Αγαπημένος ξένος ρετρό συγγραφέας

ψηφισα Τσαρλς Ντικενς για τον "Ολιβερ Τουίστ" και για να παρει κι αυτος μια ψηφο να μη μεινει παραπονεμενος :)
 
Διχάστηκα ανάμεσα στον Ιούλιο Βερν και την Λουίζα Άλκοτ.

Ο Βερν την τρώει από ποσότητα βιβλίων αλλά οι "4 κόρες του δρ. Μαρτς" κοντέψαν να λιώσουν από το μπρος - πίσω των σελίδων :) .

Ίδιες εργατοώρες και στους δύο αλλά η ψήφος πήγε στην Άλκοτ λόγω και "κοριτσίστικης" θεματολογίας.
 
Ελειψη Εμιλυ, ψηφισα Σαρλοτ Μπροντε για την γοτθικη ατμοσφαιρα αν και την Τζειν δεν την συμπαθησα ποτε ιδιαιτερα. Τα βιβλια της Τ.Ωστιν τα ανακαλυψα μεγαλη και ειπα ελεος με τους υπολογισμους με τα λογιστικα για το μελλοντικο εισοδημα, πού πηγε ο ρομαντισμος? Η Μ. Μιτσελ εγραψε οντως ενα υπεροχο βιβλιο αλλα οι αποψεις της ειναι ανατριχιαστικες και ενω η ταινια διαφορα πραγματα τα προσπερναει διακριτικα στο βιβλιο αυτα αναλυονται διεξοδικοτατα, νομιζω πως ειναι καπως ακαταλληλο για παιδια. Ενταξει να ακουσουμε και την αλλη αποψη αλλα οχι οταν ειμαστε πιτσιρικια, ειδικα αν η αλλη αποψη υποστηριζει αυτα που που πιστευε η κ. Μιτσελ! Αμεσως μετα την αναγνωση του ''Οσα παιρνει ο ανεμος᾽᾽ προτεινεται υποχρεωτικη αναγνωση της ᾽᾽Καλυβας του Μπαρμπα Θωμα᾽᾽ επειγοντως αν και δεν εχει το ιδιο φαν. Η Σκαρλετ ομως ειναι μαλλον η καλυτερη και η πιο αγαπημενη ηρωιδα των παιδικων μου χρονων.

Ο Ντικενς και ο Βερν λατρεμενοι επισης, και τον Κρονιν τωρα δεν τον λες ακριβως παιδικο. Την Λ.Αλκοτ δεν την συμπαθησα ποτε επισης μαλλον λογω Σκαρλετ ανακαλυψα μετα τις ηρωιδες της και οπως καταλαβαινετε η συγκριση ηταν μοιραια. Τον καποτε αγαπημενο μου Τολκιν επισης τον εχω αναλυσει σε αλλα θρεντ αμεσως μετα τα εργα του, καπου στην εφηβεια ανακαλυψα τον Μ.Μουρκοκ αποταν παλι νικησαν οι πιο αντιφατικοι χαρακτηρες! Το ''Χομπιτ᾽᾽ ομως το αγαπω ακομα πολυ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
'Επρεπε να είχα βάλει και την Μπέττυ Σμιθ, τώρα που το βλέπω..και αυτή με ένα βιβλίο έγινε διάσημη αλλά τι βιβλίο όμως!!!
 
Βερν και... τα μυαλά στα μίξερ !!!
 
Δε νομίζω ότι ένας συγγραφέας που έχει γράψει ένα βιβλίο μόνο μπορει να χαρακτηρηστεί "αγαπημένος". Αγαπημένο το βιβλίο ναι αλλά αγαπημένος ο συγγραφέας νομίζω ότι πρεπει να έχεις διαβάσει μερικά βιβλία του για να μπορείς να τον κρίνεις (θα μου πεις βέβαια ότι εδώ ο Τσόρτσιλ έχει πάρει Νομπελ... :p )
 
Θορ, έτσι νομίζω και εγώ οτι χρειάζεται ένας αριθμός βιβλίων για να μιλήσεις για αγαπημένο συγγραφέα. Υπάρχουν όμως και ορισμένα βιβλία όπως το ''όσα παίρνει ο άνεμος'' ή ''το ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν'' που΄είναι αστεράτα και μοναδικά.
 
Γιατι εχω την εντυπωση οτι καπου εδω μεσα

εχει ξαναπαρει το ματι μου μια παρομοια δημοσκοπηση?:what:

Καταραμενο Αλτσχαιμερ... :banghead:

Anyway...στα της παρουσης τωρα. :)

Δυσκολη αποφαση.... :xm:

Απο την μια ο Ιουλιος Βερν με:"Ταξιδι στο κεντρο της Γης"-Ο γυρος του κοσμου σε 80 ημερες"-"20.000 λευγες κατω απο την θαλασσα" κλπ...

και απο την αλλη ο Τζον Ρ.Ρ.Τολκιν με:"Χομπιτ"-"Αρχοντα των Δακτυλιδιων"-"Σιλμαριλλιον"-"Τα παιδια του Χουριν" κλπ...

Θα το σκεφτω και θα επανερθω. :)
 
Σταύρο, είδες την δημοσκόπηση του Θορ για τους ήρωες του Βερν, χε, χε!
 
αριαδνη είπε:
Σταύρο, είδες την δημοσκόπηση του Θορ για τους ήρωες του Βερν, χε, χε!
Α να γεια σου!!!!!!! :d@redevil

Μα ελεγα κι εγω.... :D

Μπραβο βρε Αριαδνη! :thumbup:

Λοιπον μετα απο πολυ και ωριμη σκεψη (λεμε τωρα... :p ) ψηφιζω Τολκιν!!! :)

Αλλωστε εχω θεμα /κολλημα /Τρελα / παθος μαζι του!!!!!:animeek:
 
Ψηφισα Ιουλιο Βερν φυσικα.Θελωντας και μη τον εμαθα πολυ καλα αφου τα περισσοτερα βιβλια που μου εκαναν μικρος δωρο ηταν δικα του.Ηταν οι ευκολη λυση για εναν συγγενη απο το να σπαζοκεφαλιαζεται τι δωρο να παρει στο ανηψι/βαφτιστηρι του.Επισης λατρεψα τις ιστοριες του μεσα απο μεταφορες τους σε κινουμενα σχεδια, ταινιες και κομικς.Να και η συλλογη μου...

Προβολή συνημμένου 66160Προβολή συνημμένου 66161

291020123821.jpg

241020123814.jpg
 
Μικρός ήμουν φανατικός του Βερν, μέχρι που κάποιος συγγενής μου έφερε δώρο το Χόμπιτ. Στην αρχή χαλάστηκα, αλλά μόλις άρχισα να το διαβάζω το "κατάπια" σε δυο μέρες. Για μένα και μόνο για τις ιστορίες του Τούριν Τουραμπαρ και του Μπέρεν και της Λούθιεν από το Σιλμαρίλιον αξίζει κάποιος να διαβάσει Τόλκιν. Σε μεγάλη εκτίμηση και ο Μαρκ Τουέιν, για πολλούς λόγους.

Με μόνο 10 ονόματα στη δημοσκόπηση είναι δύσκολο να τους βάλεις όλους, αλλά αξίζει να κάνω μια αναφορά στον Τζακ Λόντον και στον Αλέξανδρο Δουμά (πατέρας)
 
Ψηφισα Ιουλιο Βερν, απο τους μεγαλους πατερες της επιστημονικης φαντασιας. Ειναι λιγο αδικο παντως να λειπει απο τις επλογες ο πατερας και δασκαλος Χανς Κριστιαν Αντερσεν, και να υπαρχει ο Τολκιν.
 
Μονο απο αμεληα θα δεχτω οτι ο Stephen king δεν ειναι μεσα στην λιστα :p Μονο αυτος υπαρχει για μενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Κινγκ είναι ακόμα ζωντανός και δημιουργεί οπότε εγώ δεν θα τον θεωρούσα ρετρό
 
Αν ειναι το θεμα ας ονομαστη ''ποιος ειναι ο πεθαμενος αγαπημενος μας ρετρο συγγραφεας'' γιατι αλλιως κολαει μια χαρα ο King που γραφει εδω και δεκαετιες.
 
Τόλκιν FTW! Δυστυχώς τον ανακάλυψα μετά τις ταινίες του Άρχοντα....
 
Η Ενιντ Μπλάιτον είναι πολύ αγαπημένη συγγραφέας παιδικής ηλικίας στην Αγγλία :)
 
Λουίζα Άλκοτ. Για τις αξεπέραστες "Μικρές Κυρίες" και το σίκουελ του βιβλίου "Νέες Μητέρες".
 
D@redevil είπε:
2. Ιούλιος Βερν! Μακράν και με διαφορά! :)
[edit] Όχι!!!! Τώρα είδα ότι έβαλες την Άγκαθα Κρίστι!

Γιατί μου το κάνεις αυτό?! :precry:

Τεσπα, επειδή την Άγκαθα τη "γνώρισα" μετά τα 16 μου, θα παραμείνω πιστή στον Ιούλιο, καθώς όντως, συντρόφευσε μεγάλο μέρος της παιδικής μου ζωής!
Ακριβώς μα ακριβώς ό,τι έγραψε η Dare ισχύει και για μένα. Γενικά νομίζω ότι μία ψηφοφορία αγαπημένου συγγραφέα παιδικών χρόνων αδικεί λίγο την Άγκαθα, καθώς δεν είναι και ό,τι κατάλληλο για μικρές ηλικίες. Αν όμως μιλούσαμε για εφηβεία μάλλον θα ήταν πολύ πιο πάνω. Αλλά και πάλι δεν τα έχει πάει κι άσχημα :)
 
Πίσω
Μπλουζα