Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Με αφορμή το post του @Always Somewhere για τον Βασιλάκη Καίλα, θυμήθηκα μια συνέντευξη του (την εποχή που είχε εκδόσει την αυτοβιογραφία του), αναφερόμενος σε ένα περιστατικό με την Αλίκη:

80s, ο 30+ ετών Βασίλης Καίλας παρακολουθεί παράσταση στο θέατρο Αλίκη και στο τέλος της παράστασης πηγαίνει στο καμαρίνι της. Η Αλίκη δεν τον αναγνωρίζει αρχικά (σ.σ. είχαν να ειδωθούν από τότε που ήταν έφηβος) και η αμπιγιέζ της (σ.σ. προφανώς η Νότα) της λεει: "Ελάτε που δεν τον αναγνωρίσατε! Ο Βασιλάκης ο Καίλας είναι! Αλλά λογικό, γιατί τώρα είναι άντρας ενώ τότε ήταν μικρό πιτσιρικάκι όταν παίζατε μαζί!". Όποτε γυρίζει η Αλίκη και της λεει: "Να μου κάνεις τη χάρη, γιατί και εγώ μικρή ήμουν όταν παίζαμε μαζί στις ταινίες".

Τελευταία επεξεργασία:
Με αφορμή το post του @Always Somewhere για τον Βασιλάκη Καίλα, θυμήθηκα μια συνέντευξη του (την εποχή που είχε εκδόσει την αυτοβιογραφία του), αναφερόμενος σε ένα περιστατικό με την Αλίκη:

80s, ο 30+ ετών Βασίλης Καίλας παρακολουθεί παράσταση στο θέατρο Αλίκη και στο τέλος της παράστασης πηγαίνει στο καμαρίνι της. Η Αλίκη δεν τον αναγνωρίζει αρχικά (σ.σ. είχαν να ειδωθούν από τότε που ήταν έφηβος) και η αμπιγιέζ της (σ.σ. προφανώς η Νότα) της λεει: "Ελάτε που δεν τον αναγνωρίσατε! Ο Βασιλάκης ο Καίλας είναι! Αλλά λογικό, γιατί τώρα είναι άντρας ενώ τότε ήταν μικρό πιτσιρικάκι όταν παίζατε μαζί!". Όποτε γυρίζει η Αλίκη και της λεει: "Να μου κάνεις τη χάρη, γιατί και εγώ μικρή ήμουν όταν παίζαμε μαζί στις ταινίες".

Σωστά! Τι είναι είκοσι χρόνια διαφορά; :headbangdude:

Με βάση τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, επιβεβαιώνω την εικόνα που είχα σχηματίσει για την Εθνικη μας Σταρ. Έχω την εντύπωση ότι είχε εγκλωβιστεί στην εικόνα της, είχε καταξιωθεί με συγκεκριμένο τρόπο στη συνείδηση του κοινού και παρόλο που προσπάθησε να απεγκλωβιστεί, δεν τα κατάφερε.

Αυτό το λεω ορμώμενος από τις δηλώσεις περί της ηλικίας της, επειδή δεν είχε απεγκλωβιστεί από την εικόνα που είχε ο κόσμος κατά νου για εκείνη, αυτό μάλλον την επηρέασε και σε βαθμό όπου η ίδια ένιωθε ότι είναι ακόμα νέα, όπως την περίοδο της δόξας της, αρνούμενη ότι τα χρόνια περνούν και η φθορά του χρόνου, την αγγίζει όπως και όλους μας. Ενδεχομένως γι'αυτό επέλεξε ερωτικούς συντρόφους κατά πολύ νεότερους της, για να είναι πιο κοντά στην νεανική εικόνα της.

Aυτο που δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα, ειναι οτι σε μαι ψηφοφορια που ειχε κανει ο ΣΚΑΙ πριν χρονια, μεταξυ των 100 σπουδαιοτερων Ελληνων, ψηφιστηκαν η εθνικη "σιταρ" και ο δικτατορας Παπαδοπουλος. Να πεις οτι ειμαστε σε καμια χωρα που δεν ειχε σπουδαιες προσωπικοτητες, π.χ. Αλβανια, ΦΥΡΟΜ κ.α. παει στα κοματια. Εδω, ρε γμτ που γεννηθηκαν τοσοι μεγαλοι αντρες και γυναικες, οσοι εχει ολος ο αλλος κοσμος? Ελεος, ρε παιδια, ελεος! Δεν απορω με την καταντια μας, σαν χωρα πλεον. Ακου η εθνικη "σιταρ" σπουδαια? Ιδιεταιρα σαν χαρακτηρας.

Μάλλον μπερδεύουμε τη δημοφιλία με τη σπουδαιότητα, θεωρούμε πως οτιδήποτε είναι δημοφιλές, είναι αυτομάτως και σπουδαίο, κάπως έτσι μάλλον διαμορφώθηκε η ψηφοφορία.

Βέβαια, το σπουδαίος, συνδέεται με το εμβληματικός επομένως, μπορεί η συνεισφορά της Βουγιουκλάκη να μη συγκρίνεται με τη συνεισφορά του γνωστού Παπαδόπουλου της επταετίας (δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια του τελευταίου, συγκριτικά αν το δούμε όμως, σε ότι αφορά τη συμβολή στην κοινωνία, είναι εμφανές ότι είχαν διαφορετικό αντίκτυπο), δεν παύει όμως να είναι μια από τις μορφές που ξεχώρισαν στον Ελλαδικό χώρο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Βουγιουκλάκη, καθιερώθηκε ως σταρ μια άλλη εποχή, με εντελώς διαφορετικά δεδομένα, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προφανώς και δεν θα συνέβαινε το ίδιο....

