Αναζήτηση ταυτότητας ηθοποιών

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.909
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι παρατηρησα κι αλλες φορες να αναζητουμε ονοματα ηθοποιων και να τα βαζουμε σε διαφορα θρεντς με αποτελεσμα στο τελος να ειναι δυσκολο το ψαξιμο των φωτογραφιων και η μετεπειτα ανευρεση της ταυτοτητας των ηθοποιων

Χτες εκανα ενα ποστ εδω με τη φωτογραφια αυτης της ηθοποιου που συμμετεχει στην ταινια "πισω μου σ εχω σατανα" αλλά δε γνωριζω το ονομα της.Στους τιτλους εναρξης υπαρχει το ονομα "Φεφη Μπαλλη" , βρηκα εδω μια φωτογραφια της αλλά δεν ειναι αυτη που ψαχνω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλη μία φωτό. Ποιος είναι ο συμπαθητικός παππούς που πηγαίνει στο Βέγγο για να βρει νύφη; Έχω τα ονόματα Κώστας Παπαδόπουλος και

Τάκης Ζαχαράκης (από τους τίτλους της ταινίας), με πιθανότερο ίσως το τελευταίο.

pappous papatrexas.jpg
 
Ταινία Τρούμπα '67

Ο ένας είναι ο Κλ. Καραγεωργίου και ο άλλος ο Δημήτρης Δαμαλάς (ποιός είναι ποιός; )Troumpa67 - agnostos-a2.jpg

Επίσης άγνωστοι ηθοποιοί (ίσως και κομπάρσοι) από την ταινίαTroumpa67-Agnostes.jpg

Πιθανά ονόματα : Γιώργος Βεντουράτος, Νίκος Πασχαλίδης (δεν ξέρω αν είναι ο γνωστός γιατι δεν τον βρήκα μέσα στην ταινία), Γιώργος Βουτσίνος(μήπως είναι ο ναύτης; )

Troumpa67 - Agnostoi.jpg

Troumpa67-agnostos.jpg

Troumpa67 - agnostos-a1.jpg
 
Ο πρώτος στην πρώτη σειρά είναι ο Κλέαρχος Καραγιώργης και ο τρίτος είναι ο Ανδρέας Βεντουράτος.

Από λάθος στους τίτλους αναφέρονται ως Κλέαρχος Καραγεωργίου και Γιώργος Βεντουράτος.
 
nasos kolias είπε:
Ο πρώτος στην πρώτη σειρά είναι ο Κλέαρχος Καραγιώργης και ο τρίτος είναι ο Ανδρέας Βεντουράτος.Από λάθος στους τίτλους αναφέρονται ως Κλέαρχος Καραγεωργίου και Γιώργος Βεντουράτος.
Και ο δεύτερος στην φωτογραφία της πρώτης σειράς (με την πίπα στο στόμα) πάλι ο Βεντουράτος είναι.

Ο Δαμαλάς μήπως είναι ο ψαρομάλλης αστυνομικός που εμφανίζεται για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο τέλος της ταινίας;vlcsnap-2012-11-14-11h27m39s127.jpg

Είδα οτι τον έχεις βάλει ως διευθυντή φωτογραφίας στο retrodb. Στους τίτλους αρχής ως διευθυντης φωτογραφίας αναγράφεται ο Δημήτρης Παπακωνσταντής και φωτογραφος ο Νότης Αδάμ.Troumpa67.jpg

Επίσης η διάρκεια της ταινίας είναι 73 λεπτά και όχι 90.

Troumpa67b.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με βάση τη φωτογραφία που έβαλα στον Δαμαλά από το Εθνικό Θέατρο (πολύ πιο νέος βέβαια), πρέπει να είναι ο δεύτερος.

Άλλωστε άν δεις τα ..."αυτιά" της δεύτερης και της τρίτης φωτο θα δεις διαφορές. Άρα μάλλον δεν είναι ο Βεντουράτος.

