Αγαπημένο Sonic game: Μέρος Α' (1991-1995 era)

Αγαπημένο Sonic game: Μέρος Α' (1991-1995 era)

  • Sonic [MS]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic 2 [MS]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic Blast [GG]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic [MD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic 2 [MD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic 3 [MD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic & Knuckles [MD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic 3D Blast [MD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sonic CD [MCD]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Knuckles' Chaotix [32X]

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Ναι και μένα το Sonic CD με κουράζει μετά από λίγο.Ωραίο αλλά με την καμμία το καλύτερο. Imgema δεν είναι ότι βγήκε πιο νωρίς, κάθε άλλο το 1993 βγήκε ενώ το Sonic 2 βγήκε το 1992, απλώς το παιχνίδι είναι βασισμένο στον κώδικα του Sonic 1 πολύ περισσότερο από το Sonic 2. Το Sonic CD το έφτιαξε μία ομάδα στην Ιαπωνία, ενώ το Sonic 2 το έφτιαξε μία ομάδα στην Αμερική με πάρα πολλούς από τους αρχικούς συντελεστές.

Το Sonic 3 έσπασε αναγκαστικά σε δύο κομμάτια γιατί δεν έφτανε ο χρόνος να το ολοκληρώσουν. Σκέφτηκαν το LockOn και το πλάσαραν ως κάτι απίστευτο γιατί αλλιώς ο κόσμος θα το έβλεπε ως κοροϊδία στα μούτρα τους! Οπότε βάζοντας και το Sonic 3 αλλά και το Sonic&Knuckles έπαιρνες το Sonic 3 & Knuckles που είναι το ολοκληρωμένο Sonic 3! Και αυτό για μένα είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σε Sonic και ένα από τα καλύτερα platformers για το MegaDrive και όχι μόνο.

Αμέσως μετά επιλέγω το Sonic 2 για το μέγεθός του και γιατί διόρθωσε πάρα πολλά προβλήματα που υπήρχαν με το πρώτο παιχνίδι. Το σημαντικότερο για μένα ήταν που έκαναν τις πίστες να διαρκούν 2 acts, έναντι 3 που ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Τα 3 acts κούραζαν και κουράζουν λίγο μπορώ να πω, ενώ το Sonic 2 έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και άνετα θα το έβαζα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή στο MegaDrive για να παίξω λίγο! :D
 
Αχ ρε Wally^^! Και ηθελα να ψηφισω το Sonic Triple Trouble για GameGear! Ισως ενα απο τα καλυτερα Sonic που επαιξα ποτε εστω και σε φορητη κονσολα που ηταν.Τα γραφικα του και ιδιαιτερα ο ηχος(Ιδιως στη πιστα του boss train) ητανε ομορφα.
 
Wally είπε:
Ας ξεκινησει η αιματοχυσια για το αγαπημενο Sonic universe game..οποτε αναγκαστηκα να αφησω καμποσους αξιολογους τιτλους απ εξω!
1) Ήταν υποχρεωτικό να συμπεριλάβεις την πρόταση "universe" αντί για σκέτο: "Αγαπημένο Sonic Game ;" 'Ετσι και νομίζω πως αφενός θα ήταν "καλύτερο" και αφετέρου ο αποκλεισμός αξιόλογων τίτλων θα ήταν μικρότερος. Δηλαδή (λόγω και των περιορισμένων-10-θέσεων που είπες και εσύ) , "προτίμησες να υπάρχει σαν επιλογή το "Knuckles Chaotix" και όχι το "Sonic Chaos". Για μένα είναι λάθος αυτό διότι και χρονολογικά (αφου χρονολογικά κάνεις τη δημοσκόπηση) δν πρόκειται να συμπεριληφθεί το όμορφο αυτό Sonic Game.

Wally είπε:
Μα το ίδιο πράγμα λέμε! Είπα εγώ πως το "Sonic 3D" για MEGA DRIVE δεν κυκλοφόρησε στην εν λόγω 4ετία; Αυτό που είπα είναι πως υπάρχει το"Sonic 3D" και σε άλλη πλατφόρμα, μεταγενέστερη του Μega Drive, (και σε ποιό βελτιωμένη έκδοση προφανώς) άρα θα μπορούσε να υπάρχει μόνο σε αυτή την κατηγορία. (και μη μου πείς ότι έχεις σκοπό να τα συμπεριλάβεις ΟΛΑ στη λίστα σου, γιατί θα-ξανα-αναφέρω το "Sonic Chaos" ;) )

