Το αγαπημενο μου μηχανημα Atari VCS το εχω κυριολεκτικα δεκαπλο (!!) (για να μην αναφερω τα backup σε μορφη Flashback2) οποτε, αν τυχον και γινει κατι, ειμαι καλυμμενος. Αν και αυτα τα συγκεκριμενα μηχανηματα δεν παθαινουν τιποτα. Ενα απο αυτα ηταν αποθηκευμενο σε γκαραζ για χρονια. Οταν το ξεθαψα, εσταζε νερο (απο υγρασια συσσωρευμενη). Το ανοιξα, το εβγαλα για ηλιοθεραπεια, το εκλεισα, και τεσταρισμα στην TV. Περιττο να αναφερω οτι δουλευε στην εντελεια (και δουλευει ακομα δηλαδη - Light Sixer).
Τα NES εχουν μεγαλο προβλημα με τα pin τους (ακομα και αν λειτουργειται σπανια) και μετα απο ενα διαστημα παιζουν το 50% και λιγοτερο απο cartridge.
Το Odyssey2/Videopac ειναι και αυτο αθανατο, οπως και Colecovision και Intellivision. Τα Master System, και Genesis/Megadrive δεν βγαζουν προβληματα (εκτος απο το Master System II και ΙΙΙ που η πλακετα τους ειναι πολυ ευαισθητη και δεν συγχωρει εναλαγες στην ταση ρευματος).
Τωρα οτι home computer αγοραστηκε μεχρι το 89-90 ειναι απο τα πιο ποιοτικα, μιας και δεν φτιαχνουν μηχανηματα τωρα οπως τοτε. O ST που εχω ειναι θηριο και εννοειται οτι εχει φαει πολυ δουλεμα μερα νυχτα.. το drive κανει το γνωστο θορυβο σαν να ηπιε ο ST Coca Cola (!), αλλα μια χαρα φορτωνει τα παντα..
Λιγη προσοχη και ενα καθαρισμα που και που, αυτο και μονο χρειαζονται.