(Αχ τι κάνει αυτή η διαδικασία ταυτοποίησης....)
 
nasos kolias είπε:
Με βάση τη φωτογραφία που έβαλα στον Δαμαλά από το Εθνικό Θέατρο (πολύ πιο νέος βέβαια), πρέπει να είναι ο δεύτερος.Άλλωστε άν δεις τα ..."αυτιά" της δεύτερης και της τρίτης φωτο θα δεις διαφορές. Άρα μάλλον δεν είναι ο Βεντουράτος.

(Αχ τι κάνει αυτή η διαδικασία ταυτοποίησης....)
Και στη δεύτερη και στην τρίτη φωτογραφία της πρώτης σειράς του post#3 είναι ο Βεντουράτος. Έπαιζε τον Αμερικάνο στην ταινία (1-2 λεπτά η συμμετοχή του). Επειδή είδα την ταινία είναι 100% σίγουρο, οι σκηνές είναι διαδοχικές και συνεχίζει να κρατάει την ίδια πίπα. Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία όμως.vlcsnap-2012-11-14-11h46m32s231.jpg

Η ένσταση που έχω είναι για τον Δαμαλά. Στο λήμμα στο retrodb φαίνεται οτι στην 'Τρούμπα' έκανε την φωτογραφία ενώ δεν ισχύει αυτό. Απλά αναφέρεται στην λίστα των ηθοποιών.

vlcsnap-2012-11-14-11h46m05s219.jpg

vlcsnap-2012-11-14-11h46m13s48.jpg

vlcsnap-2012-11-14-11h45m26s95.jpg

vlcsnap-2012-11-14-11h45m18s10.jpg

vlcsnap-2012-11-14-11h46m43s100.jpg
 
Gifra είπε:
Η ένσταση που έχω είναι για τον Δαμαλά. Στο λήμμα στο retrodb φαίνεται οτι στην 'Τρούμπα' έκανε την φωτογραφία ενώ δεν ισχύει αυτό. Απλά αναφέρεται στην λίστα των ηθοποιών.
Απ' τις 5 Ιουνίου 2012 έχει περαστεί κανονικότατα ο Δημήτρης Παπακωνσταντής ως κινηματογραφιστής, απ' τον lolisman. Πότε είδες Δημήτρη Δαμαλά σε αυτήν την θέση; Εκτός αν εννοείς ότι αναγράφεται έτσι στο προφίλ του. Δυστυχώς στην βάση υπάρχει αυτό το άλυτο πρόβλημα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσδόσεις οποιαδήποτε ιδιότητα ενός συντελεστή στο προφίλ του. Έτσι, μπαίνει, αναγκαστικά, με την ιδιότητα (ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κτλ.) που εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στην βάση... Σε περίπτωση που έχουμε "ισοπαλία", εγώ προσωπικά προσπαθούσα να "ξεθάψω" κάποια άλλη παραγωγή που δεν έχει περαστεί (κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ κτλ.) για να γείρει κάπου η πλάστιγγα, αλλιώς έβαζα την τελευταία του ιδιότητα. Εάν δηλαδή ξεκίνησε ως ηθοποιός κι έπειτα έκανε μόνο παραγωγές, τον έβαζα ως παραγωγό. Εάν όμως μπεις σε όποια παραγωγή επιλέξεις απ' το προφίλ του, θα δεις την σωστή ιδιότητά του για την συγκεκριμένη. Ενημερωτικά.
 
Mandrake είπε:
Εκτός αν εννοείς ότι αναγράφεται έτσι στο προφίλ του. Δυστυχώς στην βάση υπάρχει αυτό το άλυτο πρόβλημα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσδόσεις οποιαδήποτε ιδιότητα ενός συντελεστή στο προφίλ του. Έτσι, μπαίνει, αναγκαστικά, με την ιδιότητα (ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης κτλ.) που εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στην βάση...
Αυτό εννοούσα. Δεν είχα καταλάβει οτι υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
 
γνωριζει κανεις το ονομα αυτου του ηθοποιου; Ελληνας ειναι;
 
Gifra είπε:
Αυτό εννοούσα. Δεν είχα καταλάβει οτι υπάρχει τέτοιος περιορισμός.
Δεν το είχες καταλάβει επειδή εντέχνως έχουν δημιουργηθεί έτσι οι ιδιότητες (βασιζόμενες σε πρόσωπα που έχουν "περάσει απ' όλα"), ώστε να τοποθετούν όσο το δυνατόν καλύτερα ένα άτομο σε διάφορες παραγωγές. Αυτό βέβαια δεν είναι λύση, αλλά μέχρι να λυθεί (αν λυθεί...) τεχνικά, παραμένει έτσι.

katerinak είπε:
γνωριζει κανεις το ονομα αυτου του ηθοποιου; Ελληνας ειναι;
Για να δούμε... Ο Suha Dogan δεν είναι. Τον βλέπουμε εδώ, εδώ κι εδώ (νεότερο). Η Muazzez Dogan και η Muazzez Argay δεν είναι σίγουρα, μιας και είναι γυναικεία ονόματα. Μοιάζει όμως πολύ με τον Mesut Surmeli! Τι λες; Δεν έχω δει την ταινία. Μιλάει Ελληνικά; Σου φαίνεται να μιλάει ο ίδιος ή ντουμπλαρισμένα; Αν του ανοίξει κανείς προφίλ, ας σημειώσει ότι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Απριλίου 1936.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake σ ευχαριστω για την ερευνα που εκανες!νομιζω(δεν μπορω να καταλαβω γιατι δυσκολευομαι να "διαβασω" τα χειλη του,απ τη μια ειμαι σιγουρη οτι μιλαει στα τουρκικα,αλλά απ την αλλη παλι εχω τις αμφιβολιες μου)οτι μιλαει στα τουρκικα αλλά η φωνη του ειναι ντουμπλαρισμενη απο καποιον Ελληνα ηθοποιο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φαίνεται να μιλάει Ελληνικά. Σου στέλνω pm.
 
Στην ταινία "Η Κυρά μας η Μαμή" έχω κάποιες απορίες για ηθοποιούς:

farmakopoios.jpg

Ο φαρμακοποιός με τον αλαφιασμένο Παπαμιχαήλ. Πιθανό όνομα: Νίκος Φλόκας

kafetzis.jpg

Ο καφετζής που φοβάται μην τον κλέψει ο Ζερβός το ποτήρι (τους καφέδες τους πλήρωσε ο Μακρής, αν και δεν ήπιε)

tin piasan oi ponoi.jpg

Ο ηθοποιός που λέει στο γιατρό για την αγελάδα ότι την πιάσαν οι πόνοι

makris kopela i kira mas.jpg

Η αλά Μάρθα Βούρτση αρραβωνιασμένη που μαθαίνει ότι είναι έγκυος...Πιθανά ονόματα: Λουίζα Μπατίστα, Χάρις Λουκέα, Βίκη Παπαβασιλείου.

ithopios me vasiliadou.jpg

Και αυτές οι κυρίες: μία από αυτές πρέπει να είναι η Λουκέα.

ithopios kopela.jpg

ithopios kopelia.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ηθοποιος που λεει στο γιατρο για την αγελαδα που την επιασαν οι πονοι, ειναι ο Λακης Σκέλας.

Η....ολιγον εγκυος και ολιγον αρραβωνιασμενη ειναι κατα πασαν πιθανοτητα η Βικη Κωνσταντοπουλου.

Στο ποστ Ν° 16 καμια απο τις κυριες δεν ειναι η ηθοποιος Χαρις Λουκεα. Απο αριστερα προς τα δεξια βλεπω την Ελσα Ριζου και τη Λουιζα Μπατιστα. Στην τριτη φωτογραφια δε θυμαμαι το ονομα της ηθοποιου, αν και ως φυσιογνωμια ειναι πολυ γνωστη.

