Αιμέ Αγάπη Μου (Corazon Salvaje)

Claudia

RetroN00b
Joined
23 Mαϊ 2011
Μηνύματα
27
Αντιδράσεις
16
Μία από τις πιο πετυχημένες παραγωγές της Televisa, δημοφιλέστατη παγκοσμίως, η σειρά παίχτηκε το 1993 στο Μεξικό και προβλήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το Σταρ το 1995.

Βασίζεται στο βιβλίο της Καριδάδ Άνταμς Μπράβο, τοποθετείται στα τέλη του 19ου αιώνα και καθιέρωσε έναν εμβληματικό για τον χώρο της τηλενουβέλας χαρακτήρα, αυτόν του Χουάν του Διαβόλου.

Εξώγαμο παιδί ενός γαιοκτήμονα αριστοκράτη, ο Χουάν μεγαλώνει χωρίς επίθετο στους δρόμους (εκεί υιοθετεί το προσωνύμιο "ο Διάβολος"), καταλήγει να γίνει πειρατής και τα φτιάχνει με την ξεπεταγμένη Αιμέ η οποία ανήκει με την σειρά της στην ανώτερη κοινωνική τάξη.

Ενώ ο Χουάν κάνει ένα τελευταίο ταξίδι για να πιάσει την καλή, η Αιμέ τα φτιάχνει με τον Αντρες Αλκαζάρ πάμπλουτο αριστοκράτη που είναι ο αρραβωνιαστικός της αδερφής της, της Μόνικα. Ο Αντρες παρατά την Μόνικα και παντρεύεται την Αιμέ.

Το δυστύχημα είναι ότι ο Αντρες είναι επίσης και ο ετεροθαλής αδερφός του Χουάν, το μοναδικό νόμιμο τέκνο του πατέρα τους. Ο Αντρες αγνοεί τον συγγενικό του δεσμό με τον Χουάν, ο Χουάν όμως όχι.

Έτσι ο Χουάν εξαγριώνεται που ο Αντρες όχι μόνο απολαμβάνει όλα τα προνόμια και τα πλούτη του πατέρα τους αλλά τώρα του πήρε και την Αιμέ και επιστρέφει πλούσιος και δυνατός να διαλύσει τα πάντα. Την φόρα του κόβει η Μόνικα που παρασυρμένη από την τρυφερότητα που αισθάνεται παρόλαυτά για τον Αντρες θέλει να τον προστατέψει από την δυστυχία που θα φέρουν στη ζωή του οι αποκαλύψεις του Χουάν. Ζητά λοιπόν από τον Χουάν να αποσιωπήσει το γεγονός ότι η Αιμέ υπήρξε ερωμένη του και αυτός ως αντάλλαγμα της ζητά να τον παντρευτεί!!

Και κάπου εκεί αρχίζει το κύριο μέρος του σίριαλ.

Πρόκειται για έναν αναγκαστικό γάμο ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικά άτομα (απελευθερωμένος, ατίθασος, σκληρός ο Χουάν ο Διάβολος, συντηρητική, καθωσπρέπει και πολύ τρυφερή η αγία Μόνικα). Παρόλαυτά οι δυο τους κατορθώνουν να ξεπεράσουν το παρελθόν τους και να ερωτευτούν παραφορα. Θα προστατέψουν την εύθραστη αγάπη τους από τον Αντρες, την Αιμέ, την ίδια την κοινωνία που εισβάλλουν στην ζωή τους;

Η καλύτερη για μένα τηλενουβέλα που έχει γυριστεί μέχρι τώρα είναι και η καλύτερη αμιγώς αισθηματική σειρά που έχω δει.

