Αγαπημένο τραγούδι ελληνικής ταινίας

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.447
Αντιδράσεις
49.724
Ποιό είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από ελληνική ταινία? ΠΡΟΣΟΧΗ! Από τραγουδιστή και όχι από ηθοποιό. Βάζω κάποια ενδεικτικά...


1. Βρέχει φωτιά στη στράτα μου - Στράτος Διονυσίου.

 


2. Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου - Γιάννης Πουλόπουλος.


 


3. Τι σου κανα και πίνεις - Πόλυ Πάνου.


 


4. Τόσα καλοκαίρια - Δάκης.


 


5. Άπονη ζωή - Γρηγόρης Μπιθικώτσης.


 


6. Αγωνία - Τόλης Βοσκόπουλος.


 


7. Άνοιξε πέτρα - Μαρινέλλα.


 


8. Χάθηκε το φεγγάρι - Βίκυ Μοσχολιού.


 


9. Σκληρό μου αγόρι - Πόπη Αστεριάδη.


 


10. Άλλο...



 
Εγώ είμαι ανάμεσα στη Βίκυ Μοσχολιού και στον Στράτο Διονυσίου. Υπέροχα τραγούδια και τα δυο. Αλλά θα ψηφίσω το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" , γιατί το όλο κλιπ και η σκηνοθεσία του τραγουδιού , με τον Νίκο Κούρκουλο να καίει τα υπάρχοντά του , συνεχίζει και με συγκινεί πολύ όσες φορές και αν το δω.
 
tonytony μας βαζεις δυσκολα τωρα.. :) επειδη μου αρεσουν τα περισσοτερα της λιστας που εφτιαξες και για να μην αδικησω κανενα τραγουδι θα βαλω 10.αλλο..
 
katerinak είπε:
tonytony μας βαζεις δυσκολα τωρα.. :) επειδη μου αρεσουν τα περισσοτερα της λιστας που εφτιαξες και για να μην αδικησω κανενα τραγουδι θα βαλω 10.αλλο..
Χα χα ναι αλλά το "άλλο" το έβαλα για να πει κάποιος ποιο "άλλο" του αρέσει!!! :D
 
Το τραγούδι ήθελα κάτι να σου πω(μ' ένα παράπονο) του Δήμου Μούτση, έχει ερμηνευτεί από μέγιστους όπως ο Μητροπάνος και ο Μπιθικώτσης αλλά μ' αρέσει περισσότερο η ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά στην ταινία ένας μάγκας στα σαλόνια!!
 
Φοβερό τραγούδι κι αυτό boomer!!! Πόσα να πρωτοβάλεις σε μια λίστα...Είναι άπειρα!
 
tonytony είπε:
Χα χα ναι αλλά το "άλλο" το έβαλα για να πει κάποιος ποιο "άλλο" του αρέσει!!! :D
ενταξει τοτε θα πω το τραγουδι "η μπαλαντα της Καιτης" της αειμνηστης Καιτης Χωματα στην ταινια "σκιες στην αμμο"

αν και μου αρεσουν ολα τα τραγουδια που ακουγονται στη συγκεκριμενη ταινια..
 
Χωρίς δυσκολία ψηφίζω το "ΒΡΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΜΟΥ" με τον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου.
 
"Άναψε καινούριο μου φεγγάρι" του Πλέσσα, που τραγουδά η Μάρθα Καραγιάννη (με τη φωνή της τραγουδίστριας Δέσποινας Σταυρουλάκη) στο "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα".

"Ποια νύχτα σε έκλεψε" του Πλέσσα, που τραγουδά ο Πουλόπουλος στον "Κατεργάρη".

"Σιγά σιγά ξημέρωσε" που τραγουδά η Εύη Μυλοπούλου στο "Έγκλημα στο Κολωνάκι".

"Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" με τον μοναδικό Στράτο Διονυσίου στο "Ορατότης μηδέν".

"Εκείνο το καλοκαίρι" του Σπανού, που τραγουδά η Αφροδίτη Μάνου στην ομώνυμη ταινία.
 
Πραγματικά δύσκολη επιλογή μιας και πρόκειται για τραγουδάρες (αυτές στην λίστα) και άλλα τόσα και ακόμα παραπάνω εκτός,

Θα ψηφίσω τον μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση με την Άπονη ζωη των επίσης τεράστιων Παπαδόπουλου - Ξαρχάκου
 
1o αυτό. Μετά όλα τα άλλα. Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.

