"Αδικημένα" συγκροτήματα

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.049
Οι περισσότεροι ταυτίσαμε το metal των 80's με τα κλασσικά μεγαθήρια όπως

MANOWAR, MAIDEN, METALLICA, PRIEST κλπ.

Όμως υπήρχαν και πολλά μικρότερα συγκροτήματα, που αν και καλά,

"αδικήθηκαν" και παρέμειναν ευρισκόμενα στην σκιά των "μεγάλων γκρουπ".

Από αυτά που μου άρεσαν, αναφέρω ενδεικτικά :

LIZZY BORDEN

RIOT

SDI

SWORD

HEIR APPARENT

METAL CHURCH

S.O.D.

HITTMAN

και φυσικά οι ΘΕΟΙ, FATES WARNING.

Αναμφισβήτητα θεικό και αδικημένο γκρουπ.

Το AWAKEN THE GUARDIAN είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη,

ένα από τα 10 καλύτερα metal albums όλων των εποχών.
 
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Exetlaios.Ενα ακομα group που επρεπε να φυγουν απο τη μεση τα "ιερα τερατα" ηταν και οι Iced Earth.Οχι ακριβως 80's συγκροτημα,αλλα την εποχη που εκανε τα πρωτα του δισκογραφικα βηματα,κυκλοφορουσαν ακομα "τα μεγαλα αρπαχτικα"...πολυ national geographic βλεπω
 
@exetlaios

Θα συμφωνήσω απόλυτα για τους Fates Warning καθώς αποτέλεσαν μαζί με τους Queensryche τα μεγαλύτερα και πληρέστερα σχήματα του progressive metal των 80s. Για το Awaken, δεν έχω να πώ κουβέντα καθώς το θεωρώ κι εγώ μια απο τις πιο μεγάλες metal στιγμές γενικότερα. Θα συμφωνήσω απόλυτα και για τους Heir Apparent και ειδικά για το εκπληκτικό ντεπούτο τους (Graceful Inheritance) - το οποίο και θεωρώ απο τα λίγα πραγματικά ολοκληρωμένα και ομοιογενή album.

Οι αγαπημένοι μου 'ξεχασμένοι' όμως , είναι οι Cloven Hoof με 3 εκπληκτικά album και ένα EP ( όποιος δεν τους έχει υπ'όψιν ας ακούσει πρώτα το A Sultan's Ransom - δεν θα χάσει ) καθώς παρουσίαζαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο με πολύ καλές μουσικές και αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι στο πάνθεον των 'μεγάλων' συγκροτημάτων.
 
LIZZY BORDEN

RIOT

SDI

SWORD

HEIR APPARENT

METAL CHURCH

S.O.D.

HITTMAN

Τι λες τωρα....με αυτους μεγαλωσαμε exetlaios απλα κορυφαιοι!!!!
 
Χαχα, Μαγκες δεν μπορειτε να φανταστειτε τι συγκροτηματαρες υπηρχαν στα 80's, οι οποιες ομως δυστυχως δεν καταφεραν για διαφορους λογους να πανε ψηλα. Ειπαμε, δεν πανε παντα ολοι οι αξιολογοι στην κορυφη, αφου οι περισσοτερες εταιριες προτιμουν εμπορικα συγκροτηματα. Γι αυτο το λογο καποιοι που το παλεψαν, μπορει να μην καταφεραν να γινουν γνωστοι, ωστοσο στα underground στεκια, η αξια τους ειναι δεδομενη. Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο πιστευω πως πρεπει να ασχολουμαστε και με την underground σκηνη.

Ενδεικτικα μονο:

MEDIEVAL STEEL, GRAVEN IMAGE, HEIR APPARENT, INHERENT SIN, TYRANT (US), PROUD EXISTENCE, EXODO, IVORY TIGER, STORMTROOPER, HAMMERHEAD, WITCHFINDER GENERAL, PALASS, LIEGE LORD, EMERALD (US),

ASTAROTH, DANGER ZONE, SORTILEGE, ARTCH, LEGEND (US), ION BRITTON,

SCANNER, ORACLE (Απο το Γιβραλταρ !!!)