Η συμβίωση του Χουάν και της Μόνικα και ο τρόπος που ο ένας επηρεάζει τον άλλον, που τον βάζει πάνω απ' ό,τι θεωρούσε ιερό μέχρι τότε δίνονται μοναδικά. Οι σκηνές έχουν ένταση και πάθος, οι διάλογοι χαρακτηρίζονται από ευθύβολες ατάκες και όλο το καστ λάμπει: Edith Gonzalez (Μόνικα), Eduardo Palomo (Χουάν), Anna Colchero (Αιμέ), Αriel Lopez Padilla (Αντρές).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον μακαρίτη τον Palomo που χάρη σε αυτήν την σειρά έγινε μέγκα σταρ, (οι Ιταλίδες παραμένουν ακόμα παραφορα ερωτευμένες μαζί του).

Είναι απορίας άξιον γιατί στην Ελλάδα η σειρά κυκλοφόρησε με τον τίτλο Αιμέ αγάπη μου (προφανώς αυτοί που έκαναν την μετάφραση δεν καταλαβαν ότι η Αιμέ είναι η κακιά της υπόθεσης) ενώ ο αυθεντικός τίτλος μεταφράζεται στο απολύτως ταιριαστό για την σειρά "Άγρια Καρδιά".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη μια θαυμάστρια του Corazon Salvaje:flower:

Φυσικό! Κάποιες σειρές μας έχουν όλες σημαδέψει :)

Αν πας στο θέμα "Σαπουνόπερες", υποθέμα "Μεξικάνικες - ισπανόφωνες", θα δεις ότι την έχουμε τιμήσει την συγκεκριμένη.

Ωστόσο πιστεύω ότι θα της άξιζε δικό της, ξεχωριστό θέμα #) . Μήπως να αναλάμβαναν οι διαχειριστές τη μεταφορά των σχετικών μηνυμάτων, σ' αυτό που άνοιξε η claudia;

ΥΓ. Στον Ζανή μπορεί να μην ταυτιστήκαμε, αλλά ο Χουάν είναι πιο κλασική αξία ;)
 
Σας ευχαριστώ που κρατήσατε το τόπικ. Πάντως η προσωπική μου θέση είναι ότι οι τηλενουβέλες δεν είναι σαπουνόπερες!

Συνεχίζω με το προσωπικό μου τοπ 10 σκηνών από το σίριαλ (με χρονολογική σειρά):

1)Πριν τον γάμο ο Χουάν επισκέπτεται την Μόνικα να επιβεβαιωθεί ότι αυτή δεν έχει αλλάξει γνώμη. Η Μόνικα έρχεται σε δύσκολη θέση που βρίσκονται μόνοι στον ίδιο χώρο, καθώς αυτό απαγορεύεται απο τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Ο Χουάν την ειρωνεύεται για την προσκόλλησή της στους τύπους και στο τέλος της κλέβει ένα φιλί.

Ο Χουάν θεός, η Μόνικα σκέτη γλύκα! (έως το 4:50)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε καλοί μας διαχειριστές :)

Τα μηνύματα που αφορούν το Corazon Salvaje γίνεται να μεταφερθούν από το "Μεξικάνικες - Ισπανόφωνες σαπουνόπερες" ή είναι μπέρδεμα;

Claudia, η δική μου αγαπημένη (όχι πως δεν υπάρχουν άλλες ;) ) είναι η δεύτερη συνάντηση στον γκρεμό. Ίσως γιατί στις πρώτες τους συναντήσεις ο Χουάν ήταν τόσο πειραχτήρι :p . 3.30΄ με 4.00΄.

Συν την απίστευτη φάτσα και των δύο στο 4.43΄

-El capitan Juan ...

-Del diablo:cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία σκηνή συμφωνώ!!

Οι πρώτες κόντρες ήταν το κάτι άλλο!
 
Οι τίτλοι της σειράς ήταν σε δύο βερσιόν. Η πρώτη αποτελούνταν από μουσικό θέμα μόνο και σκηνές γυρισμένες ειδικά για τους τίτλους αρχής. Η δεύτερη, που μπήκε κάπου στο μέσον λόγω και της εισόδου των νέων ηρωών, αποτελείται από το ομώνυμο τραγούδι και σκηνές από την σειρά (από το 2:03 και μετά).

