Αγαπημένη ταινία της Τζένης Καρέζη

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.831
Τζενη Καρεζη. Λατρεμενη ηθοποιος απο τους περισσοτερους Ελληνες. Μια γυναικα ομορφη και ταλαντουχα, ενα χαριτωμενο μουτρακι, οπως την αποκαλουσε ο πρωτος της συζυγος, Ζαχος Χατζηφωτιου.

Η Τζενη ειχε το μεγαλο προσον να ερμηνευει εξισου καλα δραματικες και κωμικες ταινιες. Στις πρωτες, εδινε με ολο της το ειναι, την απαιτουμενη τραγικοτητα του ρολου της και στις δευτερες ειχε μια χαριτωμενη και πρωτογνωρη για το ελληνικο σινεμα, αφελεια και φυσικοτητα.

Ποια ειναι η δικη σας αγαπημενη ταινια της Τζενης;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αααα, πολύ ωραίο δημοψήφισμα bambinella !!! Ψήφισα "Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας", χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες ταινίες δεν είναι πολύ όμορφες και δεν μάς έχουν χαρίσει πολύ γλυκιές στιγμές ....

Από άλλες ταινίες, που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, πολύ αγαπημένες μου είναι η "Ένας μεγάλος έρωτας" {η στιγμή που αγκαλιάζει τον Κούρκουλο και του λέει "μονάκριβέ μου", με το γνωστό σπαραγμό που τη διακρίνει .... τόσο ερωτική και τόσο τραγική συνάμα ... } .... Επίσης και και η, αρκούντως παρεξηγημένη, έγχρωμη ταινία "Ερωτική συμφωνία", όπου η Καρέζη υποδύεται με εκπληκτικό τρόπο τις δίδυμες αδελφές [αν και στο τέλος αυτή η ταινία σού αφήνει μια πόλύ πικρή γεύση ... ] ....
 
Rinus, σε ευχαριστω. Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου για τις ταινιες Ενας μεγαλος ερωτας και Ερωτικη συμφωνια. Ειναι και δικες μου πολυαγαπημενες και μου θυμιζουν καποια προσωπικα βιωματα.

Με πονο ψυχης τις αφησα εκτος δημοσκοπησης, αφου χωρανε μονο δεκα επιλογες. Αυτες και το Κοντσερτο για πολυβολα, που το θεωρω εκπληκτικο.

Βεβαια, με την τελευταια επιλογη "Αλλη" μπορουμε να τιμησουμε αυτες τις υπεροχες ταινιες οπως τους αξιζει.
 
Ψηφίζω τα "Κόκκινα Φανάρια", γιατί αποτελούν μια από τις καλύτερες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και η ερμηνεία της Καρέζη είναι δυνατή.
 
ψηφισα την ταινια "Λολα" αν και μου αρεσουν περισσοτερο οι ταινιες "ενας μεγαλος ερωτας","ερωτικη συμφωνια" και "κοντσερτο για πολυβολα"
 
Η Λόλα φυσικά! Και μόνο η μουσική και τα τραγούδια φτάνουν!
 
Ενδιαφέρον δημοψήφισμα!! Ψήφισα άλλη ταινία όμως διότι μου αρέσει πολύ το ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ του Νίκου Φώσκολου!! Είχε ένα εκπληκτικό ρόλο σε μια ταινία περιπέτεια που ξεπερνά τα ελληνικά δρώμενα και είχε πλοκή και σκηνές σαν τα spagheti western που σπάγαν ταμεία στο εξωτερικό εκείνη την εποχή!!
 
Δεσποινίς διευθυντής περισσοτερο απο τις αλλες
 
πωπω! ΟΛΕΣ ηθελα να πω αλλα εβαλα στο Η νυφη το σκασε για τη πρωτοπορια της και τη φρεσκια μας τζενουλα
 
Η Τζένη ποτέ δε μου άρεσε πολύ. Την θεωρούσα πολύ βαριά στο παίξιμο της. Είχε όμως υπέροχα μάτια και μοναδικό πρόσωπο. Ήταν και είναι ένα κεφάλαιο στο ελληνικό θέατρο και σινεμά. Ψήφισα Δεσποινίς διευθυντής γιατί οι δύο ταινίες της που μου αρέσουν λείπουν (Ένας μεγάλος έρωτας, Κοντσέρτο για πολυβόλα).
 
Τα "κόκκινα φανάρια" ασυζητητί. Μια δυνατή ερμηνεία της Καρέζη σε μια από τις 2-3 καλύτερες ever ελληνικές ταινίες
 
Αγαπημένη μου ταινία το ''Τζένη-Τζένη''...
 
Δεσποινίς Διευθυντής

 


Η πιο πετυχημένη κομεντί του ελληνικού κινηματογράφου. Σενάριο, ερμηνείες, ρυθμός χωρίς καμία παραφωνία. Και μια Καρέζη απολαυστική :flower:

Περιέργως, τα δραματικά της Καρέζη δεν μου αρέσουν και τόσο. Δηλαδή οι ταινίες μου αρέσουν αλλά η ίδια μου φαίνεται λίγο υπερβολική στο παίξιμό της. Μοναδικές εξαιρέσεις η "Λόλα" και τα "Κόκκινα Φανάρια". Αντίθετα, στις κωμωδίες νομίζω ότι έδινε ρέστα. Κι αν είχα διπλή ψήφο θα την έριχνα στην απολαυστικά σουρεαλιστική "Μια τρελή - τρελή οικογένεια".
 
το θρυλικό :λατέρνα φτωχεια και φιλότομο στο ρόλο της Καιτης, νομιζω ενας απο τους ωραιοτερους ρόλους ενζενι στο ελληνικό σινεμά που εχουν δημιουργηθει ποτε μαζι με της Λαμπέτης στο ''κυριακατικο ξυπνημα'' και της Αλικης στο ''κλωτσοσκουφι''! αφηνει την εικόνα της με τον αυθορμητισμο, την ζωντάνια, την αγωνια και την μελαγχολια που χρειαζεται!

αν ειχα δευτερη επιλογη, φυσικά την υπέροχη Χριστίνα θα ψηφιζα με κλειστά ματια, και εδω πάλι η Τζενη δινει ρεσιταλ και κάνει τοσο μοναδικο τον ρόλο της και ιδιαιτερο, δινοντας του δυναμικοτητα και αφελεια, δυο υλικα που η Τζενη χρησιμοποιει και στο ''η νυφη το 'σκασε''!

οσο για δραματικη'' ναυαγια αγγελων''!! της πάει το δραματικο αλλα λίγο στο πιο αναλαφρο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψήφισα το "Τζένη-Τζένη" για τι για μια ακόμα φορά η αξέχαστη Τζένη μας κάνει να μην κρατιόμαστε απο τα γέλια ειδικά στην σκήνη του λευκού γάμου με τον Ανδρέα Μπάρκουλή ή το πως καταφέρνει να κερδίσει την συμπάθεια όλων στην σκήνη της δεξίωσης γιατί απλά είναι ο εαυτός της...... Πάντως σε όλες οι ταινίες της ήταν φοβερές....
 
Ψηφίσα το δεσποινίς διευθυντής αλλά η αλήθεια είναι και το Κοροιδάκι της δεσποινίδας μου αρέσει... και το μια Τρελή τρελή οικογένεια... Με την απίστευτη Πάστα Φλώρα....
 
Θεωρώ ότι αδικείται λίγο η πορεία της Καρέζη στον κινηματογράφο με τον περιορισμό των 10 ταινιών, πολλώ δε μάλλον όταν συνυπάρχουν οι κωμικές με τις υπόλοιπες. 'Οντως αυτές που διάλεξε η bambinella είναι αντιπροσωπευτικές και μεταξύ αυτών θα επιλέξω τη "Λόλα".

"Χρυσό μου" .....
 
Πολυ, πολυ καλη και το ''ποια είναι η Μαργαριτα''. Αλλος ενας ρόλος κωμικοτραγικός που η Τζενη τον ερμήνευσε αψογα!
 
Είναι δύσκολο να επιλέξεις μία ταινία της Καρέζη, γιατί έπαιξε σε πολλές σημαντικές ταινίες. Ψήφισα το "Τζένη Τζένη", γιατί είναι μια καταπληκτική κομεντί, γεμάτη χρώμα και ελληνικό καλοκαίρι, και η Καρέζη λάμπει από κάθε άποψη. Προσωπικά, μου αρέσουν πολύ και τα δράματα "Κοντσέρτο για πολυβόλα", "Ερωτική συμφωνία" και "Αγάπη και αίμα", στο οποίο η Τζένη Καρέζη, κατά τη γνώμη μου, ήταν ωραιότερη από ποτέ! Και, βέβαια, δίδαξε πώς παίζεται η κωμωδία στο "Δεσποινίς διευθυντής" και στο "Μια τρελή, τρελή οικογένεια".
 
Πίσω
Μπλουζα