και πολυ ακομα που δεν τους αναφερω επειδη θα ειμαι ανγκασμενος να γραφω για ωρες! Γι αυτο, οσοι απο εσας αντιμετωπιζετε με υπεροψια καπιοες αγνωστες μπαντες του παρελθοντος, καλα θα κανετε να αναθεωρησετε τις αποψεις σας!
 
GrimReaper.

to onoma tous apetrepe pollous apo to na tous akousoun.
 
Μερικα ακόμα διαμάντια:

-Cacophony (albums Speed Metal Symphony - Go Off! - μόνο ο θεος γνωριζει πως ενα συγκροτημα με τους Jason Becker και Marty Friedman καταφερε να χαντακωθει και να εξαφανιστει! Απλα, τα σόλο και η εξαντληση του fretboard απο νοτες ήταν παρα πολυ βαρυ φαινεται στα αυτια της νεολαιας του 80, και δεν ξεπουλουσαν στάδια..)

-Winter Rose (album Winter Rose - το πρωτο σχήμα του LaBrie απο Dream Theater)

-Paradox (album Heresy - τους ονομαζαν Οι Γερμανοι Metallica)

-Shadow Gallery (albums Shadow Gallery - Carved In Stone, αμερικανοι progressive)

-Winger (albums Winger - In The Heart Of The Young με το νεαρό τότε Reb Beach σε κιθάρα και Kip Winger σε bass/vocals)

-White Lion (albums Fight To Survive - Pride - με τον εκπληκτικο Vito Bratta σε κιθαρα)

Heir Apparent, Metal Church, kai Lizzy Borden εκαναν τρελες πωλησεις σε Αμερικη, αλλα για καποιο λογο δεν εκαναν θραυση στην Ευρωπη. Για ολα τα "αδικημενα" συγκροτηματα, δεν ειναι μονο ερωτημα το εαν αξιζαν να τα πανε καλυτερα και να κυριευσουν την παγκοσμια σκηνη, καθως παιζονται και πολλα παιχνιδια και με τις εταιρειες που εχουν απο πισω..

Τους Fates Warning μεχρι που εβγαλαν το NO EXIT, τους θεωρουσαν ολοι σαν Iron Maiden knockoff's..

Και ενα ακομα που εθαψε πολλα συγκροτηματα που πηγαιναν να ανεβουν κοντα στα τελη του 80, ειναι η Grunge σκηνη του Seattle που αλαξε τις προτεραιοτητες στις εταιρειες, που βλεπαν μονο αριθμους και νουμερα σε πωλησεις οτι μπορουσαν να προωθησουν στο MTV.
 
Τους Hawkwind, δεν τους θυμαται κανεις?

Εχουν γραψει και αλλα τραγούδια περαν του Hassan I Sahba...
 
δεν ηταν ομως αδικημενοι νομιζω οι hawkwind..

να προσθεσω εδω οοολα τα ελληνικα γκρουπ απο τοτε ως αδικημενα...

και ακομα ZERO NINE,BLOODMONEY,OZ,BITCH,OSTROGOTH,SORTILEGE,STORMWITCH

ακομα ..το 80% του N.W.O.B.H.M..που τα παρατησε με ενα demo η ενα 7ιντσο..
 
Μερικα που μου ερχονται τωρα...

JAG PANZER

ANGEL DUST

OVERKILL

DEATH ANGEL

LIZZY BORDEN

CIRITH UNGOL

WARRIOR (US)

RIOT (gods!!)

και αλλα πολλα τα οποια δεν ειχαν την αναγνωρηση που θα επρεπε ενω κατι μουφες (nightwish,cradle of filth) και αλλες μουφες πουλανε σαν τρελες!
 
Aδικημενο δεν ξερω αν ειναι...... σιγουρα ομως αξιζε καλυτερη τυχης. Μιλαω για τους τρομερους Crimson Glory οι οποιοι ειχαν την τυχη να εχουν στις ταξεις τους τον καλυτερο υψιφωνο τραγουδιστη που ειδε το μεταλ...... ΤΟΝ MIDNIGHT!!!!!!!!! Δεν μιλαμε οτι εφτανε ψηλα. Μιλαμε οτι εφτανε πολυ ψηλα. Πααααααααααρα πολυ ψηλα. Σε υψη δυσθεωρητα. Οι Crimson εβγαλαν δυο δισκαρες-σημεια αναφορας για το power-prog metal της δεκαετιας του 80.... Το "Crimson Glory" και φυσικα το αξεχαστο "Transcendance". Αμεσως μετα αυτοκτονησαν βγαζοντας το hard-rockιζον "Strange and Beautiful" (που εχει μεσα το εκπληκτικο "Song for Angels", και μετα διαλυθηκαν...... Εγινε ενα reunion καπου τελη δεκαετιας 90 αν θυμαμαι καλα η αρχες 2000-2001 με τον Wade Black, εναν ομολογουμενως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (αλλα οχι Midnight) τραγουδιστη με τον δισκο Astronomica (ο οποιος ειχε εξαιρετικες στιγμες μεσα -οπως το υπεροχο Edge of Forever- αλλα και δυστηχως λιγοτερο καλες), καναν και κανα δυο συναυλιες εδω, και μετα διαλυθηκαν αν θυμαμαι καλα.... Για να ξαναγινει παλι reunion με τον Midnight και να δουμε αυτο που ειδαμε στο Rockwave και που σε καμια περιπτωση δεν θελουμε να ξαναδουμε........

Οποιος ενδιαφερεται, εννοειται πηγαινει και παιρνει τα 2 πρωτα LP (αν βρει και το Dreamdancer single, το οποιο σπερνει....) και τα βαζει στην διαπασων!

Οι συγκρισεις με Queensryche πολλες και αναποφευκτες, αλλα παιδια οσο και να συμπαθω τον Τate, καμια σχεση......... Ο τυπας εφτανε παααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααρα πολυ ψηλα την φωνη.........

Παρτε και κανα δυο βιντεακια:

http://www.youtube.com/watch?v=gPDOGfLYP1Q&feature=related (σιγα μην εβαζα το Τhe chant.........)

http://www.youtube.com/watch?v=pJL7KDpJ4pI&feature=related (To τρομερο Azrael απο τον πρωτο θρυλικο δισκο........)
 
vasika ti napo!!!

eimai metagenesteros alla old school pragmata kai giafto tha ekfero kai ego apospi se afto!!!!!

loipon iprxan polla sigrotimata pu eixan enan pio underground ifos an kai eixan kai arketa megalo kai stahtero funbase!!!(oso afora tn heavy pada )!!!

px oi savage grace

sortilege

agent steel

satan jokers

loudness stis arxes prin ginun pio eboriki!!!

kai alloi pu genika ti na po amfivalo an kapoios koinotipos metalas ta gnorize!!!!:rolleyes:
 
e....ti leme twra !!!

e ma milame gia bandara speedia kai porosi !!!

to ALBUM: SCEPTICS APOCALYPSE ta leei ola!!!!

kai ti dn exi to album !!!!??? riffs pu su xeskizun to stomaxi kathe fora pu ta akus??? foni pu skotonei me tsirida pu ores ores les e????

apistefto sigrotima !!! krima pu dn ginane toso megali oso tus axize paragmatika!!! b

kata tapini mu apospi tualxiston!!!

alla apo tn alli kalitera pu kratisan tetoio epipedo tus xaraktirizei kalitera tharo!!! :p :p
 
exetlaios είπε:
Τι μου θύμησες ! Μεγάλο κομμάτι το ομόνυμο !
"Masters of metal, agents of steel" !
Κομματάρα! :headbangdude:

Μακράν η καλύτερη στιγμή του Sceptics Apocalypse...
 
Οπως ειδα τον τιτλο του τοπικ ενα ονομα μου καρφωθηκε στο μυαλο...και οχι δεν ηταν οι Ναμα :biglaugh: ...αλλα αυτο των Psychotic Waltz.

Οποιος ασχολειται με το progressive (και οχι μονο) θα ηταν καλο να τους κοιταξει. Οι δουλειες τους απο το Social Grace μεχρι και το Bleeding (με μια μικρη παραφωνια το Mosquito (αν και εμενα μου αρεσε)) ειναι πραγματικα μοναδικες.
 
αμετρητα τα αδικημενα groups αλλα το πιο αδικημενο ολων κατα την γνωμη μου ειναι οι θ-ε-ο-ι psychotic waltz.οι ανθρωποι παιζανε μη γηινη μουσικη
 
νομιζω οτι ξεχασατε το μακραν πιο υποτιμημενο συγκροτημα.τους trouble!
 
Πίσω
Μπλουζα