Ψηφίζω δαγκωτό την πρώτη βερσιόν. Η μουσική ήταν φοβερή, δεν την ξέχασα ποτέ και όλο το στιλ πολύ ατμοσφαιρικό!!

http://www.youtube.com/watch?v=TqTaZyYpT68
 
Αυτό είναι το promo της σειρας. Η ποιότητα δεν είναι καλή αλλά έχει ενδιαφέρον, είναι πολύ καλή δουλειά για promo του 1993. Πόσο οι λατινοαμερικάνοι έχουν αναγάγει την τηλεόραση σε επιστήμη!

Συγκεκριμένα εδώ είναι όπως παίχτηκε στην ιταλική τηλεόραση. Γι' αυτό στο 1ο ακούγεται η ιταλική μεταγλώττιση πάνω από τις αυθεντικές φωνές και στο δεύτερο μόνο η ιταλική μεταγλώττιση.

 
Ας αφήσω λίγο τον ελληνικό κινηματογράφο κι ας βγάλω την τρέλα μου για τα κουίζ και σ' αυτή την αγαπημένη σειρά ;)

Για να δούμε αγαπητές μου ...

1. Πόσες και ποιες γυναίκες σκέφτεται να παντρευτεί ο αδίστακτος Αλμπέρτο καθ' όλη τη διάρκεια της τελενοβέλας;

2. Πώς λέγεται η μικρή αδελφή της υπηρέτριας της Μόνικα;

3. Ποιοι αποτελούν την ομάδα των "πιστών ανθρώπων" του Χουάν; Ποιοι προστίθενται μετά τον γάμο του με την Μόνικα;

4. Για ποιον λόγο ο δικαστής Μαρσέλο ομολογεί ότι κρατάει κακία στον πεθαμένο αδελφό του και κατ' επέκταση στην "ανιψιά" του Μαριάνα;

5. Πώς λεγόταν ο πατριός του Χουάν που πεθαίνει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο;

6. Πόσες φορές συναντιούνται ο Χουάν με την Μόνικα πριν τον γάμο της Αϊμέ και την αρχή της ιστορίας τους;

7. Σε ποια πόλη του εξωτερικού έχει σπουδάσει ο Αντρές;

8. Τι παράγει η φυτεία των Αλκάζαρ "Κάμπο Ρεάλ";

9. Ποιο το πατρικό όνομα της κουνιάδας του δικαστή Αμάντα;

Και μία ερώτηση "λογικής" που λένε και τα σταυρόλεξα :p

10. Πόσος χρόνος (πάνω - κάτω) περνάει από την αρχή της ιστορίας της Μόνικα και του Χουάν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο; :)
 
αχ τι κριμα που τη σειρα την ειδα πριν απο χρονια μια φορα ( μαζι με τη γιαγια μου παρακαλω στα ισπανικα με τον υποτιτλο ) και δυστυχως δεν θυμαμαι γκρρρ κ μαρεσουν τοσο τα κουιζακια!!!!!

εμένα το τραγούδι του Μιχάρες το ομότιτλο ( Corazon salvaje ) είναι από τα αγαπημένα μου....
 
Αχ!!! Και είδα την απάντησή σου και χάρηκα ότι δεν είμαι η μόνη τρελή που βάζει κουίζ για τον Χουάν ντελ Ντιάμπλο :p :p:p

Ε βέβαια ... για να την πω την αμαρτία μου ... κι εγώ πέρασα πρόσφατα φάση που ξαναείδα την τελενοβέλα μέσω youtube, διαφορετικά σιγά μην τα είχα τόσο φρέσκα ;)

Και να πω ότι, ξαναβλέποντάς την, την εξετίμησα δεόντως. Νομίζω από τις πιο προσεγμένες παραγωγές, με πολύ καλές ερμηνείες ακόμα και στους τριτεύοντες ρόλους. Κοιτώντας μάλιστα τα σχόλια κάτω από τα βιντεάκια παρατήρησα ότι οι περισσότεροι λατινοαμερικανοί (που όσο να πεις τις τελενουβέλες τις έχουν φάει με το κουτάλι κι έχουν μέτρο σύγκρισης) την θεωρούν από τις καλύτερες του είδους.
 