Κατα τη γνωμη μου, η Χαρις Λουκεα ειναι η ψηλη, η αρχοντογυναικα στο χορο που δινει ο δημαρχος, που στεκεται πανω απο την καθιστη Ελενη Ζαφειριου λεγοντας της οτι παιζει μεγαλο ρολο το καινουργιο περιβαλλον. Αργοτερα την ξαναβλεπουμε στο σπιτι του δημαρχου οταν εκεινος αρρωσταινει, να τον επισκεπτεται μαζι με τη Σαπφω Νοταρα.
 
bambinella 100 είπε:
Κατα τη γνωμη μου, η Χαρις Λουκεα ειναι η ψηλη, η αρχοντογυναικα στο χορο που δινει ο δημαρχος, που στεκεται πανω απο την καθιστη Ελενη Ζαφειριου λεγοντας της οτι παιζει μεγαλο ρολο το καινουργιο περιβαλλον. Αργοτερα την ξαναβλεπουμε στο σπιτι του δημαρχου οταν εκεινος αρρωσταινει, να τον επισκεπτεται μαζι με τη Σαπφω Νοταρα.
Μπαμπινέλα, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Γι' αυτήν που λες ότι είναι η Λουκέα, πιστεύω ότι δεν είναι. Καθώς είδα και το όνομά της στους τίτλους, είναι η Λευκή Παπαζαφειροπούλου (1910- 1989). Πρόκειται για την καρατερίστα που έπαιξε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο, όπως στην ταινία "Ένας ήρως με παντούφλες",, σε επίσκεψη πάλι στο σπίτι του στρατηγού Δεκαβάλλα, με συνοδεία την Ταϋγέτη.

lefki papazafiropoulou ke taygeti.jpg

Αργότερα, ηλικιωμένη πια, στο "Αλαλούμ" του Χάρυ Κλυν

Προβολή συνημμένου 64838

και στα "Καθημερινά" στο ρόλο της συγγένισσας του Γιώργου Κωνσταντίνου την οποία ο τελευταίος πείθει να κάνει παρέα στη μάνα του (την αληθινή αδερφή της Λευκής, και επίσης ηθοποιό, Νίνα Παπαζαφειροπούλου), για να την πάνε στο γηροκομείο.

lefki papazafiropoulou.jpg

lefki papazafiropoulou.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κι εγω σε ευχαριστω, Στακοβιε, που χαρη στην απαντηση σου, εμαθα με σιγουρια το ονομα της ηθοποιου Λευκης Παπαζαφειροπουλου. Ετσι κι αλλιως δεν ημουν βεβαιη, γι' αυτο εξεφρασα απλως μια γνωμη. Με απολυτη βεβαιοτητα μπορω να μιλησω μονο για το Σκελλα, τη Ριζου και τη Μπατιστα.

Ευχομαι συντομα να μαθουμε και για τους υπολοιπους ηθοποιους.
 
kopeles ston ilia toy 16ou.jpg

H Κωνσταντοπούλου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις ηθοποιούς; Τα ονόματα που διαθέτουμε από τους τίτλους είναι: Νίκη Λινάρδου, Κυβέλη Θεοχάρη, Ζωή Φυτούση (πρέπει να είναι η ηθοποιός τέρμα δεξιά, στο ρόλο της φτωχής πλην τίμιας υπηρέτριας, που σώνει και καλά θέλει να την ψάξει ο Χατζηχρήστος) και Βίκυ Κωνσταντοπούλου. Από τον "Ηλία του 16ου".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπο αριστερα προς τα δεξια στις παραπανω φωτογραφιες, βλεπω τις ηθοποιους Νικη Λιναρδου (νομιζω τοτε χρησιμοποιουσε ακομα το "Μπεμπη Κουλα") Κυβελη Θεοχαρη και Αλικη Γεωργουλη στο ρολο της υπηρετριας. Ειμαι απολυτα βεβαιη και για τις τρεις.

Αν εχω δικιο λιγο πιο πανω και η ανυπαντρη εγκυος της Κυρα Μαμμης ειναι η Βικη Κωνσταντοπουλου, την ιδια ηθοποιο βλεπουμε και στον Ηλια του 16ου στο ρολο της κοπελας που πιανει την κουβεντα στη σκαλα με τη Δημητρα Σερεμετη, εμποδιζοντας το Βεγγο να....κανει τη δουλεια του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα