Αναζήτηση τίτλου σειράς: Εμίλ - Emil i Lonneberga - Michel aus Lonneberga (1971)

exetleos

RetroN00b
Joined
15 Οκτ 2009
Μηνύματα
15
Αντιδράσεις
0
Η εν λόγω παιδική σειρα που έβλεπα γύρω στο 1990 από την ερτ δεν ήταν καρτούνς αλλά έπαιζαν κανονικοί άνθρωποι και ήταν ξένης παραγωγής.Αναφερόταν σε ένα παιδάκι με καφέ μαλλιά γύρω στα 10 χρονών που το έδερνε ο πατέρας του και έμεναν σε ένα επαρχιακό σπιτάκι.Κάθε φορά που το έδερνε ο πατέρας του πήγαινε κάτω στην αποθήκη και σκάλιζε με εναν σουγιά ένα γλυπτό ξύλινο αγαλματάκι.Όσα αγαλματακια έφτιαχνε τα έβαζε στη σειρα πάνω σε ενα ραφακι.Μόνο αυτά θυμάμαι αν την έβλεπε και την θυμαται κανενας αλλος θα χαρω πολυ.
 
Τη σειρά δεν τη θυμάμαι στην ελληνική τηλεόραση, αλλά η περιγραφή του πιτσιρικά ταιριάζει με το Μίχελ Σβένσον, έναν πανέξυπνο σκανταλιάρικο μπόμπιρα ετών πέντε - έξι (? εκεί γύρω πάντως). Κάθε φορά που κάνει σκανταλιά, ο πατέρας του (που δεν τον ξυλοφορτώνει) τον κλείνει σε μια αποθήκη, όπου ο Μίχελ σκαλίζει ένα ξύλινο ανθρωπάκι για την κάθε του αταξία. Αισίως έχει φτάσει στα 325 ανθρωπάκια και ...συνεχίζει!! :D

Ο Μίχελ είναι ήρωας της πασίγνωστης Σουηδέζας συγγραφέως παιδικών βιβλίων Astrid Lindgren, η οποία έγραψε μεταξύ άλλων και την Πίπη τη Φακιδομύτη (Pippi Longstocking - Pippi Langstrump).

Μερικά από τα βιβλία με ήρωα το Μίχελ (Emil στη σουηδική πραγματικότητα) είναι πχ. "Ο Μίχελ μέσα στη σουπιέρα", "Ο Μίχελ φέρνει τον κόσμο σε τάξη". Οι τίτλοι διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα στην οποία κυκλοφόρησαν αυτά τα βιβλία.

Για την τηλεόραση γυρίστηκε το 1971 μια σειρά 13 επεισοδίων γερμανο-σουηδικής παραγωγής βασισμένη στην ιστορία του Μίχελ, η οποία αποδίδει πάρα πολύ καλά το πνεύμα των βιβλίων κατά τη γνώμη μου. Επίσης γυρίστηκαν και 3 ενενηντάλεπτες ταινίες το 1971, 1972 και 1973, οι οποίες όμως νομίζω περιέχουν και κομμάτια από την τηλεοπτική σειρά - από ο,τι θυμαμαι εγω τουλάχιστο.

Ένα δείγμα αυτής της σειράς είναι το εξής:


Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις. Αν όχι τότε απόλαυσε αυτή τη σειρά, γιατί σίγουρα αξίζει!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χαχαχαχαχχα,δεν το πιστευω,,αυτο είναι!Δεν πιστευα οτι θα το ανακαλυψει καποιος αλλα φαινεται οτι το site αυτο εχει πολλα retro-τσακάλια!Απ΄΄οτι θυμάμαι μόνο 7-8 επεισοδια ειχαν παιξει στην ερτ σε ελληνικη μεταγλώτισση.Όντως αξίζει και αμφιβάλλω αν σήμερα βγαίνουν ανάλογες ποιοτικές ταινίες για παιδιά.Το βιβλίο εντελως τυχαια το έχω διαβάσει και λέγεται ο μικες μες τη σουπιέρα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 
exetleos είπε:
...χαχαχαχαχχα,δεν το πιστευω,,αυτο είναι!Δεν πιστευα οτι θα το ανακαλυψει καποιος αλλα φαινεται οτι το site αυτο εχει πολλα retro-τσακάλια...
Διαγωνισμό κάνεις να δεις ποιος θυμάται τι;;; :p