Με τα σημερινά δεδομένα, μπορεί και πάλι να γινόταν σταρ αλλά ένα δύο κάνσελ θα τα έτρωγε...
Θα την ίδρωνε σήμερα την φανελα γιατί άλλες εποχές τότε σήμερα έχουμε παγκοσμοιοπηση

Δεν ξέρω για το κανσελ (θα με ενδιέφερε να ακούσω τη σχετική τοποθέτηση), σίγουρα έχω κατά νου αυτό που ανέφερε η @αριαδνη παραπάνω, όταν σε μια κούρσα τρέχεις μοναχός, προφανώς και θα κερδίσεις την πρωτιά, κάπως έτσι καθιερώθηκε ως σταρ η γνωστή ξανθομαλλουσα ηθοποιός.

Σε μια εποχή όπου η έννοια star quality ήταν παντελώς άγνωστη, η συγκεκριμένη ήταν η πρωτοπόρος, γι' αυτό και τη συνοδεύει ακόμα η συγκεκριμένη ιδιότητα....

Μάλλον μπερδεύουμε τη δημοφιλία με τη σπουδαιότητα, θεωρούμε πως οτιδήποτε είναι δημοφιλές, είναι αυτομάτως και σπουδαίο, κάπως έτσι μάλλον διαμορφώθηκε η ψηφοφορία.

Βέβαια, το σπουδαίος, συνδέεται με το εμβληματικός επομένως, μπορεί η συνεισφορά της Βουγιουκλάκη να μη συγκρίνεται με τη συνεισφορά του γνωστού Παπαδόπουλου της επταετίας (δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια του τελευταίου, συγκριτικά αν το δούμε όμως, σε ότι αφορά τη συμβολή στην κοινωνία, είναι εμφανές ότι είχαν διαφορετικό αντίκτυπο), δεν παύει όμως να είναι μια από τις μορφές που ξεχώρισαν στον Ελλαδικό χώρο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Βουγιουκλάκη, καθιερώθηκε ως σταρ μια άλλη εποχή, με εντελώς διαφορετικά δεδομένα, με βάση τα τωρινά δεδομένα, προφανώς και δεν θα συνέβαινε το ίδιο....
Αν και το ψαχνω φιλοτιμα, δεν μπορω να βρω καποια συωεισφορα, αυτων των δυο, στην κοινωνια. Ξεχωριζουν και τα "μπουτι/στηθος" στην κρεταγορα και στα καλλιστεια, τα δοκιμαζουμε, μπορει και να μας αρεσουν δεν λεω, αλλα δεν τα θεορουμε και σπουδαια. Και βεβαια μ'αρεσει το δωρο μου ναχει ωραιο περιτυλιγμα, αλλα με ενδιαφερει το περιεχομενο του.
Ειμαι σηγουρος οτι σε καποια παλαιοτερη η μελλοντικη εποχη θαπερναν την Βουγιουκλω με τιε ντοματες. Εναν π.χ. Σωκρατη η εναν Κολοκοτρωνη ποτε! Θελετε και συνγχρονους? Εναν Κριμιζη, εναν Παπανικολαου, μια Αρβελερ, εναν Παπαθανασιου κ.α.

Δεν ξέρω για το κανσελ (θα με ενδιέφερε να ακούσω τη σχετική τοποθέτηση), σίγουρα έχω κατά νου αυτό που ανέφερε η @αριαδνη παραπάνω, όταν σε μια κούρσα τρέχεις μοναχός, προφανώς και θα κερδίσεις την πρωτιά, κάπως έτσι καθιερώθηκε ως σταρ η γνωστή ξανθομαλλουσα ηθοποιός.

Σε μια εποχή όπου η έννοια star quality ήταν παντελώς άγνωστη, η συγκεκριμένη ήταν η πρωτοπόρος, γι' αυτό και τη συνοδεύει ακόμα η συγκεκριμένη ιδιότητα....

Δε συμφωνώ ότι έτρεχε μόνη της, υπηρχαν πολλές ωραίες και ταλαντούχες αλλά η Αλίκη ήταν γάτα. Θυμάμαι ο Αργύρης Αγγέλου (αν δεν κάνω λάθος), είχε πει ότι αυτό που του έκανε εντύπωση όταν τη γνώρισε ήταν ότι η φωνή της στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο λεπτή, ήταν αρκετά διαφορετικη. Μόνη της έχτισε αυτή την περσόνα της "αθώας και τσαχπίνας" και την υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια. Μπορώ να πω ότι η Αλίκη ήταν περισσότερο ηθοποιός από άλλες συναδέλφους της. Εκείνες βάζαν κάτι από την προσωπικότητά τους στο παίξιμό τους (έτσι συνήθως γίνεται), εκείνη επινόησε ή χρειάστηκε να σκάψει χιλιόμετρα για βρει κάτι κοινό με τους ρόλους της.
Είναι γνωστά και διάφορα καραγκιοζιλίκια που έκανε, όπως να απαιτήσει να βάψει η Ιωαννίδου τα μαλλιά της μαύρα για να είναι εκείνη η μόνη ξανθιά στο Πιο λαμπρό αστέρι. Δεν ξέρω αν και αυτά βοήθησαν να γίνει η εθνική σταρ, αλλά μπορεί και να βοήθησαν όσο γελοία και να ήταν.

ΟΚ, το κματαλαβα. Οποια βαφει το μαλλι ξανθο και κουναει χαριτομενιστικα τον πωπωποπο της ειναι ηθοποιος. Η Παξινου, ας πουμε δεν ειναι

Σήμερα η Αλίκη θα χε να αντιμετωπίσει την μπιγιονσε , την ριανα, την μπριτνευ θα αναμετριοταν με αυτές

Πίσω
Μπλουζα