Καλέ πολλοί είναι ακόμα και στην χώρα μας που λατρεύουν αυτή τη σειρά! Απλά εγώ πως δε το πήρα χαμπάρι πιο νωρίς το τόπικ δεν ξέρω!

Τη σειρά δεν την έβλεπα όπως τότε όλος ο κόσμος, την είδα πριν κανα δυο χρόνια περίπου!Αλλά και πάλι επειδή βλέπω και πολλές άλλες σειρές ( παρέα με τις αθάνατες ελληνικες ταινιες - τι συνδιασμός πραγματικα!!) δεν θυμάμαι τόσες λεπτομέρειες και κριμα πόσο μαρέσουν τα κουίζ και πάλι δεν τα ξέρω!!!

Φυσικά και είναι από τις πιο προσεγμένες παραγωγές παρόλο που ήταν το τρίτο ριμέικ αν δεν κάνω λάθος. To βιβλίο κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, το διάβασες ? Εγώ όχι, αλλά μου είπαν οτι είναι πολύ διαφορετικό από τη σειρα.
 
Το βιβλίο εγώ το διάβασα.

Οι χαρακτήρες είναι πολύ κοντά σε αυτό που δείχνει το σίριαλ και το βασικό μοτίβο (ο αναγκαστικός γάμος ανάμεσα στον Χουάν και την Μόνικα που έγινε από πλευράς της Μόνικας για να προστατέψει τον Αντρες και από πλευράς Χουάν για να πάρει εκδίκηση πλην όμως κατέληξε σε ανυπερβλητο μεταξύ τους έρωτα) ακολουθείται.

Εκεί που διαφέρουν πολύ είναι στα γεγονότα, τις σκηνές που συγκροτούν την ιστορία. Ως προς αυτά, το σίριαλ είναι πολύ καλύτερο, ενώ το βιβλίο βαρετό και επαναλαμβανόμενο.

retrofan πολύ ωραίο το κουίζ σου! Θα το δουλέψω να δω τι θυμάμαι αν και έβαλες δύσκολα βρε παιδί μου!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα περί βιβλίου και σύγκρισής του με την σειρά έχουν αναφερθεί και στο θέμα "ισπανόφωνες - μεξικάνικες" σαπουνόπερες.

Συνοπτικά: Μεγάλη πατάτα :(

Το γράψιμο είναι από άλλη εποχή (περιγραφές τοπίων, καταιγίδων, ατέλειωτοι μονόλογοι), ο Χουάν περισσότερο "βασανισμένος" παρά γοητευτικός (άσε που φιλοσοφεί ακατάπαυστα :p ) και η Μόνικα παντελώς στερημένη δυναμισμού.

Νομίζω ότι συνολικά έχουν γυριστεί 5 εκδοχές του βιβλίου. Η "δικιά" μας είναι η τέταρτη και καλύτερη :) . Ακολούθησε μία απαράδεκτη το 2009 μ' έναν Χουάν μπόντι μπίλντερ (τα σχόλια του youtube την ξεσκίζουν :cool: ) και προηγήθηκαν 3 ακόμα (στη μια μάλιστα πρωταγωνιστεί ο Ενρίκε Λιζάλντε, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον ντον Νοέλ).

Για το κουίζ θα περιμένω :)
 
το βιβλιο μου αρεσε. Οσο για το ποσο γελοια ηταν η βερσιον του 2009, ας μου επιτραπει να προσθεσω ενα βιντεο που βρηκα.

