Αγαπημένη Ελληνική εταιρεία παιχνιδιών 70s-80s

Πολυ πολυ ενδιαφεροντα αυτα που μας ανεφερες!!
 
Αγαπημένη Ελλ. εταιρεία παιχνιδιών 70s-80s

candycandy καλώς ήρθες στην παρέα μας! Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες εξειδικευμένες πληροφορίες που μας έδωσες. Τελικά δικαιωματικά κέρδισε η lyra! Για το πλαστικό της el greco ξέρω μιας και οι bibi-bo υποφέρουν από την ποιότητα του!
 
El Greco για παντα! Αν και δυστηχως ή ευτυχως οτι ειχα το εδωσα, ηταν ομως σε κακη κατασταση. Τα ρουχα της Μπι Μπι Μπο ηταν τα ωραιοτερα ρουχα που εχω δει σε αντιστοιχες κουκλες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δαγκωτό El Greco!!

Eίχε βγάλει τόσα πολλά πανέμορφα πόνυ!!!
 
Ψηφισα και εγω El Greco για τους φοβερους αγκαλιτσες,για τα Gemellini και γενικως γιατι εχει μεγαλη ποικιλια !!!! ;)
 
Εννοειτε el greco με διαφορα! Για τις bibi bo της, της μεγαλες κουκλες, τα ζαβολακια, τα μικρα πονυ, τις παταπουφες, τις happy happy sisters, τα πιτσιποπακια!!!

... Απλά αναφέρθηκα στην lyra και την εκθείασα, περισσότερο από επιχειρηματικής απόψεως, καθώς για την κατασκευή των παιχνιδιών της χρησιμοποιούσε θερμοσκληρυνόμενο πλαστικό και συγκεκριμένα εποξειδική ρητίνη, ένα ιδιαιτέρως ακριβό και σκληρό υλικό, που ακόμα και οι αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού αποφεύγουν λόγω υψηλού κόστους. Μάλιστα ήταν από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα που το παρήγαγαν, ακόμη και σήμερα. Μάλιστα, εάν αναλογιστούμε ότι το πλαστικό αυτό ήταν σχεδόν απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, βλαβερές για τα παιδιά, καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο την αξία του (σκεφτείτε λίγο τι γίνεται σήμερα που κάθε μέρα αποσύρονται παιχνίδια λόγω ακαταλληλότητας και επικίνδυνων χημικών). Αντίθετα η el greco χρησιμοποιούσε πιο κοινό και εύκολο στην επεξεργασία πλαστικό.
candycandy φοβερες οι πληροφοριες σου! Mα που τα ξερεις ολα αυτα, δουλευες στο κατασκευαστικο τμημα της Lyra? :)
 
H 38η ψήφος στην El Greco είναι δική μου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεως!!!
 
Πο ποοο έχουμε κανει τρομερή δουλειά τελικά με την Ελ Γκρεκο..!!! Πλύση εγκεφάλου..!! χεχεχεχεχεχεχχεχεχ :D :D
 
ΛΥΡΑ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...ΚΟΡΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΧΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ EL GRECO.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ. ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥ "ΕΧΑΣΕ" ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΟΥΘΕΝΑ"!!! ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΟΥΛΩΘΕΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΑ)!!!
 
Θα ειμαστε υποχρεοι αν μπορουσατε καποια στιγμη να εξιστορησετε την ανοδο και την πτωση της Lyra.

Μιας εταιρειας που αγαπησαμε/αγαπαμε, μιας Ελληνικης εταιρειας που μεγαλουργησε και παρολα αυτα ελαχιστοι γνωριζουν τι συνεβη και εκλεισε!

Καλως ηρθατε
 
Μένω άλαλος..!! Μου φαίνεται απίστευτο ότι είμαστε τόσο κοντά στο να μάθουμε τόσα πράγματα που τοσο καιρό ψάχνουμε να βρούμε και δεν υπάρχουν πουθενά πληροφορίες..!!

Πόσο μάλλον απο μέλος της οικογένειας Λύρα..!! MARKELLALIRA, καλώς ήρθες κι από εμένα, νιώθω ότι ζούμε ίσως από τις πιο σημαντικές στιγμές του τομέα των παιχνιδιών..!

Προσδοκώ να μάθουμε όλα αυτά που χρόνια αναζητούσαμε μάταια..!! :(
 
MARKELLALIRA πραγματικά ανατρίχιασα όταν διάβασα το ποστ σου!!! Καλώς όρισες
 
Καλώς ήρθες κι από εμένα! Θα σε βοηθήσουμε εμείς να βρεις παιχνίδια ΛΥΡΑ! Περιμένω με μεγάλη αγωνία να μάθω νεότερα για την εταιρία. Την άνοδο και την πτώση.
 
El Greco και ξερο ψωμι ;)

candycandy πραγματικα ενδιαφερουσες οι πληροφοριες σου :) )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ποια ελ γκρεκο

περα απο την βιβι βο τα ποιο πολλα ηταν εισαγωμενα .κουβαλιας και ξερο ψωμι τα ποιο διαχρονικα παιχνιδια... φινετσα αισθητικη ποιοτητα και πανω απο ολα σεβασμος και αγαπη στο παιχνιδι .........οτι εβγαζε το 70 τα βγαζουν οι αλλοι 2011 ο ανθρωπος ηταν πολυ μπροστα ..αυτο για μενα ειναι το γνησιο ελληνικο παιχνιδι οπως τα αρχαια ειναι διαχρονικα ετσι και ο κουβαλιας ταξιδευει στο χρονο χωρις να παλιωνει ποτε και ουτε να χαλαει
 
Είσαι πολύ σκληρός με την Ελ Γρεκο..!!! Tο κοινό αυτην προτίμησε...!! :p
 
El Greco μιας και ήταν η εταιρία-"μαμά" ;) και αμέσως μετά η Lyra, η οποία είχε κατασκευάσει τόσα υπέροχα παιχνίδια των παιδικών χρόνων μας! Με το μεγάλο αδερφό μου, είχαμε πολύ περισσότερα παιχνίδια της Lyra, τώρα που το σκέφτομαι! Και ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΝΕΙΑ στην Pyro-Plast, της οποίας τα Στρουμφάκια και οι φιγούρες Disney μας είχαν συντροφεύσει τόοοοοσα Καλοκαίρια! :thanx2:
 
Με πολύ οριακή διαφορά, θα πω Lyra! Και μαντέψτε ποια είναι η αμέσως επόμενη επιλογή! :biglaugh:
 
Μεγαλωσα με playmobil, μυησα τα παιδια μου στον μαγικο τους κοσμο, οποτε δημιουργησα κατα καποιον τροπο μια δευτερη γενια "εραστων τους" κατα συνεπεια ψηφιζω LYRA.

Με ενα μεγαλο θαυμασμο ομως προς αλλους Ελληνες κατασκευαστες οπως EL GRECO και ΕΠΑ. Θελω να αποτισω "φορο τιμης" στις κλειστες πλεον Ελληνικες βιοτεχνιες-βιομηχανιες που εργαστηκαν χρονια για δημιουργησουν Ελληνικα παιχνιδια. Δυστυχως μεσα απο εναν ακομη δημιουργικο κλαδο οπως του παιχνιδιου ανακαλυπτουμε οτι η Ελλαδα τρωει τα παιδια της.
 
λυρα φυσικα εκεινο το μοτο cross με τισ μηχανουλεσ κ τισ κυκλικες πιστες απλα απιστευτο το βρηκα μετα απο 25 ετη ..ολα τα παιχνιδια ειχαν φαντασια ποιοτητα κατασκευης, δεν ηταν για την εποχη τους κ παρα πολυ ακριβα..δεν επικεντρωθηκε σε λιγα προιοντα στο να προμοταρει αλλα ολα τησ τα παιχνιδια ηταν το ενα καλυτερο απο το αλλο ειδιακ για μας τα αγορακια η λυρα ηταν η πρωτη μας αγαπη...κ παντοτινη :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα