Ανάμεσα Σε Τρεις Γυναίκες (1982 ΥΕΝΕΔ)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Ανάμεσα Σε Τρεις Γυναίκες (1982 ΥΕΝΕΔ)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ανάμεσα_σε_τρεις_γυναίκες

Έτος: 1982

Τηλεοπτική Σειρά

13 επεισόδια( Κύκλοι επεισοδίων: 1) (Ημέρα προβολής: Δευτέρα)

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1982

Επαναλήψεις: 1983 (ΕΡΤ2) , 1991 (ΕΤ2)

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Παραγωγή:Ηλέκτρα Παπακώστα

Σκηνοθεσία: Κώστας Πρέκας

Σενάριο: Ηλέκτρα Παπακώστα

Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος

Μουσική:

Σκηνικά: Έλλη Πανούση

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας (Πέτρος Βαλκάνης) , Άννα Αδριανού (Τίνα) , Κώστας Φραγκιαδάκης (Γιάγκος) , Κάρμεν Ρουγγέρη , Ασπασία Τζιτζικάκη (Δώρα) , Αθηνά Ζαφόλια (Μίνα Βαλκάνη) , Γιολάντα Κοκκίνου , Μαργαρίτα Λαμπρινού , Κώστας Μπακάλης , Νίκος Κικίλιας , Άλκης Ζερβός , Δημήτρης Ζηνέλης , Στέλιος Χαλκιαδάκης , Κέλλυ Καραϊσκου , Παναγιώτης Σουπιάδης , Τζέσυ Παπουτσή , Τάκης Ανούσης

Σχόλια/Πλοκή: Η Τίνα, μια άστατη νεαρή κοπέλα, είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Πέτρο Βαλκάνη, σύζυγο μιας οικογενειακής της φίλης. Επειδή δεν τα καταφέρνει καλά στην ερωτική αλληλογραφία, ζητά τη βοήθεια της καλύτερης φίλης της, Δώρας, προκειμένου να του γράψει ένα ερωτικό γράμμα. Η Δώρα, η οποία είναι επίσης κρυφά ερωτευμένη με τον ποιητή, γράφει τόσο θερμά γράμματα ώστε ο Πέτρος συγκινείται και δημιουργεί ερωτική σχέση με τη Τίνα, νομίζοντας ότι αυτή γράφει τις επιστολές. Ζουν έναν δυνατό έρωτα και ο Πέτρος, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες διαλύει την οικογένεια του προκειμένου να τη παντρευτεί. Η Τίνα όμως αλλάζει γνώμη και τον εγκαταλείπει, αλλά προηγουμένως παραδέχεται πως ο συντάκτης των ερωτικών επιστολών, ήταν η Δώρα. Ένα νέο αίσθημα τυλίγει τον Πέτρο που προτείνει στη Δώρα να γίνει γυναίκα του, εκείνη όμως αρνείται και παντρεύεται έναν άλλο άντρα. Απογοητευμένος ο Βαλκάνης επιστρέφει στη γυναίκα του, Μίνα. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Πέτρος θα πληροφορηθεί πως η Δώρα αρνήθηκε τον έρωτα του, επειδή πίστευε πως ένα νέο κοινωνικό σκάνδαλο θα κατέστρεφε οριστικά τη καριέρα του, δυναμιτίζοντας τη κοινωνική του θέση.

Μην χάσετε και το σημερινό αφιέρωμα στην σειρά που κυκλοφορεί απο τη ραδιοτηλεόραση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και Πρέκας και Σουπιάδης (κρυμμένος); Must...
 
Την σειρά την είχα δει σ' επανάληψη, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90΄. Καλή χωρίς να μ' ενθουσιάζει. Βασίζεται πάντως σ' ένα από τα ομορφότερα βιβλία του Ξενόπουλου. Στην τωρινή έκδοση από τις εκδόσεις Βλάσση, ο Πρέκας και η Ανδριανού (το "παράνομο" ζευγάρι της ιστορίας) φιγουράρουν στο εξώφυλλο.

Παίζει μία νεοτάτη και αγνώριστη Ασπασία Τζιτζικάκη (η αρραβωνιαστικιά του Μπουλά στο "10 λεπτά κήρυγμα"). Και η Αθηνά Ζαφόλια που την είχα πρωτοδεί στο "Μαργαρίτα Στέφα" και μου είχε κάνει τρελή εντύπωση. Αλήθεια, ήταν τα παιδικά μου μάτια που ένα φεγγάρι την θεωρούσαν από τις ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιούς ή έχουν κι άλλοι την ίδια γνώμη; :)
 
Aπό το αφιέρωμα του περιοδικού ραδιοτηλεόραση στην σειρά

attachment.php


attachment.php
 
retrofan είπε:
Και η Αθηνά Ζαφόλια που την είχα πρωτοδεί στο "Μαργαρίτα Στέφα" και μου είχε κάνει τρελή εντύπωση. Αλήθεια, ήταν τα παιδικά μου μάτια που ένα φεγγάρι την θεωρούσαν από τις ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιούς ή έχουν κι άλλοι την ίδια γνώμη; :)
Όντως retrofan είναι πολύ ωραία γυναίκα.

Ένα ευχαριστώ και στον Άλκη για το αφιέρωμα που ανέβασε!
 
Η Αννα Ανδριανου, ωραια γυναικα ηταν, οταν ηταν κοπελα. Επαιξε και στο "φιορο του λεβαντε" μεταξυ αλλων
 
Και μια φωτογραφία με τον Κώστα Πρέκα ο οποίος δεν είναι ανάμεσα, αλλά δίπλα σε τρεις γυναίκες:

IMG_20141010_0003_NEW.jpg
 
nick είπε:
Και μια φωτογραφία με τον Κώστα Πρέκα ο οποίος δεν είναι ανάμεσα, αλλά δίπλα σε τρεις γυναίκες
Θαυμάσια φωτογραφία - σε ευχαριστούμε!! :)
 
Η Αθηνά Ζαφόλια (Μίνα Βαλκάνη) και ο Κώστας Πρέκας (Πέτρος Βαλκάνης) στην σειρά:

IMG_20141016_0001.jpg
 
Πάρα πολύ ωραίες οι φωτό Νίκο. Σε ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζι μας.
 
Πάνω οι ηθοποιοί της σειράς και στο πιάνο η σεναριογράφος Ηλέκτρα Παπακώστα:

IMG_20141017_0001.jpg
 
Συνεχίζεις βλέπω. Σε λίγο θα με κάνεις να πιστέψω ότι βρήκες και την σειρά, και απλώς μας προετοιμάζεις σιγά σιγά μ αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
 
Πραγματικά, πολύ ωραία φωτογραφία - μπράβο Νίκο!! :) :)
 
tsalk είπε:
Συνεχίζεις βλέπω. Σε λίγο θα με κάνεις να πιστέψω ότι βρήκες και την σειρά, και απλώς μας προετοιμάζεις σιγά σιγά μ αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
Ποτέ δεν ξέρεις ...... Μπορεί κάποια στιγμή να έχουμε και οπτικό υλικό της σειράς..... Η αλήθεια είναι οτι τελευταία πάω και εγώ να μπώ σε ένα κλίμα "tsalkικού ψυχοβγαλτισμού".... αν μπορώ να πώ αυτήν την λέξη.... Πάντως τα βήματα θα είναι μετρημένα..... Μία - μία θα ξεπετάγονται οι ανακαλύψεις μου.....
 
nick είπε:
Η αλήθεια είναι οτι τελευταία πάω και εγώ να μπώ σε ένα κλίμα "tsalkικού ψυχοβγαλτισμού".... αν μπορώ να πώ αυτήν την λέξη...
Ψυχοβγάλτης εγώ? Εσύ κάτι πρέπει να ξέρεις.....αλλά δεν το λες. Όπως και να χει το πράγμα θα περιμένουμε να δούμε τις ανακαλύψεις σου. Ξέρεις ότι σου έχω εμπιστοσύνη και ξέρω ότι για να μιλάς έτσι βρίσκεσαι προ κάποιων ίσως σημαντικών νέων.
 
Εδώ η σεναριογράφος της σειράς Ηλέκτρα Παπακώστα με την Άννα Ανδριανού:

IMG_20141021_0001.jpg

όποιος μπορεί ας αναρτήσει την φωτογραφία και στην retro db.
 
Σαν σήμερα ύστερα από 22 χρόνια ακριβώς κάνει το ντεμπούτο της η παραπάνω σειρά. Για τον λόγο αυτό έχει την τιμητική της η παρακάτω φωτογραφία:

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (11).jpg
 
retrofan είπε:
Αλήθεια, ήταν τα παιδικά μου μάτια που ένα φεγγάρι την θεωρούσαν από τις ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιούς ή έχουν κι άλλοι την ίδια γνώμη; :)
Έχουμε την ίδια γνώμη:

IMG_20141106_0001.jpg
 
Και μια που εχω ασχοληθει τοσο πολυ με το θεμα των Καλλιστειων, ας πω και τη δικη μου γνωμη σχετικα με το θεμα που ανοιξε για την Αθηνα Ζαφολια.

Ωραια, οχι δεν τη θεωρω, χωρις να ειναι και ασχημη ομως. Πολυ γλυκια ειναι.

Και αναμεσα στις τρεις γυναικες, ειναι σιγουρα για μενα η ομορφοτερη.
 
Πίσω
Μπλουζα