[video=youtube_share;Ib05egvIc9Y]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
από τη βερσιόν του 2009 επίσης, δεν μου αρέσουν καθόλου οι ηθοποιοί αλλά το τραγούδι είναι καλό....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι μια απο τις πιο αγαπημενες μου σειρες. και ημουν ερωτευμενη με τον Eduardo Palomo για χρόνια. Χαιρομαι που υπαρχουν κι αλλοι που την θυμουνται την σειρα και τους αρεσε τοσο. :D
 
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω τελικα υποτιτλους πως μπορω να παρω ;το εχω κατεβασει ολο αλλα χρειαζομαι τους υποτιτλους και κατι ακομα την τηλενουβελα ramona με τον χουαν ινδιανο στο you tube την βρεικα αλλα οποτε παω να την κατεβασω μου βγαζει μια αμερικανικη σειρα που λεγεται ramona και αυτη μπορει καποιος να μου τιποτα γιαυτο ; ευχαριστω
 
ΓΑΛΑΚΤΕΡΗ είπε:
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω τελικα υποτιτλους πως μπορω να παρω ;το εχω κατεβασει ολο αλλα χρειαζομαι τους υποτιτλους και κατι ακομα την τηλενουβελα ramona με τον χουαν ινδιανο στο you tube την βρεικα αλλα οποτε παω να την κατεβασω μου βγαζει μια αμερικανικη σειρα που λεγεται ramona και αυτη μπορει καποιος να μου τιποτα γιαυτο ; ευχαριστω
Για να μην υπάρξει παρανόηση απο αυτούς που διαβάζουν το μήνυμα σου θα ήθελα να σε παραπέμψω


να διαβάσεις τους κανονισμούς του retromaniax.gr εδώ :
http://www.retromaniax.gr/vb/faq.php?faq=grm_rules_content#faq_grm_basic_rules

 


Και να σε ενημερώσω οτι δεν διακινούμε copyrighted υλικό εδώ αλλά ούτε και links για παράνομο download.


 


Οι κανονισμού του φόρουμ εχουν μοναδικό σκοπό την σωστή και σε νομικά πλαίσια λειτουργιά του φόρουμ



για αυτό και έγινε εκτενής αναφορά, γιατί έτσι οπως το εκφράζεις ειναι σαν να έκανες απο εδώ το κατέβασμα παρανόμου υλικού



δίνοντας σε αυτούς που διαβάζουν λάθος εντύπωση για το φόρουμ.



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Τη Μόνικα, τη δόνα Σοφία, την Ντολόρες και κάποια στιγμή λέει στην Αιμέ ότι, αν είχε λεφτά, θα την παντρευόταν.

2.Δε θυμάμαι η Μέτσε να είχε αδερφή.

3. Δον Νοέλ, Σεραφίν, Σεγούντο, Πέδρο, αυτός που είχε την ταβέρνα (ένας εύσωμος μονόφθαλμος-δε θυμάμαι όνομα), η Αζουσένα. Μετά το γάμο σίγουρα αφοσιωμένοι του είναι η Μέτσε και στην πορεία ο Χοακίν.

4. Νομίζω ότι ο αδερφός του δεν είχε συγχωρήσει μια απιστία της μάνας τους. Στη συνέχεια όμως παντρεύτηκε τη γυναίκα του και δέχτηκε τη Μαριάνα ως δικό του παιδί (στην πραγματικότητα ήταν κόρη του δον Νοέλ).

5. Με τίποτα δεν το θυμάμαι. Εξάλλου δεν είχε αναγνωρίσει το Χουάν και για αυτό όλοι τον αποκαλούσαν Juan del Diablo.

6. Τρεις θυμάμαι (μια στο δωμάτιο της Αιμέ, μια πάνω στα βράχια και μια στο μοναστήρι όπου ο Χουάν στέλνει την Αζουσένα).

7. Παρίσι

8. Ζάχαρη.

9 Βάργκας

10. Περίπου 1-2 χρόνια, γιατί κάποιους μήνες χωρίζουν και η Μόνικα μετακομίζει σε άλλη πόλη.
 
2. Όντως είχε μια μικρή αδερφή που δε μιλούσε πολύ, αλλά δε θυμάμαι το όνομά της. Kάτι σε Κινκίλα ή Κικίλια.

5. Καρμόνα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα