Αδυναμία αναγνώρισης εξωτερικού δίσκου..

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
35
Προβλημα: σε ενα Asus 900 με 3 usb ports, ολα λειτουργουν μια χαρα με οτιδηποτε συνδεθει επανω του απο usb flash μεχρι εξωτερικους δισκους, wireless και tv tuner. Το προβλημα που εχει ειναι οτι μονο ενα δισκο δεν μου διαβαζει, εναν 500αρη εξωτερικο WD 2.5 εσωτερικο σε generic usb θηκη. Τον δισκο αυτο τον εχω τσεκαρει σε ενα σωρο μηχανηματα τοσο laptop οσο και desktop και λειτουργει αψεγαδιαστα. Mονο οταν συνδεθει στο Asus ακουγεται το ντινκ της συνδεσης αλλα μετα τιποτα απολυτως.. ουτε καν μυνημα.. οταν παλι το τραβηξω και αποσυνδεθει κανει τον χαρακτηριστικο ηχο αποσυνδεσης αλλα παλι διχως κανενα μυνημα.

Σημ: Το Asus διαβαζει ανετα 1ΤΒ εξωτερικο δισκο οποτε σιγουρα δεν εχει να κανει με την χωρητικοτητα μιας και εχω και αλλον εναν 500αρη που και εκει δεν υπαρχει προβλημα. Καπου πρεπει να εχει "χασει" τις πληροφοριες του συγκεκριμενου δισκου και τον αγνοει οταν συνδεεται. Επισης αυτο το προβλημα δημιουργηθηκε αφου εγινε μια επανεγκατασταση στο Asus των XP, μιας και με το παλιο στησιμο που ειχε (παλι με XP) εκει τον εβλεπε κανονικοτατα.

Καθε σκεψη και ιδεα ευπροσδεκτη.. το μηχανακι δουλευει με XP.
 

cutlaroc

RetroActive
Joined
10 Φεβ 2011
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
5
Θα πρότεινα να κάνεις boot με μια live διανομή linux να τον κοτσάρεις πάνω και να δεις αν τον βλέπει έτσι ώστε να αποκλείσεις τελείως το γεγονός να φταίει το usb η κάτι άλλο...

αν τον βλέπει και φταίνε τα Windows εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ένα format πάλι για να μην παιδεύεσαι αδίκως... (με βάση το γεγονός οτι θα γίνει γρήγορα χωρίς να χρειάζεσαι backup και ιστορίες)
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
7
Ακούς το drive να "γκαζ'ωνει" όταν το συνδέεις; Αν ναι δες μήπως δεν του έχει γίνει assign κάποιο drive letter στο disk management (υπό τη προϋπόθεση ότι φαίνεται στο hardware list, έχεις δοκιμάσει και άλλο πορτ; ).
 

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
35
cutlaroc είπε:
Θα πρότεινα να κάνεις boot με μια live διανομή linux να τον κοτσάρεις πάνω και να δεις αν τον βλέπει έτσι ώστε να αποκλείσεις τελείως το γεγονός να φταίει το usb η κάτι άλλο...
αν τον βλέπει και φταίνε τα Windows εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ένα format πάλι για να μην παιδεύεσαι αδίκως... (με βάση το γεγονός οτι θα γίνει γρήγορα χωρίς να χρειάζεσαι backup και ιστορίες)
Tα usb δουλευουν αστερι, δεν εχουν προβλημα.. απλα καπου εχει σκαλωσει η επικοινωνια με το συγκεκριμενο..

