Αγορα dreamcast απο ebay, αλλα...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας mike
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mike

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
94
Εχθες, Παρασκευη, παρελαβα σχετικα γρηγορα (και λογω courrier) το νεο μου Dreamcast απο Γαλλια :) . Ειναι γαλλικο, αρα πιστευω οτι ειναι το ευρωπαικό. Ομως...

Οταν το εκλεισα, ο γαλλος, σε απαισια αγγλικα (μαλλον το εκανε επιτηδες), μου ειχε γραψει οτι δεν εχει "rf-tv cable". Εγω νομιζοντας οτι το dreamcast δεχεται κανονικο rgb (κιτρινο-κοκκινο-ασπρο καλωδιο ή rf κεραιας) απαντησα "dont worry, i have plenty of this cables", σκεφτομενος να βαλω απο playstation, η στην χειροτοτερη rf απο megadrive, mastersystem. Ομως το dreamcast εχει δικη του υποδοχη και δεν δεχεται τιποτα αλλο περαν του αυθεντικού καλωδιου. Στελνω μαιλ στο γαλλο και μου απανταει οτι εγραφε "buy as it is" και στην φωτο δεν υπηρχε πουθενα καλωδιο για tv. Τα νευρα μου :( Και το χειροτερο εχει δικιο, αφου εγω του ειπα οτι εχω. Και ετσι δεν μπορω καν να τεσταρω αν δουλευει το μηχανημα αφου δεν εχω εικονα. Φαινεται να παιζει οκ τα audio σιντι.

Στο ψητο τωρα: καποιος απο εδω (νομιζo o gianna, συγνωμη αν το γραφω λαθος) πρεπει να εχει τετοιο περιεργο καλωδιο, ετσι δεν ειναι? Υπάρχει καποιος αλλος που να πουλαει τετοια καλωδια? Αν γινεται θα ηθελα μια φωτο και ενα διαγραμμα του καλωδιου, ωστε αν δεν βρω να φτιαξω ενα μονος μου. Στην χειροτερη περιπτωση θα δανιστω ενα απο τον φιλο maddog ή καποιον αλλο, για μια ωρα, ωστε τουλαχιστον να δω αν δουλευει το μηχανημα οκ.

Οδηγό για να φτιάξεις καλωδιάκι θα βρεις στο section

"ρετρο μαστορέματα"->consoles.

Για καινούργιο δες στο ebay εδώ:

και αν θες και να το συνδέσεις σε οθόνη pc δες εδώ:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιχάλη, αν το Dreamcast σου έχει το μπλε logo και όχι πορτοκαλί-κόκκινο, τότε είναι σίγουρα PAL.

Αν είναι να αγοράσεις καλώδιο TV, προτείνω ανεπιφύλακτα το official SCART καλώδιο της Sega. Για απεικόνιση σε τηλεόραση, πραγματικά δεν πιάνεται. Υπάρχει εδώ στις 14 λίρες shipped. Πιθανώς μπορείς να το βρεις και φτηνότερα με λίγο ψάξιμο. Έχω αγοράσει και εγώ αντικείμενα από αυτό τον πωλητή, είναι αξιόπιστος.

Για τεστ του μηχανήματος, ευχαρίστως να σου δανείσω ένα από τα δικά μου καλώδια.

mike είπε:
ι.Στο ψητο τωρα: καποιος απο εδω (νομιζo o gianna, συγνωμη αν το γραφω λαθος) πρεπει να εχει τετοιο περιεργο καλωδιο, ετσι δεν ειναι?
Ασφαλως θα εννοεις τον Giama
2676660457be7687bbcd.gif

θα τον βρεις εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/member.php?u=620

αλλα και στο mame.gr οπου εχω την εντυπωση οτι μπαινει λιγο συχνοτερα :P )

http://www.mame.gr/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=81

Αν και επειδη πολυ προσφατα παρουσιαστηκε ,δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι εφικτο .............

Καταρχην πριν αρχισω να γραφω, θελω να ευχαριστησω τον τρισμεγιστο, sega-master, αρχοντα MADDOG που σε ελαχιστο χρονο προσφερε τα απαραιτητα (καλωδιο, αυθεντικο παιχνιδι, joypad) ωστε να τεσταρω το μηχανημα.