" της Πόλυς Πάνου, που όμως ακούστηκε στην θεατρική αλλά όχι και στην κινηματογραφική εκδοχή των "Κόκκινων φαναριών". Επίσης πολύ κοντά θεωρώ και το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όλα τα παραπάνω τραγούδια είναι εξαιρετικά και διαλεκτά,αλλά εγώ ίσως σας ξαφνιάσω με την επιλογή μου!Είναι από την αγαπημένη μου ''Μοντέρνα Σταχτοπούτα'' το τραγούδι:''Quando arivera'' με τον εξαιρετικό για μένα τραγουδιστή Tony Pinelli
 
κατερινακ συμφωνούμε απόλυτα, μα τετοια μουσική ταυτιση απόψεων!!! ναι η Καιτη Χωματα γραφει σε αυτη την ταινια και ότι να πεις για την αγγελική φωνή της και την διακριτική, όμορφη της παρουσια λίγο θα είναι!

όμως υπάρχει στην λίστα Πουλόπουλος, οπότε... και δεν είναι τυχαιο το τραγούδι: μέθυσε απόψε το κοριτσι μου!!! οποτε το 2 από μενα, μπραβο για την επιλογη tonytony!

πολυαγαπημενο και ενα τραγουδι των αδελφων Μπρογιερ που ακούγεται στο τέλος της ταινιας ΄΄ ο Θωδορος και το δίκανο'' !!

επίσης και απο την ταινια η Παριζιανα, όλα τα τραγούδια!
 
Βρέχει φωτιά στη στράτα μου - Στράτος Διονυσίου.
 
Πραγματικά υπέροχα τραγούδια... Δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις για αγαπημένο...

Βάζω και εγώ 2, ενδεικτικά...

Από την ταινία, κορίτσια στον ήλιο:

 
Εγώ θα αναφερθώ για άλλη μία φορά στη αγαπημένη μου Ρένα Κουμιώτη και στο "Δώσε μου το στόμα σου" από την ταινία Μία τρελή τρελή σαραντάρα. Δεύτερο θα βάλω το Ένα αητό αγάπησα της Μπέμπα Μπλανς (στίχοι μεγαλείο, ερμηνεία αξεπέραστη) από την ταινία "Καλώς ήρθε το δολλάριο". Και αφού γυναικοκρατείται το post μου θα διαλέξω το "Τι σου κανα και πίνεις" από το "Όλγα αγάπη μου" από τον κατάλογο που μας προτείνεις :) .
 
Δύσκολο να επιλέξω. Όσον αφορά τα τραγούδια της λίστας, η ψήφος μου μοιράζεται μεταξύ του "Τι σου'κανα και πίνεις" από την ταινία Όλγα αγάπη μου, και του "Τόσα καλοκαίρια" από το Γοργόνες και μάγκες! Πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια,τα οποία όμως με αγγίζουν εξίσου. Λατρεύω επίσης το "Όταν μιλάς για χωρισμό" με τον Γιάννη Πουλόπουλο από την Παριζιάνα. Τέλος να αναφέρω πως κάποιες μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του 70 ακούστηκαν (ενδεχομένως και να πρωτοακούστηκαν) σε exploitation films. Ενδεικτικά πολυαγαπημένα μου τραγούδια που ακούστηκαν σε τέτοιες ταινίες είναι το αριστουργηματικό 'Ένας κόμπος η χαρά μου" του τρισμέγιστου Σταύρου Κουγιουμτζή με το Γιώργο Νταλάρα που ακούστηκε στην ταινία Κυνηγημένοι εραστές (με τη Δώρα Σιτζάνη και το Φαίδωνα Γεωργίτση), καθώς και το "Παραμυθάκι μου" με το Γιάννη Καλατζή που ακούστηκε στην ταινία Η ιδιωτική μου ζωή (με την Άννα Φόνσου)!
 
-το ποταμι με τον καλογιαννη στο θεμα συνειδησεως[1973]. στο φως του δειληνου στο ο καπιταλιστας και η τραγουδιστρια[1982]σαν με κοιτας στο εκεινο το καλοκαιρι [1971]κλπ κλπ
 
Πίσω
Μπλουζα