ΥΓ: Ξέρω πως σε έχω "μπριζώσει'", αλλά να ξέρεις μιλάω με φιλικό τόνο... :p :D

f2bnp είπε:
Το Sonic 3 έσπασε αναγκαστικά σε δύο κομμάτια γιατί δεν έφτανε ο χρόνος να το ολοκληρώσουν. Οπότε βάζοντας και το Sonic 3 αλλά και το Sonic&Knuckles έπαιρνες το Sonic 3 & Knuckles που είναι το ολοκληρωμένο Sonic 3!
Kάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες λίγο...επειδή μια φορά μόνο (και αυτό σε emulator) είχα παίξει το "Sonic&Knuckles", που εξηγείς λίγο απλούστερα αυτά που ανέφερες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sonic 1 FTW! (για megadrive φυσικά)
 
f2bnp είπε:
Οπότε βάζοντας και το Sonic 3 αλλά και το Sonic&Knuckles έπαιρνες το Sonic 3 & Knuckles που είναι το ολοκληρωμένο Sonic 3! Και αυτό για μένα είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σε Sonic και ένα από τα καλύτερα platformers για το MegaDrive και όχι μόνο.
Θα συμφωνησω απόλυτα. Και για μένα το Sonic 3 & Knuckles δεν ειναι μόνο το καλύτερο Sonic, αλλα και το καλυτερο 2D platform γενικότερα, μαζί με το SMW2, Yoshi's Island. Και δεν πιστευω ότι θα το ξαναφτάσουν ποτέ. Το στιλ γραφικών του, το animation του Sonic, το level design και η μουσική, είναι όλα αξεπέραστα.... και δεν μιλάει η νοσταλγία, αν ήταν έτσι τότε θα μιλούσα για το Sonic 1 ή 2 με τα οποια μεγάλωσα :p

Edit: Oρίστε και η καλύτερη πίστα του Sonic & Knuckles (spoiler alert για μερικους)

Μου αρέσει ιδιεταιρα η Γη σαν background και η μουσική. Καταφερα τελικα μετα απο χρόνια και έπαιξα αυτήν την πίστα σε emulators.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dimitrios είπε:
Kάτσε γιατί τώρα με μπέρδεψες λίγο...επειδή μια φορά μόνο (και αυτό σε emulator) είχα παίξει το "Sonic&Knuckles", που εξηγείς λίγο απλούστερα αυτά που ανέφερες;

Λοιπόν άκου να δεις πως έχει το θέμα. Το Sonic 3 όταν βγήκε τον Φεβρουάριο του 1994 ήταν ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι! Αρχικά οι δημιουργοί ήθελαν το Sonic 3 να είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά λόγω έλειψης χρόνου και πίεσης από την Sega το κυκλοφόρησαν με αυτήν την μορφή ούτως ώστε να το συνεχίσουν και να βγάλουν ένα part 2 ;)

Και το Part 2 είναι το Sonic&Knuckles. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινάει ακριβώς εκεί που τελείωσε το Sonic 3 και έχει μία υποδοχή για cartridge από πάνω!!! Ε πάνω εκεί βάζεις και το Sonic 3 και παίρνεις το πλήρες παιχνίδι στην ουσία ;)

Μπορείς να σώσεις το παιχνίδι όπως στο Sonic 3(στο Sonic & Knuckles δεν έχει save), μπορείς να παίξεις περισσότερες special stages και να πάρεις 7 chaos emeralds και άλλα 7 Super Emeralds, καθώς επίσης μπορείς να παίξεις με τον Knuckles στις πίστες του Sonic 3.

Αυτά ελπίζω να σε βοήθησα.
 
To περιεργο πάντως με το Sonic & Knuckles ειναι οτι συνδέεται και με το Sonic 2 και μπορεις να παιξεις τις πιστες του Sonic 2 με τον Knuckles. Το level design του Sonic 2 σου επιτρεπει να πας σε σημεια που πριν δεν μπορουσες με το σκαρφαλωμα του Knuckles, οποτε σε αυτην την περιπτωση, η ιδέα του lock on cartridge πρεπει να υπηρχε πριν απο το Sonic 3.
 
@ f2bnp

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά θα συνεχίσω με τις απορίες μου...

Το ότι το Sonic & Knukles ήταν συνέχεια του Sonic 3, το είχα καταλάβει. Το ότι έπαιρνε υποδοχή για cartridge από πάνω και αυτό το είχα ακούσει. Αλλά και πάλι η μόνη διαφορά δεν είναι πως μπορείς να παίξεις στο Sonic 3 και με τον Κnukles? Θεωρείται δηλαδή ποιό πλήρες ένα παιχνίδι όταν μόνο και μόνο παίζεις με ένα χαρακτήρα παραπάνω;

Στο "Sonic & Knukles" άλλαζε τίποτα;

Σόρρυ για τις ερωτήσεις αλλά το "Sonic & Knukles" ήταν το μοναδικό που δεν κατάφερα ποτέ μου να τερματίσω. Ήταν χαλαρά το ποιό δύσκολο της σειράς. Σύν πως τα χω ψιλω χασει με όλες αυτές τις "επιπροσθέσεις"... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sonic 2 για megadrive γιατι μου αρεσε αφανταστα
 
