Αγαπημένο τραγούδι Αλίκης σε ταινία (1960-65)

γιατι δεν το εκανες στυλ poll?αστο το χερακι σου με διαφορα απο εμενα
 
Αστο το χερακι σου...ΦΥΣΙΚΑ!

Ωραια μελωδια, εξαιρετικη σκηνη...με μια απαστραπτουσα η Βουγιουκλάκη
 
"Μου αρέσουνε τ' αγόρια" ! Το θεωρώ ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ σύθνεση του Κώστα Καπνίση ! Και για να "βγάλω" τα ακκόρντα και τη μελωδία, το έπαιζα από MP3 στη μισή ταχύτητα, για να το καταλάβω !

Και φυσικά, ανήκουν πολλά εύσημα και στην Αλίκη, που μπόρεσε να το "ακολουθήσει", και να το αναδείξει, αφού το θεωρώ εντελώς διαφορετικό από ό,τι είχε τραγουδήσει μέχρι τότε !
 
Δύσκολη επιλογή,όλα τους εξαιρετικά τραγούδια!Ψήφισα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια στην επίσης για μένα αγαπημένη μου ταινία της ''Μοντέρνα Σταχτοπούτα'',το ''Υπομονή'' δίπλα στο ΜΕΓΑΛΟ Γρηγόρη Μπιθικώτση!
 
θαλασσα πλατια..μες σ αυτη την βαρκα και αστο το χερακι σου...καταπληκτικη σκηνη..η αλικη μια κουκλα και οπως εγραψαν και οι κριτικοι:η αλικη στο δολωμα θυμιζει ξεροψημενα φρατζολακια και πορτραιτα του ρενουαρ...η σκηνη λοιπον αυτη ειναι σαν "βιντεοκλιπ" πια, του τραγουδιου σωτσα δωσμενο απο τον σακελλαριο
 
Το λεει ο τιτλος αλλα ας το επισημανω και εγω,οτι η δημοσκοπηση αφορα την περιοδο 1960-65,εξ ου και λειπει το ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ του Λοϊζου που αναφερατε. Θα μπορουσε καποιος φιλος να κανει αλλη δημοσκοπηση για αλλη χρονικη περιοδο της Αλικης!!!
 
Το ξημερώνει για μένα από το ''η Λίζα και η άλλη''! έχει χωρωδία και τα μικρά παιδιά :D που δίνει μια γλυκεια άισθηση στο άκουσμα και εκτός αυτού σε γεμίζει αισιοδοξία το τραγουδάκι αφού ακούγεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ηρωιδας...

 
Παντως αν ηταν στη λιστα, θα ψηφιζα το Ας ηταν ολη η ζωη μου σαν και σημερα. Ενα τραγουδι που με πλημμυριζει συναισθηματα γιατι η Αλικη το ερμηνευει μοναδικα.

Μιλαει για τις ομορφες στιγμες της ζωης που χανονται και δε γυριζουν ποτε ξανα, αφηνοντας μονο μια γλυκια αναμνηση. Μιλαει για το φως που γινεται σκοταδι, τα νιατα που φευγουν και για την πρωινη δροσια που τοσο μα τοσο γρηγορα δινει τη θεση της στο δειλινο.

"Και να μην εφτανε ποτε ποτε το δειλινο το σκοτεινο......"
 
bambinella 100 είπε:
Παντως αν ηταν στη λιστα, θα ψηφιζα το Ας ηταν ολη η ζωη μου σαν και σημερα. Ενα τραγουδι που με πλημμυριζει συναισθηματα γιατι η Αλικη το ερμηνευει μοναδικα.Μιλαει για τις ομορφες στιγμες της ζωης που χανονται και δε γυριζουν ποτε ξανα, αφηνοντας μονο μια γλυκια αναμνηση. Μιλαει για το φως που γινεται σκοταδι, τα νιατα που φευγουν και για την πρωινη δροσια που τοσο μα τοσο γρηγορα δινει τη θεση της στο δειλινο.

"Και να μην εφτανε ποτε ποτε το δειλινο το σκοτεινο......"
συνφωνω μαζι σου!!!
 
"Μου αρέσουνε τα αγόρια". Πολύ τζαζ για την Αλίκη αλλά μια χαρά το είπε !
 
Ας θυμηθούμε και δύο άλλα πολύ όμορφα τραγούδια της Αλίκης τα οποία θα μπορούσαν να είναι στη λίστα και μάλιστα απέδειξαν ότι έχουν και διαχρονικότητα, δεδομένου ότι επανεκτελέστηκαν πρόσφατα

http://www.youtube.com/watch?v=jXwnRkr2XXg

(ρικο ρικο ρικοκο) από την ταινία "Η μουσίτσα"

http://www.youtube.com/watch?v=6mXdhGwf9IM

(το φεγγαράκι) από την ταινία "Η σωφερίνα"

Από τα τραγούδια πάντως της λίστας ψήφισα τελικά το πανέμορφο 'Ασ' το το χεράκι σου"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από αυτές που είναι για ψήφισμα το "Άστο το χεράκι σου". Από τα πλέον όμορφα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Αλλά αν μπορούσα να προσθέσω κάποιο στη λίστα αυτό θα ήταν το "Μια βάρκα ήταν μόνη της, σε θάλασσα γαλάζια" από την ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό". Αυτό το τραγούδι το λατρεύω. Μου θυμίζει θάλασσα, έρωτα, καλοκαίρι. Μου θυμίζει το νησί μου. Είναι δροσερό, ανάλαφρο σαν αεράκι.
 
Πίσω
Μπλουζα