...
 
Και αν βρείτε υπάλληλο της Lyra ρωτήστε και για τα sets playmobil που δεν περιλαμβάνονταν σε κανέναν κατάλογο και ούτε τα ίδια δεν περιείχαν κατάλογο (1. φυλάκια με στρατιώτες 2. σκηνές με ινδιάνους 3. μαμά με μπαμπά-αγόρι-μωράκια-κούνια-πάρκο-αλογάκι 4. μαμά εσκιμώα με μωράκι πίσω στην πλάτη με μάρσιπο).Και ακόμα για το set που δεν ήταν playmobil αλλά κούνιες με φιγούρες που είχαν κεφάλι πάπιας σαν ντόναλντ,νταίζη κλπ!!!!!Τα ψάχνω απεγνωσμένα!
 
Μακράν η καλύτερη ψηφοφορία που αναρτήθηκε ποτέ στο GRM!!!!!!!!!!
 
Παιδια σε αυτο το σαιτ που ανακαλυψα στο ιντερνετ μπορειτε να δειτε και παιχνιδια απο τις αλλες εταιρειες (Polfi, Kouvalias, Mister-P κτλ). Βρισκονται στην Ροδο.

http://www.toymuseum.gr/
 
Τα πατριωτακια ενεργοποιηθηκαν :)
 
Μister P για μενα..

Ρε wally, πως σου ξεφυγε η Matchbox? :(
 
Δεν ειναι Ελληνικη η Matchbox αδερφια.

Ηταν Βρετανικη και τωρα φαντασμα του παλιου εαυτου της, αγορασμενη απο τη Mattel
 
Πίσω
Μπλουζα