Ποιος καθεται ρε συ να το ξαναστησει... λογικα καποια ρυθμιση θελει, δεν εχει προβλημα το μηχανημα μιας και την ιδια εκδοση και drivers χρησιμοποιουσε πριν.

nkarytia είπε:
Ακούς το drive να "γκαζ'ωνει" όταν το συνδέεις; Αν ναι δες μήπως δεν του έχει γίνει assign κάποιο drive letter στο disk management (υπό τη προϋπόθεση ότι φαίνεται στο hardware list, έχεις δοκιμάσει και άλλο πορτ; ).
Οχι, αναβει μεν το λαμπακι και κανει οτι παει να διαβασει περιεχομενα, αλλα μετα αδρανει και απλα δεν κανει τιποτα. Εξακολουθει να εχει αναμενο λαμπακι αλλα χωρις αλλη διαστηριοτητα.. σε ολα τα port κανει το ιδιο ακριβως.. το μηχανημα αγνοει οτι εχει κοτσαριστει δισκος επανω του.. στο computer management τον δειχνει κανονικα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

cutlaroc

RetroActive
Joined
10 Φεβ 2011
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
5
Εγώ στο προτείνω αυτό γιατί είχα την προηγούμενη βδομάδα παρόμοιο πρόβλημα με εκτυπωτή που αδυνατούσε να τον δει και τον έβγαζε σαν εξωτερικό δίσκο, εξωτερική φωτογραφική, εξωτερικό άγνωστο, ότι εξωτερικό μπορείς να φανταστείς...

κάθησα και έσβησα ότι είχε σχέση με τον εκτυπωτή στις συσκευές, στη registry, παντού! και εξακολουθούσε να μην τον βλέπει σωστά...

Μόλις έκανα format το μηχανάκι τον είδε κανονικά μετά...

Τώρα αν θέλεις πολλή ώρα να το ξαναστήσεις οκ πάω πάσο...
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
7
Εμφανίζεται τίποτα στο device manager ή στο disk management;

Αν εμφανίζεται στο disk management δοκίμασε να του κάνεις assign ένα από τα drive letters που σου δίνει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
35
Nkarytia, σου χρωσταω μπυρα φιλε! Τελικα ηταν unassigned το drive και δεν το εβλεπε. Του εβαλα ενα assign σαν T και το ειδε μια χαρα! Thanks bro!
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
7
Φταίει το ότι προσπαθούσε να πάρει το letter που είχε πριν αλλά το νέο installation για κάποιο λόγο δε το άφηνε (NTFS είναι φαντάζομαι).

Cheers!
 

cutlaroc

RetroActive
Joined
10 Φεβ 2011
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
5
Μισό γιατί θα τρελαθούμε τώρα... Γιατί ήταν unassigned; Και γιατί προσπαθούσε να πάρει το γράμμα που "είχε πάρει" πριν, αφου έγινε format και μπήκαν νέα XP. Δεν μπορούσε να πάρει το πρώτο διαθέσιμο που υπάρχει όπως γίνεται πάντα; Δε μπορώ άλλο με αυτά τα περιέργα των Windows θα πάω να γίνω αγρότης μου φαίνεται....
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
7
NTFS γαρ! Μνήμη ελέφαντα! Τα NTFS descriptors κρατάνε κι αυτό και προσπαθούν να το ανακτήσουν μετά από κάθε αλλάγή προκειμένου να μην χαλάσουν links, κλπ.
 

Gyubrush

RetroMaNiaC
Joined
24 Ιαν 2007
Μηνύματα
579
Αντιδράσεις
12
Eμενα παλι ρε παιδια θα με τρελλανει.....Εγω εχω εναν εξωτερικο 500αρι της wd που τον εβλεπε κανονικοτατα το pc μου με 7αρια.Και τωρα ενω υπαρχει στο hardware list,ακουγεται και ο ηχος συνδεσης-αποσυνδεσης,υπαρχει και στις εξωτερικες συσκευες,δεν υπαρχει πουθενα εικονιδιο για να μπω μεσα..θα τρελλαθω!
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
7
Δοκίμασε το παραπάνω με τον disk management. Μια από τα ίδια θα 'ναι. Δοκίμασε και πες μας (παίζει και corruption στο volume descriptor).
 

Gyubrush

RetroMaNiaC
Joined
24 Ιαν 2007
Μηνύματα
579
Αντιδράσεις
12
Eιμαι απο το laptop τωρα.Θα το κοιταξω το βραδακι και θα σου πω.

Σ ευχαριστω παντως!

nkarytia είπε:
Δοκίμασε το παραπάνω με τον disk management. Μια από τα ίδια θα 'ναι. Δοκίμασε και πες μας (παίζει και corruption στο volume descriptor).
Μια μπυρα κερασμενη και απο μενα!Αυτο ηταν!! :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

elenistef

RetroN00b
Joined
2 Ιουλ 2015
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα,

σχετικά με το θέμα αυτό θα ήθελα και εγώ να αναφέρω το πρόβλημα μου.

Έχω ένα laptop Dell με 3 usb ports,στα οποία συνδέεται οποιαδήποτε συσκευή χωρίς θέμα. Από εχθές το απογευματάκι ο εξωτερικός μου δίσκος(500GB WD 2.5) δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή.Προσπάθησα να τον συνδέσω σε έναν άλλο υπολογιστή αλλά μπα.Η τροφοδοσία του και τα usb δεν δείχνουν κάποιο θέμα γιατί το λαμπάκι και ο ήχος σύνδεσης/αποσύνδεσης ακούγεται κανονικά.Στις συσκευές δείχνει ότι υπάρχει.Δοκίμασα και στο disk manager,όπου ο δίσκος δεν έχει τίποτα σαν όνομα και δεν μπορώ καν να του αναθέσω κάποιο γράμμα γιατί λέει ότι "το αποθηκευτικό μέσο έχει προστασία εγγραφής".


Τι μπορώ να κάνω;


Ακόμη,το τελευταίο διάστημα παρατήρησα ότι ο δίσκος έκανε μερικές φορές έναν ήχο σαν "κλικ",ενώ τώρα άμα τον ακουμπήσω δεν αισθάνομαι κάποια κίνηση.

Η κατάσταση κάπως έτσι έχει.Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το file scavenger.Ελπίζω να κάνει τίποτα...Μου λέει ότι ο δίσκος μου (Δίσκος 1)δεν έχει εκχωρηθεί.Δυστυχώς δεν ξέρω ακόμα πολλά από υπολογιστές αλλά σκοπεύω.Μέχρι τότε help!Άμα χρειάζεται να σας πω κάτι άλλο,ευχαρίστως.

...6.jpg

...1.jpg

....jpg

Προβολή συνημμένου ...2.png

Προβολή συνημμένου ...3.png

Προβολή συνημμένου ...4.png

...5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
372
Για δοκιμασε και πες μας...ο δισκος εχει εξωτερικο τροφοδοτικο?
 

elenistef

RetroN00b
Joined
2 Ιουλ 2015
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Αν εννοείς άμα συνδέεται με usb στον υπολογιστή,τότε ναι.Οι γνώσεις μου περί υπολογιστών είναι ακόμη ελάχιστες.

Από το πρόγραμμα δεν έχω ακόμη αποτελέσματα.Θέλει ακόμη 80 λεπτά.
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
372
Eκτος απο το usb εχει αλλο καλωδιο?
 

elenistef

RetroN00b
Joined
2 Ιουλ 2015
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Δεν έχει άλλο καλώδιο.

Μόλις τελείωσε τη σάρωση αλλά δεν μου δείχνει τίποτε.Μετά από τη σάρωση λέει να κάνω αποθήκευση αλλά δεν μου το πατάει(όχι ότι δείχνει και τίποτε για να αποθηκεύσει).

Έκανα βλακεία που είχα πολλά σημαντικά αρχεία σε ένα μόνο σκληρό,αλλά δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς γιατί από τον υπολογιστή ,που τα πήρα, έπρεπε να γίνει format και βιαζόμουν.

Δεν έχω τις γνώσεις ή την οικονομική δυνατότητα να κάνω κάτι "extreme",έχω όμως υπομονή...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

elenistef

RetroN00b
Joined
2 Ιουλ 2015
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
0
Δοκίμασα τώρα το testdisk.

Τι έκανα:

1.Αποσυμπίεση και εκτέλεση του testdisk_win

2.Επέλεξα το δίσκο μου

3.Intel

4.Geometry

5.Heads

6.255

7.Analyse

8.Λέει ότι δεν βρέθηκαν partitions.

Να κάνω quick scan;
 
Μπλουζα