Αγαπημένο Soundtrack του ANT1 της δεκαετίας του '90

sunset89

Human RetroDatabase
Joined
19 Αύγ 2008
Μηνύματα
2.792
Αντιδράσεις
239
Μετά την ψηφοφορία για το αγαπημένο μουσικό "πακέτο" από σειρές του Μεγάλου Καναλιού, σειρά έχουν τα προγράμματα του ΑΝΤ1.

Ο σταθμός, μέσα από τις προσεγμένες σειρές του στα 90s μας χάρισε όμορφες μελωδικές αναμνήσεις. Κάποιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την τηλεοπτική παραγωγή που προήλθαν και άλλες που κατάφεραν να γίνουν διαχρονικές.

Ποιο από τα παρακάτω ξεχωρίζετε;

Η Λάμψη - Μπέσυ Αργυράκη

(Ρόμπερτ Ουίλιαμς)

[video=youtube;tBlOz-nvjJk]http://www.youtube.com/watch?v=tBlOz-nvjJk

Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά - Γιώργος Νταλάρας


(Βασίλης Δημητρίου)



Άγγιγμα Ψυχής - Μιχάλης Χατζηγιάννης

(Γιώργος Χατζηνάσιος)

http://www.youtube.com/watch?v=PR6D7XE1kOc

Υπενθυμίζω ότι εδώ μπορείτε να ψηφίζετε και για τα soundtracks του Mega:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?18978-Αγαπημένο-Soundtrack-του-Mega-της-δεκαετίας-του-90
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανευκολη η επιλογη για μενα.

Το σωμα που ζητας, απο το Αγγιγμα Ψυχης. Ενα πραγματικο αγγιγμα ψυχης η μελωδια του Γιωργου Χατζηνασιου! (Αν και οπως ειδα, το συγκεκριμενο βιντεο δεν εχει και την καλυτερη εκτελεση).

Αν ειχα δυνατοτητα και δευτερης επιλογης, θα ακολουθουσε το Ισως, απο τον Εκπτωτο αγγελο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Χατζηνάσιο και ιδιαίτερα στο ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ, ψηφισα ΣΤΡΑΣ γιατι ξερω οτι δεν θα παρει πολλες ψηφους και γιατι ειναι απλα τελειο το ορχηστρικο των τίτλων,το αντίστοιχο ΕΛΙΣΣΩ από Τσαλιγοπούλου,και επίσης αγαπημένος και ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ απο Ελενα Ακρίτα!!!

Μπράβο στον Π.Καλαντζόπουλο για το εξαρετικο soundtrack και μπράβο και στην Αναστασία που το συμπεριέλαβε στο poll!!!

(έχω και το cd μάλιστα lol)
 
Ενώ ήμουν ανάμεσα στην Λάμψη και στο άγγιγμα ψυχής, τελικά υπερίσχυσε η Λάμψη γιατί η μελωδία της έχει κάτι το μεγαλιώδες!
 
Γιατι δεν γίνεται να ψηφισουμε παραπανω απο ενα ε????? μας αναγκαζεις να διαλεξουμε τσ τσ τσ χαχαχα! Αγαπημενη Μαρινελα ψηφισα αν και πραγματικα και τα αλλα κομματια ειναι φοβερα ακομα και απο το αγγιγμα ψυχης ( παρολο που η σειρα και ο Χατζηγιαννης δεν μαρεσουν)
 
Θα έπρεπε να είναι και το " Μονοπάτι της αγάπης" (1994) η μουσική του ήταν θεική...
 
Αν μπορούσα θα ψήφιζα τουλάχιστον 7 από τα 10 αυτά μελωδικά soundtracks!

Μιας όμως και η επιλογή είναι μια, επέλεξα τις καταπληκτικές συνθέσεις του Βασίλη Δημητρίου για την "Πρόβα του Νυφικού", που αγάπησα από πολύ μικρή! Ο δίσκος περιλαμβάνει πάρα πολλά ακόμα αξιόλογα κομμάτια, εκτός από αυτό των τίτλων, όπως είναι το "Για τα μάτια σου", "Τρελή", "Σε ένα φόντο λευκό", "Με ένα μπλουζ", "Ερωτικό σε 3 μέρη" και άλλα. Ο συνθέτης "έπιασε" ακριβώς την εποχή του έργου και έτσι, τόσο η σκηνοθεσία όσο και η μουσική επένδυση, δίνουν την αίσθηση παλιών ταινιών του αμερικάνικου κινηματογράφου! :)

Δυστυχώς έχουμε περιθώριο μόνο 10 επιλογών, αλλιώς θα συμπεριλαμβάνονταν αρκετά ακόμα μουσικά θέματα, όπως του Χατζηνάσιου για το Τμήμα Ηθών, Μια Γυναίκα από το Παρελθόν, τον Ταύρο και Τοξότη κτλ, του Δημητρίου για την Εκτέλεση, τον Κίτρινο Φάκελο, μα και ορχηστρικές συνθέσεις διαφόρων δραματικών σειρών! Πιθανόν σε ένα δεύτερο poll να συμπεριληφθούν κι αυτά!
 
Εντάξει! Στα soundtracks του Mega είχα δεκάλημμα, εδώ έχω τρίλλημα :cool:

Τα 3 που μ' αρέσουν είναι το "Άγγιγμα Ψυχής", το "Τρίτο Στεφάνι" και το "Στρας".

Από την "Πρόβα Νυφικού", ενώ μ' αρέσαν πάααρα πολύ το "Για τα μάτια σου μόνο" (υπέροχη η σκηνή που η Ματίνα και ο Απόστολος το χορεύουν στο "μαγαζί" της) και το "Μ' ένα μπλουζ" (νομίζω ότι είναι αυτό που ακούγεται όταν σκοτώνεται η Ματίνα), το ίδιο το τραγούδι των τίτλων δεν κατάφερε ποτέ να με συγκινήσει :xm:

Τελικά ψήφισα "Τρίτο Στεφάνι". Γιατί ο ρυθμός του τάνγκο είναι από τις αγαπημένες μου μουσικές, ο Κραουνάκης από τους αγαπημένους μου συνθέτες και τα λόγια του τραγουδιού νομίζω ότι ταιριάζουν απόλυτα και με την σειρά αλλά και με τη ζωή γενικά.

"Τόσοι γνωστοί στης νύχτας τον χορό έχουν πιαστεί ...

που ζήσαμε αυτή είναι η ομορφιά ...":flower:
 
«Τρίτο στεφάνι» …. Καταιγιστικό

Να προσθέσω εδώ ότι στο σάουντρακ δεν ακούγεται το δεύτερο κουπλέ από τους στίχους της Νικολακοπούλου : «Τρίτο στεφάνι, Λευκέ μου Πύργε, Παρθενώνα, ίδιο φουστάνι και καλοκαίρι και χειμώνα. Της μοίρας νύφη, μʼ ένα ταγκό καρδιά κομμάτια, πριν γίνω λήθη, φίλα με, κοίτα με στα μάτια»

Αν έχετε όρεξη μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο εδώ με την Πρωτοψάλτη και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής το 2002


[video=youtube;Lls-UKM1-6A]

 
Ημουν μεταξύ "Τρίτο στεφάνι" και "Άγγιγμα Ψυχής". Τελικά ψήφισα το Άγγιγμα ψυχής :)
 
Εγώ ήμουν ανάμεσα στα Πρόβα νυφικού και Τρίτο στεφάνι. Ψήφισα Πρόβα νυφικού.
 
Μπράβο sunset89 για το δημοψήφισμα!

Εγώ ψήφισα Λάμψη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσυ Αργυράκη, διότι από τότε που την πρωτοάκουσα την μουσική αυτή το 1991 και μέχρι και σήμερα, πάντοτε "ανατριχιάζω", μου αρέσει πάρα πολύ.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; ;)
 
Rapide, είχαμε το ίδιο δίλημμα αλλά τελικά εγώ ψήφισα το "Τρίτο στεφάνι" (by the way, σου 'χω πει πόσο πολύ μου αρέσει η φωτογραφία σου;...)
 
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Μπορεί η "Πρόβα" να προηγείται, αλλά οι διαφορές είναι πολύ κοντά! Υπάρχουν ωστόσο και soundtracks χωρίς καθόλου ψήφους! Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία! :)
 
Μου κάνει εντύπωση που τρεις σειρές δεν έχουν ακόμα πάρει ούτε μία ψήφο για τη μουσική τους... :(
 
Ανάμεσα στο Στρας, το Τρίτο Στεφάνι και το Άγγιγμα Ψυχής ψηφίζω το Άγγιγμα Ψυχής!
 
Ψήφισα τα "Βαμμένα Κόκκινα..." όχι μόνο για τους ευνόητους λόγους αλλά επειδή όλη η μουσική της σειράς ήταν εξαίρετη!!! :cool:
 
ψηφισα "εκπτωτος αγγελος" οχι για τη σειρα(την οποια δεν ετυχε ποτε να δω) αλλα για το τραγουδι "ισως" που ειναι ενα απ τα τραγουδια που μου αρεσουν.
 
1993-1994 το soundtrack του Βλάσση Γυναίκες γραβατες για την σειρά "Στον Αστερισμό της Γραβάτας"
 
Έκπτωτος Άγγελος ("Ίσως") - Γιάννης Βαρδής!!!

 

 


Ειναι ερωτικο τραγούδι και με λογία που σε αγγίζουν.
 
Πίσω
Μπλουζα