Ετσι, το dreamcast λειτουργει αψογα, με εξαιρετικη εικονα σε LCD 32'. Αν δεν δουλευε θα πεταγομουνα μεχρι την Γαλλια και θα το εφερνα καπελο στον γαλλο, που ουτε καλωδιο δεν εστειλε. Τα 2 χειριστηρια που ειχε μαζι ειναι ψιλοαθλια και τα κουμπια κολανε ελαφρως, αλλα ο maddog με προμηθευσε με καινουργιο χειριστηριο. Το καλωδιο συνδεσης tv (composite) ειναι δανεικο απο τον maddog, αλλα προχωραμε σε αμεση αγορα.

Παντως εντυπωσιαστηκα απο τα γραφικα του, το νομιζα (οπως αρκετος κοσμος) πολυ κατωτερο απο το playstation2 ακομα και απο το playstation1.

Mike, τα χειριστήρια, αν πιάνουν τα χέρια σου άνοιξέ τα και καθάρισέ τα. Οι επαφές με οινόπνευμα, τα πλαστικά χώρια με σαπουνάκι και τρίψτα με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Για τον αναλογικό μοχλό, παλιά καλή βαζελίνη, και καθάρισες.

Τα χειριστήρια δεν παθαίνουν τίποτε, με ένα καθάρισμα θα σε βγάλουν χρόνια ολάκερα.

Α, όπως είχε πει και ο Maddog, κάθε dreamcast owner που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και μια VMU στην κατοχή του.

Άσε pooky, τον έβαλα στο trip...

Αγοράζει και 2 VMU από Ebay άμεσα! :P

...και ζήτησε ήδη και όλα τα shooters. :)

Καλοριζικο mike και καλοπαιχνιδο,σε ενα πραγμα οντως που παραδεχομαι το Dreamcast ειναι τα γραφικα του,π.χ. αν βαλεις το Soul Caliber στο DC και το Soul Caliber 2 στο PS2 στο Dreamcast ειναι πολυ πιο "καθαρα" τα γραφικα του.

Σου συστηνω να παιξεις το Shenmue 1 & 2 ειναι τα παιχνιδια κορυφη για το Dreamcast.

!!

και βέβαια skies of Arcadia, καθώς και Ikaruga. Επίσης το Virtual Tennis ειναι απο τα καλύτερα τεννις που μπορεί να βρει κανεις στην ιστορία των Video games.

Φίλε Mike, μην βρίζεις τον Γάλλο, οι περισσότεροι στο ebay δεν πουλάνε μαζί με το πακέτο τα καλώδιο και συνήθως δίνουν ένα χειριστήριο. Μια χαρά deal εκανες. Να αγοράσεις το καλώδιο scart (αν και φαντάζομαι αυτό θα σου πρότεινε ο Maddog)

Θα παρω το καλωδιο που βγαζει σε composite και 2 RCA audio. Οταν βαζεις τον ανταπτορα γινεται scart, αλλα και ετσι οπως ειναι (κιτρινο, κοκκινο, ασπρο καλωδιο) μου κανει, διοτι στο μελλον θα φυγει απο την tv (με scart ανταπτορα που ειναι τωρα) και θα μπει στην SUPER απιστευτη 1084SD2 οθονη και θα σκιζει.

Και τωρα στα παιχνιδια. Αν και αρχικα εντυπωσιαστικα, κυριως με την πολυ καλη μεταφορα του Capcom VS SNK, τα υπόλοιπα παιχνιδια δεν ηταν τοσο καλα, με τα περισσοτερα (unofficial μαλλον) να ειναι παρομοια. Πχ. final fight, asterix, killbill1, caveman ninja ειναι τα ιδια παιχνιδια. Πολυ καλο ειναι και το fighting force 2 που το ειχα σε playstation2 και μπορω να πω οτι ειναι το ιδιο καλό. Αναμενω την αποκτηση shoot' em up μιας και ειναι η αγαπημενη μου κατηγορια, για να βγαλω τελικο συμπερασμα.

Ενα ειναι σιγουρο, μπηκα στο λουκι και μου αρεσει πολύ!

Δεν έχεις δει τίποτα βρε!

Αυτά που λες ότι είναι ίδια είναι όλα Beats of Rage mods. Πολύ καλά για το είδος τους, αλλά καμμία σχέση με το τι μπορεί να κάνει ένα DC σε πλήρη απόδοση.

Ειδικά αν θεωρείς καλό το FF2 όπως λες, έχεις να πάθεις μεγάλες πλάκες (θεωρείται από τα πιο rubbish παιχνίδια του DC) :P

mike είπε:
Θα παρω το καλωδιο που βγαζει σε composite και 2 RCA audio. Οταν βαζεις τον ανταπτορα γινεται scart, αλλα και ετσι οπως ειναι (κιτρινο, κοκκινο, ασπρο καλωδιο) μου κανει, διοτι στο μελλον θα φυγει απο την tv (με scart ανταπτορα που ειναι τωρα) και θα μπει στην SUPER απιστευτη 1084SD2 οθονη και θα σκιζει. (...)
καλά μην παίρνεις και όρκο ότι με απλό VHS σήμα θα σκίζει....

θα περνάει από διπλό antialising το σήμα, ένα εσωτερικό του DC και το άλλο από το VHS καλώδιο :D :D:D

RGB_vs_S-Video.jpg

αριστερά το scart και δεξιά το SVHS (που είναι καλύτερο από το vhs...) εμφανέστατες οι διαφορές στην λεπτομέρεια...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω βασικα για το dreamcast μου εχω παρει το κουτακι με το VGA επανω

εχει επισης και S-Video και composite (AV απλο)

εχεις και τις 3 συνδεσεις σε μια συσκευη με κατι λιγοτερο απο 30 ευροπουλακια.

πηρα αυτο και ελυσα ολα τα προβληματα μου.

http://cgi.ebay.co.uk/Sega-Dreamcast-MULTI-VGA-HD-HDTV-Box-adaptor-boxed-NEW_W0QQitemZ150347145192QQcmdZViewItemQQptZUK_ConsumerElectronics_VideoSwitches_SM?hash=item2301635fe8&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A7|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

και αυτο το link για να παρεις μια ιδεα φιλε μου.

ελπιζω να φανικα χρισιμος

Βασικα δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα του καλωδιου composite (δηλαδη το κιτρινο καλωδιο) και του scart που προκυπτει αν βαλεις αυτο το κιτρινο καλωδιο και τα δυο audio μαζι, πανω στο γνωστο ανταπτορα (ιδιο με Playstation, X-Box). Πως γινεται να υπάρχει διαφορα στην ποιοτητα, αφου ο ανταπτορας δεν κανει καμια ηλεκτρονικη μετατροπη?

Μην συγχεεις το βυσμα με τον τροπο συνδεσης.

To composite θα ειναι παντα composite οτι ανταπτορα και αν χρησιμοποιησεις.

Επισης το scart δεν ειναι παντα RGB.

Η ποιοτητα σηματος ΧΟΝΤΡΙΚΑ ειναι RF

Στο DC φυσικα να προτιμησεις RGB-Scart ή VGA...τα αλλα ειναι πολυ φτωχα και θα αδικησουν τα παιχνιδια και την κονσολα.

Τωρα ειχω παρει ενα καλωδιο που βγαζει σε composite, αλλα νομιζω οτι ειναι μια χαρα. Για rf δεν το συζητω, ειναι χαλια.

το scart βύσμα έχει μέσα εκτός του rgb (για χάρην ευκολίας) και τα VHS/SVHS ... οπότε δεν θα δεις καμοιά διαφορά έτσι...

επίσης πολύ κακώς καταδικάζεις το DC (ή οποιαδήποτε κονσόλα βγάζει scart) με το να το συνδέεις με VHS καλώδιο... η διαφορά είναι χαώδης...

Εχω την εντυπωση οτι η διαφορα μεταξυ VHS (composite) και scart, δεν ειναι χαωδης. Ισως ειναι λιγο καλυτερο, αλλα χαωδης ειναι μονο η διαφορα απο το απλο rf.

Και τα playstation τα ειχα παντα με ανταπτορα και τα τρια καλωδια για συνδεση με τηλεοραση.

Αλλα επαιζαν εξαιρετικα σε commodore 1084SD2, παντα με το κιτρινο καλωδιο πισω απο το 1084.

Φαντασου οτι στο composite απο το ιδιο συρμα περνα χρωματικοτητα και φωτεινοτητα πλεγμενη.

Στο Scart RGB το Horizontal sync, Vertical sync και καθε χρωμα ταιζει την συσκευη χωριστα.

Η διαφορα ειναι τεραστια.

Το RF ειναι οντως λυση απελπισιας.

Wally είπε:
Μην συγχεεις το βυσμα με τον τροπο συνδεσης.To composite θα ειναι παντα composite οτι ανταπτορα και αν χρησιμοποιησεις.

Επισης το scart δεν ειναι παντα RGB.

Η ποιοτητα σηματος ΧΟΝΤΡΙΚΑ ειναι RF

Μια μικρή διόρθωση. Το RGB δεν είναι ανώτερο του VGA αφού και το δεύτερο βγάζει ξεχωριστά RGB συν Horizontal και Vertical Sync συν DDC.

Πίσω
Μπλουζα