Πράγματι γίνεται και το παραπάνω. Πολύ πιθανόν και να υπήρχε καθώς το μόνο που κάνει το cartridge του Sonic&Knuckles είναι να patchάρει το Sonic 2. Στην ουσία υπάρχει ένα τσιπάκι πάνω στο cartridge που εαν αναγνωρίσει το Sonic 2 το καθοδηγεί από εκεί και του περνάει το sprite του knuckles και κάποιες τροποποιήσεις στην παλέτα εαν δεν κάνω λάθος. Πάντως το ίδιο θα συνέβαινε και με το Sonic 1 αλλά επειδή η παλέτα του Knuckles είχε κάποιες ιδιομορφίες και προκαλούσε ανωμαλίες στα χρώματα του παιχνιδιού δεν το υποστήριξαν. Αυτό βέβαια ολοκληρώθηκε από fans αργότερα :p

Περισσότερα σχετικά με το Sonic 2 + Knuckles δείτε εδώ : http://info.sonicretro.org/Knuckles_in_Sonic_2

Φίλε Δημήτρη παίρνω από το Sonic Retro τα εξής:

"Sonic 3 & Knuckles is a game that results when Sonic 3 is locked-on to Sonic & Knuckles via Lock-On Technology. It acts as one large combined game and all the levels from Sonic 3 and Sonic & Knuckles become available.

There are several noticable differences when playing the games combined. Knuckles is playable in the Sonic 3 levels and Tails becomes available in the Sonic & Knuckles levels. Also, all of the levels from both games are accessible, starting from Sonic 3. Once these levels are completed the Death Egg falls off screen intact instead of being destroyed, and then the play continues straight to the levels of Sonic & Knuckles. The final boss of Sonic 3 is also omitted for Sonic and Tails.

After collecting all the Chaos Emeralds of Sonic 3 a new quest becomes available when entering the first special Stage in Mushroom Hill Zone which allows you to collect seven new Emeralds called "Super Emeralds". When these Emeralds are collected, Hidden Palace Zone will become available, and Sonic can transform into Hyper Sonic and Knuckles can transform into Hyper Knuckles. Tails has no Hyper form, but the Super Emeralds are needed for him to transform into Super Tails, as the Chaos Emeralds alone have no effect on him. There are also several other notable differences when playing these two combined games.

  • Game progress can be saved in Sonic & Knuckles by using Sonic 3's save feature (there are now 8 save slots instead of 6).
  • Save slots now display information about continues and lives remaining. It also shows the amount of Emeralds collected.
  • The music used in Sonic & Knuckles is used in the combined game. Thus, the songs that were different between Sonic 3 and Sonic & Knuckles (which include the title screen, 1-up, and invincibility sounds, as well as the mid-level boss music, Knuckles' theme and end credits theme) play the Sonic & Knuckles version.
  • Passing a star post makes all 3 Bonus Stages from both games available, including the slot machine stage (20-34 rings required), magnetic orbs stage (35–49 rings required), and the gumball machine (50–65 rings required).
  • Knuckles' levels are different from Sonic's and Tails' in most cases, with new areas and bosses.
  • There are slight differences in object placement in some of the Sonic 3 Zones (Launch Base especially). Sonic and Tails skips the final boss of Launch Base, while Knuckles still has to do it (although he skips the first true boss of Launch Base). The Sonic & Knuckles levels are the same, except that Mushroom Hill now has an intro (Tails airlifts Sonic in)."


Ελπίζω να σε βοήθησα!
 
Dimitrios είπε:
Το συγκεκριμένο rom πως λέγεται δηλαδή
Sonic and Knuckles & Sonic 3 (W) [!]

Αν εχεις goodmerged sets, βρίσκεται μέσα στο "Sonic and Knuckles" parent rom.
 
Εσβησα ή τροποποιησα καποια ποστς - δεν ειναι το θεμα μας οι romz των Sonic.
 
Dimitrios είπε:
Πιστεύω Wally πως στην κατηγορία master system θα μπορούσες αντί του "Sonic Blast" να συμπεριλάβεις το "sonic chaos"
Πολύ σωστά, κρίμα γιατί νομίζω είναι το καλύτερο...

Ελπίζω να είναι στο Β' μέρος...
 
To πρώτο Sonic για μένα. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, αλλά ήταν το παιχνίδι που με έκανε να μείνω με το στόμα ανοικτό όταν το έπαιξα.
 
Leon είπε:
To πρώτο Sonic για μένα. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο, αλλά ήταν το παιχνίδι που με έκανε να μείνω με το στόμα ανοικτό όταν το έπαιξα.
Μαζι σου Leon.Οντως οταν το ειδα το 1991 σε ενα φιλο ειχα μεινει με ανοιχτο το στομα επισης! :D
 
Αν είχε spining το Sonic 1 θα το ψήφιζα αλλά μιας και δεν είχει θα διαλέξω με βαριά καρδιά το Sonic CD.
 
εγώ ψηφίζω sonic cd επειδή μου άρεσε η εναλλαγή παρελθόντος/παρόντος/μέλλοντος.

τη θεωρώ πολύ πρωτότυπη ιδέα,κρίμα που δεν τη χρησιμοποίησαν και σε άλλα παιχνίδια...
 
Για συναισθηματικούς λόγους , Sonic the Hedgehog MD - αξέχαστη η πρώτη φορά που το έπαιξα...
 
Sonic 1 MD. Απλά επειδή από εκεί άρχισαν όλα. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα