Τη σειρά δεν τη θυμάμαι στην ελληνική τηλεόραση, αλλά η περιγραφή του πιτσιρικά ταιριάζει με το Μίχελ Σβένσον, έναν πανέξυπνο σκανταλιάρικο μπόμπιρα ετών πέντε - έξι (? εκεί γύρω πάντως). Κάθε φορά που κάνει σκανταλιά, ο πατέρας του (που δεν τον ξυλοφορτώνει) τον κλείνει σε μια αποθήκη, όπου ο Μίχελ σκαλίζει ένα ξύλινο ανθρωπάκι για την κάθε του αταξία. Αισίως έχει φτάσει στα 325 ανθρωπάκια και ...συνεχίζει!!
Ο Μίχελ είναι ήρωας της πασίγνωστης Σουηδέζας συγγραφέως παιδικών βιβλίων Astrid Lindgren, η οποία έγραψε μεταξύ άλλων και την Πίπη τη Φακιδομύτη (Pippi Longstocking - Pippi Langstrump).
Μερικά από τα βιβλία με ήρωα το Μίχελ (Emil στη σουηδική πραγματικότητα) είναι πχ. "Ο Μίχελ μέσα στη σουπιέρα", "Ο Μίχελ φέρνει τον κόσμο σε τάξη". Οι τίτλοι διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα στην οποία κυκλοφόρησαν αυτά τα βιβλία.
Για την τηλεόραση γυρίστηκε το 1971 μια σειρά 13 επεισοδίων γερμανο-σουηδικής παραγωγής βασισμένη στην ιστορία του Μίχελ, η οποία αποδίδει πάρα πολύ καλά το πνεύμα των βιβλίων κατά τη γνώμη μου. Επίσης γυρίστηκαν και 3 ενενηντάλεπτες ταινίες το 1971, 1972 και 1973, οι οποίες όμως νομίζω περιέχουν και κομμάτια από την τηλεοπτική σειρά - από ο,τι θυμαμαι εγω τουλάχιστο.
Ένα δείγμα αυτής της σειράς είναι το εξής:
Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις. Αν όχι τότε απόλαυσε αυτή τη σειρά, γιατί σίγουρα αξίζει!!