Χαίρομαι που βοήθησα πάντως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι :) εριχνα πολυ γελιο

Αν δεν κανω λαθος ειναι βασισμενη σε βιβλιο της Αστριντ Λιντγκρεντ (???) (ποτε δεν μπορω να θυμηθω το ονομα σωστα) που εγραψε και την Πιπη Φακιδομυτη
 
Εμίλ - Emil i Lonneberga (1971)

Ετσι πρεπει να λεγοταν ενα παιδικο σουηδικης (μαλλον) καταγωγης με ηθοποιους που προβαλοταν το 80.

Ηρωας το πιο σκανταλιακο παιδι του χωριου, ο Εμιλ. Ζουσε με την οικογενεια του και ειχε και 2 αδερφες. Οταν εκανε καποια σκανταλια ο πατερας του τον κλειδωνε στην αποθηκη και ο Εμιλ για να περασει την ωρα του σκαλιζε σε ξυλο ανθρωπακια. Ειχε φτιαξει περιπου 112 (η 1.112).

Ο πατερας του εφτανε σε απογνωση καθε φορα και κυριως γιατι τις περισσοτερες σκανταλιες ο πατερας του τις πληρωνε, αλλα.. και ολη η οικογενεια. Παντως ο κακομοιρης δεν ηθελε να μπλεκει, απλα ηταν ατυχος. Οπως η φορα που του κολλησε ο κουβας στο κεφαλι και τον πηγαν στο γιατρο στην γειτονικη πολη, και ολο το χωριο τον εβλεπε και οι γονεις ντρεποταν.

Μια αλλη περιπετεια ηταν οταν εριξε στο κεφαλι του πετερα του που κοιμοταν στην αυλη, την σουπα (ηθελε να την βγαλει στο παραθυρο να του δειξει οτι θα μαγειρευε αυτος εκεινη την μερα)

Το θυμαται κανεις? καποιο βιντεακι να το ξαναδουμε?
 
Το είχα ξεχάσει τελείως και αν δεν ανέφερες το περιστατικό με τον κουβά δεν θα καταλάβαινα ποιο έλεγες!

Σίγουρα προβλήθηκε και αργότερα, μάλλον κάπου '92-'95.
 
τι μου θυμισατε με τα βιντεακια του Εμιλ... :precry: :precry:
 
Αναζητηση παιδικης σειρας

Καλησπερα παιδια!!!!

Αυτες τις μερες θυμηθηκα μια παιδικη σειρα που εβλεπα περιπου το 1990,μπορει και πιο πριν στην κρατικη τηλεοραση.

Δεν θυμαμαι τον τιτλο της,εψαξα με βαση αυτα που θυμαμαι και δεν καταφερα τιποτα.

Λοιπον. :D

Η σειρα ηταν σε στυλ ''το μικρο σπιτι στο λειβαδι'',δεν ηταν κινουμενα σχεδια.

Ο βασικος χαρακτηρας ηταν ενας πιτσιρικας με το ονομα Εμιλ.

Επισης θυμαμαι οτι ηταν πολυ ζωηρος,οτι εφτιαχνε κατι ξυλινα ανθρωπακια με ενα σουγια και οτι ειχε μια αδερφη.

Θυμαται κανεις κατι? :)
 
Αυτο ειναι!!!!

Μακαρι να υπηρχαν και βιντεο που παιχτηκαν στην Ελλαδα,γιατι οσο να ναι τα σουηδικα μου δεν ειναι και τοσο καλα..... :)
 
Πίστευα ότι κανείς δεν θα τη θυμόταν αλλά Retromaniax είναι αυτό. Θυμάμαι πολύ έντονα τη φωνή του πατέρα του στους τίτλους εισαγωγείς να τον φωνάζει.
 
Πίσω
Μπλουζα