Αγαπημένη ταινία του ζεύγους Αλίκη - Δημήτρης

hannele είπε:
Πάντως ήταν φανερή η αποσταση τους...στη σκηνή του πρώτου φιλιού τους στο σπιτι της "Λίζας", ήταν καπως...αυτο το φιλι δεν ήταν πια τοσο "ζεστο" οπως σε άλλες ταινίες τους...
Ναι το πρόσεξα!!!!

Κανένα φιλί τους σε καμιά άλλη ταινία τους, ακόμη και των πρώτων χρόνων της συνεργασίας τους, δεν είναι τόσο ψυχρό και αυστηρά επαγγελματικό....

Αλλά μού έκανε μεγάλη εντύπωση που είναι τόσο φανερά αδυνατισμένοι και οι δυό τους, λες και πέρασαν από διατροφολογικό ρεκτιφιέ.
 
andrianna είπε:
Ναι το πρόσεξα!!!!Αλλά μού έκανε μεγάλη εντύπωση που είναι τόσο φανερά αδυνατισμένοι και οι δυό τους, λες και πέρασαν από διατροφολογικό ρεκτιφιέ.
Να οφείλεται στο σενάριο??? Κατοχή, πείνα, κυνηγητό, αντίσταση και έπρεπε να δείχνουν αδυνατισμένοι από τις κακουχίες????...δεν ξέρω... δεν το είχα παρατηρήσει αυτό.....

 


Πάντως η καλύτερη κωμική τους ταινία είναι μακράν η Νεράιδα και το Παλικάρι. Οι ατάκες τους είναι απίστευτες!!!




Σκανταλάκης: Επρόσβαλέ με και ένας από τους δυο πρέπει να ποθάνει

Μανούσος: Ε! πόθανε συ...

Σκανταλάκης: Ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη....ίντα πες μωρε!!! Ετοιμάσου επαέ να ποθάνεις.

Μανούσος: Ε! ίντα το λες και δεν το κανεις????




Κατερινιώ: Ο προπάππος του προπάππου του παππού μου..

Χωροφύλακας: α! ο προπάππος του παππού...

Κατερινιώ: Όι! μη μου το χαλάς! ο προπάππος του προπάππου...


Χωροφύλακας: ..τον προπάππο, ώ προπάππε! .....Ειστε άξιοι της μοίρας σας! Του προπάππου των προπάππων σας!

 


Μανωλιος: Πρρρρρρρρρρρρ..


Μανούσος: Τι πρρρρρρρρρρρρρρ ρε! φοράδα ειναι? βάρκα είναι!

 


Πατέρας Λενιώς: Και τι κοριτσι δινω! θρεφτάρι! ουτε ο άνεμος δεν το αγγιξε.


Μανούσος: έχει και εκεινος γούστο!

 


Πατερας Μανούσου: Θα σου δωσει και άλογα.


Μανούσος: μα θελω και τη... φοραδα!


Λενιω: πατερα βαλε ακομη 100 (χιλιάδες) ο νιος ειναι λεβεντης


Μανούσος: μίλησε και το βουνό!!!

 


:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
 
hannele είπε:
Να οφείλεται στο σενάριο??? Κατοχή, πείνα, κυνηγητό, αντίσταση και έπρεπε να δείχνουν αδυνατισμένοι από τις κακουχίες????...δεν ξέρω... δεν το είχα παρατηρήσει αυτό..... 


:wait2: υποθέτω οφείλεται στην προετοιμασία τους για δυναμική επάνοδο μετά το μωρό, ίσως...

Σίγουρα η Αλίκη έκανε διατροφή οπότε και ο Δημήτρης μάλλον μπήκε σε αυτή τη διαδικασία.

Ειδικά ο Παπαμιχαήλ είναι πιο αδύνατος, όπως πριν το 1966.

Στη Νεράιδα και το Παλικάρι, νομίζω, είναι μια επανάληψη της Αρχόντισσας και του Αλήτη στα κρητικά δεδομένα, με το γνωστό λαϊκό υπόβαθρο. Οι ατάκες είναι πολύ αστείες, ίσως οι 2οι ρόλοι πιο δυνατοί (θυμόμαστε πάντα τον αστυνόμο-διοικητή, τους παραγιούς, τους γονείς, τον υποψήφιο γαμπρό και την υποψήφια νύφη Ευαγγελία Σαμιωτάκη) αλλά νομίζω ότι το κωμικό υπερτερεί του αισθηματικού.

Προτιμώ Αλίκη-Δημήτρη στην Αρχόντισσα&Αλήτης (εκτός από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θυμόμαστε κανέναν 2ο ρόλο εκτός από το γαμπρό-λαγωνικό? ). Είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα, είναι πολύ ερωτευμένοι, τα μάτια τους μιλάνε, και αυτό φαίνεται και μεταφέρεται στους θεατές.
 
andrianna είπε:
Προτιμώ Αλίκη-Δημήτρη στην Αρχόντισσα & Αλήτης (εκτός από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θυμόμαστε κανέναν 2ο ρόλο εκτός από το γαμπρό-λαγωνικό? ). Είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα, είναι πολύ ερωτευμένοι, τα μάτια τους μιλάνε, και αυτό φαίνεται και μεταφέρεται στους θεατές.
Με την Αρχόντισσα και τον Αλήτη επέστρεψε το ζευγάρι στην Φίνος Φιλμ, μετά από χρόνια. Το σενάριο λένε πως θύμιζε την Χολιγουντιανή ταινία του "Συνέβη Μια Νύχτα" http://el.wikipedia.org/wiki/Συνέβη_μια_Νύχτα και ήταν ιδέα της Αλίκης να ντυθεί αγοράκι. Ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που πέρασε το φράγμα των 700.000 εισιτηρίων στο λεκανοπέδιο Αττικής. Αν λοιπόν μόνο στο λεκανοπέδιο έκανε τόσα εισιτήρια, αν προσθέσουμε και τα εισιτήρια που θα έκανε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το πιο πιθανόν να ξεπέρασε το εκατομμύριο.

Νομιζω ήταν και η περίοδος που προσπαθούσαν να αποκτήσουν το Γιάννη -καλοκαίρι του 1968- γιατί οταν προβληθηκε η ταινία στους κινηματογραφους η Αλίκη ήταν ήδη εγκυος.

Eκτός απο τη "μύτη", το γαμπρό-λαγωνικό (Πέτρος Λοχαίτης) εξισου απολαυστικός ήταν και ο Ριζος ως πλανόδιος πωλητης! "για περάστε, για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε! ενας είναι ο Θανάσης και αν ψωνίσεις δεν θα χάσεις"


Και η ορθογραφία του βεβαια στις ταμπέλες του φορτηγού του ήταν όλα τα λεφτα.

Η Νεράιδα και το Παλικάρι ήταν μια συγχρονη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αλλα με happy end
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπό την Αλίκη στο Ναυτικό (1961) είχαν να γυρίσουν ταινία στη Φίνος. Όλες οι υπόλοιπες ήταν στις εταιρείες Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης και Καραγιάννης-Καρατζόπουλος.
 
Το Ταξίδι (1962), η Ψευτρα (1963) και το Δολωμα (1964) ήταν Finos films.

Oυσιαστικά απο την χρονιά που παντρευτηκαν (1965) ήταν συνεχομενη η συνεργασία με τους Δαμασκηνο-Μιχαηλίδη και το 1967 πήγαν στον Καραγιάννη, μέχρι το 1968 που επέστραψαν στον Φινο με την "Αρχόντισσα".
 
Στη Φίνος εννοώ μαζί να γυρίσουν ταινία, όχι μεμονωμένα.

Το Ταξίδι (1962), η Ψευτρα (1963) και το Δολωμα (1964) ήταν Finos films αλλά δεν έπαιζαν μαζί.


Εβλεπα προ ολίγου στο πασίγνωστο σάιτ ένα βίντεο με τον Αλκη Στεα και τους Αλίκη-Δημήτρη να εύχονται χρόνια πολλά, ευτυχισμένο το 1969. Ήταν την περίοδο που έκανε πρεμιέρα στα σινεμά η Αρχόντισσα και ο Αλήτης.



Και λέει η Αλίκη σε κάποιο σημείο ότι έκανε όνειρα για ένα δικό τους θέατρο με δικές τους παραστάσεις κλπ. Ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό? Το θέατρο Αλίκη ήταν μισθωμένο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ήταν μεταγενέστερο? Γιατί μού μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά ότι αυτός ήταν ο σοβαρός λόγος που χώρισαν?



 
Ναι, το θέατρο Αλίκη ήταν ο πρωην κινηματογραφος Μαξίμ και ανήκε στο Μετοχικο Ταμειο Στρατού από όπου το μισθωσαν και τον μετρεψαν σε θεατρο. Το πρωτο εργο που ανεβηκε στο Αλικη ήταν η "Βασιλισσα Αμαλία", το 1971, η οποια μετα μεταφερθηκε και στην τηλεόραση (νομιζω το 1975)
 
hannele είπε:
Το πρωτο εργο που ανεβηκε στο Αλικη ήταν η "Βασιλισσα Αμαλία", το 1971, η οποια μετα μεταφερθηκε και στην τηλεόραση (νομιζω το 1975)
O Δημήτρης πού ήταν? έπαιζε? πήγε σε άλλο θίασο?
 
Επαιζε ο Δημητρης στην "Αμαλία", είχε το ρόλο του Δημήτρη Καλλέργη. Και στις δυο Αμαλιες, και τη θεατρικη και την τηλεοπτική

Για τα θεατρικά του ζευγαριού Αλικη-Δημήτρης υπάρχει πλουσιο υλικό στο retromaniax εδω ;)
 
πωπω έπαιζαν μαζί δηλαδή ως το 1974.... εεε αυτό ομολογώ δεν το ήξερα...

δηλαδή σκοτώνονταν για το διαζύγιο αλλά δούλευαν μαζί?????

έχω μείνει άφωνη.... :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
andrianna είπε:
πωπω έπαιζαν μαζί δηλαδή ως το 1974.... εεε αυτό ομολογώ δεν το ήξερα...δηλαδή σκοτώνονταν για το διαζύγιο αλλά δούλευαν μαζί?????

έχω μείνει άφωνη.... :eek:
Και επαιζαν μαζί....και ζούσαν και μαζί!!!!!!!!!!!!!! Προφανώς λόγω του παιδιού συγκατοικούσαν μέχρι να βγει το διαζύγιο

Εδω υπαρχει αρκετό αρχειο απο την Βασιλισσα Αμαλια, την τηλεοπτική, οπου παρόλο που εχουν ήδη παρει διαζύγιο συνεργαζονται (μιλαμε για το 1975).
 
Πίσω
Μπλουζα