Ανάμεσα Σε Τρεις Γυναίκες (1982 ΥΕΝΕΔ)

Πλέον η Αθηνά Ζαφόλια έχει αποτραβηχτεί απο τον χώρο της ηθοποιίας και είναι ιδιοκτήτρια του γνωστού Ξενοδοχείου Ζαφόλια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μια φωτό απο το Ξενοδοχείο:

facade.jpg
 
nick είπε:
Πλέον η Αθηνά Ζαφόλια έχει αποτραβηχτεί απο τον χώρο της ηθοποιίας και είναι ιδιοκτήτρια του γνωστού Ξενοδοχείου Ζαφόλια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Κι απο ο,τι ξερω οι δικοι της διατηρουν ακομα το γνωστο βουτυραδικο Ζαφολιας επι της οδου Σοφοκλεους στην Αθηνα.
 
bambinella 100 είπε:
Κι απο ο,τι ξερω οι δικοι της διατηρουν ακομα το γνωστο βουτυραδικο Ζαφολιας επι της οδου Σοφοκλεους στην Αθηνα.
Μάλλον λές για τον Δημήτρη Ζαφόλια κοντά στην Βαρβάκειο.... Δεν ήξερα ότι είναι συγγενείς.
 
nick είπε:
Πλέον η Αθηνά Ζαφόλια έχει αποτραβηχτεί απο τον χώρο της ηθοποιίας και είναι ιδιοκτήτρια του γνωστού Ξενοδοχείου Ζαφόλια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μια φωτό απο το Ξενοδοχείο:Προβολή συνημμένου 118944
Λοιπόν άσε τις φωτογραφίες από τα ξενοδοχεία και δώσε (αν έχεις ανακαλύψει) καμιά παραπάνω φωτογραφία από την σειρά (ή ότι άλλο έχει βρεθεί)
 
Και όπως πάντα είμαι εδώ για να ικανοποιήσω τις επιθυμίες του "διψασμένου" για φωτογραφίες κοινού:

IMG_20141122_0002.jpg

Κώστα περιμένω.......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια αναμνηστική φωτογραφία της σειράς με σχεδόν όλο το κάστ:

IMG_20150126_0002.jpg

Ελπίζω γρήγορα οι παραπάνω Ηθοποιοί να ξεδιπλώσουν και πάλι το ταλέντο τους και να τους δούμε ύστερα από χρόνια και πάλι κοντά μας.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλεια φωτογραφία. Δεν θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου.

Μπράβο Νίκο.
 
Ας προσθέσουμε και κάποια στοιχεία για την σειρά τα οποία έμαθα μόλις σήμερα ύστερα από έρευνα στα αρχεία του αποθανόντος πλέον Κρητικού ηθοποιού (καταγωγή Σφάκα Σητείας) Κώστα Φραγκιαδάκη (στο ρόλο του ανθυπολοχαγού Γιάγκου Ταλιέρη). Ανάμεσα σε άλλους Ηθοποιούς έπαιζαν: Ο Σίμος Κουιμτζής, ο Σωτήρης Τσόγκας και η Χριστίνα Γκίνη. Τις τρεις γυναίκες που διεκδικούν τον Κώστα Πρέκα (Πέτρο Βαλκάνη) υποδύονται: Η Άννα Ανδριανού (στο ρόλο της Τίνας Φαρδή),η Αθηνά Ζαφόλια (στο ρόλο της Μίνας Βαλκάνη) και η Ασπασία Τζιτζικάκη (στο ρόλο της Δώρας Φεγγάρη). Την διασκευή του μυθιστορήματος έκανε η Ηλέκτρα Παπακώστα, η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Πρέκα, η τηλεσκηνοθεσία του Θανάση Σοιμοίρη, τα σκηνικά σε νεοκλασσική μορφή της Έλεούσας (Έλλης) Πανούση, η διεύθυνση φωτογραφίας του Β. Βασιλειάδη, η διεύθυνση παραγωγής του Άκη Σιμάτου και η μουσική των τίτλων του Κωστή Γρηγορίου. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 13 45λεπτα επεισόδια με πολλά εξωτερικά γυρίσματα που έγιναν στην Πλάκα, το Χαιδάρι, στην Κηφισιά, στην Κάρυστο και το Ναύπλιο. Τέλος τα γυρίσματα έγιναν στο στούντιο PANOS.

Να σημειωθεί οτι στα δημοσιεύματα της εποχής αναγράφονται στο κάστ των ηθοποιών και οι: Γιούλη Ζήκου, Νίκη Τέρπου, Άννα Ιασωνίδου και Νίκος Δενδρινός.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμαντικότατες πληροφορίες κατάφερες και πάλι να βρεις Νίκο και σε ευχαριστούμε για άλλη μιά φορά.
 
Είναι καιρός νομίζω να ξεκινήσουμε να βάζουμε και τις περιλήψεις των επεισοδίων ώστε να πάρουμε μια γεύση από την σειρά:

Εδώ η περίληψη του 1ου επεισοδίου που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ στις 25/10/1982:

IMG_20150213_0020.jpg

Από το αρχείο του Ηθοποιού Κωστή Φραγκιαδάκη.....
 
Φαρδής, Βαλκάνης, Φεγγάρη... με τέτοια πολύ συνηθισμένα επώνυμα δεν είναι να απορεί κανείς που ο συντάκτης της "Ρ" αναφέρεται στην ηθοποιό "Κάρμεν Δουγγέρη"
 
Σωστή η παρατήρηση... Ας δούμε όμως και τον ίδιο τον Ηθοποιό Κωστή Φραγκιαδάκη που έπαιξε στον ρόλο του ανθυπολοχαγού Γιάγκου Ταλιέρη:

IMG_20150213_0021.jpg
 
nick είπε:
Είναι καιρός νομίζω να ξεκινήσουμε να βάζουμε και τις περιλήψεις των επεισοδίων ώστε να πάρουμε μια γεύση από την σειρά:Εδώ η περίληψη του 1ου επεισοδίου που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ στις 25/10/1982:

Προβολή συνημμένου 126779

Από το αρχείο του Ηθοποιού Κωστή Φραγκιαδάκη.....
Αφού άρχισαν οι περιλήψεις των επεισοδίων είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν και βίντεο από την εν λόγω σειρά.

Θέμα ενστίκτου αυτό (δεν έχει ΗΔΗ βρεθεί κάτι)
 
Από την εφημερίδα "Απογευματινή" τον Σεπτέμβριο του 1982:

IMG_20150217_0001.jpg

IMG_20150217_0002.jpg
 
"Στη σειρά αυτή δεν θ' ακούμε μόνο το λόγο - όπως μέχρι σήμερα - αλλά θα συμπάσχει ο ηθοποιός. Θα νιώθουμε την αγωνία του. Η δομή του όλου έργου θα στηθεί διαφορετικά"

Τι θέλει να πει εδώ ο τρισυπόστατος (Μια γυναίκα για κάθε ιδιότητα) παραγωγοσκηνοθετοπρωταγωνιστής?

1. Στις σειρές μέχρι τότε οι ηθοποιοί ερμήνευαν τους ρόλους τους πίσω από μαύρους μπερντέδες και ανέκφραστα ώστε ούτε να τους βλέπουμε ούτε να έχουν αγωνία που να τη νιώθουμε, απλώς ν' ακούμε μόνο το λόγο?

2. Αν νιώθουμε την αγωνία των ηθοποιών, αυτοί που συμπάσχουν είμαστε εμείς. Οι ηθοποιοί δεν συμπάσχουν, σκέτα πάσχουν

3. Και γιατί δηλαδή πάσχουν, ανεξάρτητα από το ρόλο τους? Τους στενεύουν τα παπούτσια? Αν ο ρόλος είναι μιας υπηρέτριας που λέει "Κυρία χτυπάνε την πόρτα", πρέπει να επιστρατευτεί ο Στανισλάβσκι και η "μέθοδος" ώστε ο ηθοποιός να είναι πάσχων και να νιώσουμε κι εμείς την αγωνία του ("Ποιος άραγε να είναι στην πόρτα? Ο μπακάλης για τα βερεσέδια? Ο Σάκης ο υδραυλικός που με ψιλογουστάρει?")

4. Τι εννοεί "η δομή θα στηθεί διαφορετικά"? Θ' αρχίσουν από το τέλος προς την αρχή? (Μπανάλ κόλπο, έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις). Θα βελτιώσει την Ξενοπούλεια δομή ανακατεύοντας τη σειρά των σκηνών?

Θαυμάζω τα ιδιότυπα ελληνικά των φράσεων "..τον αποσπά σε πολλά διαφορετικά σημεία", "με προσεγμένη δουλειά μπορούν να έχουν καλή δουλειά". Αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι ο συντάκτης μας εντυπωσιάζει από την πρώτη λέξη:

"Όχι ανάμεσα σε μιά..." :eek: Τα ελληνικά που έμαθα λένε ότι για να έχεις "ανάμεσα" χρειάζονται δύο τουλάχιστον αντικείμενα που θα αποτελέσουν τα άκρα. Για γυναίκες μιλάμε, όχι για ηλεκτρόνια.


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετά το "ψυχογράφημα" του φίλου μας Elephada σχετικά με πρόσωπα και καταστάσεις ας παραθέσουμε και το παρακάτω:

IMG_20150218_0001.jpg
 
Eνδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία συνεχίζουν να βγαίνουν για την σειρά. Ειδικά η φωτογραφία στο προηγούμενο απόκομα της Ραδιοτηλεόρασης είναι καταπληκτική

Δεν την βλέπω όμως καλά εγώ.........

attachment.php


Kαλύτερα τώρα νομίζω.....
 
Πάρα πολύ ωραία η φωτογραφία που ανέβασε ο Tsalk, για να μην πώ η καλύτερη που έχω δεί. Διακρίνονται καθισμένοι οι Αθηνά Ζαφόλια (Μίνα Βαλκάνη), Κώστας Πρέκας (Πέτρος Βαλκάνης), Άννα Ανδριανού (Τίνα Φαρδή) και όρθιοι: Κώστας Φραγκιαδάκης (ανθυπολοχαγός Γιάγκος Ταλιέρης), Κέλλυ Καραίσκου και πιθανόν η Γιολάντα Κοκκίνου.

Ας συνεχίσουμε όμως τις εκπλήξεις για να ζωντανέψει λίγο το θέμα:

IMG_20150218_0003.jpg
 
Μάλιστα. Σύμφωνα με τον κύριο Πρέκα, η "σωστή εικόνα του πώς μπορεί να ζει αρμονικά ένα ζευγάρι, με κατανόηση και αξιοπρέπεια" είναι να έχει ο άντρας τη σύζυγο και μία γκομενίτσα. (Δεν μιλάω για την τρίτη γυναίκα διότι δεν ξέρω αν της έδωσε κι αυτής λίγη από την ερωτική αρμονία ή αν παρέμεινε φίλη ερωτευμένη από μακρυά πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονταν ο κύριος.) Και αυτό μάλιστα αποκαλείται "Ύμνος στο γάμο, ύμνος στη γυναίκα". Για ύμνος στο κέρατο μου μοιάζει (αρκεί βεβαίως να το φοράει η σύζυγος, διότι αν ο κερασφόρος είναι ο σύζυγος τότε αλλάζουν τα πράματα και η παραστρατημένη σύζυγος είναι τσούλα).

Μ' αρέσει επίσης που λέει "...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ άλλους τηλεοπτικούς παραγωγούς..." και μετά ακολουθεί ένας φιλιππικός εναντίον τους. Δηλαδή αν τους υποτιμούσε κι όλας τι χειρότερο θα έγραφε?
 
Αναγγελία σειράς απο την εφημερίδα "Ακρόπολις" - 22/8/1982:

IMG_20150218_0004.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα